Sjukt bra investering! :D

Nu ska mina kunder få Vitare tänder, samt jag själv! ska bli så roligt o testa denna tandkräm. Före och efter bilder kommer upp.
Passa på och utnyttja mitt erbjudande i september ut på dessa tandkrämer, Pm mig på THEESSANS (INSTAGRAM)...

#tandkräm #vitareleende #tandblekning

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag säger bara ACK DEN SOM GER SIG!

Dessa två veckor har upplevts som en hel månad för mig av stress, oro & mängder av tårar som slutat i jobbiga och bra beslut. Tror det är ganska svårt att förstå om man själv inte har barn eller om man inte bryr sig lika mycket om vart man placerar sina barn på förskolan, eller om man inte heter Thessan. I vilket fall så har de varit SJUKT jobbigt för MIG.

Allt började med inskolningen förra veckan på Domarringen. Första dagen kändes bra medan resten av veckan blev värre och värre. Oklart kring vem som var vår handläggare/inskolningsansvarig, inga tydliga regler hur de vill att jag ska agera som förälder, ingen uppföljning kring hur det går och dubbla budskap. Det var gnabb (säger man så 😂) mellan personalen, rutiner var oklara och de var ingen ordning. Dessutom fanns det inte mkt roligt att leka med. Några exempel utan att hänga ut dem allt för mycket.

Vi bytte avdelning i början på denna vecka, var med i måndags och snackade med en helt fantastisk förskolepedagog. De andra på avdelningen var underbara också. Fanns mängder av leksaker, det var ordning och reda, det fanns en plan för höstterminen, det fanns rutiner kring mat/blöjbyten & när de skulle ut o leka. Allt där inne var som o komma till ett helt nytt ställe. Det kändes bra.

Efter många om och men, har vi valt att avbryta inskolningen. Känslan att träffa de första pedagogerna på skolgården fick mig illamående. Vågade knappt kolla dit ifall de skulle se mig.
När vi vandrade hem så kändes de inte rätt. Och om inte jag trivs eller tobbe med de som hänt så kommer de snart speglas över till vår Sam. Han kommer märka av att det är något och säkert bli orolig.

Innan jag avbröt inskolningen så har jag varit i kontakt med ansvarig på kommunen samt en annan förskolechef på ett annat ställe. Besökte den förskolan och fick ett fantastiskt bemötande, likväl på telefon av chefen och kvinnan på kommunen. Vi satte oss i kö/ är fortfarande i kö till den andra förskolan och får svar inom några veckor om Sam kommer in.

Väntan för mig har betytt ännu mer stress. Urs vad ledsen jag varit, gör jag rätt att avbryta/ byta eller överanalyserar jag allt? Kommer aldrig få svar på det men något jag vet är om magkänslan säger att jag ska avbryta så gör jag det.

Denna vecka besökte vi Bullerbyn, ett föräldrakooperativ i Karlshov. Kortfattat - WOW!

Ännu mer oro kom till- eftersom vi är inskrivna på en förskola finns en uppsägningstid på 2 månader. Vilket innebär att vi inte kan flytta Sam förens November för det finns inga försäkringar som täcker detta med den övergången till ett kooperativ.

Ännu ett samtal till kommunen som löser detta! TACK

En lång historia som blev kortfattad här men som slutar med att vi har fått plats på bullerbyn och förmodligen kan starta inskolningen i nästa vecka.

Nu kan jag slappna av.

Likes

Comments

Sam älskar napparna från #herobility och det som är så bra nu till Förskolan är att de har napphållarna i samma färger som napparna själva, bara o märka med snygg namnlapp på baksidan så är de check med den fronten 🙌🏻

Ni som behöver termosar, igår lanserades även dessa i alla fina färger, så populära redan -skynda o beställ din.

Men glöm inte o utnyttja mina rabatter så slipper du extra avgifter.

Fri frakt -Theessansfrifrakt
20% på startpaketen - Theessans20

Via länken 👇🏻
HEROBILITY

Bild lånad av @herobility

Likes

Comments

Jävla bristningar..
I vecka 36 började jag storböla när jag fick syn på min mage i spegeln. Jag grät när jag var ensam men även när jag var med Tobbe. Det tog så hårt på mig att se mitt utseende förstöras och när jag hade nått 24 maj, vårt BF, så blev jag ännu mer ledsen. Ju större jag blev desto fler bristningar.

FÖR MIG handlar hela denna resa om acceptans över min kropp. Och det TOG TID. Det handlar INTE om att det INTE var värt det, det handlar INTE om nåt annat än det jag skriver här och nu. Det handlar bara om mig själv och min kroppsfixering.

Bristningarna var röda och blev så synliga efter att magen drog ihop sig. Jag kommer ihåg att jag knappt vågade amma av den anledningen, att tröjan skulle åka upp för då skulle bristningarna synas. Jag minns så väl när någon sa "åh vad fort det gått med att gå tillbaka" folk syftade på magen och jag var tvungen o kommentera "ja jo MEN jag har fulaste bristningarna.

Nu har det gått mer än ett år och efter denna sommar är jag mer säker än någon annan dag sen Sam föddes. Jag ser också skillnaden på bristningarna, de är inte röda längre, de är mindre och jag har accepterat att de finns där.

Jävlar vad stolt jag är att jag kom över även det. Det kommer dagar som är jobbiga fortfarande, men absolut inte som innan.

I morgon ska jag även visa er en metod som ökar kollagenet i huden som kan reducera bristningar. Jag har använt den i en vecka bara o ser viss skillnad .

Något jag inte förstod då är att bristningarna faktiskt kommer ÄNDRAS och bli BÄTTRE för alla. Men just då och där, såg jag bara nuet o de fula.

Kommer alltid vara så glad över dem som slipper bristningar, o även hoppas att de skulle varit jag 😂🙌🏻

PUSS

Bilden är tagen med systemkamera idag!

Likes

Comments

Vår fina semester är slut.

Vi hann med en dag med båten, i skärgården Arkösund.

Sam var helt slut efter 3 timmar och gick inte väcka knappt, ni ser ju själva hur de såg ut.

Nu blir det andra rutiner, det där med glass, läsk och kakor varje dag håller inte haha..

Likes

Comments

För nån vecka sedan besökte vi #kolmårdensdjurpark tillsammans med min famlij. Det är så himla roligt att visa Sam nya djur och roligheter, jag vill visa han allt och lära han allt jag kan redan. Han tyckte nog det var roligast att åka karusell med pappa och mamma, men getterna var mysiga att klappa på.

Närsta år kommer bli desto häftigare, när sam är 2 år, kan springa runt själv och kanske säga ett o annat över vad han vill, häftig känsla.


Likes

Comments

Rutinultraljudet var häftigt! Det var sådan lättnad att se bebis vara livlig där inne och att hjärtat slog som de skulle.
När vi väntade storebror så kände jag honom i vecka 17/18 där runt, jag har känt lillesyskon bara en gång och jag går in i vecka 22 på fredag. Det visade sig ganska snabbt att moderkakan ligger i framvägg och skyddar bebis lite extra. Och då var min första fråga "hur långt ner ligger moderkakan" .. Den ligger inte för långt ner och jag ska kunna föda vaginalt i vilket fall.

Vi gick igenom hela bebis, kollade huvud, hjärta, gomspalt, deformerade fötter med mera och allting såg perfekt ut. Bebis är frisk.
Det enda som avvek var att ena njuren var större än den andra.

Då började frågorna snurra i huvudet. Men hon lugnade mig med att det är väldigt vanligt att det är så. Under en period så utvecklas fostren i magen, ibland kan de ta längre tid för vissa delar. Min bebis har inte utvecklat en skiljevägg i ena njuren än och då kan urinen passera åt båda håll. Därför är numera ena njuren fylld. Så vi ska på ännu ett ultraljud vecka 31 för o kolla så att fostret/bebis har blivit färdigutvecklad. Om det då skulle visa sig att det inte hänt nåt så föds bebis med större risk för inflammationer i urinvägarna, men det är väldigt sällan det INTE växer ut.. så vi skulle inte oroa sig ..

Dumman av detta så känns det skönt att de kontrollerar allt så noga. Nu håller vi tummarna på att allt blir utvecklat som de ska.

Likes

Comments

Vi startade veckan med ett läkarbesök hos läkaren som tog emot mig på förlossningen/operation. Vi gick igenom förlossningen och fick förklarat för mig vad som gick snett och vad vi ska tänka på till bebis i magen så vi gjorde en plan helt enkelt.

Hon visade mig bäckenet och de mått som jag har i jämförelse med normala mått och det som krånglar till allt är måttet vid spinae taggarna. Där ska man normalt sett vara 10,5cm och jag är 8,7 cm där.. Tydligen är det det måttet som är viktigt vid förlossning. Summan av alla mått hamnade på en bra siffra och därav tycker hon att om jag vill göra ett försök med vaginal förlossning så ska jag göra det. Om den siffran hade visat annat så rekommenderade hon planerat snitt.

Planen är helt enkelt att såfort jag får värkar så ska jag ringa in och komma på en kontroll för att checka hur starka mina värkar är samt hur öppen jag är och dra en snabbare slutsats om hur de ska göra. Om jag har täta och starka värkar så är det bra och om jag har svaga värkar så ska dropp sättas ganska direkt just för att latensfasen inte ska vara långdragen. De vill förkorta förlossningsförloppet direkt och ha mig under kontroll. Om allt går som de ska så är det bara o köra, med en plan utan bedövning. (Om de blir snitt vill jag ha den andra bedövningen inte EDA)
Om de visar sig att jag inte öppnar mig ca 1 cm /h så kommer de avbryta just för att operation ska gå så bra som möjligt. Sist var livmodern alldeles för trött så den orkade inte o dra ihop sig så jag förlorade 1,6 liter blod.

Planen känns bra, jag behöver bearbeta och acceptera ett akutsnitt igen då läkaren sa att de finns stor chans föe de.

Jag ska kämpa, jag har min bästa sambo vid min sida och min bästa vän hos mig så med deras energi, kämparglöd och pepp så kommer jag inte ge upp.

Jag längtar!

Likes

Comments

Att njuta av att va ifrån sitt barn och sin sambo är viktigt. För mig varade den njutningen i 6 timmar men sen när jag la mig för kvällen kom tårarna och där låg jag som ett litet barn med Sam's glömde snuttis i min famn.

När man är gravid så har man mer hormoner i kroppen, gjorde inte saken bättre. Har aldrig känt mig så ensam i vår stora lägenhet som egentligen är jätte liten. Larmade om mig och låg under tobbes och sam's täcke i vår gigantiska säng.

Sam har det så bra hos farmor, handlar absolut inte om det.
Tobbe har det underbart med sina vänner vilket jag är så glad över.
Jag behöver egentid också, men inte i syfte av att jag MÅSTE lämna bort sam för natten för att jag ska JOBBA. För mig är det inte värt något i jämförelse. Egentid för mig är som bäst några timmar, få komma hem på kvällen o pussa på min älskling och gå in till sams rum och bara glo på vårt underverk. Eller när jag o min sambo gör något ihop, lägger oss tillsammans och myser, vaknar och sen hämtar sam gemensamt.

INTE SOM INATT.

nu hoppas jag jobbdagen går fort! BYE

Vecka 20!
Kolla magen som delad av på grund av snittet..
inte konstigt att jag har ont till och från när det töjs nedtill. 💕

Likes

Comments

Vi har fått äran att få vara samarbetspartners till #herobility som är dotterbolag till Smartshake. Båda gör fantastiska flaskor verkligen. jag älskar företag med bra produkter för mitt barn men även de företag med stort hjärta. Herobility samarbetar med över 100 projekt runt om i världen för att förhindra att barn utsätts för våld och övergrepp. För mig känns det helt rätt att rekommendera företaget och hoppas att ni kan bli lika nöjda med en eller två produkter.

Jag har även möjlighet att ge 20% rabatt på alla startpaket till ert barn, därmed hjälper ni företaget att fortsätta jobba med dessa organisationer. De skänker dessutom 5kr för varje såld herobottle som går direkt till CHILDHOOD..

Använd : THEESSANS20 för att utnyttja min rabatt.
Om du nöje dig med en flaska så kan jag ge dig fri frakt via koden "Theessansfrifrakt"

DIREKTLÄNK

Likes

Comments