Kostrådgivare som man är ;) så har man ju stenkoll på vad Sam förbrukar i energi dagligen, nästan iaf. Jag tycker det är väldigt viktigt och desto mer tidsbesparande att veta hur mycket han behöver äta dagligen. Jag har lixom mer koll på han och vet att kommer gå upp i vikt numera då jag har koll på hans BMR och energiförbrukning. Jag är väl en liten mininörd helt enkelt.

Just nu måste hans energiintag ligga på över 500 kcal för att han inte ska tappa vikt. Självklart är detta ett minimum och jag går in ibland och kollar vissa maträtter som jag ger han för att ha lite hum. Men detta gör jag inte ofta för som mamma har man ju ganska bra koll genom att bara kolla på honom hur han mår. Att ge varierad kost, att ge protein, grönsaker, kolhydrater och fett i varje måltid så kommer man hur långt som helst, som sagt bara nördar som jag som kollar lite extra på innehåll ibland.

Idag gjorde jag supergoa och nyttiga smoothies till min lilla gosse. Jag kollade energimängden i dessa och för er som har barn som kanske behöver öka i vikt så kan jag verkligen rekommendera en klämmis som har över 180 kcal per måltid och över 60%fett..

För ca 4 klämmisar:

3 mindre päron
2 mindre avokado
2 dl ärtor
1 lime

allt detta mixas i en matberedare och tillsätt vatten för önskad konsistens.

Jag har köpt en matstation på Lekmer, 249 kronor. Då ingår 5 klämmispåsar och detta köp är bland det bästa jag köpt, det gör matlagningen så enkel och smidig.


Energifördelningen är ca 65% fett, 28% kolhydrater och 7% protein och ger ca 705 kcal.

Likes

Comments

Söndagen har bestått av skönt häng i soffan och en långpromenix ute i denna kyla. Vi genade över kohagar och gick verkligen offroad med vagnen, så mysigt.. 2 timmar var vi ute och bara umgicks.

Jag har startat en träningsdag för oss mammor med våra barn, onsdagar kl 14. I onsdags var vi 8 pers och nästa vecka är vi fullbokade. Om ni som bor i Norrköping vill joina, gå in på "aktivtraning" på instagram för mer info.


Likes

Comments

Julfirande hos svärfar med sambo på juldagen ute i skärgården. Det är alltid något speciellt att åka ut dit och ta båten ut till ön.
Juldagen spenderades hemma med julbak och annat stök haha..
Annandagen var vi hos svärmor och sam fick mysa med nästan alla kusinerna. Ingen traditionell julmat utan riktigt god köttgryta med fruktsallad till efterrätt.
Idag åker vi hem till mamma och mina syskon gör ännu mer firande.. En lång julhelg blev det..

Tobbe är hemma med oss denna veckan, dags att göra nåt mysigt ihop och rå om varandra ordentligt. Vill just nu slänga ut alla mina hormoner så jag slipper må såhär.. Var inte beredd på detta. Att sluta amma är inte lika skönt o befriande som många påstår.. Just nu har jag svårt att se nåt positivt i att sluta amma. Allt är bara rörigt.

Likes

Comments

Julklappar, folk frågar vad sam önskar sig. Jag tycker det är så himla svårt nu när han bara är 6 månader och så vill vi inte skämma bort honom..

Vad har ni önskat er i julklapp till era små, något tips? Som man inte får glömma??

Kläder, klossar, lekmatta, fisher price nalle, inlärningsleksaker osv osv har jag tänkt på, men som sagt, svårt ju..

Likes

Comments

Mammas skrutt!

6 månader har vi hunnit bli och nya rutiner börjar vi skapa här hemma.

Nu äter han mat till lunch och gröt till middagen vilket har fungerat väldigt bra nu i över en vecka. Nästa vecka ska vi introducera att ge frukost också och möjligtvis byta ut middagen till riktig mat så gröt på morgonen och riktig mat på lunchen och middagen..

Nya rutiner och mer att tänka på. Detta klarar vi, lite ovant i början då man är så van och slänga fram bröstet.

Jag tycker dock det är jätte svårt vissa dagar att trappa ner amningen. Mina bröst är stenhårda varannan dag i princip. Och nu har äntligen Sam börjat sova lite bättre på natten ( 5-6h ) i raken men istället vaknar jag av att jag måste handmjölka ur bröstmjölk..

Men som allt annat, med lite vana så ordnar det upp sig! ☺️

Likes

Comments

View tracker

Nu är vår lille Sam redo för sittdelen.Nu kan han sitta mer och mer själv och då kändes det givet att byta till sittdelen. Han trivs fortfarande väldigt bra i liggdelen men i denna vagn är sittdelen i liggläge toppenbra ändå så jag valde att byta.

för oss är det väldigt viktigt att han utvecklas först innan vi introducerar leksaker eller vagndelar. jag menar, nu när han kan sitta själv så är han så pass stark i rygg och kropp att det inte blir farligt att byta till sittdel, därför har vi valt att inte köpa en gåstol / gunga till Sam för att han inte är redo för det än i kroppen. Peace !

Likes

Comments

Vilken födelsedag. vilken frukost. Vilka vänner. Vilken familj.
så glad över att så många velat fira mig och tacksam över alla grattishälsningar.

TACK!

Likes

Comments

Någonting som man har tagit sitt största allvar på och varken klagat eller bekymrat mig över direkt är alla nätter jag går upp och ammar på..

De sista 1-2 månaderna har vi haft det rätt tufft. Någon enstaka gång har vi vaknat en gång mitt på natten kl 3 och sen vid 7 på morgonen och den köper jag ALLA DAGAR I VECKAN.. Men det har inte skett mer än kanske 5 ggr. Nu är vi uppe runt 12, 3, 6 och 9 kanske.. Ibland är det värre än så också.

Nu har vi börjat ge gröt på kvällen och sedan ammar jag efter det i hopp om att få bättre nätter. Men de har nästan blivit värre för oss. Han vaknar och vill ha nappen hela tiden, eller ammas..

Som ni kanske anar så har man testat en del, smekningar på huvudet i hopp om att de ska söva om honom, tagit upp han med nappen i munnen o vaggat lite men blir inte nöjd där heller förens han får bröstet. Och han äter mycket. Och så har det alltid varit. Han har nästan ätit som mest på natten, han klunkar och har sig (det har inte med min mjölk o göra så ni vet, o den har inte direkt blivit smalare heller)

Man är helt slut, att hålla på såhär i 6 månader tar på en.. Samtidigt som jag vill att han ska amma och unnar han all närhet och mat via bröstet. Detta hade jag räknat med från början och det är egentligen inte de jag klagar över.. Men just nu längtar man till den där natten på hotellet där jag slänger ut både man och son för att få blunda och sova helt själv.

Tack o hej

Pssst, sitter du på något KLOKT och GIVANDE tips, hojta till.. Onödiga kommentarer är inte välkommet 😃

Likes

Comments

Min livspartner

Att få uppleva äkta kärlek och få dela den tillsammans som en familj är helt magiskt! Jag älskar dig så mkt bumbi!

Likes

Comments

Igår var vi på bvc & tog vaccinsprutorna och gjorde en vägning och mätning igen. För två veckor sedan vägde vi honom också och då hade han bara gått upp ca 300g på en månad, nu på två veckor hade han gått upp 600g och vuxit 2 cm. Vad olika det ska vara.

Lillen ligger bredvid mig och har feber och är jätte snorig. Natten har inte varit sig lik. Han somnade 21:30 igårkväll och vaknade igen 23:30 och ville äta. Mellan 23:30-02 så gick jag o bar på honom, försökte söva han i soffan, i sin säng osv osv men han var jätte gnällig och ville inte alls sova, stackarn.. Så kl 2 lade vi oss inne hos pappa och liggammade tills han somnade och efter en stund stängdes ögonen. Jag gick ut o la mig i soffan för att de blev så varmt. Han vaknade 8 i morse utan amning..

Han har ju bajsat en gång i veckan i två veckor nu och igårkväll kom det.. Även nu i morse, DUKTIGA KILLEN! MEN tyvärr så läckte det igenom både blöja, lakan och madrasskyddet.. Det var den nya sängen.. 😁😔

Nu somnade han om igen o jag ska väl göra lika dant. Längtar redan tills pappa kommer hem. De e en sån dag då man bara vill mysa och ta de lugnt med bästa pappa

Likes

Comments