Lige nu sidder jeg med en strøm af blandede følelser. Jeg har lige haft min 'sidste' vagt i H&M og på mandag starter det nye kapitel i mit liv: jeg starter på mit studie.

På den ene side glæder jeg mig utrolig meget, da jeg har drømt om dette i meeeeget langt tid nu. Men hvad nu hvis studiet ikke lever op til mine forventninger? Jeg har en tendens til at have meget store forventinger til ting, oplevelser og såvel også til mennesker og jeg må indrømme, at jeg mange gange er blevet skuffet. Udover det, så er jeg også pisse nervøs, for hvad nu hvis jeg ikke passer ind eller at universitetet ikke er andet en hønsegård?

Jeg kommer fra et meget lille samfund og jeg er vant til de samme trygge rammer, mennesker og omgivelser. Fra på mandag af bliver der både nye mennesker, omgivelser og nye indtryk. Jeg har ikke problemer med at lære nye mennesker at kende, tværtimod. Jeg har dog problemer med at føle mig tilpas og finde ud af om de kan lide mig, som jeg er. Jeg har en tendens til at gå meget op i, hvad andre mennesker tænker og synes om mig. Det er derfor 100 gange nemmere at være 'hjemme'. Derudover, har jeg haft min kusine Ronja ved min side hele livet. Vi har gået på samme skole (bortset fra 2 år), samme klasse på gymnasiet og været på samme højskole. Nu har vi begge fundet vores 'vej' og det er her at vi så 'skilles'. Jeg skal studere på RUC og hun skal læse til dyrepasser. Heldigvis og pudsig nok, så skal vi begge læse i Roskilde, men vi kan jo ikke bare lige ses i pauserne, som vi plejer og det er noget jeg lige skal vænne mig til. Jeg skal lige vænne mig til tanken om, at jeg ikke altid kan komme hen til Ronja, hvis jeg har brug for det eller omvendt. Nu skal jeg stå på mine egne ben for aller første gang. Jeg ved, at det vil være utrolig godt for mig. Jeg får prøvet nogle grænser af og jeg vil lære at stå på egne ben og det har jeg godt af.

Her fik i lige læst nogle af de tanker jeg bærer rundt med lige i øjeblikket. Selvfølgelig glæder jeg mig også for sindsygt til at starte. Det bliver så spændende, lærerigt og udviklende at skulle til at studere et fremmed sted. Tanken om det, får mig til at føle utrolig voksen og ansvarlig, haha. Jeg glæder mig virkelig til at skulle starte i skole igen efter to sabbatår.

Er der nogen der kan nikke genkendende til disse tanker?

//Maria

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

Kjole: H&M/ Taske: Mango/ Stiletter: H&M

Det var meningen, at dette indlæg skulle have været udkommet i går, men jeg var simpelthen så smadret efter job i går og så skulle vi til middag hos familen om aftenen. Jeg nåede derfor kun at redigere billederne og ja, der er mange, men jeg kunne simpelthen ikke vælge flere fra, haha. Disse billeder blev taget, da vi var på ferie i Ungarn. Vi fangede det perfekte lys og så var lokationen perfekt til outfittet. Et utroligt hyggeligt og idyllisk sted. Kjolen har jeg vist på bloggen før, men jeg var simpelthen nødt til at vise den igen, dog med flottere sko denne gang. Og har i lagt mærke til min flotte kulør på billederne? Årh, jeg savner min farve.

Nu vil jeg fortsætte med at se Gillmore Girls på Netflix og derefter smutte i seng. Vi blogges!

Hvad synes I om outfittet?

//Maria

Likes

Comments

1: Spis mindre kød. Kødproduktionen er en af de største syndere mod klimaet, desværre. I dag findes der heldigvis en masse andre lækre og vegetariske alternativer, som skåner miljøet og dyrene. Jeg siger ikke, at du skal blive vegetar eller veganer, men påpeger derimod, at det er godt for miljøet at skære ned på kødforbruget derhjemme. Måske kunne man starte med at have to kødfrie dage i løbet af ugen?

Tip: Aldi, Rema 1000 etc. sælger mange lækre vegetariske retter/pålægger til gode priser, hvis man ikke har tid eller mulighed for at stå i køkkenet hele dagen. Derudover kan man hente massere af inspiration til vegetariske retter på diverse blogs, instagrams eller i kogebøger. Google er win win!!

2: Sorter dit affald. Du har sikkert hørt det før, men orker ikke rigtig at sortere affaldet, da det er 100 gange nemmere at smide det hele ned i samme pose. Hjemme hos mig sorterer vi glas, pap/papir, metal, batterier etc. for sig og afleverer det på genbrugspladsen. Det tager længere tid, men det skåner miljøet, da mange af tingene bliver genanvendt.

3: Genbrug eller aflever dit gamle tøj. I nutidens samfund smider vi ikke længere vores tøj ud, fordi det er blevet slidt eller ødelagt, men fordi det ikke længere følger trenden. Det er så forkert på så mange områder, da tøjproduktionen er verdens tredje største synder mod miljøet. Vidste du, at der skal over 1000 liter til at producere blot én t-shirt? Nej, det vidste jeg heller ikke før jeg begyndte at arbejde i H&M.

Tip: Giv dit gamle tøj til din søster (hun vil sikkert blive ellevild), sælg det som secondhand, aflever det i genbrugen/ genbrugsstationen eller aflever dit brugte, slidte og gamle tøj i H&M. H&M genanvender nemlig dit gamle tøj til nyt tøj, til klude eller sælger det videre som secondhand. Er det ikke smart? Så slipper de nemlig for at bruge flere 1000 liter vand på tøj og så får man ovenikøbet en rabatkupon på 15% på en valgfri varer. Lov mig at i aldrig smider jeres gamle tøj ud i skraldespanden længere, nu når der findes så mange andre muligheder.

4: Madspil. Denne her kender i helt sikkert, da de danske medier har udtalt sig utrolig meget om det de seneste par år. Men igen, det er en utrolig vigtig information at bringe frem igen. Danskere har et stort overforbrug af mad og deraf kommer der også et stort madspil. Flere tons mad bliver smidt ud i skraldespanden, både derhjemme og i butikkerne, heldigvis kan vi gøre noget.

Tip: Køb ikke mere end du har behov for, gem dine rester og spis dem dagen efter, og sidst men ikke mindst; køb de varer som butikkerne sætter ned, da datoen snart udløber.

5: Benyt offentlig transport. Denne her har i også hørt mange gange, men den er altså også lige så vigtig at bringe frem igen. Biler udelader co2 og skader miljøet, så i stedet for at benytte bilen alene, så tag bussen, toget eller for den sags skyld cyklen til arbejdet eller skolen.

6: Vasketøj. I stedet for at benytte tørretumbleren kan man hænge tøjet til tørre udenfor. Det er mere miljøvenligt og så sparer du også penge på strøm.

7: Bad. Tag kortere bade, da der fosser rigtig mange liter vand ud i minuttet når man bader - og så får du også en mindre vandregning.

8: Indkøb af mad. Kigger du på din mad før du køber den? Her kan man nemlig spare mange penge og skåne miljøet samtidigt. Sørg for at købe lokalt (danske varer), skær ned på kødet og ikke købe mere end du har behov for. Mange af de varer vi køber i butikkerne kommer langvejs fra inden de står i de danske butikker og det skader altså miljøet.

Tip: Spis så meget økologisk som muligt - det er mere miljøvenligt, sundere for dig og for dyrene. Aldi sælger utrolig mange økologiske varer til gode priser.

9: Elektronik. Husk at slukke for alle elektroniske apparater og trække stikket ud om natten, når du skal sove. Vidste du at de bruger 10 procent strøm om natten, selvom de står standby?

10: Shopping. Det her punkt er personligt nok den sværeste vane for mig at ændre. Jeg elsker tøj, shopping og hvad alt dette indebærer. Til dagligt er jeg omringet af den nyeste mode, trends og silhuetter - men hvem, hvordan og hvad er tøjet lavet af? Tøjproduktionen er en af de største syndere mod miljøet, men hvad kan vi gøre for at skåne miljøet og de mennesker der har produceret det, når vi køber det næste stykke tøj?

Tjek hvilket materiale tøjet er lavet af. Fx kan man hos H&M se, hvis tøjet er lavet af genbrugt materiale. Tøjet vil derfor være mærket med et grønt conscious-mærke og det samme gælder, hvis tøjet er lavet af økologisk bomuld. Hvis du vil være ekstra miljøvenlig, så kan man jo vælge kun at gå efter disse mærker og så er jeg sikker på, at der findes mange brands, som sælger tøj, som er 100% bæredygtigt. Genbrugen er i denne situation også win win - og i København kan man finde en masse lækre genbrugsbutikker.


Jeg ved ikke helt hvordan idéen til dette indlæg kom til mig, men da jeg var i Sverige, så kom den pludselig, som sendt fra oven. Jeg skrev alle mine idéer og tanker ned i min lille grønne idébog og nu har jeg altså omformuleret dem til dette indlæg. Her på det seneste er jeg blevet meget opmærksom på miljøet, dyrenes velfærd og menneskets trang til mere og mere. En af grundene er nok, at mange af mine familiemedlemmere er blevet vegetarer og har set en helt masse spændende dokumentarer på netflix og derfor indtaget en masse nyttig viden.

Selvom min blog primært handler om den 'pæne' side af mode og alle de fantastiske ting jeg laver i mit liv, så synes jeg også det er lige så vigtigt at videregive den viden, jeg har og måske inspirere andre til at handle anderledes og ændre deres vaner. Jeg siger ikke at jeg er perfekt, for det er jeg bestemt ikke. Jeg er hverken vegetar, veganer eller noget helt tredje, men blot en pige, som ønsker at gøre en lille forskel. Og så tænker du sikkert: hvordan kan lille bitte mig, fra lille bitte Danmark gøre en forskel? Jamen, ser du her, hvis vi alle gik rundt med denne tankegang, så ville verden ikke se ud, som den gør i dag. Der er flere tusinder af mennesker der gør en forskel hver dag og hvert enkelt individ er vigtigt - du er vigtig. Gandhi sagde en gang: "You must be the change you want to see in the world." Dette quote er simpelthen SÅ vigtigt og betyder utroligt meget for mig. Du kan gøre en forskel og hvis du vil se en forskel, så skal du starte med dig selv.

Her fik i lige aftenens filosofiske tanker, som jeg håber i vil tage til jer og tænke over - OG husk at du kan gøre en forskel også selvom du starter småt! Vi har kun en jord, så vi skal passe på den.

Til sidst vil jeg lige runde af med at sige, at jeg hverken er uddannet eller ekspert i dette område, men dette er blot mine egne personlige råd, som jeg har taget til mig og tror vil kunne gøre en forskel.

//Maria

Likes

Comments

Så er der endelig en ny video oppe på kanalen. Jeg har mikset en lille video sammen med nogle outfits, jeg bar på ferie og hen ad den sommeren i Danmark. Når jeg ser videoen får det mig til at ønske, at jeg befandt mig i varmen og kunne gå med mine kjoler. Om et par uger starten hverdagen for alvor, da jeg starter på mit studie. Jeg er virkelig spændt!

Det vil varme mit hjerte, hvis i vil subscribe min kanal og video videoen et like.

God søndag!

//Maria

Likes

Comments

Hej skønne læsere! I skrivende stund sidder jeg i bilen på vej hjem fra Sverige med min familie. Vi har haft seks skønne dage oppe i vores hus i selskab med min farbror, tante og deres børn. Det er altid en fest sammen med dem. I det første "Sverige Update" indlæg skrev jeg også lidt, om hvad vi har lavet heroppe - så her kommer part 2.

Vejret har det meste af tiden været super fint. Solen har skinnet, så de dage med fint vejr, har vi udnyttet muligheden for at være udendørs. Vi har spillet fodbold, gået ture i skoven, set den smukkeste solnedgang og sejlet i kano. Børnene elskede det og vi andre nød også de små eventyr. Omgivelserne heroppe er utrolig smukke og det bør næsten ses med egne øjne. Udover at vi har været utrolig aktive, så har vi også brugt en masse tid på at shoppe, se film, sludre, hygge, spise god mad og spille kort. Alt i alt havde vi lagt hverdagens strabadser på hylden og nydt hinandens selskab, omgivelserne og nuet.

På mandag går hverdagen for alvor i gang igen og om blot to uger, så starter jeg på studie!!! Hvor vildt er det lige at tænke på?

Er der nogen af jer, der har søgt ind på studie og er kommet ind? Og hvad synes i forresten om billederne?

//Maria

Likes

Comments