För Sverige - i tiden. En eloge till valspråket som borde få en nationell renässans!

Jag har semester och har gott om tid att följa Almedalen via radio, tv, Twitter, linkedin. Funkar bra för att uppfatta de stora dragen. En miniflaska rosé har jag unnat mig också!

Noterar hur svårt det är för budskap att nå igenom i de kanaler jag följer. Det är ytterligheter som får spridning. De många viktiga samtalen, framtidsdiskussionerna, smarta nyheterna, progressiva förslagen och så vidare stannar oftast i den målgrupp man ändå når. Hoppas att planer finns - och resurser kvar - så de kan fortsätta att agera efter Almedalen! Vet av erfarenhet att det är svårare att skapa uppslutning för en uppdelad budget, före/under/efter Almedalen hur vettigt det än må verka.

Detta med svenskhet väcker känslor. Att använda den svenska flaggan och hylla Sverige är vi ovana vid politiskt. Många blir osäkra. Det finns ett drag av bakåtsträvande och protektionism. Som vanligt handlar det om vad man menar, varför man säger något.

Jag känner att det är vår monark som hittat ett riktigt bra valspråk: För Sverige - i tiden och det redan 1973. Hans val av uttryck visar att det viktiga är att agera med sin samtid, att det är så Sverige ska vara och uppfattas. Som ett land förberett för förändring, proaktivt när behov finns, starkt och tydligt i en internationell värld som behöver samverka om vår tids viktiga frågor.

Oavsett vad man kan anse om att ärva ämbeten, så hoppas jag att allt svenskhetsprat blir inriktat på vad I TIDEN står för, då blir det konstruktivt!

Svenskt är att njuta av utflykter och vår skärgård! En tur till Sandhamn är sällan fel!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments