För nån vecka sedan besökte vi #kolmårdensdjurpark tillsammans med min famlij. Det är så himla roligt att visa Sam nya djur och roligheter, jag vill visa han allt och lära han allt jag kan redan. Han tyckte nog det var roligast att åka karusell med pappa och mamma, men getterna var mysiga att klappa på.

Närsta år kommer bli desto häftigare, när sam är 2 år, kan springa runt själv och kanske säga ett o annat över vad han vill, häftig känsla.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Rutinultraljudet var häftigt! Det var sådan lättnad att se bebis vara livlig där inne och att hjärtat slog som de skulle.
När vi väntade storebror så kände jag honom i vecka 17/18 där runt, jag har känt lillesyskon bara en gång och jag går in i vecka 22 på fredag. Det visade sig ganska snabbt att moderkakan ligger i framvägg och skyddar bebis lite extra. Och då var min första fråga "hur långt ner ligger moderkakan" .. Den ligger inte för långt ner och jag ska kunna föda vaginalt i vilket fall.

Vi gick igenom hela bebis, kollade huvud, hjärta, gomspalt, deformerade fötter med mera och allting såg perfekt ut. Bebis är frisk.
Det enda som avvek var att ena njuren var större än den andra.

Då började frågorna snurra i huvudet. Men hon lugnade mig med att det är väldigt vanligt att det är så. Under en period så utvecklas fostren i magen, ibland kan de ta längre tid för vissa delar. Min bebis har inte utvecklat en skiljevägg i ena njuren än och då kan urinen passera åt båda håll. Därför är numera ena njuren fylld. Så vi ska på ännu ett ultraljud vecka 31 för o kolla så att fostret/bebis har blivit färdigutvecklad. Om det då skulle visa sig att det inte hänt nåt så föds bebis med större risk för inflammationer i urinvägarna, men det är väldigt sällan det INTE växer ut.. så vi skulle inte oroa sig ..

Dumman av detta så känns det skönt att de kontrollerar allt så noga. Nu håller vi tummarna på att allt blir utvecklat som de ska.

Likes

Comments

Vi startade veckan med ett läkarbesök hos läkaren som tog emot mig på förlossningen/operation. Vi gick igenom förlossningen och fick förklarat för mig vad som gick snett och vad vi ska tänka på till bebis i magen så vi gjorde en plan helt enkelt.

Hon visade mig bäckenet och de mått som jag har i jämförelse med normala mått och det som krånglar till allt är måttet vid spinae taggarna. Där ska man normalt sett vara 10,5cm och jag är 8,7 cm där.. Tydligen är det det måttet som är viktigt vid förlossning. Summan av alla mått hamnade på en bra siffra och därav tycker hon att om jag vill göra ett försök med vaginal förlossning så ska jag göra det. Om den siffran hade visat annat så rekommenderade hon planerat snitt.

Planen är helt enkelt att såfort jag får värkar så ska jag ringa in och komma på en kontroll för att checka hur starka mina värkar är samt hur öppen jag är och dra en snabbare slutsats om hur de ska göra. Om jag har täta och starka värkar så är det bra och om jag har svaga värkar så ska dropp sättas ganska direkt just för att latensfasen inte ska vara långdragen. De vill förkorta förlossningsförloppet direkt och ha mig under kontroll. Om allt går som de ska så är det bara o köra, med en plan utan bedövning. (Om de blir snitt vill jag ha den andra bedövningen inte EDA)
Om de visar sig att jag inte öppnar mig ca 1 cm /h så kommer de avbryta just för att operation ska gå så bra som möjligt. Sist var livmodern alldeles för trött så den orkade inte o dra ihop sig så jag förlorade 1,6 liter blod.

Planen känns bra, jag behöver bearbeta och acceptera ett akutsnitt igen då läkaren sa att de finns stor chans föe de.

Jag ska kämpa, jag har min bästa sambo vid min sida och min bästa vän hos mig så med deras energi, kämparglöd och pepp så kommer jag inte ge upp.

Jag längtar!

Likes

Comments

Att njuta av att va ifrån sitt barn och sin sambo är viktigt. För mig varade den njutningen i 6 timmar men sen när jag la mig för kvällen kom tårarna och där låg jag som ett litet barn med Sam's glömde snuttis i min famn.

När man är gravid så har man mer hormoner i kroppen, gjorde inte saken bättre. Har aldrig känt mig så ensam i vår stora lägenhet som egentligen är jätte liten. Larmade om mig och låg under tobbes och sam's täcke i vår gigantiska säng.

Sam har det så bra hos farmor, handlar absolut inte om det.
Tobbe har det underbart med sina vänner vilket jag är så glad över.
Jag behöver egentid också, men inte i syfte av att jag MÅSTE lämna bort sam för natten för att jag ska JOBBA. För mig är det inte värt något i jämförelse. Egentid för mig är som bäst några timmar, få komma hem på kvällen o pussa på min älskling och gå in till sams rum och bara glo på vårt underverk. Eller när jag o min sambo gör något ihop, lägger oss tillsammans och myser, vaknar och sen hämtar sam gemensamt.

INTE SOM INATT.

nu hoppas jag jobbdagen går fort! BYE

Vecka 20!
Kolla magen som delad av på grund av snittet..
inte konstigt att jag har ont till och från när det töjs nedtill. 💕

Likes

Comments

Vi har fått äran att få vara samarbetspartners till #herobility som är dotterbolag till Smartshake. Båda gör fantastiska flaskor verkligen. jag älskar företag med bra produkter för mitt barn men även de företag med stort hjärta. Herobility samarbetar med över 100 projekt runt om i världen för att förhindra att barn utsätts för våld och övergrepp. För mig känns det helt rätt att rekommendera företaget och hoppas att ni kan bli lika nöjda med en eller två produkter.

Jag har även möjlighet att ge 20% rabatt på alla startpaket till ert barn, därmed hjälper ni företaget att fortsätta jobba med dessa organisationer. De skänker dessutom 5kr för varje såld herobottle som går direkt till CHILDHOOD..

Använd : THEESSANS20 för att utnyttja min rabatt.
Om du nöje dig med en flaska så kan jag ge dig fri frakt via koden "Theessansfrifrakt"

DIREKTLÄNK

Likes

Comments

Ligger i sängen denna soliga måndag.
Har under morgonen inte alls mått bra. Inte fått i mig någon mat för har spytt upp allt och sen rejäla magsmärtor som kommer till och från, tror inte det är graviditeten, jag kanske är magsjuk helt enkelt? Det är nåt lurt i vilket fall.

Jävla skit med lägenhet hit o dit. Vi sålde vår lägenhet, nåt jag ångrar just nu. Vill bo här, där Sam e trygg tills vi får huset. I oktober måste vi ut, vi har en lägenhet som vi måste måla om i. De betalar varken färg eller gör något själva i den hyresrätten, väggarna går i rött!? Finns de några regler/krav man kan nyttja?

Väljer man ett sämre boende för 6500 eller ett bra för 10000? Jag e kluven.

Sam ska skolas in den 21/8, vi har inflytt den 1/9 på den lägenheten.. det ger mig ångest också, allt på samma gång.. ska man välja dubbelhyra en månad eller flytta mitt i inskolningen?

Så många frågetecken, kan ingen ge mig en bra lägenhet för max 8000kr o inflytt 1/10 ist..

Snäääälllaa!

Likes

Comments

Skapligt nöjd kille i Italien. Mestadels var han nöjd men när hettan från solen tog över blev det gnälligt, såklart!

Sam är så himla underbar, vårt energiknippe. Älskar att upptäcka världen genom att charma varenda person i hans närhet med sitt leende. Ja han är så fin vår kille!
Det enda jobbiga just nu är läggningarna. Vi har testat mycket, sova på förmiddagen, sova på eftermiddagen, sova 1h, sova 2h, lägga sig senare, tidigare.. ja ni hör, där har vi testat allt känns det som. Förberedelser inför läggning är väl under kontroll. Frågan är om han ska få leka runt och busa på kvällskvisten för att trötta ut sig eller om man ska dra ut på allt och ta det lugnt redan två timmar innan läggning för att han ska varva ner. Ja svårt är de o veta i vilket fall. Hur gör du?

I morgon fredag går vi in i vecka 18 med LILLEBEBIS i magen. Mitt åderbråck som jag hade ont i för några veckor sedan ömmar inte alls idag, tror de är kopplat mycket till stress.
Illamåendet kommer när jag ska äta kyckling och svamp samt när jag borstar tänderna, så allt undviker jag. Ne inte tandborstningen såklart, men har god lust! 😘
Min mage växer upptill så det ser ut som jag redan är i vecka 25, lillebebis är stor, kanske - kanske inte 😂!
Senaste två dygnen har jag fått ont under snittet. De spänner och trycker på något enormt där, obehaglig känsla till och från. Fick som tips av kvinnan på ultraljudet att jag skulle tejpa ärret under hela graviditeten så för några dagar sedan började jag med det o hoppas de kan "stödja" mitt ärr lite granna.

Det är lite annorlunda än med Sam men jag mår bra. Om jag har en mindre bra dag så är de bara o bita ihop helt enkelt, nu har man inte bara sig själv o tänka på utan en liten 13 månaders också. Men med god inställning så funkar det mesta.

Hepp o hoj

Likes

Comments

Vet ni!
En av mina största drömmar är att få vara med om det magiska att få föda barn vaginalt!
Jag är så redo och spänd inför denna lilla skrot som ligger i magen o hoppas innerligt att min förlossning flyter på denna gång.

Jag har gjort en bäckenmätning, är några mm för liten i bäckenmåttet men 2 av 4 cm för trång vid spineataggarna, vilket var där Sam satt fast sist.

Om förlossningen löper på bra, att jag får regelbundna värkar, att jag öppnar mig som de vill ca 1cm i timmen så har jag förutsättningarna med mig.

Något jag dock behöver bearbeta innan förlossningen är kejsarsnitt, ifall det blir akutsnitt igen. Den upplevelsen är bland de jobbigaste jag varit med om så fokus denna grav är att bearbeta mitt akuta kejsarsnitt och se den möjligheten utan rädsla ..

Men snälla snälla, låt mig få upp bebis på bröstet denna gång 💕

Någon timme senare fick vi ligga såhär, Sam och jag .. jag låg med dubbla filtar för att jag frös så dant efter att ha kämpat i 2 dygn med värkar och en blodförlust på 1,6 liter..

Likes

Comments

Ibland är det svårt att vara mamma.
Att inte bli sådär frustrerad så att man bara vill skrika.
Jag har skrikit.
Jag har skämts.
Jag har ångrat det.
Men så händer det igen.
Inte dagligen, inte veckovis men ett fåtal gånger.
O jag känner mig värdelös.
Det händer att jag går fram till spjälsängen och kollar på min fina son.
Jag ler och fäller en tår.
Lycka!
Han har gjort mitt liv helt komplett.
Jag älskar honom.
Så mycket känslor.
Så mycket kärlek.
Så mycket frustration.
Jag önskar att jag kunde vara den perfekta mamman som bara ger min son lugn.
Jag får höra att jag e stressad.
Det är säkert det som skapar denna frustration.
Ett år har gått o jag har nog inte lärt mig varva ner.
Men jag ska för allas bästa,
Varva ner och släppa på mina krav.
Sluta jämföra.
Börja acceptera att jag gör mitt bästa många ggr.
O jag gör det bra, också många gånger.
Få bort det negativa o lyfta fram det positiva.

Jag minns när jag skapade min blogg.
Att jag skulle lyfta min åsikt!

Det ska jag göra mer.

Likes

Comments

Tänk vad mycket gott man får testa helt gratis !!
Just idag testade jag desserten, den var god men blev lite mäktig mot slutet!! Men kolla ovan så goda nyheter vi fått testa 😍😍

Likes

Comments