Att må bra under en graviditet är faktiskt inte en självklarhet. Vissa mår bra fysiskt och anda mår bra psykiskt men upplever kanske ändå att något är betungande.

Ju längre gången i denna graviditet jag har varit så har en psykisk ohälsa knackat på. Det har varit förjävla tufft just för att jag inte har lagt vikt i att undersöka vad som kan vara orsaken till mitt humör. Under de senaste veckorna har jag bara kännt att allt jag gjort varit mitt fel, att jag inte kan vara en bra mamma, att jag helt enkelt inte känner mig tillräcklig. Jag har lagt all skuld på mig själv och hela dagen har bara blivit jobbig att ta sig igenom.

Självklart har det gått upp och ned, har haft så fantastiska stunder också. Oftast märks det inte på mig utåt sett dock, skapar en mantel, de är de allra närmaste som reagerat.

Vissa är så otroligt hormonpåverkade! Jag är en av dem. Hormonerna styr mitt liv in i ett helvete många gånger, plus att vi har en son som krävt mer än vanligt. Att dessutom bli mer otymplig, magen i vägen, orken försvunnen, trötthet som aldrig förr så har det varit så tufft.

Tror nog inte jag är ensam om detta. Det är inget fel på dig! Bara naturligt. Men prata med någon, sök hjälp och hitta det som glädjer dig i vardagen och umgås med dem som BARA ger dig energi.

Det är inte lätt att vara gravid, en eloge till alla mammor och blivande mammor 💕


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Titta vad mysigt det blev inne i Sam's rum.
Sen när vi flyttar till huset så ska jag inreda med massa härliga posters för det gick knappt att välja poster på BGANORDIC för de har mängder av fina varianter.

Passa på att beställa din farsdag present där eller varför inte ge bort en fin poster i julklapp till någon du tycker om?

Pssst: håll utkik efter luckan i min julkalender där man kan vinna finfina priser 🙊☺️

Gå in o kika på www.bganordics.com 🙌🏻 detta är ett samarbete!

#julkalender2017
#bganordic
#julkalender

Likes

Comments

Detta visste du kanske inte om mig?

1. Jag är uppvuxen endast med min mamma då jag var ett "misstag". Mamma gav mig ett liv och jag är evigt tacksam för den hon har format mig!

2. Jag är utbildad gyminstruktör och utbildad till Livsstilsrådgivare, kostrådgivare och hälsocoach.

3. Har tränat truppgymnastik i min barndom, samt tävlat i det och även jobbat som tränare för 4 åringar till 16 åringar.

4. Jag gick Djurvård och naturvetenskaplig profil på gymnasiet och har haft allt från råttor till hundar i min barndom.

5. Jag har sen jag var 15 år alltid haft pojkvän. Har haft tre seriösa förhållanden men inget i den klass med min sambo idag! Han som fortfarande står kvar vid min sida när jag 4 mån inpå vårt förhållande brister o säger att jag fortfarande älskar mitt ex! Han gav mig val och hela sitt hjärta och här står vi idag för att du trodde på mig/oss. 💕

6. Jag har under hela tonåren även i vuxen ålder haft acne/finnar och hade stora komplex för detta. Minns hur avundsjuk jag var på en av mina dåvarande bästa vänner som hade babyhy 😂. Nu kan jag lätt gå utan smink med en eller två finnar här o var men vanligtvis inga finnar alls 🙌🏻 tack för bra hudprodukter o mogen hy 🙏🏻.

7. Jag har till och från problem med att bara ta det lugnt. Måste fixa med något hela tiden och gärna fler projekt åt gången. Att hitta en god balans mellan familj, jobb och bara ta det lugnt är något jag ständigt har svårt med. Men jag är väldigt produktiv när de väl gäller och älskar nya utmaningar.

8. Jag har haft väldigt många hårfärger och frisyrer, allt från de vanliga med brunt och blont men även, grått, svart, koppar, lila och rosa hår.

9. Jag har jobbat en del som modell under tonåren och även gått många modevisningar ☺️

10. Jag har styrketränat från 16 års ålder och har även tävlat i bikinifitness. Den resan var otroligt tuff då jag blev väldigt väldigt undernärd! Men fan vad grym jag var, jag fuskade aldrig, tränade alla mina pass och körde ända in i kaklet. Så glad över min disciplin och jag är väldigt stolt trots allt

11. När jag var mindre så drev jag en blogg som för övrigt blev större än vad jag ville så jag stängde ner den pågrund av att jag blev igenkänd. Jag tjänade även pengar på en bloggen.

Sådär! Nu har jag sammanställt några punkter om mig genom livet. Det är en del jag inte skrivit med som kan vara lite allt för tragiskt/ personligt. Något jag tycker är så häftigt är att just att den väg du väljer öppnar det sig nya utmaningar och man lär känna folk man aldrig skulle träffat. Se dina hinder och motgångar som en spännande resa och var öppen och ta emot det du blir erbjuden.

Skulle vara kul om ni vill dela med er om det är någon punkt ni inte visste något om mig?

Något ni själva vill fråga eller undrar över kring punkterna?

KRAAAAM💕

Likes

Comments

Om 62 dagar är vår bebis beräknad att komma. Denna graviditet har gått så himla fort verkligen. Ibland har jag hatat magen och att bli tjockare men nu börjar jag tycka det är mysigt nästintill varje dag.

Magen dansar hela tiden, ingen lugn stund där inne. Vågen visar ca 7 kilo plus och jag mår jätte bra i kroppen. Ingen foglossning vad jag vet, inga sammandragningar och inga nya bristningar än sålänge, TACK FÖR DET! Dock har jag de där jävla åderbråcken, de är så fula och gör så ont till och från. Ibland kan jag inte stödja på benet för att de gör så ont, men så har man dagar som idag då jag kunde gå utan stödstrumpor med nästan helt smärtfritt ben. Måste bero på hur bebis ligger o trycker?

Mycket händer runt om också. Vi bor i ett flyttkaos och har gjort det i en vecka nu. Saker kommer sakta till sin ordning men jag vill få klart på allt nu.

Sprängningen på tomten är klar och de har bara lite kvar innan plattan ska gjutas uppepå. Vi saknar en ritning från vår husleverantör som kan stoppa upp husbygget, vilket vi inte vill.

Kakel e bestämt, köket är köpt, vitvaror är nästan klart, golv är klart, rörmokare har vi inte riktigt bestämt oss för än, men de mesta snurrar på bra. Vissa delar håller vi budget på och andra sticker iväg lite, dock jämnar de ut sig så vi bygger enligt plan.

Sam älskar förskolan och de går så himla bra där. Han har verkligen kommit in i det.

Tobbe min älskade sambo gör allt och lite till. Lagar mat, jobbar, bokar möten, tar in offerter, ringer alla möjliga samtal. Han styr och ställer och gör allt så jävla bra! Stolt flickvän.

O jag jobbar denna helg och sen går jag på mammaledigt i minst 15 månader.. woop woop

Hur mår ni?

Likes

Comments

Jag säger bara ACK DEN SOM GER SIG!

Dessa två veckor har upplevts som en hel månad för mig av stress, oro & mängder av tårar som slutat i jobbiga och bra beslut. Tror det är ganska svårt att förstå om man själv inte har barn eller om man inte bryr sig lika mycket om vart man placerar sina barn på förskolan, eller om man inte heter Thessan. I vilket fall så har de varit SJUKT jobbigt för MIG.

Allt började med inskolningen förra veckan på Domarringen. Första dagen kändes bra medan resten av veckan blev värre och värre. Oklart kring vem som var vår handläggare/inskolningsansvarig, inga tydliga regler hur de vill att jag ska agera som förälder, ingen uppföljning kring hur det går och dubbla budskap. Det var gnabb (säger man så 😂) mellan personalen, rutiner var oklara och de var ingen ordning. Dessutom fanns det inte mkt roligt att leka med. Några exempel utan att hänga ut dem allt för mycket.

Vi bytte avdelning i början på denna vecka, var med i måndags och snackade med en helt fantastisk förskolepedagog. De andra på avdelningen var underbara också. Fanns mängder av leksaker, det var ordning och reda, det fanns en plan för höstterminen, det fanns rutiner kring mat/blöjbyten & när de skulle ut o leka. Allt där inne var som o komma till ett helt nytt ställe. Det kändes bra.

Efter många om och men, har vi valt att avbryta inskolningen. Känslan att träffa de första pedagogerna på skolgården fick mig illamående. Vågade knappt kolla dit ifall de skulle se mig.
När vi vandrade hem så kändes de inte rätt. Och om inte jag trivs eller tobbe med de som hänt så kommer de snart speglas över till vår Sam. Han kommer märka av att det är något och säkert bli orolig.

Innan jag avbröt inskolningen så har jag varit i kontakt med ansvarig på kommunen samt en annan förskolechef på ett annat ställe. Besökte den förskolan och fick ett fantastiskt bemötande, likväl på telefon av chefen och kvinnan på kommunen. Vi satte oss i kö/ är fortfarande i kö till den andra förskolan och får svar inom några veckor om Sam kommer in.

Väntan för mig har betytt ännu mer stress. Urs vad ledsen jag varit, gör jag rätt att avbryta/ byta eller överanalyserar jag allt? Kommer aldrig få svar på det men något jag vet är om magkänslan säger att jag ska avbryta så gör jag det.

Denna vecka besökte vi Bullerbyn, ett föräldrakooperativ i Karlshov. Kortfattat - WOW!

Ännu mer oro kom till- eftersom vi är inskrivna på en förskola finns en uppsägningstid på 2 månader. Vilket innebär att vi inte kan flytta Sam förens November för det finns inga försäkringar som täcker detta med den övergången till ett kooperativ.

Ännu ett samtal till kommunen som löser detta! TACK

En lång historia som blev kortfattad här men som slutar med att vi har fått plats på bullerbyn och förmodligen kan starta inskolningen i nästa vecka.

Nu kan jag slappna av.

Likes

Comments

Sam älskar napparna från #herobility och det som är så bra nu till Förskolan är att de har napphållarna i samma färger som napparna själva, bara o märka med snygg namnlapp på baksidan så är de check med den fronten 🙌🏻

Ni som behöver termosar, igår lanserades även dessa i alla fina färger, så populära redan -skynda o beställ din.

Men glöm inte o utnyttja mina rabatter så slipper du extra avgifter.

Fri frakt -Theessansfrifrakt
20% på startpaketen - Theessans20

Via länken 👇🏻
HEROBILITY

Bild lånad av @herobility

Likes

Comments

Jävla bristningar..
I vecka 36 började jag storböla när jag fick syn på min mage i spegeln. Jag grät när jag var ensam men även när jag var med Tobbe. Det tog så hårt på mig att se mitt utseende förstöras och när jag hade nått 24 maj, vårt BF, så blev jag ännu mer ledsen. Ju större jag blev desto fler bristningar.

FÖR MIG handlar hela denna resa om acceptans över min kropp. Och det TOG TID. Det handlar INTE om att det INTE var värt det, det handlar INTE om nåt annat än det jag skriver här och nu. Det handlar bara om mig själv och min kroppsfixering.

Bristningarna var röda och blev så synliga efter att magen drog ihop sig. Jag kommer ihåg att jag knappt vågade amma av den anledningen, att tröjan skulle åka upp för då skulle bristningarna synas. Jag minns så väl när någon sa "åh vad fort det gått med att gå tillbaka" folk syftade på magen och jag var tvungen o kommentera "ja jo MEN jag har fulaste bristningarna.

Nu har det gått mer än ett år och efter denna sommar är jag mer säker än någon annan dag sen Sam föddes. Jag ser också skillnaden på bristningarna, de är inte röda längre, de är mindre och jag har accepterat att de finns där.

Jävlar vad stolt jag är att jag kom över även det. Det kommer dagar som är jobbiga fortfarande, men absolut inte som innan.

I morgon ska jag även visa er en metod som ökar kollagenet i huden som kan reducera bristningar. Jag har använt den i en vecka bara o ser viss skillnad .

Något jag inte förstod då är att bristningarna faktiskt kommer ÄNDRAS och bli BÄTTRE för alla. Men just då och där, såg jag bara nuet o de fula.

Kommer alltid vara så glad över dem som slipper bristningar, o även hoppas att de skulle varit jag 😂🙌🏻

PUSS

Bilden är tagen med systemkamera idag!

Likes

Comments

Vår fina semester är slut.

Vi hann med en dag med båten, i skärgården Arkösund.

Sam var helt slut efter 3 timmar och gick inte väcka knappt, ni ser ju själva hur de såg ut.

Nu blir det andra rutiner, det där med glass, läsk och kakor varje dag håller inte haha..

Likes

Comments

För nån vecka sedan besökte vi #kolmårdensdjurpark tillsammans med min famlij. Det är så himla roligt att visa Sam nya djur och roligheter, jag vill visa han allt och lära han allt jag kan redan. Han tyckte nog det var roligast att åka karusell med pappa och mamma, men getterna var mysiga att klappa på.

Närsta år kommer bli desto häftigare, när sam är 2 år, kan springa runt själv och kanske säga ett o annat över vad han vill, häftig känsla.


Likes

Comments