Hej På Er

Hur har ni haft det sen senast vi sågs? Två matcher har blivit historia för MoDo och båda slutade med förlust, inte roligt när MoDo äntligen blivit varma i sitt spelsätt och vunnit tre matcher i rad. Kan någon för övrigt komma ihåg när MoDo vunnit tre matcher i rad i SHL? De som MoDo föll på i fredags mot Vita Hästen och i söndags hemma mot serieledande Västervik satt mycket i den offensiva zonen, där dom hade svårt att hålla i pucken och göra längre & smartare anfall och ta vara på chanser som skulle kunna bli mål, lite öppnare ögon och kvickare skott vill vi se framöver. Försvarsspelet och framför allt målvaktsspelet blev avgörande att MoDo inte förlorade med större siffror förra veckan.

Fredag den 14 oktober spelade MoDo äntligen efter 5 dagars viloläger när dom vecka 40 faktiskt spelade fyra matcher. BIK Karlskoga som hade 15/27 poäng och en 4:e placering. Det gällde att komma upp i tabellen och starta målmaskinen igen. Men det lilla uppbehållet kanske inte passade så bra, för dom verkade väldigt tröga både fysiskt och psykiskt. Defensiven säger sig själv när BIK gjorde 6 mål (dock 2 när målvakt stod i båset) och passningsspelet över hela plan gick bara att skämmas över. MoDo spelade inte många byten då någon MoD-iot skulle godkänt spelet.

Tråkigt att dom inte kunde komma upp i någon nivå. Både Bjurö & Iilathi gjorde försök att rädda skott men matchen slutade 6-2, det funkar inte att ha två målvakter som inte kan prestera någolunda jämt under matcherna. Visst att Bjurö storspelar många matcher men han har problem med höga skott och som mot BIK hade han inte alls en bra dag.

Det är historia nu, vi ligger inte sist och ingen har dött, så vi går vidare och på tisdag 18 oktober syns alla MoDo-iter i Arenan för vinst mot Mora IK. Vi kommer aldrig upp till SHL om vi inte kämpar, och vart ska man få motivationen ifrån om ens MoDo-iter slutat tro?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

 Hejsan! i måndags spelade MoDo en spännande match mot Södertälje som gästade arenan. I måndags, 3 oktober hyllade vi innan matchen Mattias Timander vilket var väldigt häftigt. Matchen sedan var spännande, många mål och det blev MoDo som segrade med 5-4 efter 24 sekunder over-time. Målen kom följande: 15:59 Byron Ritchie, assist: Karlkvist & Paris. 2per 08:32 Patrik Karlkvist assist: Lindgren & Ritchie 12:42 Sebastian Manberg assist: Tim Wahlgren. 3per 06:27 Lukas Wernblom!! assist: Jakobsson & Heier. OT 00:24 Mikko Louma assist: Ritchie & Karlkvist.

I tisdags var det dags för ett super-derby mellan Umeå laget Björklöven och MoDo uppe i Umeå. Första periodens höjdpunkt kommer 18:38 då Oskar Stål-Lyrenäs får till en fullträff, assist går till Axel Eidstedt. 0-1 leder MoDo med efter första 20 och skotten vinner dom också, med 2-6.

01:43 hittar Patrik Karlkvist mål efter att Björklöven gjort mål i 29:e sekunden i andra. Byron Ritchie hjälper Karlkvist med kvitteringen. Björklöven värmer upp Bjurö några minuter men han håller tätt. Lukas Wernblom ser en lucka där han trycker in pucken efter bara 34sek spelat Power-play för MoDo. Molin och Karlkvist får assist efter 16 åringens utökade ledningsmål. Andra perioden vinner MoDo med 1-3 och skotten 7-10

09:59 Oskar stål-Lyrenäs får ett jätte läge och målet hamnar rakt upp i högra krysset. 13:42 

Vid  högra stolpen lägger Patrik Karlkvist 5-3 efter snyggt framspel av Emil Molin som gör att Karlkvist blir fri framför målet. En lycklig 3-5 vinst, skotten 25-24. ​På fredag möter MoDo Vita Hästen som i tisdags förlorade mot Västervik med 1-7.

Likes

Comments

Hej på er! det var ett tag sen, en vecka sen för att vara exakt. Men ikväll spelade MoDo sin femte match och Stockholmslaget AIK stod som motstånd. AIK kom från 3/5 vinster och låg på 4:e plats med 9 poäng. MoDo var nere på 12:e plats med 4 poäng.

Sjukdomar i laget gjorde att Leman, Björken & Lyrenäs inte for med till huvudstaden. Men Lukas Wernblom och Oskar Öhman fick chansen istället, Axel Eidstedt har kommit tillbaka från sin axelskada som han drog på sig för tre veckor sedan.

AIK fansen som satt i Johannes Hov trodde säkert på AIK vinst och att MoDo var ett kasst lag, AIK vann förra säsongen 23 av 26 hemmamatcher. Men efter det här mötet fick dom lite mer respekt för MoDo förhoppningsvis, MoDo klacken var stor, ja det var den faktiskt.

Efter 10 minuters halvjämt spel, hamnar MoDo i ett två mot ett läge med Byron och Austin i spettsen. En säker passning till Farley och han går själv på mål, en otroligt snygg dragning sätter MoDo i ledning. Herregud vad snyggt mål. Det är nära 2-0 efter flera nervösa anfall. Men båda lagen trycker på så det utebliver.

Skott: 7-6 räddningar: 5-7 ställning: 0-1

Andra Perioden är hyfsat jämn ändå, Men MoDo är inte riktigt igång ibörjan så AIK gör 1-1. Brister i försvarsspelet leder till två snabba mål på slutet. Lukas Wernbloms kedja är otroligt het liksom Byron är den snabbaste.

Skott: 15-18 räddningar: 12-18 ställning: 3-1

I Tredje perioden sätter man sig ner med negativa tankar om att allt är förlorat, igen, ännu en förlust. Vad händer med mitt MoDo.... Men nej MoDo trycker på väldigt och Kristian Jakobsson får en en fullträff 06:46. En mäktig och otrolig vändning gör MoDo, för 12:54 gör Emil Molin mål med assist från Byron Ritchie. Glöden lyser i deras ögon och Austin Farley gör det igen, med Andreas Heier som hjälp, tiden 16:31.

Sista målet görs i öppen kasse av Patrik Karlkvist med 39 sek kvar, och vinsten är solklar!

skott 3:e 8-11 (Skott alla: 30-35) räddningar 3:e 7-8 (räddningar alla: 30-27)

Slutresultat: 3-5

Likes

Comments

Hejsan alla!

Idag är det den 22 september vilket betyder att det var 26 år sen Henrik Björkund föddes i Karlstad! Så stort GRATTIS till han. Vi hoppas att födelsedagen kan firas med en vinst på hemma plan ikväll!! Första intrycket av Henrik är att han verkar vara världens största tävlingsmänniska och som därmed blir väldigt förbannad när han förlorar, det är ju verkligen possitivft. Vi tycket att han har vissat en väldigt bra sida, så här i början av säsongen. Tror att han kan bli en riktigt viktigt spelare i Modo till hösten/vinter. ❤️ ❤️ #grattisbjörken

Likes

Comments

Hej på er!

Ikväll spelade MoDo sin tredje match i Allsvenskan, då med IK Oskarshamn som motstånd. Oskarshamn ledde Allsvenskan efter två matcher, 6 av 6 möjliga poäng. MoDo låg på fjärde plats med 4 av 6 poäng.

Under hemmapremiären i lördags slutade det med en poäng efter 3-2 förlust mot IK Pantern i förlängning, anledningen till det kan har varit att MoDo hade 20 min utvisningstid och lite nerver för de över 4700 personer som satt i arenan.

Kvällens laguppställning såg lite annorlunda ut än lördagens:

Målvakt: Jonatan Bjurö ( Isak Wallin )

Förstafemma: Drew Paris-Oscar Hedman Henrik Björklund-Byron Ritchie-Austin Farely

Andrafemman: Tommy Enström-Mikko Louma Emil Molin-Pär Edblom-Patrik Karlkvist

Tredjefemman:Jesper Sellgren-Jesper Lindgren Tim Wahlgren-David Rundqvist-Oskar Stål Lyrenäs

Fjärdekedja: Kristian Jakobsson-Andreas Heier-Jesper Persson

"spelmässigt finns det mer att önska" - Andreas Johansson till C More innan matchen

Första perioden inleder MoDo hungrigt, framför allt Drew Paris testar tunga skott på mål även Edblom och Sellgren.

(Erik Källgren deras målvakt har missat 2 skott av 65, hans räddningsprocent blir 96.5% bäst i Allsvenskan så här långt)

Oskarshamn blir tungt tillbaka tryckta av MoDo. Bjurö sträcker ut benskyddet vilket håller tillbaka Oskarshamns ledning som var tänkt via köksvägen. Jesper Persson ger MoDo matchens första Box-play som inleds bra av MoDo men Fredrik Styrman lurar Bjurö med ett backskott och Oskarshamn tar en orättvis ledning med 1-0 efter 7min spelade. Någon gång brister det, över 30min spelat boxplay för MoDo dom senaste matcherna blir det här det andra målet som skjuts när MoDo har en mindre man på plan.

Andra halvan av perioden äger MoDo också men får återigen svårt att skapa vassa lägen, bra skott på bättre målvakt funkar ju inte men MoDo jagar kvittering. David Rundqvist hamnar med Jonas Engströms klubba i ansiktet och blir liggande men reser sig igen, en tand verkar ha slagits ut. Det ger 4 värdefulla minuter powerplay åt MoDo som dom dock inte kan ta vara på fullt ut.

ställning: 1-0

Skott: 3-8

Räddningar: 8-2

"Vi kommer ändra lite i laguppställningen i vårt powerplay" - AJ till C More inför andra

MoDo anfaller snabbt i andra speciellt Oskar Stål och Tim Wahlgren bjuder på skott. bra press av båda lagen. Passningsproblem gör att Bjurö måste storspela, tur att han kan göra det idag för Jonatan Bjurö är en MoDo´s klaraste kristall på plan ikväll.Mikko Louma är den lugnande backen hos MoDo när Oskarshamns trycker tillbaka. Det luktar 2-0 ett tag. Powerplay för MoDo gör att de hinner samla nerverna och ha fokus framåt. David Rundqvist och Oskar Stål hungrar efter mål som kunde blivit mål, framspelet sköttes av Mikko Louma. Känslor på isen gör att bänken värms av "Björken" och Louma leker med domarna och sitter av flera onödiga utvisningar. Bjurö hjälte igen när Oskarshamn jagar större ledning, MoDo gästas av misstag och har svårt att ta längre framspel & puckar i mål.

Ställning: 1-0

Skott: 12-9

Räddningar: 4-12

MoDo kvitterar äntligen genom assisterande lagkapten Pär Edblom, en läcker styrning. Assitsen går till MoDo´s hetaste nu Patrik Karlkvist. Jämt och tätt spel med bra målvakter, Pucken är platt, allt kan hända en spännande hockeymatch. Edblom nära att ge MoDo ledning & vinst med ännu en vass styrning. Oskar Stål & Tim Wahlgren jobbar hårt och kämpar kanske mest. Oskarshamn får sätta sig i utvisningsbåset, Louma tar chansen, MoDo pressar men hittar inte rätt skott. Bästa pp hittills. AJAJ Jesper Lindgren får sätta sig. Oskarshamn blir stressade och missar öppen kasse, som tur. MoDo rensar och spelar bra ox-play. 2-1 när klockan visar 19:03. Bjurö sticker men klockan tickar lite för fort. Väldigt sur förlust. MoDo glider ner på en 7 plats efter 3 omgångar.

Slutresultat: 2-1

Skott under hela matchen: 22-25

Räddningar: 24-20

"Mycket surt, för vi var bättre i tredje perioden"  - AJ efter matchen till C More

Likes

Comments