Trevligt nytt kafé och bistro nära lugna Ellen Keys park på Östermalm är CaféJarla.

Känns parisiskt med bord ute och svalkande skugga från parkens lummighet.

Ellen Key är min idol. Älskade utställningen på Hallwylska i vintras och tipsar gärna om besök i sommar på hennes hem Ellen Keys Strand. En pionjär inom barnuppfostran, inredning och jämlikhet - en visionär!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

4 barn har jag. Från 16-22. De sover gott och länge på söndagar. Så jag satt själv vid frullen med mannen och matades via Nyhetsmorgon av alla gulliga sätt man kan fira sin mor på. Men här hände nada. Min egen Mor är svår att fira på distans för hon har svårt att prata i telefon och än mindre förstå hur hon skall svara. Ledsamt att slussvis förlora den Mor man haft, men ändå har kvar. I varje fall gick jag en promenad och köpte en egen härlig bukett till mig själv. Tycker att mammor kan fira sig själva också - att de är så bra mammor som de kan! Min underbara Hilda förstår precis mitt sinnesmod och hoppade upp i knät för tillgivenhet - love that dog!

Men sedan rätade det ut sig. Fick fina blommor, Earl Grey te, gulligt telefonsamtal, städning av kylskåpet och en god middag. Typiskt mig att ha en bild i huvudet hur det skal bli och när och sedan ha svårt att inse att barnen är i annan livsfas än jag.

Min önskan är ett besök på Millesgården med fina Josef Frank utställningen och att testa parfymen Flora av Gucci, mest för att allt som är flowerpower känns rätt för mig! 

Likes

Comments

Min livsdevis:

Omvärlden är mitt kreativa verktyg

Berghs school of communication har en underbar grej kallad Morning Routine. Det innebär att de bjuder på frukost och något spännande kommunikativt. Ofta är det en talare som också är kursledare och passar på att göra reklam för sin kurs. Alltid mycket folk som anmält sig och alltid stimulerande.

Igår var det Mattias Ström som nyligen lämnade Prime. Han pratade om hur den kreativa processen får näring av allt som sker i vår samtid och hur viktigt det är som driven kommunikatör att ha örat mot marken och tentaktlerna ute för vad som är aktuellt.

Vi gjorde en kul övning där brödbolaget Pågen skulle hänga på olika samhällsfenomen. Många roliga kreativa uppslag lanserades av grupperna efter bara 2 minuters brainstorming. Mattias visade tydligt hur idéer växer fram genom att bryta tankar med varandra utifrån att vi har olika referenser och kompetenser.

En av mina hjärtefrågor berördes också; att branschens titlar inte räcker till! Och inte bara det, de flyter i varandra och nya uppstår. Själv kallar jag mig ofta Content Strateg. Med det vill jag poängtera att det är själva berättelsen, the content som är det intressanta och att strategiskt välja tillfälle och metod för spridning. Hur man griper möjligheter och skapar sammanhang för att kreativt få fart på berättelsen och skapa dialog. Jag har som senior arbetat med de flesta kanaler och discipliner och vill lyfta blicken och se helheten och målet när jag jobbar med kommunikation som ska driva förändring. Där har jag svårt att leverera en etablerad titel, jag är en crossover communicator - eller kameleont inom kommunikation! Tills den etableras försöker jag med Content strateg.

För mig är det utifrån all input, analys och associationer som smarta kreativa grepp kan tas. När Mattias visade modellen att Content i samverkan med Context kan skapa Consepts som fantastisk marknadsdriven pr och kommunikation kände jag ett stort "Precis!". Så jobbar jag. Så har jag alltid gillat att jobba. Inga slutna silon, utan i samverkan med olika tankar och referenser växer den kreativa lösningen fram - det är så stimulerande!

Faktum är att det är så jag får livsrum även i den privata världen. När jag träffar andra, läser, tar del av nyheter, spaningar, upplever saker - det är så mina åsikter utvecklas och mina drömmar formas! Så tack Mattias för att jag nu har en livsdevis: Omvärlden är min kreativa motor - eller som han uttryckte det; Omvärlden är mitt kreativa verktyg!

Likes

Comments

Hundar är så sköna, det är här och nu som gäller. Vår Staffe Hilda njuter av parkernas rikedom på information. Hon scannar av doftminnen och minglar avspänt med nya bekantskaper.

Själv njuter jag av att se henne in action, men blicken fastnar också på den underbara grönskan. Naturen äger som det heter!

Apropå naturen gjorde jag ett test i dag som var kul för Linne's Uppsala. Lite frågor om hur man agerar socialt (Linne's sexualsystem och Jungs personlighetstyper) och testet omvandlar svaren till vilken blomma man är.

Jag blev en Murgröna! Kändes rätt!
Testa själv och bli inspirerad att besöka Linne's Hammarby i sommar HÄR!Likes

Comments

Norrskedikas bakluckeloppis (strax utanför Öregrund) invigde säsongen i helgen. Självklart var jag på plats. Jag tror på allvar att jag är en superloppare!

På grund av min längd, min erfarenhet av loppisar, min förmåga till snabba beslut och min känsla och blick för vad som är kul att köpa scannar jag raskt av bord efter bord.

Slog till på ett par riktigt fina silverljusstakar med stämplar och allt. Pruta gick inte - alla handlare har snart swish - 400 kronor blev priset. Jag är supernöjd, lite puts och de pryder nu vårt hem. 

Inte illa att också kunna plocka underbara liljekonvaljer som växte precis vid vår tomt. Vilken doft - precis som Rimmels gamla parfymer man köpte i mataffären på 70-talet!

Likes

Comments