Konstraster är något som präglar mitt liv just nu. Genom livet så kommer man stöta på dessa kontraster, och jag får en känsla av de pendlar hela tiden beroende på vart man är och vad man gör.

Jag vet och känner på mig att just dessa kontraster uppkommer av flera anledningar och att perioden i mitt liv jag nu går igenom har en mening. Allt händer av en anledning. Skadan, människorna i min närhet, familjeförhållanden, val jag tar just nu har alla kontraster i sig. Ibland bli dock dessa kontraster för stora och bägaren, som inom mig som reglerar hur mycket jag kan tåla, rinner över. Jag ser det som att kontraster, händelser och upplevelser kommer till en på olika sätt. De kan kastas över när man minst anar det eller det kan komma smygandes och man hinner se vad som händer. Dessa händelser lägger sig på en och är extra påtagliga en stund, de är som en ny stickig tröja man inte vant sig vid eller ett par nya skor som ger en lite skavsår. Men efter ett tag har man känt på känslan och det blir lättare. Man blir mer hårdhudad och nästa gång liknande händelser dyker upp så har ens hjärna utvecklat en ny nerv som vet hur den ska hantera tankeverksamheten och känslorna.


Dessa två bilder nedan är kontraster för mig.

Bild 1: Två trötta men glada fötter som dansat en hel dag. På fötterna syns lite blåmärken från en modern klass två dagar innan och ett sår från förra veckan som läkt.

Bild 2: En höger-fot i kallbad. Foten är trött och sliten och mindre glad än förr. Men kroppen och själen sänder ut små singnaler som säger att den ska ha tålamod. Något stort väntar på andra sidan.


Likes

Comments

Första orden som skrivs på denna resa. Denna digitala anteckningsbok är för min egen skull som jag kan kolla tillbaka på i framtiden. Vem vet, jag kanske inspirerar eller tipsar andra om saker, då är det bara ett plus. Saker jag vill absorbera på detta forum: Tankar och idéer jag grubblar på. Inspirerande människor, artiklar, böcker filmer m.m. Recept på god mat. Mål och drömmar. Vad som är positiv eller mindre positivt för mig just nu. Problemlösning. Eller bara "aha-stunder".

Let's begin...

Likes

Comments