Hej på er alla, idag är det den 21 april och det betyder att det är Oscar Hedmans födelsedag! Dagens inlägg tänkte vi enbart skulle handla om denna 31 åriga två barns farsan som har spelat 431 matcher i Modo hockeys A-lag!

Oscar föddes i Övik och växte upp tillsammans med mamma, pappa, storbror Johan och lillebror Victor (spelar i Tampa Bay lightnings). Han började spela hockey vid 7 års ålder och sedan dess var han fast. Han började sin karriär i Modo. 2001 spelade han i Modos J18 lag och fram till säsongen 2007/2008 så representerade han endast moderklubben med spel i J18 laget, J20 laget och A-laget. Oscar har representerat Ångermanland i TV-pucken två gånger, 2000-01 och 2001-02.

Sedan var det dags för en utflykt och då bar flyttlasset söder ut, till Göteborg för spel i Frölunda Indians. Oscar spelade tre säsonger nere i Göteborg. Men efter det så bräde det av norrut men inte ända till Övik, utan flyttlasset stannade i Timrå. Där spelade han i två säsonger, och gjorde sammanlagt under dom säsongerna 17 poäng på 110 matcher.

Efter en lite utflykt så var han säsongen 2013/2014 återigen klädd i Modo tröja. Och sedan dess har han spelat i Modo. Just nu så bor Oscar i Sörvåge med sin fru Sandra och deras två barn, Oliver och Truls. Och har ett kontakt med Modo till och med nästa säsong.

Oscar är en ledande spelare och väldigt rutinerad. Bra på mycket och är en av Modos viktiga "pappor" i laget som ska lära och visa dom yngre spelare hur det är att vara en professionell hockeyspelare. Han har under fyra säsonger i Modos A-lag burit ett "A" på tröjan. #gohedman

tack för att ni läste och slutligen, grattis Oscar Hedman!

Likes

Comments

hej, hur mår in idag? själv mår vi toppen. Och det blir ju inte sämre att vi igår fick reda på att företedda Almtuna backen Marcus Oskarsson är klar för kommande säsong i Modo. Marcus hade kontrakt med Almtuna men valde att bryta kontraktet och några dagar senare presenterades han på Modos hemsida och är därför 19:onde spelaren som har valt att skriva kontrakt med Modo till och med nästa säsong. (eller längre kontrakt)

Marcus har under sin karriär spelat för mestadels i Luleå HF. Men har också spelat för lag som Kalix UHC (endast 1 match) , Asplöven HC och som vi nämnde tidigare Almtuna IS. Markus spelade i Luleå till och med säsongen 15/16, men under dom sista säsongerna i Luleå (2012/13-2015/16) representerade han också i några matcher Asplöven som då spelade i Hockeyallsvenskan.

Han verkar vara en bra back och vi hoppas att han kan visa sin bästa sida nu i Modo! Marcus har skrivit på ett 1 års kontrakt med klubben. Laget börjar nu se riktigt bra ut inför nästa säsong, hoppas att det är det här laget som kommer få vara med när Modo når toppen och spelare sig tillbaka dit vi hör hemma.

Det var allt för detta inlägg, glöm nu inte bort att gå in på bloggen imorgon för att läsa om nr. 41

Likes

Comments

hejsan på er! igår fick vi reda på att ännu en spelare har skrivit på kontrakt för spel i Modo tröjan. Och inte vilken som helst, det är nämligen Övikssonen Magnus Häggström som skrivit på ett 3-årskontrakt med moderklubben. Ska bli så kul att få se vad denna 30-åring kan åstadkomma i klubben där hans karriär startade.

Magnus Häggström startade som sagt sin hockey karriär i Modo. Under sin tid som hockeyspelare har han representera lag som Modo Hockey, Örnsköldsvik SK, Järveds IF, KB65 HK, Sundsvall hockey, Rögle BK och Malmö Redhawks. Dom sex senaste säsongerna har han burit tröjan som representerar MALMÖ REDHAWKS.

Den gångna säsongen så lyckades han göra endast en assist på 28 matcher. Säsongen innan det (2015/2016) gick det lite bättre då han gjorde 10 poäng (2+8) på 51 matcher. Dom fyra andra säsongerna då han spelade i Malmö Redhawks så spelade laget i Hockeyallsvenskan då han sammanlagt under alla säsonger gjorde 53 poäng (18+35) på 168 matcher.

hoppas väldigt mycket på honom. Magnus skrev som sagt på ett 3-års kontrakt med Modo och det betyder att ännu en pusselbit i lagbygget till nästa säsong är lagt.

Tack för att ni läste, på Fredag finns det ett inlägg som handlar om Oscar Hedman som nämligen fyller år då. Kika in på fredag och ta del lite av hans karriär och hans ledande roll i Modo.

Likes

Comments

Hejsan på er alla Modoiter, hoppas ni mår bra trots förutsättningarna. Det som hände i helgen var fruktansvärt. Vi egnar våra tankar till alla nära och kära. Vi kommer aldrig att glömma dig Markus Olsson, hoppas du har det bra ovanför molnen.

I detta inlägg ska vi skriva och resonera kring lagbygget som vi har i nuläget. Vad tycker ni om laget som vi har idag? Någon speciell som ni vill ska stanna från förra säsongen eller någon som vet någon spelare som skulle passa perfekt i Modo framöver.

Laget just nu👇

Nu tänkte vi skriva lite kort om några av spelarna från förra säsongen. Några som vi tycker har utmärkt sig och några som borde får en plats även nästa säsong. Vi börjar med, Byron Ritchie som under säsongen visat vilken ledare han är och vilket hjärta han har.

Han är även ett hockeyproffs som har allt man kan önska sig, fantastik skridskoåkning, och alla som sett honom på isen kan bevisa att han är en underbar tekare, bra spelförståelse och allt där emellan. Tyvärr så åkte han på en hjärnskakning i slutet av säsongen som gjorde att han var tvungen att lägga av med hockeyn och flyttade i och med det med till Kanada. Men som Modoit kommer man alltid minnas Byron som spelaren. Som verkligen brydde sig om Modo och gjorde allt, jämt! Han kommer alltid vara speciell i våra ögon.

Näst på tur David Rundqvist som är en duktig och väldigt skridskor-skicklig spelare med mycket potential. Gjorde 25 poäng den gångna säsongen och fick även bära ett A på tröjan under ganska många matcher. Vi vill ha kvar talangen, hoppas han stannar.

Sedan Axel Eidstedt som har haft lite skadebekymmer under säsongen med en utav hans axlar så han har inte spelat så jätte mycket (41 matcher). Men han är en bra back som verkligen gillar när man tvingas spela väldigt mycket defensivt vilket han också är duktig på. Sen finns det ju såklart en önskning om att få behålla Jordan Smotherman, Oscar Steen, Jesper Lindgren men även att Pågen (Per-Åge Skröder) ska orka med en säsong till.

Annars känns det otroligt bra. Vi har många spelare på kontrakt och det kan bara bli bättre. En till stabil målvakt som kan avlasta Hanses när det behövs och någon som ska stå vid sidan av Hans i båset är väll det mest spännande just nu.

hej då, glöm Inte att ta hand om varandra lite extra nu. together we are strong.

Likes

Comments

Hej hallå!

Lagbygget är i full gång, den här perioden är så spännande och rolig när vi får se hur Modos kommande lag byggs. Michael Sundlöv gör sitt jobb och idag igen fick vi veta att 23 åringen Johan Eriksson är klar för två säsonger i Modo. Vi skriver lite mer om honom längre ner i inlägget.

Sen får vi även behålla forwarden Oscar Öhman & backen Tommy Enström, bra bra! Dom även i minst två säsonger. Det tycker jag är väldigt positivt att kontrakten inte bara skrivs på 1 säsong. Det har varit lite så på sistone, att vi efter varje säsong står utan några på laguppställningen, nu jobbar Modo långsiktigt- Återväxten.

Johan Eriksson

En poängkung som senast kommer från spel i Tingsryd, där toppade han den interna poängligan & skytteligan med 39p på 51 matcher (22+17). Johan är född i en tätort utanför Gävle och har Brynäs som moderklubb, där han spelade till och med J20. Redan då visade han att hans klubba gärna skickar puckar i mål, en bra kvalité hos forwards.

Sedan gick flytten med hockeytrunken till Tranås AIF för spel i Division 1 laget i 3 säsonger. Han gjorde även där väldigt bra ifrån sig. En otrolig utveckling har han gjort, direkt från Division 1 laget till Tingsryd IF i Hockeyallsvenskan förra säsongen. Och nu blir det spel i Modo för forwarden de två kommande säsongerna. Någon som är bra med klubban tar vi gärna emot!

Vi har nu också fått reda på att junioren, (ja, eller nu har han ju gjort sin sista juniorsäsong) Oscar Öhman kommer att spela tillsammans sin hans storebror Victor Öhman två säsonger sida vid sida i Modo. Han är en snabb spelare som fick avsluta sin junior karriär med ett SM guld i J20! För Övrigt är det 3:e brödraparet Öhman som spelar i Modo, det är ju också ganska häftigt, och att dom spelar på samma position måste ju bara ge större utveckling eftersom båda konkurrerar om speltiden.

NHL backens lillebrorsa Tommy Enström har också skrivit på ett kontrakt som gäller två säsonger till i Modo. Enström skadade sig ganska tidigt då han bröt armen, lite senare behövdes ännu en operation (pga. läkarmiss..) och hela säsongen var över för honom. Tommy är en stabil back med många års erfarenhet. Efter en låång rehab är han fit fot fight!

hej då!

Likes

Comments

Tjena tjena! Nu äntligen har Modo a.k.a "krisklubben" hittat en tränare, och den tränare som förhoppningsvis kommer ta Modo till SHL heter Hans Särkijärvi. Han ryktades vara en ersättare till Andreas Johansson redan dagen efter att Andreas var tvungen att lämna uppdraget 19/2.

Men imorse kom det officiellt ut, att Hans Särkijärvi hamnar hos Modo. Hans har hunnit fylla 60 år, lite skillnad på Moras Jeremy Colliton som är 28 år yngre. Han har i sin långa karriär spelat över 400 SHL matcher som bestod av 6 säsonger i Djurgården & 6 säsonger i Södertälje SSK. Men hans tränarkarriär är minst lika stor: Södertälje SSK, Skellefteå AIK, Djurgården, Linköping, Vallentuna, men i den senaste säsongen stod han inte i båset och skrek, utav var coach för SHL domarna.

Hans verkar seriös, trycker på att det inte går att komma till SHL utan hårt jobb och att det är otroligt viktigt att spelarna alltid vill och ska utvecklas. Kontraktet är skrivet 1+1 år och han tillträder sin post den 1 maj 2017. Vem som blir assisterande tränare vet vi inte än, någon som har hört något ryckte??

Michael Sundlöv är mannen Hans Särkijärvi ska sammarbeta tillsammans med. Michael bröt sitt kontrakt med Karlskrona tidigare efter deras säsongsavslut och då var orsaken att han ville ha mer tid med sin familj. Sedan sökte han jobbet som Modos sportchef.

Det stod förra veckan klart att han skrivit under ett kontrakt som sträcker sig 3 säsonger fram. Det har sagt att han varit Sveriges bästa sportchef. Han kommer att göra ett otroligt viktigt jobb i Modo, han jobbar såklart också för att Modo ska kunna säkra sin framtid i SHL och ser det som en rolig utmaning.

Vi måste ju avsluta med att säga ett otroligt mega stort GRATTIS till Modos J18 & J20 lag som stolt kan titulera sig Svenska mästare 2017! herregud killar vad ni kämpat på, alla surgubbar därute! Modos framtid är stabil.

hejdå

Likes

Comments