Header

Skrevet i : Reise, Familie


Etter espresso på Café Greco trasket vi i fine små gater på jakt etter ett sted å spise lunch. Klokken ett hadde vi nemlig billetter inn på selveste Vatikanet. Det ble litt frem og tilbake da stedet vi ønsket å spise ikke åpnet bufféen før nærmere halv ett, og det ble litt for dårlig tid til det. Så vi booket oss heller plass neste dag. Og spiste hver vår salat på ett sted som lå rett ved Piazza del Popolo.

På plassen sto det blant annet en mann og blåste store såpebobler, eller det sto faktisk flere, og jeg syns jeg faktisk fikk noen kule bilder av det. Ved plassen ligger det også to søsterkirker rett ved siden av hverandre. Den ene var under restaurering med inntrykket er der fordeom. I Roma må jeg si de er flinke til å bruke duken man har utenpå bygg til noe. Enten det er reklame eller ett bilde av den faktiske fasaden. Den kjedelige grå duken er jo i bunn og grunn ganske stygg.

Det lå en metrostasjon like i nærheten som vi hoppet på i retning Vatikanet etterpå. Vatikanet var noe av det jeg var mest spent på, nokk ett arkitektonisk og historisk byggverk jeg har hørt mye om i studietidene mine. Men ingenting hadde forberedt meg på hvor svært og uendelig det skulle være.Jeg kan trygt si at dette er turistbomben nr 1. Alle skal hit. Enten det er alene som oss, eller i store turist og guidete grupper. For hjelpes det var mye folk her. Men heldigvis var det retningen man måtte gå bestemt på forhånd og det var ingen knuffing. Bare mye summing og rolig gange haha.

Ikke at noe av dette gjorde noe, for det var så utrolig mye å se på. På vegg, i taket, ut vinduene, til og med gulvet var fascinerende interessant. Statuer og dekorative detaljer var det over alt. Her ble man fort mettet på å se ting og det kjentes i øynene, men vi kunne likevell ikke la være. Jeg husker at jeg flere ganger tenkte at neste rom måtte være det sixtinske kapellet, det kunne ikke være mer nå? Men neida, jeg ble gang på gang overrasket over flere lange ganger og utsmykkete tak og vegger.

Bildemessig sett så har vi så vitt bare startet liksom. Jeg skjønner jo at jeg kan ikke dele bilder av alt, men det må nesten bli en bloggpost til senere i uken.


//SynnøveBlogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Familie, Reise


På dag to i Roma våknet vi til en ny solfylt dag og vakker blå himmel så langt vi kunne se. Etter frokost gikk vi mot Piazza di Spagna, området hvor Spansketrappen ligger. På vei dit gikk vi forbi Piazza Cavour, hvor det fantastiske bygget på øverste bilde ligger. Roma er fylt til randen med kriker og kroker og fantastiske smågater. Så lenge man orker å gå så er det å anbefale på det sterkeste. Det er så mye å se!


Vel framme ved spansketrappen var det bare å forberede seg på mye folk og innpåslitne gateselgere. Allerede på dag to sverget jeg til meg selv at om jeg skal til Roma igjen skal jeg ha med meg selfiestang bare for å slippe maset. Spansketrappen består av 136 tinn og flere platåer, og vi tok selvfølgelig turen opp for å se utsikten derfra. Øverst ligger det en kirke, og man kan for øvrig få bot for å spise lunsjen sin på spansketrappen. Fun fact, haha.Det ble selvfølgelig noen obligatoriske turistbilder i trappen på veien ned. Stas! Etterpå gikk turen innom Café Greco for en forfriskende espresso ved disken i staselige omgivelser. Dette er en café jeg på det sterkeste anbefaler å ta turen innom når man er i området. Selv om det kanskje virker fult og stressende. Her gikk mannlige servitører i full dress med jakke som var lengre bak en framme. Piken som passet dokøen sto i full maid-antrekk.

Alt var så staselig og ordentlig, jeg følte meg nesten litt uanstendig. Men atmosphæren var likevel uhøytidelig og interiøret må bare oppleves med egne øyne.


//SynnøveLikes

Comments

Skrevet i : Hverdagsøyeblikk, Venner, Styrketrening, Uken som var


Ukens opptur: Treening

Forrige uke ble det en del trening, og det har vært utrolig digg! Alt fra ren styrketrening med Veronica til mobilitetstrening og Tabata time på lørdagen. En relativt variert uke på treningsfronten gitt, og det er veldig digg. Å gjøre det samme om og om igjenn er ikke helt min greie, så å variere treningen er utrolig viktig for meg for å holde motivasjonen oppe.


Ukens overraskelse: Rødt øyelokk

Det er så koselig å våkne opp en dag og merke at jeg føler meg litt irritert på ene øyet. For så å se meg i speilet og se at huden under øyenbrynet er knallrosa. Joda, dette skjer fra tid til annen om jeg klør/gnir meg for mye i øynene osv, men det er like overraskende hver gang det skjer, for det skjer sånn plutselig over natten. Og jeg må sminke øynene rosa for å se sånn høvelig normal ut. Haha.


Ukens beste kupp: Mobilabonnement

Jeg har endelig tatt steget og kjøpt mitt egent abonnement. Ja pappa har vært utrolig snill og betalt det frem til nå. Vi har hatt familiepakke og samlet alt på en regning for rabattens skyld. Jeg er evig takknemmelig, men med min mobilbruk er det på tide å ta steget og betale selv. Så jeg gleder meg veldig til å ha 2gb mobildata hver måned fremover. For 1gb har jeg brukt opp innen den 20. hver måned. haha.Ukens irritasjon: Unødvedig bruk

Jeg er ekspert på å sette på en maskin med sengetøy, hånduker etc. og glemme av å henge dem opp. Jeg drar på jobb og tenker at jeg henger det opp når jeg kommer hjem. Eller jeg legger meg og tenker, jeg får ta det i morgen tidlig før jobb. Men jeg glemmer det bare atter en gang og ender opp med å måtte kjøre den en gang til for å unngå sur lukt. Unødvendig bruk av strøm, og ikke minst vann. Jeg må skjerpe meg.


Ukens små glede: Taco onsdag

Ingenting er som å samle jentene til litt onsdagstaco. Å ha ett lite høydepunkt midt i uken er utrolig digg. Samt å bare sitte å snakke om alt og ingenting med de beste jentene. Og det var en fryd å se Veronica prøve massasjeputen til Rikke.


Ukens nedtur: Jul

Jeg tenker stadig vekk på julen for tiden. Spesielt forrige uke av en eller annen grunn. Etter som omplassering av kattene viser seg å være vanskelig, er sjansene store for at jeg blir værende i Trondheim hele julen. Og etter som jeg ikke har noe familie her nede, kjenner jeg på at det blir rart. Men jeg prøver så godt jeg kan å forberede meg på at det kommer til å bli annerledes. Jeg har gode venner her nede som ikke lar meg sitte her alene, så jeg skal klare meg.Ukens hekta på: pusekooos!

Jeg vet ikke om det er jeg eller pusene som er hekta, men etter Romaturen har jeg opplevd pusene som veldig kontaktsøkende. Det kan likegreit være at det er kaldere i leiligheten av naturlige årsaker, og at de rett og slett trekker opp i sofa og fang av den grunn. Mens jeg skriver dette har jeg en mjauende Jax på siden av meg som krever litt kos.


Ukens oppdagelse: 3T Leangen

På mandagen i forrige uke var jeg med Veronica på 3T leangen for å trene litt styrke. Der har jeg aldri vært før. Joda stort var det, og noe forvirrende oppbygd og planlagt. Jeg hadde aldri funnet garderoben uten min kjære venninne. Men litt gøy å bli kjent med et nytt senter er det. Det er jo en smule rart at jeg enda ikke har vært der med tanke på hvor nært jobb det er.


//SynnøveLikes

Comments

Skrevet i : Familie, Reise


I Roma har de funnet ut at gatene ikke skal hete det samme hele dens lengde, og de skifter ofte navn på hvert kvartal. Så etterhvert ble jeg litt dreven på å navigere via ett turistkart min søster hadde fått på hotellet. Det var jo litt greit at vi var to om å finne ut hvor vi var og veien videre, enn at det kun ble min søster som gjorde det. Jeg tror hun synes det var veldig greit med litt hjelp, også syntes jo jeg det var greit å danne meg ett bilde over byen.

Tiden gikk jo relativt fort ettersom det var utrolig mye å se på, og endeløst med gater å saumfare. Så det ble etter hvert tid for å returnere til hotellet for å ordne oss litt. På veien hjem gikk vi over en fin gåbro, mot Castel Sant'Angelo. Broen var prydet av mange fine statuer, og en god del gateselgere.


På hotellet dusjet og ordnet vi oss etter en lang dag med mye gåing og en relativ varm temperatur. Temperaturen lå jo på ca 26 grader, og fra skyfri himmel var det som å få ett siste drypp av sommer for oss nordmenn. Utrolig behagelig. På kveldene var det litt kjøligere, men fortsatt sommerlig for oss.

Etter litt avslapping og ha gjort oss klare for middag ruslet vi nedover en av hovedgatene på vei mot en liten restaurant ett lite steinkast fra Piazza Navona. Stedet heter Cul De Sac, og er absolutt å anbefale. Tidligere på dagen hadde vi ordnet oss køplass, så vi slapp å vente så fryktelig lenge før det ble ett ledig bord til oss. Inne var restauranten lang og smal, og veggene var prydet med haugevis av vinflasker. Her var det en fantastisk koselig stemning og maten var utrolig god. Vi startet med en liten forrett og hvitvin før vi gikk videre til hver vår hovedrett.

Hvitvin gikk etterhvert over til rødvin, og vi hygget oss så mye at vi slo til med dessert. Jeg husker ikke helt va den bestod av men det var iallfall en slags eggeplomme iskrem. Jeg husker veldig godt hvor søt og mektig den var. Etterpå gikk vi tilbake til hotellet, der viste telefonen min at vi i allfall hadde gått 24000 skritt iløpet av dagen.


//SynnøveLikes

Comments

Skrevet i : Familie, Reise


Med en god lunsj innabords og en stund i sittende stilling, og riktig nokk ett glass hvitvin og en kopp espresso i kroppen, hadde vi fornyet energien vår til å traske mer i Romas gater. Når neste destinasjon var nemlig Pantheon. Dette er ett bygg jeg virkelig har bitt messet mye til om i mine interiørstudier. Og det er kanskje ikke så rart. Det er ett praktbygg uten like, og utrolig kjent for sin spesielle konstruksjon.

Som den eneste lyskilden i bygget er Oculus, den runde åpningen midt i taket, veldig kjent. Og det er fantastisk å tenke på at det er verdens største uarmerte betonghvelv. Gulvet er høyest på midten for å drenere bort regnvann som slipper inn igjennom takåpningen. Jeg kan love dere, jeg følte meg enorm liten da jeg sto inne og så opp på den runde åpningen. Og jeg tenkte, hvis dette imponerer oss nå, tenk hvor mektig dette bygget var i romertiden!Det var helt umulig å ta ett bilde som beskriver hele omfanget av bygningen. Hverken hvor bred eller høy den i virkeligheten er. Eller hvor liten man virkelig er under betongkuppelen. Det må rett og slett bare oppleves på egenhånd. Da vi gikk ut og lengre unna monumentet fikk vi bedre sett hvor svært det egentlig var. De søylene på fasaden er massive, og folkemegnden minnet nesten om små maur.

Etter å ha beskuet Pantheon gikk turen innom en kjent iskremkjede, Venchi. Der var det kø, men vi spanderte likevell på oss is med deilige smaker. Og ett obligatorisk iskrembilde måtte så klart til. Det smakte jammenta godt med is i varmen.

Etterpå gikk vi til Piazza Navona, ett stort åpent område med 3 fontener, restauranter og en god del gatekunstnere i alle slag. Karikaturtegnere, håndtverkere, gitarspillere osv bare for å nevne noe. Det var også en ung herremann der som laget danseshow ved å immitere Michael Jackson. En vakker plass omringet av mye fin arkitektur og italias gateliv.


//Synnøve


Likes

Comments

Skrevet i : Familie, Reise


God kveld!

Jeg er så trøtt at øya går nesten i kryss her, men jeg skal likevel se om jeg ikke klarer å skrive ett innlegg om turen igjennom Forum Romanum. Rart å tenke på at det allerede er en uke siden jeg kom hjem fra denne fantastiske turen!

Etter å ha beskuet Colosseum i fra alle vinkler gikk vi ut og videre opp mot Forum Romanum. Litt paffa av den lange køen vurderte vi en god stund om vi i det hele tatt skulle gå inn. Jeg må ærlig innrømme at det skuffet meg litt at den forhåndsbestilte billetten hjalp lite her. For her måtte alle stå i lik kø. Men men, vi trosset varmen og køen og kom oss til slutt inn. Det er jeg jammen glad for, for her var det utrolig mye å se.

Forum Romanum er et rektangulært romersk forum omringet av ruiner av flere betydningsfulle bygninger fra antikken. Og du blir gående og se og spekulere i hvordan det så ut i all sin prakt. Spesielt når restene kan være så innmari vakkert den dag i dag. Vi gikk først opp på Palatinhøyden og fikk sett utsikt mot byen og over Forum Romanum


På en av utkiktspostene hadde en gigantisk måse funnet sin plass på hjørnet. Den var ikke redd folkemengden idet hele og det store. Og jeg fikk gått ganske nært for å ta bilde. Utsikten ble på mange måter vår første ordentlig møte med selve Roma. Endelig fikk vi sett store deler av byen i dagslys. Og den var jammen ta vakker!

Oppe på høyden var det også noen strategisk plasserte maskiner hvor man kunne kjøpe drikke, sjokolade, potetgull og masse annen for for snacks. Det ble for oss en stor redning for vi var ganske sultne alle tre. Med fornyet energi så vi ikke like tungt på å gå ned og igjennom selve ruinene som vi gjorde før vi stilte oss i køen. Som sagt, de var veldig strategisk plasserte. De håver sikkert nokk inn en del penger der ja.Inne på Forum Romanum ble jeg mest gående og gape og se. Og jeg tror jeg har knipset bilder av alt her i fra mange forskjellige vinkler. Her er det litt vansklelig å holde styr på hva du har tatt bilde av og ikke for å si det sånn. Og ting blir penere jo nærmere du kommer, og etterpå jo lengre unna du kommer.

For meg som har studert mye stilhistorie i løpet at interiørstudiene, var det egentlig veldig stort å se mye av det vi har lært om. Selv om det bare var ruiner. Det er jo ikke for ingenting at man har hentet mye inspirasjon herfra opp igjennom årene. Også å gå og tenke på at alt dette fikk de til. Uten de teknologiske redskapene vi har nå. Jeg klarer nesten ikke få hjernen min til å forstå dette.

Etter en stund her inne ble det tid får å finne veien ut og ta fatt på selve byen. Se litt av livet i gatene i roma, og ikke bare ruiner og monumenter av det som en gang var. Og ikke minst var det på tide å finne seg ett sted å spise lunsj.//SynnøveLikes

Comments

Skrevet i : Reise, Familie


God fredags morgen!

Det er litt stas å sitte her med P3Aksjonen i bakgrunnen og redigere bilder fra turen. Men det er jammen vanskelig å velge ut bilder, jeg vil jo gjerne dele alt selv om jeg vet at det kan bli ensformig. Så det å sitte å velge ut de beste bildene er krevende. Men, på fredags morgen for en uke siden våknet vi med ny energi og forsterket nysgjerrighet. Nå var vi veldig klare for å ta fat på byen vi hadde kommet til i kveldsmørket.

Vårt første stoppested var Colosseum. I og med at planen var å gå hjem igjen senere på kvelden, tok vi metroen ned til området Colosseum lå. Og det første som møtte oss var et hav av mennesker og diverse guides/selgere som lurte på om vi hadde billetter. Da kjente jeg meg veldig glad for at vi hadde forhåndsbestilt billettene. Enda mer glad for det ble jeg da vi kom inn i bygget og så den laaange billettkøen. Vår kø var rimelig kort, og vi var inne på ett lite blunk.


På bildet over ser dere utsikten mot Forum Romanum fra Colosseum, dit skulle vi etterpå. Jeg må si at til de som har sagt at Colosseum ikke er så stort som de har forventet, så synes jeg jammen ta det er stort, og tanken på hvordan det var i sin fullstendige prakt er imponerende. Det er ganske fantastisk å tenke på alle epokene dette arkitektoniske verket har vært igjennom. Både store praktfulle tider og forlatt og overgrodd av vegetasjon. Alt fra gladiatortid til beboelse av store viktige familier.

vi gikk jo museumsdelen inne i "ytterveggene", om det kan kalles det, først. Og selv om jeg ikke husker alt av infoen det var å ta innover seg der, husker jeg at det var imponerende og se grunndeler som var blitt funnet. Altså deler fra da Colosseum først ble bygd. Og med tanke på alt det Colosseum har vært igjennom er det jo ganske fantastisk at så mye av det fortsatt står. Jeg husker vi til og med fant en utstilling av et rotteskjelett. Haha.Det var enormt mye folk inne i bygget, og det var ikke bare bare å få tatt bilder av oss uten at det ble med en eller annen rygg av en annen turist. Og det skjønner jeg jo godt, Colosseum er jo en av de tingene du virkelig bare må få med deg når du er i Roma. Jeg er glad vi ikke var noe større gruppe, eller at vi ikke gikk en guidet tour. Det ble etterhvert veldig varmt og det var veldig greit å kunne ta ting i vårt egent tempo. Stoppe litt i skyggene og drikke vann.

Vi gikk både en runde oppe og en runde nede før vi etterhvert ruslet ut. Da vi gikk mot Forum Romanum var det litt gøy og få Colosseum på avstand. Da fikk vi sett alle lagene av konstruksjon og sett litt for oss hvor stort det en gang har vært.


Jeg tror bloggpostene fra turen kommer til å bli oppdelt i mange deler da det er så mye å vise. Neste blir av Forum Romanum, deretter vandring i gatene og Pantheon før det til sist blir fra kvelden og restauranten vi spiste på den første dagen. Først da er vi ferdige med dag nummer 1. Jeg har som sagt mye å dele og fortelle.


//Synnøve


Likes

Comments

Skrevet i : Reise, Familie

Hei!

Da er hverdagen min godt i gang tilbake her i Trondheim. Og det er stas å se tilbake på alle bilder og gode minner som ble skapt i løpet av langhelgen på reise. De som følger meg på Instagram vet jo hvor turen gikk. På bildene over har jeg og mamma nettopp videochattet med søsteren min, hvor vi har fortalt mamma hvor vi skal på tur. Mens min søster gikk rundt i Romas gater prøvde vi å komme med hit og tips mens mamma gjettet. Jeg tror mamma ble ganske paff når det endelig gikk opp for henne at vi skulle til Italias hovedstad. Og det var veldig artig og avsløre det hele for henne og se reaksjonen hennes.

Etter endt samtale ble jeg og mamma enig om at reisen måtte sparkes av med ett godt glass vin. For meg var det litt godt å slippe å tenke på å forsnakke meg noe mer. Og det var veldig stas å sitte å prate med mamma mens vi ventet på boarding til første flyreise som gikk til Schippol, Amsterdam. På første flytur gikk skravla nesten i ett hos oss, helt sikkert en god blanding av hvitvin, nerver og spenthet. På Schippol hadde vi to timer å slå ihjel, som vi blant annet brukte på å få i oss noe å spise.Da vi endelig fikk landet på Fiumicino, Romas flyplass, ble det litt knøvel før vi endelig fant fram til togstasjonen og fikk tak i riktige billetter. Jeg tror min søster ble litt småstresset av alle spørsmålene våre, og jeg var litt redd for å gjøre noe feil og havne borti gokk i ett ukjent land, haha. Midt i det hele døde telefonen min for strøm mens vi jaktet på en minibank for å få tatt ut penger. På bildet over er vi endelig kommet oss på toget til Termini stasjon. På toget fikk jeg laddet telefonen heldigvis.

Min søster hadde advart oss at Termini var stort, og det var ingen underdrivelse nei. Bildet under var bare en liten brøkdel av hele stasjonen. Jeg og mamma fulgte metro skiltene så godt vi bare kunne, men følte at de var plassert i hytt og pine. Det ble noen runder frem og tilbake før vi endelig fant frem til metroen. Inne på metroen klarte vi først å stille oss på feil pavaljong, men det oppdaget jeg da det sto feil navn på toget heldigvis. Kan jammen fortelle dere at Italiensk skilting kan være forvirrende om man allerede er litt sliten altså.

Men vi kom oss til rett pavaljong til slutt, og inn på rett metro. Og til og med av på riktig stopp. Hvorpå Emma, søsteren min, møtte oss og viste vei til hotellet vårt.På hotellet ble det bare tid til å legge fra seg bagasje og friske seg opp litt før vi måtte ut av døren og til vårt første italienske måltid. Min søster hadde gjort fantastisk research og booket oss bord på en herlig restaurant ett lite stykke unna hotellet. Det var deilig å kunne sette seg ned og senke skuldrene. Nå var reisinga over og alle endelig samlet. Nå kunne turen virkelig starte. Og det er noe helt egent å samles slik på tur, når vi ikke ser hverandre i hverdagen ellers.

Det ble selvfølgelig bestilt en flaske rødvin, og vi startet med forrett i form av spekemat og ost. Atmosphæren på restauranten var fantastisk og servitørene stilte med ypperlig service. På dette stedet imponerte de med glutenfri pasta, det var ikke noe problem. Maten var fantastisk god og vi pratet om alt og ingenting. Også pratet vi selvfølgelig om dagene i hadde i vente.


Slitne, mette og klare for å møte Roma i dagslys neste dag ruslet vi tilbake til hotellet. Stay tuned for neste oppdatering!


//Synnøve


Likes

Comments

Skrevet i : Reise


Da driver jeg på og pakker til destination unknown. Eller, jeg vet jo hvor jeg skal. Men siden dette er en blåtur for Mamma så vet ikke hun det, og jeg kan så klart ikke røpe noe før hun gjør. Det er jeg og min søster som har ordnet en staselig bursdagsgave til mamma. En jentetur. Og vi tenkte det ville være ekstra gøy at mamma ikke vet hvor vi skal.

Tidligere i år fikk hun bare beskjed om å ordne noen fridager nå i oktober. Og på 60-års dagen i August fikk hun litt reiseinfo og noen tips til hva hun måtte ha med osv. Nå sitter hun på buss til Bodø for å ta nattoget til Trondheim. Alt hun vet er at jeg møter henne på togstasjonen imorgen, og at vi skal til meg og spise frokost før vi tar flybuss til Værnes. Jeg er så stolt over at vi, jeg og søster som har planlagt dette, og pappa som vet om alt, har klart å holde oss i alle disse månedene. Vi tre har aldri vært på en slik jentetur og jeg gleder meg enormt mye!

Jeg er bare den værste pakkeren ever. Jeg tar alltid med meg aaaaalt for mye uansett hvor mye jeg prøver å minske. Når jeg har funnet noen antrekk for turen, er jeg nøgd å slenge med noen alternativer. Og vips så er det plutselig litt mye i kofferten. Dessuten synes jeg det er EKSTRA vanskelig å pakke for en langhelg. Det er langt lettere å pakke for en uke. Men, jeg har hatt hele dagen på meg idag og har kommet godt i gang. Snart stikker jeg en tur til Veronica på middagsdate. Tenker at når jeg kommer hjem igjen kan jeg se på pakkingen med nye øyne.

Følg med på instagram, der vil det komme oppdateringer fra turen!


//Synnøve


Likes

Comments

Skrevet i : Hverdagsøyeblikk, Instacollage


1. Stockholm view - 2. Which juice to order? - 3. <34. Sightseeing i Stockholm - 5. Beauty of Art - 6. Denne jenta ass!7. Unicorns - 8. Gode minner - 9. spekemat på Ladekaia!10. ser du katten som kjeder seg? - 11. Antrekk - 12. Cabaret party13. Gratulerer med dagen IKEA leangen - 14. Tidenes paljettkjole - 15. Ble brunette da16. Elsker toppen - 17. Gode minner - 18. En som kan å kose seg ;)


//Synnøve


Likes

Comments