Hejsan!

Igår skrev jag om att jag hade fixat i ordning ett habitat till de nyaste familjemedlemmarna. Idag tog jag lite bilder och så här ser det ut, för tillfället.

I detta akvarium håller jag runt 18-20 grader i vattnet och luften är någon grad varmare. Eftersom Salamandrar är bäck-amfibier, vilket menas att de är amfibier som bor i bäckar. Vill de inte ha speciellt varmt, man kan även ha svalare. Dessa två är syskon vilket parning inte uppmuntras till. De är också för små för att avgöra kön, så att bestämma namn är inte det lättaste. Hittills är det en som är lite större, men han vill inte äta. Och en lite mindre, som äter och troligtvis kommer heta Uno. När jag fotade fick jag bara med "Uno" så ni vet vem ni är ni ser. Maten jag ger för tillfället är frysta röda mygglarver.

I akvariet som är runt 90 L, håller jag en tredjedel som land med dekoration av mossa, 3 växter från djuraffären och 2 hemifrån. 2 Sorters grus, ena vet jag inte namnet på (det till vänster) och den andra heter något med Kalifornia sand small. Någonting liknande, inget speciellt. Innan jag tillsatte gruset i akvariet, såg jag till att skölja det ordentligt. Det ska inte finnas några giftiga ämnen i, men kan minska den grumlighet som uppstår vid fyllning av vatten och bara för att vara på den säkra sidan. Stenarna tillsattes och fick sin nuvarande plats, samt växterna och träbiten.

Katterna är väldigt intresserade av salamandrarna och hunden verkar tycka det är roligt. Har ni några frågor eller tycker om de jag skriver, tveka inte att kommentera!

Tack för denna gång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Nu var det länge sedan vi hördes. Jag har en nyhet att berätta! Jag skaffade salamandrar idag, det är så spännande. Arten heter Eldbuksalamander och härstammar från Kina. Där de lever i kalla bäckar och är köttätare.Dom kan faktiskt bli såpass gamla som 15 år! Visst är det helt fantastiskt. Jag har faktiskt förut haft två stycken, men vi gav bort de då vi flyttade upp i norr. Väldigt tråkigt men nu har jag möjlighet att ha salamandrar igen och det glädjer mig. Eldbuksalamandern blir upp till 10 cm inklusive svansen, så det är väl lagom långt. Min vision är att kunna ha en liten uppfödning och även äga fler sorter salamandrar. Vilket är därför jag också har skaffat typ 3 terrarium och 2 akvarium. Så nu är det bara fritt fram.

Jag har faktiskt tänk att även ha grodor, då jag börjar med afrikansk klo groda. Dom kan man hitta i vanliga djuraffärer, och det blir också runt 10 cm, men inte med någon svans direkt.

Jag kommer updatera med bilder imorgon om jag lyckats få någon bra bild på salamandrarna! Men här är en bild på en afrikansk klo groda!

Tack för att ni läste vi hörs!

Likes

Comments

Jag är en mycket djurintresserad individ, som ni kanske har märkt. Men jag gillar inte djuren endast för att de är söta och gosiga. Nej, jag gillar djur för att jag fascineras av dem, jag är mycket intresserad hur de tänker/agerar kring olika situationer och förhållanden. Och under en lång tid av min uppväxt har jag sett ned på vissa djur t.ex kon, kycklingen eller fisken. Till skillnad än hur jag såg på hundar, katter och råttor. Att t.ex äta kon och mysa med hunden en stund senare var det inget konstig med. Men nu har jag en helt annorlunda syn på alla djur, jag klarar typ inte av att fiska längre då de känns hemskt att låta någon svälja en krok, för att sedan någon ska dra i den och tillslut få nacken knäckt eller en kniv genom huvudet. Att sätta sig in i fiskens situation gör mig illa till mods, hur kan/vill man låta de gå så långt. Jag förstår när det inte fanns några andra alternativ till föda förr i tiden, men nu. Nu går alla till en affär, köper de som är gott och tänker inte så ofta på vart de kommer ifrån, hur det är gjort, eller hur de har hamnat där. Hur mycket transporter krävs det inte för att få en affär komplett med varor och mat. Jag kan försäkra er om att de är fler än vi tror. Men iallafall, jag har lättare att se saker för vad de är nu, än för något år sedan. Och nog möter jag mycket motstånd mellan vänner och bekanta som tycker jag tänker fel. De tycker alltså jag tänker fel, när jag kan sätta mig in i någon annans situation och känna medlidande. Jag förstår inte, hur kan jag vara konstig, dramatisk eller att jag är omständig, när jag bryr mig om våra med varelser. Hur är det ni tänker kring djur? Tänker ni någon gång på grisen som ni äter, hur den grisen kanske mådde?, kände? För det gör jag, för varenda köttbit, mjölkprodukt, ägg eller liknande ser jag en individs del av just den produkten. Gör ni de? Det borde vara normalt att inte tänka andra individer som mat eller våra att utnyttja. Fast just du inte slaktar djuret, betyder de inte att du är oskyldig. För anledningen till att någon slaktar just de djuret, är just för att du vill ha de på tallriken. Har ni tänkt på det, på det sättet förut? Försök att vända om och försöka se hur en åsikt eller tankegång kan se ut ifrån en annan vinkel. Är gräset grönare på andra sidan? Eller är de lika grönt?

Det jag ville säga med detta inlägg var om just du tänker på olika djur med olika syn. Och varför tänker just du så? Känns det bra? eller känns det dåligt? Jag skriver inte dessa inlägg för att provocera, irritera eller hata på människors egna val. Jag skriver dessa inlägg i hopp om att jag inte är ensam om att tänka såhär, fast jag vet att jag inte är det är det skönt att få skriva av sina tankar eller känslor. Vare sig du tog till dig något, eller bara tycker detta var bortkastad tid. Vill jag bara säga TACK, för att du kollade in och ger mig de stödet ni ger. Tack alla fina läsare.

Kommentera eller gilla gärna, det uppskattas <3

Likes

Comments

Jag har inte berättat om nyaste familjemedlemmen, Angus. Angus är ca 6 månader gammal, han är gosig, lekfull, busig, påhittig och smart. Nog för att säkert alla kattägare skulle beskriva sin katt på liknande sätt, men sin egna katt känns ju alltid mer speciell och mysigare än alla andras. Någonting jag kämpar med med Angus, är att fånga han på bild. Antingen springer han iväg i mån om att jag busar, eller så stryker han sin mjuka päls mot kameran eller benet. Det är inte alltid jättelätt att fota djur, men det är självklart något jag vill lära mig om. Inte bara med att fånga ett djur på bild, utan även få djuret att titta in i kameran, eller få den är perfekta bilden då djuret ser något eller precis ska attackera/springa iväg. Och så ska man ju använda den bästa inställningen för varje ljus, eller motiv man ska fota. Jag vet inte så mycket om sånt där, så jag kör på känn och ser när jag väl tar bilder vad som behövs förbättras. Google är en bra sökmotor, med många möjligheter, men allt går inte att lära sig där. Jag tror att fota bra är något man lär sig av att göra, inte läsa. Så jag väntar bara på stunden då jag kan ta en dag och fota omgivningen, för nu har det blivit att jag fotar inomhus, med eller utan blixt. Det ger inte det bästa resultatet, men de är bättre än inget. Det är mycket med skola, och har jag inte skola har jag antingen jobb eller annan planerad aktivitet. Det blir lite klurigt att finna tid för att få fota i dagsläget då ljustimmarna här uppe i norr inte är de flesta. Men vad tycks om dagens bilder, Angus mös på datorn medan jag pluggade. PAssade på att ta bilder av honom, fick till någon iallafall.

Har ni några tips angående att ta bilder, kommentera gärna. Det uppskattas.

Likes

Comments

Nytt år, tankesätt och nya rutiner. Under höstterminen har jag känt mig väldigt omtumlad, trött och misslyckad. Dagarna här uppe i norra Sverige blev mörkare för varje dag som gick. Snön kom sent och kylan kröp inpå och kylde allt i sin väg. Snart blev vägar, skogar och parker fyllda med de tjocka vita täcket. Snön är underbar tycker jag. Man kan köra skoter, åka skidor och mysa framför elden. Men med snö följer kyla och mörker, de gör att jag blir väldigt frusen och nedstämd. Det har säkert mycket att göra med att man blir lite isolerad och inte får nog med D vitamin. Men skolan gick inte heller bra, misslyckades på prov , hängde inte med och förstod inte vad som hände. Jag hamnade efter med arbete och stressen blev bara värre. Det finns alltid en stress inom skola eller jobb, enligt mig. Men de finns en gräns som inte borde överstigas när de gäller arbete inom skolan. För när den gränsen har korsats är det svårt att räta upp sig, själv. Sista veckan innan jullovet dök jag in i allt jag hade missat och fick gjort nästan allt, stressen minskade grovt under lovet då jag omringade mig själv med vänner och familj. Att de kan betyda och hjälpa så mycket bara genom att vara med vissa människor. Efter julen kom nyår, efter nyår kom skolans början. Nu idag har jag gått första veckan i skolan, alla lektioner började direkt och än så länge känns de inte för svårt, ansträngande eller stressande. Jag har sett till att verkligen prioritera pluggandet och träningen. Kosten har jag inte fått bukt med ännu, mestadels för att jag inte har införskaffat en bra grund och för att jag verkligen inte haft inspiration. Men jag kämpar, känner att min kropp inte alls mår bra av det jag äter nu, så det kommer jag bukt med tillslut. Jag hade önskat att de fanns en individ som också försöker förbättra sina prestationer och livet med mig. Men ibland får man stå ensam och kämpa, för det är bara så det är.

Jag har märkt att jag har utvecklat en väldigt stor passion inom att ta bilder. Jag har nog alltid tyckt de vart kul att ta bilder, men på senaste tid har jag verkligen gått nästan all in. Så jag hoppas jag kan utveckla min förmåga och lära mig mer.

Vad ville jag säga med detta inlägg då? Jo hela grejen var egentligen ett försök om att förklara: För att uppnå något, måste man kanske kämpa och ta några strikes innan man faktiskt börjar gå uppåt i sin utveckling eller märker skillnad. Och att motivationen har jag märkt är i grund och botten det viktigaste. Spelar ingen roll vad som motiverar just dig, ger de en positiv känsla är det bra. Så gå ut, kämpa, fall och kliv upp igen! Hoppas alla ni har haft ett bra 2016.

Med detta inlägg bjuder jag på lite bilder från i somras och några från i vinter! Enyoy <3


Likes

Comments