Maskerad är kul! Få klä ut sig, låtsas vara någon annan, bryta isen på festen när man inte riktigt vet vem som är vem, perfekt!

Minns dock ett tillfälle då inbjudan angav temat blues. Jag satsade då på en egen variant av Josephine Baker-stil. Väl på plats hade andra på sin höjd en liten Blues Brothers hatt som de lätt tog av sig och de flesta var bara lite jeansigt svartklädda. Jag med mitt "skokrämsbruna" ansikte och dunvippor drog hem ganska fort.

När nu Halloween slagit som stort festtema tycker jag det är så märkligt att det som dominerar kommersiellt är blod, öpnna sår och allmänt ond bråd död. Säger det något om Sverige?

Som jag minns av amerikanska filmer och romaner så klär man mer allmänt ut sig over there. Visst finns tydliga drag av emo/vampyrigt och häxor, men det kan lika väl dyka upp en Stålmannen, en Cowboy eller en presidentkandidat tillsammans med Marie-Antoinette!

Fram för en större lekfullhet och bredd i maskerad-repertoaren. Tona ner skelett och kniv-attributen och visa barnen och vännerna att trick or treat kan vara så mycket mer än den lik(!)riktning som nu gäller.

Min mor berättade att Annandag Jul var stora festkvällen med maskeradtema på 40-, 50-talet. Får väl hoppas på renässans för den typen av firande!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tror många med mig är borgerliga, men har svårt att särskilja partierna åt, vill ibland inte ens. Gör det på valdagen för att det krävs. Jag har aktivt varit på några möten hos de olika partierna, men saknar samtalen och öppenheten om målbilden för deras förslag.

Tänkte att då kanske jag istället kan stödja och engagera mig i Alliansen. Kollar hemsidan, men blir besviken. Oengagerat presenterat och för kontakt hänvisas till respektive parti. Jag tror Alliansen skulle vinna på en tydligare agenda med målbild och kontaktgrupp helt fokuserade på hur de samverkar och driver på samhällsdebatten i borgerlig riktning.

Många med mig inser att lagar och regler baseras på värderingar och sanningar som rådde på 1970-talet. Den statistik vi då hade och de prognoser om framtid vi kände till. Sedan dess har mycket hänt. Vi har klimatfrågan som präglar och behöver främja nya beteenden. Vi har migrationsfrågor som är så mycket mer än invandring och flyktingar. Vi har tjänstesektorn och delningsekonomin som skapar ny arbetsmarknad.

All denna förändring måste fångas upp med en framtidstro som inte visar rädslor för det nya utan en lust att skapa framtidens förutsättningar. Jag gillar tanken på en målbild som "Det nya Sverige växer fram". Med det sagt att inget mer blir statiskt, utan vi behöver flexibla system och grundtrygghet i att det finns framförhållning i samhällets struktur. Det är kring detta uppdrag jag tycker Alliansen ska vara motorn och likt en idésalong hålla debatten och samtalet vitalt. Sedan kan de olika partierna plocka ner sina tolkningar och sina konkreta förslag och särskilja sig kring den gemensamma ideplattformen.

Jag tycker Alliansen ska ta sitt uppdrag mer på allvar för att samla de politiskt intresserade som vill bidra i idédebatten för ett borgerligt styrt Sverige i takt med sin tid!

Bilden en tom vagn
Vill välkomna ombord alla med borgerlig grundsyn som vill bidra med idéer för det Sverige som växer fram. Vi behöver kasta loss, tänka nytt och skapa framtidstro. Ingen vet allt, tillsammans skulle energin öka och lusten att skapa alternativ till dagens politik. Alliansen har en roll att spela men nu är det svårt att veta vad som sker där.

Likes

Comments

​Ledighet och total avkoppling gör att lugnet brer ut sig inombords. Sol, värme, omväxling, familj, släkt, vänner ger kraft. Många är poddarna, bloggarna och böckerna jag plöjt. Tillsammans med lakan som fladdrat sig torra i vinden har mina drömmar -såväl nattens som dagens- också virvlat fritt. 


Vad gör man med all kraft och livslust som tränger sig fram utan riktning? Tror många med mig känner dig laddade till stordåd men kanske heller inte träffat rätt kompanjon för att bli konkret. Den sajten eller appen som matchar likasinnade önskar jag fanns. Kanske en form av agenturverksamhet som kunde ge ekonomisk bärkraft? 

Än är reflektionsdagarna inte slut. Vill man flyga som en falk kan man inte hänga med kalkoner. Ett ordspråk med humor och allvar i. Behöver söka upp fler med vingar som bär!

Ledighet och total avkoppling gör att lugnet brer ut sig inombords. Sol, värme, omväxling, familj, släkt, vänner ger kraft. Många är poddarna, bloggarna och böckerna jag plöjt. Tillsammans med lakan som fladdrat sig torra i vinden har mina drömmar -såväl nattens som dagens- också virvlat fritt.

Vad gör man med all kraft och livslust som tränger sig fram utan riktning? Tror många med mig känner dig laddade till stordåd men kanske heller inte träffat rätt kompanjon för att bli konkret. Den sajten eller appen som matchar likasinnade önskar jag fanns. Kanske en form av agenturverksamhet som kunde ge ekonomisk bärkraft?

Än är reflektionsdagarna inte slut. Vill man flyga som en falk kan man inte hänga med kalkoner. Ett ordspråk med humor och allvar i. Behöver söka upp fler med vingar som bär!

Likes

Comments

För Sverige - i tiden. En eloge till valspråket som borde få en nationell renässans!

Jag har semester och har gott om tid att följa Almedalen via radio, tv, Twitter, linkedin. Funkar bra för att uppfatta de stora dragen. En miniflaska rosé har jag unnat mig också!

Noterar hur svårt det är för budskap att nå igenom i de kanaler jag följer. Det är ytterligheter som får spridning. De många viktiga samtalen, framtidsdiskussionerna, smarta nyheterna, progressiva förslagen och så vidare stannar oftast i den målgrupp man ändå når. Hoppas att planer finns - och resurser kvar - så de kan fortsätta att agera efter Almedalen! Vet av erfarenhet att det är svårare att skapa uppslutning för en uppdelad budget, före/under/efter Almedalen hur vettigt det än må verka.

Detta med svenskhet väcker känslor. Att använda den svenska flaggan och hylla Sverige är vi ovana vid politiskt. Många blir osäkra. Det finns ett drag av bakåtsträvande och protektionism. Som vanligt handlar det om vad man menar, varför man säger något.

Jag känner att det är vår monark som hittat ett riktigt bra valspråk: För Sverige - i tiden och det redan 1973. Hans val av uttryck visar att det viktiga är att agera med sin samtid, att det är så Sverige ska vara och uppfattas. Som ett land förberett för förändring, proaktivt när behov finns, starkt och tydligt i en internationell värld som behöver samverka om vår tids viktiga frågor.

Oavsett vad man kan anse om att ärva ämbeten, så hoppas jag att allt svenskhetsprat blir inriktat på vad I TIDEN står för, då blir det konstruktivt!

Svenskt är att njuta av utflykter och vår skärgård! En tur till Sandhamn är sällan fel!

Likes

Comments

Jag är en periodare. Inser att uttrycket lätt får missbrukarvibbar. Jag menar mer att jag lever mitt liv i perioder. Nu är jag inne i en period då jag ganska lätt prioriterar nyttig mat - andra perioder är det mer lite si och så med det. Jag är också inne i en kjolperiod. Uppskattar de lite längre kjolarna med vidd. Andra perioder är det mest halvlånga klänningar över byxor som känns bäst.

Jag är också periodare när det gäller självförtroende och när det gäller att söka jobb, vara social och när det gäller att ta tag i surdegar. Jag har perioder då jag vill resa mycket, andra när jag bara vill vara hemma. Visst arrangerar Club Eriks resor som verkar mysiga! Önskar jag hade ekonomi för att boka.....

Någon som känner igen sig? Har länge närt en dröm att jag skulle bli den där personen som bara har en evighetsperiod av det jag själv håller högst. Men börjar allt mer inse att jag får gilla läget.

Inte för att jag tror på astrologi, men lite kul är det att mitt stjärntecken är just fiskarna. Det vill säga två fiskar som simmar åt olika håll och som kännetecknas av ständigt sökande. Ungefär som jag känner det! För fortfarande är min vanligaste fråga till mig själv: Vad ska jag bli när jag blir stor?!

Likes

Comments

Jag saknar visioner i den politiska debatten. Ja, för en stor del av organisationssverige. Sjävklart finns de, men de är inte så högljudda. Lyssnade på underbara Gunhild Stordalen och blev helt rörd över hennes brinannde vilja. Sommarpratare kan få mig att komma loss i tanken. Gillar när hjärnan blir lite filosofisk.

Så här tänker jag;

Branschglidning som positivt inslag har vi vant oss vid i näringslivet. Det är i mixen mellan olikheter som spännande nya affärer uppstår. Nu är det på tiden att också organisationer inser att förändringstakten gör att de måste kliva ur komfortzonen. Med blick för nya behov konkurrerar annars nya aktörer snabbt ut de stora kollektiva lösningarna - om de inte börjar agera helt annorlunda och hittar sina nördfrågor.


Har du tänkt bli medlem i PRO eller Sveriges Pensionärer när du fyller pension? Jag tror inte många känner behov av det. En organisation som tar på sig att driva frågor som skulle förena oss bara vi fyllt 65 år? Det känner nog allt färre sig berörda av. I stället har tidningen M som Amelia Adamo startade för sk Mappisar tagit över uppdraget att uppmärksamma angelägna ämnen på ett framgångsrikt sätt. Ett annat exempel är Alexandra Charles nätverk 1,6 miljonersklubben som får stort genomslag för forskning om kvinnors hälsa. För att inte tala om Arthur Ringarts satsning på News55 som förutom nyheter också startar med sociala aktiviteter som resor. Det är bara en tidsfråga innan fler inser att dessa tre exempel kan få större politisk inverkan och förmåga att ena grupper än en seg pensionärsförening.


Politiska partier har också problem. De tror att vi väljare skall vara lojala med deras värderingsgrund fastän det är sakfrågorna som driver engagemang. Många orkar inte specificera parti längre, utan känner mer eller mindre för någon av allianserna. Väljare känner sig trängda när de måste bestämma sig för ett parti som har otydliga gränser för vad de står för. Här behövs nördar som Alf Svensson - som kan brinna för sakfrågor, men ändå behålla glöden för att beskriva det samhälle som målbild de vill bidra till.


Det är här min spaning på nördens betydelse får relevans. Vi gillar de övertygade, specialister som kan sin sak. Tänk Hans Rosling. Personer som vet, som vågar stå för en sak men också bjuder in till samverkan, till det oförväntade, det kloka. Se på våra fackliga organisationer. Nästan utan undantag svåra att skilja från varandra. A-kassor, medlemsstöd, tidning, kurser. Men vad gör dem unika? Vad är deras grej egentligen? Varför ska jag år ut och år in vara med där? Särskilt när det finns en massa mer intressanta hubbar och nätverk som är bra mycket roligare att hänga med.


De flesta partier och organisationer och fackföreningar har slipat på sina loggor, flyttat kontor, bytt ledningsgarnityr. Men det saknas insikt för att börja jobba med nya sätt att tillfredsställa behov och förutse de viktiga frågorna som berör. Varför skall de finnas kvar - förutom därför att de själva vill det?


Här finns en jättemarknad med stor förändringspotential. Det nya Sverige som växer fram är ett Sverige som aldrig blir klart. Det är inte en berättelse om någon ny typ av slutstation typ Folkhemmet vi behöver. Vi behöver lockande visioner om vad det progressiva Sverige ska stå för. Ett Sverige i ständig förändring!


Vi behöver kloka idéer om nya lagar och regelverk konstruerade för ett samhälle i förändring, inte baserade på svunna tiders verklighet som nu snabbt blir fel. Organisationssverige måste förändras. Ritas om utifrån att vi gjort något fantastiskt för att kollektivt driva de mångas frågor, till att nu hitta engagemanget som driver fram lösningar som de många individualisterna känner igen sig i. Och som passar det Svenska samhället som växer fram och som är bättre förberett för migrationsförändringar, klimatpåverkan, delningsekonomi och annat oundvikligt.Likes

Comments

Idag regn och tunga skyar. Glad vi åkte hem igår och inte idag. Vi fick en skön båttur på 2 timmar i strålande sol i medelhavsvärme. Njöt hela vägen hem trots skumpande som vår båt förser oss med.

Vi hade underbara dagar ute i Stockholm skärgård. Åkte Cinderella ut till Sandhamn med Felix och vovven. Där hämtade Lasse och tjejerna oss och vi for mot Norrholmen och Eknö. Som alltid stor uppslutning för midsommarfirande med lekar och tårt-tävling. Vårt bidrag i år var ett försök att göra en midsommarkrans av marsipan-löv och jordgubbsblommor. Kul att kreera, men godast var som vanlig en toscapaj som en snäll dam varje år bakar. Över 20 tårtor var med i årets tävling!

Vad glad man ska vara för traditioner. Eloge till personer som lägger tid på att säkra att midsommarstänger reses och tal hålls, är sångledare och får fart på lekar! Blir ju liksom inte av sig självt.

Idag tog jag hojen i regnet och bunkrade upp pocketböcker, har tvättat massa lakan och försöker överleva på frukt. Blev en hel del god mat o dryck så måste bromsa lite. Trots massa dans till Henrys spellistor så behöver jag skärpa till mig. Vet att gör jag inte det direkt så ballar jag lätt ur och fortsätter med unna-mig-beteendet lite för många dagar!

Likes

Comments

Vilken lyx att en vanlig måndagkväll kunna ta båten ut till en annan värld. Till bryggmingel, klippor, skogsstigar och matställen och kaféer med olika prisnivåer. Fjäderholmarna ligger så nära oss som bor i Stockholm. Lite blåsigt var det så Hilda gillade inte premiärturen denna säsong. Hon är ingen skeppshund!

Läste min favoritbilaga Resor från söndagens Svenska Dagbladet och blev sugen på en weekend till Warsawa. Men tipsen från Dublin och de brittiska kanalöarna gör de resmålen lockande också! Sedan Svenskan gjort om sin bilaga sparar jag dem nu i en mapp. Bra att ha när drömmar om resor ska konkretiseras!

Staycation är inte att förringa som vacation! Det låter coolare än att säga "vi ska bara vara hemma". Dra nytta av alla härliga utflyktsmål som finns på hemmaplan. Nästa båtutflykt blir till Storholmen så vi får testat deras krog. Men först ska det bli midsommar och då hoppas jag det blåser mindre för jag är ganska lik Hilda när det gäller tuffare strapatser!

Likes

Comments

Har hälsat på min mor som bor på korttidsboende i Göteborg. Härligt att mysa med henne, visa kort i mobilen, prata minnen och bara tanka över tillhörighet. Men deppigt se hur en kvinna som alltid brytt sig om hur det ser ut, skapat vackert hem, gillat kläder och doften av nybakat nu får bo med okända i ett ålderdomshem som hanteras som en institution. Rationellt och praktiskt för personalen, men med liten omtanke att det är de äldres förlängda hem!

Personal som låter radion spela techno-musik och inte musik som de boende kanske skulle känna igen! Jag googlade för att hitta rätt frekvens för Radio Vinyl eller liknande. Då hittade jag en superfin satsning på försök från Sveriges radio, en digital kanal med bara musik som en mer mogen publik troligen uppskattar! P 4 Plus. Fantastiskt! Må de få genomslag på alla ålderdomshem! Men nu hade inte just Mors hem internetradio tyvärr. Får se till att greja det när hon får en permanent bostad som vi kan inreda.

Förutom att mumsa på bakelser med Mor njöt jag och Felix av underbara Göteborg. Tipsar om Viktoriapassagen, saluhallen som är nyrenoverad och kafekedjan Da Matteo, supergoda dumplings på Dubbeldubbel och inredning hos Artelleriet, som firar 5 år som framgångsrik trendblandare av vintage, ny design och heminredningsdetaljer. Och utanför foodtrucks med strömmingklämmor och italienskt! Lite mer värme var det enda vi saknade av goa Göteborg!

Likes

Comments

Varje dag och varje stund är inte underbar. Saker blir ej som man vill eller kämpat för. Negativa besked som att jobb man sökt går till andra är jobbiga att få. Det är som när man budar på bostad och i princip inrett och flyttat in mentalt, men sedan bjuder andra mer än man kan ge. Eller dater man sett fram emot och som sedan fått förhinder och man själv redan funderar på semestrar i hop! Hjärnan och hjärtat liksom springer före och sedan när det ej blir som man hoppats är bakslaget tungt. Bara att se framåt! Men jag vet att jag behöver vila lite i den melankoliska stämningen för att hitta energin och självförtroendet igen.

För mig passar regnet idag torsdag. Får vara melankolisk i fred och lyssnar på Spotify-listan Music for a rainy day.

I går var allt bättre med mingel och bubbel och sol ute och i sinnet. Jag njöt av livet med nya skinnpajen från Massimo Dutti och träff med nyfunnen härlig snäll smart väninna. Livet är upp och ner! Nu dags för Earl Grey te från mysiga affären Sibyllans.

Likes

Comments