Tonåringarna sover. Ingen vovve hemma - är på övernattning med Ebba och Lidingö hundungdom - mannen på väg mot båtfixande, allt i söndagstidningen är läst. Då ringer syrran och erbjuder sällskap till underbara Rosendals Trädgårdscafe ute på Djurgården. Ja! Jag kommer!

Där är ju underbart. Ända sedan jag flyttade till Stockholm i slutet av 1980-talet har det varit det perfekta utflyktsmålet. Särskilt när Lars Krantz tog hand om handelsträdgården och Monika Ahlberg lyfte kaféverksamheten till då oanande höjder.

Det var ju hon som satte det ruffa lite slarviga och generösa bakande i fokus. Lyfte fram ekologiskt, smarriga sallader och soppor. Allt serverat på stora fat vackert att se på och så gott! Hennes första kokböcker blev ju en genrer i sig. Klassiker hemma hos oss. Nu styr hon upp kafét på Thielska Galleriet, också mysigt utflyktsmål.

Med kompisar, dater, småbarn, släkt, ensam, ja många gånger har jag varit på Rosendal och njutit av växter, grönska och dofter. Fin timjan köpte jag med hem idag efter fikandet under äppelträden.

Visar också säsongens absoluta favoritplagg: den långa vida frasiga bomullskjolen från Cos. Känner mig somrig och lagom fin i den till nästan alla tillfällen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments