Header
View tracker

Hejsan! en ny vecka med bara 1 match för MoDo. Eller egentligen 2, på torsdag 8/12 är det DM och MoDo möter Örnsköldsvik Hockey i fjällräven Center klockan 18:00 Visst ses vi!?

Men i måndags spelades ett derby, nämligen Timrå mot MoDo. Och kaptenen Byron Ritchie var äntligen tillbaka efter ett litet break. Första perioden var delvis väldigt jämn. Bra defensiv när Timrå pressade på, speciellt när Andreas Heier drog på sig en utvisning. De två minuterna kändes ganska så långa, anfall, vändning, anfall, rensning, anfall. Men MoDo skötte sig bra. Inget mer annorlunda mer den perioden. Timrå vann skotten med 12-5.

Andra perioden var mer spännande. MoDo gick enligt game-plan i punkt och pricka. De vässade till offensiven och spelade på Timrås misstag. David Rundqvist hittade mål efter assist från Henrik Björklund när klockan tickat till 06:48 MoDo spelar riktigt bra andra! det finns inte mycket att klaga på där. De gör det svårt för Timrå när de hjälplöst försöker hitta luckor i försvaret. De har matchen i en fin liten ask som är långt från Timrå. Skott i andra 6-14.

Tredje perioden måste MoDo spela bra, hålla igen och hjälpa Hanses. För Timrå var verkligen målsugna. De lyckas kvittera, men MoDo lyckas kvittera igen, MoDo tar ledningen via Henrik Björklun (Emil Molin). Men därefter taggar Timrå till och försöker lura iväg MoDo. Men backarna & Hanses är riktigt lugna, kanske inte i huvudet men på planen visar de att de verkligen kan spela bra hockey. Sjukt nervösa slutminuter men MoDo vinner andra derbyt mot Timrå och tar med sig 3 poäng till Övik. 1-2 och riktigt skön vinst! MoDo visar att det kan spela en match 60 minuter stenhårt och att det inte bara är Mora som överskattar MoDo lite😉

bilder: theheartofhockey

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår presenterade MoDo en 20 sidor lång plan för MoDo´s framtid. Det gällde Återväxten 2020, ett treårigt projekt som ska ge MoDo en stabil ekonomi, värdegrund och spelarsäkerhet. Alltså att vi inte ska byta tränare varje säsong, ta in 13 transatlanter förhastat eller läcka pengar i alla håll och kanter.

För er som är intresserade kan ni läsa mer här och intervju med MoDo´s huvudtränare och för en kort framtid även sportchef här, med MoDo´s nya (för den här säsongen) VD Johan Widebro här. Vad tycker NI om den här planen? jag tycker att Johan är den bästa VD`n MoDo kunde tagit in i det här läget. Smart och villig med snabb förändring, han blundar inte för hemligheten utan tar tag i verkligheten och kommer att se till att MoDo har en säker framtid.

Dagen var kommen för MoDo att ta sig an tabell fyran Mora IK. Vi med tre förluster bakom oss och de med en vinst i bagaget. Läget i MoDo hade tyvärr inte förändrats sedan i måndags, alltså att Byron fortfarande vilade efter hans operation i stämbanden. Men han kommer troligen spela mot Timrå på måndag.

Matchen början lite tufft för MoDo med en slarvig utvisning när Drew Paris skjuter pucken utanför. men dom lyckas med ett pentally killing. Strax efter att MoDo spelar PP tar Mora ledningen men drygt en minut efter kvitterar MoDo's Emil Alba i ett två mot ett läge. Skott: 13-9, men jämn period.

David Rundqvist ger MoDo ledningen 58 sekunder in i andra perioden. Assist; Henrik Björklund & Emil Molin. Andra perioden äger MoDo lika stort som de har röda hemmatröjor. På mindre än 10 minuter ökar MoDo ledningen till 1-5. Och skotten i andra tilldelas också mest till oss: 8-13.

Målen kommer följande: 1-3 Henrik Björklund (Emil Molin), 1-4 Tobias Ericsson (Kristian Jakobsson & Patrik Karlkvist) 1-5 Patrik Karlkvist (kristian Jakobsson & Tobias Ericsson)

Tredje perioden gör MoDo bra. De får många skott på sig men skjuter inte så mycket. Hanses är stabil i mål och får hjälp av en bra defensiv. De klarar av att spela BP & PP utan besvär eller mål men Mora kämpar till sig ett mål. Slutresultatet stannar på 2-5 och skotten för hela matchen: 38-24. de är välbehövliga poäng som ger MoDo allt vi glidit ifrån på senaste tiden, som självförtroende och kämpar vilja.

bilder: theheartofhockey, 29/11
På måndag är det dags för derby, Timrå mot MODO och vi SKA ta hem 3 poäng!

Likes

Comments

View tracker

Tja! MoDo mötte (nu) serieledande BIK Karlskoga i en kampanjfinal av Movember 2016.Det innebar att MoDo spelade i tredjeställ (svart,eller...) inför drygt 3100 modoiter. Det var såklart planen att bryta trenden och ta hem 3 poäng men så blev tyvärr inte fallet.

MoDo inledde väldigt starkt som de är bra på göra och över hela planen såg spelet bra ut med många anfall & skott på mål. Men även fast defensiven var i gott skick, när flera räddningar tilldelas andra en Hanses så gick turen till deras fördel alldeles för ofta. Skotten i matchen hamnade på 32-24 och slutresultatet på 1-5. MoDos enda mål gjorde nr: 67 Tobias Ericsson i mitten av tredje perioden, det var hans andra match i MoDo. Positivt från matchen är att vi faktiskt skjuter puckar på mål. De senaste matcherna har det varit väldigt svagt offensivt men jag tycker det var över plusstrecket idag. Det som fäller oss utan att ge för mycket skuld på någon är målvaktsspelet, helt klart värdelöst. Vårt boxplay & powerplay är absolut inget att jubla över heller.

Vi satte betyg på spelarna i en skala 1-5. 1- katastrof dåligt. 5-kunde inte spelat bättre

1 Erik Hanses - fattar inte varför de inte bytte ut Erik när han släppt in 3 mål? han var verkligen inte bra.

2 Drew Paris

3 Jesper Lindgren

2 Jesper Sellgren

3 Axel Eidstedt - han var bra som vanligt på forechecking, och lugn och stabil med passningsspelet.

2 Oscar Hedman

2 Jacob Stenqvist

3 Victor Berglund - han slängde sig och täckte flera viktiga skott! och fick mycket speltid, killen är bara 17!

2 Kristian Jakobsson

3 David Rundqvist

2 Henrik Björklund

2 Oskar Öhman

2 Andreas Heier

2 Emil Molin

2 Oskar Ståhl-Lyrenäs

3 Tim Wahlgren - han har inte visat sig fullt ut tidigare tycker jag men idag var han duktig framför deras mål.

2 Emil Alba

2 Anton Karlström

2 Patrik Karlkvist

2 Tobias Ericsson - Han gjorde ett mål och inget mer, märkte knappt av han på plan.

Komihåg! vi håller oss positiva! Hur gick det för Lek.... förra säsongen? ledde dom Allsvenskan från början till slut??fredag möter vi Mora IK och VINNER!! hoppas att Byron Ritchie kan spela, då löser sig allt. Oscar Hedman bar C och David & Henrik bar A under tisdagens match ifall ni undrar.

bilder: theheartodhockey

Likes

Comments

Hej på er! idag är det lördag och därmed dagen efter 3-2 förlusten mot Västervik. Tungt såklart, egentligen katastrof men dom tankarna måste man trycka undan innan dom hinner passera för många varv i huvudet.Vi ligger under kvalstrecket, men vad spelar det för roll, vilken hockeyliga är den jämnaste?

Vi måste se det positiva och inte hänga för mycket med läppen. Var alltid positiv, än vad det handlar om och speciellt när det gäller MoDo, glöm inte att ifrågasätta andras negativitet! Som rubriker lyder så finns det inget i SHL att älska, vi älskar inte hockeyallsvenskan, vi älskar MoDo. En snabb summering av matchen mot Västervik får ni iallafall:

Första perioden slutade 1-1 efter att Västervik tagit ledningen, men Modo kom igen efter att 2 min senare gjort mål 10 sek in i powerplay. Och vem var det inte som gjorde mål om inte PATRIK KARLKVIST, assist tilldelas nr 67 Tobias Ericsson (som gjorde sin första match för MoDo och han som tog Byrons plats som center fast han är back) & 22 Emil Molin. Under Andra perioden gjorde Modo sitt andra powerplay mål för matchen efter att EMIL MOLIN sju minuter in i andra perioden tryckt dit sitt 7:e mål i MoDo. I Tredje perioden hände ingenting alls förutom en MoDo timeout när klockan visade 19:21😊 Positivt från matchen var att PP har blivit mycket bättre, båda målen kom i numerärt överläge. Skottstatistiken är dock inget att jubla över med 30-22. Men Bjurö skötte det bra i mål eftersom det var ett tag sedan han stod.

Nu på tisdag är det kampanjfinal av Movember och det innebär att i matchen mot Karlskoga kommer vårt älskade Modo att spela i svart! (som dem även gjorde fredag den 11 november mot AIK på hemmaplan, den matchen slutade 4-3 efter straffar. Molin och Karlkvist satt dit varsin straff!)

Men hörni, är ni sugen på att gå på matchen mot Karlskoga så gör det! Modo hockey har ett BLACK WEEKEND erbjudande som innebär att ifall ni köper en biljett under helgen så får du även ta med dig en kompis! Gå två för en! (gäller ordinarie sittplats) HUR bra erbjudande är det inte? Bort med negativ energi, vi ska krossa dom och glöm inte att du även bidrar till mäns hälsa genom gå och kolla på en MoDo vinst!

Här hittar ni mer information om erbjudandet! (klicka på länken)

Likes

Comments

Med en man mindre i MoDo mötte de Vita Hästen i måndagskväll och det var mer än viktigt för MoDo att ta hem tre poäng och en flytt upp i tabellen. Första 20 kan har man ingen kommentar på eftersom MoDo inte lyckats komma ur egen zon riktigt och skapat något läge förrän 10:02 då Emil Molin hittar mål med hjälp av Axel Eidstedt och David Rundqvist. Ett mål och fem skott för MoDo första perioden. Men den slutar därför 2-1.

Andra 20min liknar väl den första men MoDo försöker skapa lite mer chanser och när dom väl har pucken tar dom vara på Vita Hästens misstag. Från att Vita hästen tar ledningen med 3-1 till att MoDo kan jämnan ut ställningen behöver dom bara drygt 1 1/2 minut. Först med Patrik Karlkvist 04:07 (J.Lindgren & B.Ritchie) och 05:27 Jesper Sellgren (D.Rundqvist & E.Molin) efter två spelade perioder ligger skottstatistiken på 33-14.

Tredje och sista chansen för MoDo att vinna matchen gick vidare heller direkt. Jag har ingenting att skriva och vill inte ge MoDo den uppmärksamheten att göra det heller för den var katastrof rent ut sagt. Vita Hästen gör det inte lätt för Hanses och han kan ju tydligen inte storspela varje match. Matchen slutar med en klar förlust, 6-3. Skotten 41-18.


bilder: theheartofhockey

Likes

Comments

Hej!

Veckan som gått med tre spelade matcher sammanfattas som nervös och lam. Nervöst för att två av matcherna gick ända till straffläggning och det tycker jag är nervöst, om man ska utrycka sig milt. Lamt tycker jag att spelet har varit för att dom skulle kunna gett mer tex: framför eget mål, den defensiva delen av spelet har inte funkat så bra, Vilket är viktigt när målvaktsspelet inte har varit hundra heller. Likaså som PowerPlayet som dom har haft stora problem med. Den Måste bli mycket bättre, och det har det behövt bli länge. Men positivt är såklart att vi tar med oss 3 poäng ❤

Men redan på måndag möter MoDo Vita Hästen som i skrivande stund ligger nere på en 13:e placering med 22 poäng. Laget mötte senast Västervik (3:e plats) och vann i straffar som MoDos senaste. Senast MoDo mötte Vita Hästen gick vinsten till Vita Hästen med 2-1.

På fredag 25 november är det dags för MoDo att möta just Västervik. Förra omgången när MoDo mötte Västervik slutade det 1-3 till VIK men MoDo hade statistiskt sätt matchen i sina händer, utom målen dock..

Nästa hemmamatch blir 29/11 när BIK Karlskoga kommer på besök och MoDo spelar i svart för att visa sitt stöd till Movember och mens kamp mot testikelcancer. Du kan köpa biljett HÄR

bilder: theheartofhockey

Likes

Comments

Hej! gårdagens heta och känslofyllda match mot björklöven slutade 4-3 efter straffar för MoDo 💚

Inför ett fullsatt (7350pers) Fjällräven Center skulle de två norrlandslagen mötas och stämningen gick att ta på, på isen och plan var stämningen fulländad. Spelarna visade gärna känslor och såklart supportrarna också. En sån där match, ett sånt där derby kommer alltid att finnas där, hur det än går kommer man att påminnas om hur fantastiska MoDo-iter är och att är vad som händer så kommer Öviks folket alltid att kunna hitta kärlek hos MoDo. För igår tror/hoppas jag att alla hade enormt kul.

Första perioden slutade 3-0 efter att Jakob Stenqvist, Henrik Björklund och Jesper Lindgren tryckt dit varsitt mål bakom Björklövens målvakt. Tre relativt enkla mål som dom förtjänade eftersom MoDo ägde hela första perioden stort. Efter ordinarie speltid så var ställningen 3-3 och förlängning väntade.. Man kan säga att MoDo spelade - superbra - tillbakatryckta - hm, Jätte tillbakatryckta - MoDo hade inte ens pucken-
Per-Åge Skröder även med på Laguppställningen för kvällens match, på lån från Örnsköldsvik hockey! Hoppas han blir kvar längre än en match. Det väckte mycket känslor i kroppen och herregud vad han betyder mycket för MoDo, vilken legendar ❤

Förlängningen var snabbt slut och inget mål hade gjorts och straffläggning väntade... Skotten i förlängningen var 1-6 till Löven. Modo hockeys Straffläggare var Patrik Karlkvist, Henrik Björklund och Emil Molin. Första och Tredje straffen gick in i mål bakom Björklövens målvakt. Molin och karlkvist straffhjältar åter igen!

Bilder: theheartofhockey

Likes

Comments