Nytt år, tankesätt och nya rutiner. Under höstterminen har jag känt mig väldigt omtumlad, trött och misslyckad. Dagarna här uppe i norra Sverige blev mörkare för varje dag som gick. Snön kom sent och kylan kröp inpå och kylde allt i sin väg. Snart blev vägar, skogar och parker fyllda med de tjocka vita täcket. Snön är underbar tycker jag. Man kan köra skoter, åka skidor och mysa framför elden. Men med snö följer kyla och mörker, de gör att jag blir väldigt frusen och nedstämd. Det har säkert mycket att göra med att man blir lite isolerad och inte får nog med D vitamin. Men skolan gick inte heller bra, misslyckades på prov , hängde inte med och förstod inte vad som hände. Jag hamnade efter med arbete och stressen blev bara värre. Det finns alltid en stress inom skola eller jobb, enligt mig. Men de finns en gräns som inte borde överstigas när de gäller arbete inom skolan. För när den gränsen har korsats är det svårt att räta upp sig, själv. Sista veckan innan jullovet dök jag in i allt jag hade missat och fick gjort nästan allt, stressen minskade grovt under lovet då jag omringade mig själv med vänner och familj. Att de kan betyda och hjälpa så mycket bara genom att vara med vissa människor. Efter julen kom nyår, efter nyår kom skolans början. Nu idag har jag gått första veckan i skolan, alla lektioner började direkt och än så länge känns de inte för svårt, ansträngande eller stressande. Jag har sett till att verkligen prioritera pluggandet och träningen. Kosten har jag inte fått bukt med ännu, mestadels för att jag inte har införskaffat en bra grund och för att jag verkligen inte haft inspiration. Men jag kämpar, känner att min kropp inte alls mår bra av det jag äter nu, så det kommer jag bukt med tillslut. Jag hade önskat att de fanns en individ som också försöker förbättra sina prestationer och livet med mig. Men ibland får man stå ensam och kämpa, för det är bara så det är.

Jag har märkt att jag har utvecklat en väldigt stor passion inom att ta bilder. Jag har nog alltid tyckt de vart kul att ta bilder, men på senaste tid har jag verkligen gått nästan all in. Så jag hoppas jag kan utveckla min förmåga och lära mig mer.

Vad ville jag säga med detta inlägg då? Jo hela grejen var egentligen ett försök om att förklara: För att uppnå något, måste man kanske kämpa och ta några strikes innan man faktiskt börjar gå uppåt i sin utveckling eller märker skillnad. Och att motivationen har jag märkt är i grund och botten det viktigaste. Spelar ingen roll vad som motiverar just dig, ger de en positiv känsla är det bra. Så gå ut, kämpa, fall och kliv upp igen! Hoppas alla ni har haft ett bra 2016.

Med detta inlägg bjuder jag på lite bilder från i somras och några från i vinter! Enyoy <3


Likes

Comments

Det som säger att de det inte finns produkter som är Cruelty free, de har enligt mig fel. Jag införskaffade dessa idag, 

1 Mascara som ej är testad på djur och blå schampo/balsam för mitt ny blonderade hår. Mascaran är från Isa Dora och jag har hört att den ska vara bra, så är mycket spänd på att få testa den imorgon. Blå schampot och balsamet är från John Frieda som också ska vara Cruelty free. Dessa produkter köpte jag från H&M och Kicks. Dessa är ej svåra att få tag i om man bor vid/i en stad. Jag älskar när man kan vara fin med gott samvete för de älskade djuren. Varför skulle vi ha rätt till att få plåga dessa underbara liv? Ingen har mer rätt än någon annan att skada någon på denna jord. Kan göra ett inlägg om hur dessa produkter visade sig att vara :) Så får ni må bra och tänka gott så länge!

Psst! Ni har väl inte missat att skriva under protasslistan mot djurförsök? om ni inte har gjort det så tryck HÄR Vill ni läsa mer om djurförsök och alternativa till djurförsök tryck HÄR


Likes

Comments

The heart of a human is not near an animals heart.

The animal do not lie

the animal do not fake

the animal is real!


Det finns en hel del diskussioner där ute i världen, om hur man ska behandla djur. Jag tycker det är så enkelt som det gamla ordspråket " Behandla andra som du vill bli behandlad själv". Men de håller inte många med om, iallafall inte som jag har märkt. Jag uppfattar det som att människor verkar sätta djuren i en lägre rang än sig själva. Och ja, det kan jag hålla med om. Vi lär oss från det att vi är små att vi är smartare, bättre och starkare än djuren. Vi lär oss det från föräldrar/ de som man växte upp med och till och med från lärarna. Men att kunna se bortom den kunskapen, från de vi vet till det vi känner och ser. Det mina vänner är äkta. Nej jag skulle inte välja min hund före min mamma/pappa eller bror men jag skulle lätt välja hen efter, om det var möjligt. Men jag ser inte ned på djuren, jag känner mig inte bättre än djuren, det är inte alls så jag menar. Vi tar ens mamma eller pappa som ett exempel, du värdesätter din mamma/pappa högt, kanske högst upp på listan av de du skulle räddat först. Men sen har du kompisar som du kanske inte alls skulle värdesätta lika högt upp på listan som du sätter din mamma eller pappa. Kanske du till och med skulle värdesätta kompisen lägre än dig själv, eftersom bandet mellan er inte känns som att det skulle vara värt ditt liv för hen. Det är exakt samma sak med djur. Jag värdesätter djur och andra människor lika. Jag ser inte ned på djur eller människor jag inte känner. När man har ett band till någon vare sig det är ett djur eller ej kommer den att sättas högre upp naturligt. Eftersom man vill bevara sin familj och sitt släkte. Det är en sak som alla levande varelser har gemensamt. Din hund skulle inte rädda dig framför sina barn, så är det bara men du kanske är näst. 

Och en sak till jag vill ta upp, vi människor. Vi kan titta tillbaka på historien, vad har vi gjort mot vårat egna släkte? Vi har slavat, dödat, skadat, hatat, plågat, slaktat, bedragit, ljugit och till och med bränt våra medmänniskor. Och för vad? egoism, girighet, hunger efter det vi inte har. Vi är inga djur, för djur är omtänksamma, älskvärda, förlåtande, snälla och kännande varelser. Vart i historien har djur gjort vad vi har gjort mot vårt egna släkte. När ett djur dödar, dödar den av en orsak, överleva. När en människa dödar, dödar vi för makt. Vi är inga djur, vi har ingen rätt att kalla oss det. Vi är monster. Inget annat! 

Men nu säger jag inte att alla människor är hemska, nej. Jag vill bara poängtera, vad vi människor gör mot varandra och vill bevisa att vi inte har mer rätt än djuren. Om vi ska säga som människor gör "jag var här först, det är mitt" så har vi minst rätt till denna planet. Djuren kom först, vi kom sen. Så enkelt är det. Ingen! har mer rätt än någon annan på denna jord. 

Nu kanske jag har retat upp människor av denna text, kanske jag har nått ut till några själar som håller med, vissa kanske inte bryr sig. Men ni behöver inte ta åt er som att jag skulle menat just dig, utan jag skriver hur jag känner och upplever världen..

Var texten osammanhängande så kommentera, så kan jag försöka klara upp det som ni inte förstod. Vad tyckte ni?


Likes

Comments

Hejsan

Nu var det ett rejält tag sedan jag klickade in mig på denna sida xD känner mig faktiskt skyldig. Men grejjen är att jag jobbar hela sommaren och när jag väl är ledig så umgås jag med vänner och då blir det att man inte tänker på att uppdatera bloggen, men ni förstår.

Så vad har hänt på sistone?det har inte hänt såå mycket, njutit av sommaren. Hur har ni haft det? har sommaren varit varm för er, jag hoppas ni har fått vädret ni önskat. Men vi ska inte klaga för vi kan inte påverka vädret.

Detta blev ett ganska kort inlägg men det var ju en mini update, jag hoppas ni hare bra så hörs vi!

Likes

Comments