View tracker

Nu är vår lille Sam redo för sittdelen.Nu kan han sitta mer och mer själv och då kändes det givet att byta till sittdelen. Han trivs fortfarande väldigt bra i liggdelen men i denna vagn är sittdelen i liggläge toppenbra ändå så jag valde att byta.

för oss är det väldigt viktigt att han utvecklas först innan vi introducerar leksaker eller vagndelar. jag menar, nu när han kan sitta själv så är han så pass stark i rygg och kropp att det inte blir farligt att byta till sittdel, därför har vi valt att inte köpa en gåstol / gunga till Sam för att han inte är redo för det än i kroppen. Peace !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vilken födelsedag. vilken frukost. Vilka vänner. Vilken familj.
så glad över att så många velat fira mig och tacksam över alla grattishälsningar.

TACK!

Likes

Comments

View tracker

Någonting som man har tagit sitt största allvar på och varken klagat eller bekymrat mig över direkt är alla nätter jag går upp och ammar på..

De sista 1-2 månaderna har vi haft det rätt tufft. Någon enstaka gång har vi vaknat en gång mitt på natten kl 3 och sen vid 7 på morgonen och den köper jag ALLA DAGAR I VECKAN.. Men det har inte skett mer än kanske 5 ggr. Nu är vi uppe runt 12, 3, 6 och 9 kanske.. Ibland är det värre än så också.

Nu har vi börjat ge gröt på kvällen och sedan ammar jag efter det i hopp om att få bättre nätter. Men de har nästan blivit värre för oss. Han vaknar och vill ha nappen hela tiden, eller ammas..

Som ni kanske anar så har man testat en del, smekningar på huvudet i hopp om att de ska söva om honom, tagit upp han med nappen i munnen o vaggat lite men blir inte nöjd där heller förens han får bröstet. Och han äter mycket. Och så har det alltid varit. Han har nästan ätit som mest på natten, han klunkar och har sig (det har inte med min mjölk o göra så ni vet, o den har inte direkt blivit smalare heller)

Man är helt slut, att hålla på såhär i 6 månader tar på en.. Samtidigt som jag vill att han ska amma och unnar han all närhet och mat via bröstet. Detta hade jag räknat med från början och det är egentligen inte de jag klagar över.. Men just nu längtar man till den där natten på hotellet där jag slänger ut både man och son för att få blunda och sova helt själv.

Tack o hej

Pssst, sitter du på något KLOKT och GIVANDE tips, hojta till.. Onödiga kommentarer är inte välkommet 😃

Likes

Comments

Min livspartner

Att få uppleva äkta kärlek och få dela den tillsammans som en familj är helt magiskt! Jag älskar dig så mkt bumbi!

Likes

Comments

Igår var vi på bvc & tog vaccinsprutorna och gjorde en vägning och mätning igen. För två veckor sedan vägde vi honom också och då hade han bara gått upp ca 300g på en månad, nu på två veckor hade han gått upp 600g och vuxit 2 cm. Vad olika det ska vara.

Lillen ligger bredvid mig och har feber och är jätte snorig. Natten har inte varit sig lik. Han somnade 21:30 igårkväll och vaknade igen 23:30 och ville äta. Mellan 23:30-02 så gick jag o bar på honom, försökte söva han i soffan, i sin säng osv osv men han var jätte gnällig och ville inte alls sova, stackarn.. Så kl 2 lade vi oss inne hos pappa och liggammade tills han somnade och efter en stund stängdes ögonen. Jag gick ut o la mig i soffan för att de blev så varmt. Han vaknade 8 i morse utan amning..

Han har ju bajsat en gång i veckan i två veckor nu och igårkväll kom det.. Även nu i morse, DUKTIGA KILLEN! MEN tyvärr så läckte det igenom både blöja, lakan och madrasskyddet.. Det var den nya sängen.. 😁😔

Nu somnade han om igen o jag ska väl göra lika dant. Längtar redan tills pappa kommer hem. De e en sån dag då man bara vill mysa och ta de lugnt med bästa pappa

Likes

Comments

Jag läste precis ett inlägg från min vän Jennifer när hon hyllar sin pappa och morfar till hennes son, där hon skriver om minnen osv. Jag blir så otroligt glad för hennes skull och är så tacksam att mina vänners barn får växa upp med nära och kära.

Jag har aldrig brytt mig om fars dag innan, nu har den verkligen fått sin mening då jag kan fira den med killen jag älskar mest på jorden. Tobbe, min sambo, han tar papparollen på allvar och visar verkligen våran son den kärlek jag aldrig fått. Jag är så stolt över dig älskling, blir så lycklig när du kommer hem och pussar vår son först och tar upp han så båda skrattar högt, den kärleken är finare än vår kärlek.

Det är nu jag reflekterade, att min lilla Sam inte kommer få växa upp med sin morfar. Det känns lite konstigt, samtidigt som det är ett val man gjort. Att själv inte ha en pappa att hylla gör mig inget men att min son inte har en morfar där känns märkligt.

Fast å andra sidan så tror jag att de kommer kännas lika dant som de gjorde för mig. Min mamma är och kommer alltid vara min PAPPMA! Och sam har ju två föräldrar som alltid kommer finnas för honom och farföräldrar samt sin mormor. Det man inte har lider man inte av, så är de faktiskt..

Vad ville jag ha sagt av detta? Vet inte, skönt att få skriva av sig ibland, som ni vet är man rätt bra på det 😂🙏🏻

Likes

Comments

Sam har börjat smålipa numera. Häromdagen höll hans gudfar honom och efter en stund började han gråta och läppen åkte ner. idag blev det likadant när han låg bredvid kompisen. lille killen då :)

Frysta ärtor att känna på, väldigt intressant..

Idag var vi på öppna förskolan i Lindö. Jätte mysig sångstund och efteråt hade de ordat så att man kunde smaka och känna på en massa olika saker. Sam fick smaka på citron för första gången och det gillade han nästan, lite grimaser här och var dock såklart.

Han är så himla dålig i magen och pruttar konstant ÄGGMÖRTAR och det var så pinsamt under sångstunden då det började lukta bajs. De som satt mig nära sneglade på mig och trodde det var jag haha, pinsamt värre.

Har nu fått mitt svar på bäckenmätningen, jag är så himla glad att det blev kejsarsnitt tillslut då han satt fast längre ner i "gången", tack för att jag fick en frisk son och att de tog det beslutet istället för sugklocka. Var ju trots allt ca 1 cm från att kunna dra han med sugklocka och föda vaginalt. För mig betyder ett bäckensvar massor, dels för att kunna bearbeta förlossningen bättre och kunna får ett svar på vad som gick snett.

Tacksamhet!

Likes

Comments

Något så enkelt och nyttigt i denna bitiga kylan.

Häll i vatten i en karaff och blanda i massa citronsaft samt ta en extra citron och hacka ner bitar med skal på. Riv sedan färsk ingefära och blanda ner i vattnet, VIPPS så boostar du immunförsvaret

Likes

Comments

Så liten och gosig kille.

Ibland kan jag tycka att de är svårt att klä Sam när man ska åka bilen. Ibland har vi en öppen jacka, lite tunnare variant med mössa och halsduk och självklart vår babywrap som syster har sytt. Men många gånger åker vi sådär som på bilden.

Glöm inte att ta av overall och tjocka kläder när ni åker i bilen. Bilen kan bli barnets död av en så enkel anledning att barnet har tjocka vinterkläder på sig. Bältet ska sitta åt mot kroppen inte mot en tjock jacka för det mellanrum som blir kan kosta ditt barn livet vid en krock, just a reminder!

Detta visste inte jag innan syrran berättade det för mig.


Här är Sam i sin BABYWRAP, kontakta mig om ni också vill att ert barn ska åka säkert i bilen med en gosig filt anpassat för bilbarnstolen.

Likes

Comments

Jag bara älskar naturen, jag älskar vårt nya boende och jag älskar denna lilla baby mer än någonting annat.

Idag vandrade vi bort mot skogen i området, gick runt i flera villa områden och efter ca 1,5h var vi framme i vilbergen. Jag hade på mig vindbyxor och vinterjacka även mössan satt på plats, dock glömde jag vantarna. Nu biter det rejält i kinderna och lilleman har rosa näsa dagligen när vi är ute på prompis.

Idag köpte jag choklad till en vän och hängde utanför dörren, har även fixat med lite disk och gjort en koncentrerad dos av citron och ingefära vatten. En större shot 2ggr om dagen så vi ska boosta oss med energi o hoppas förkylningar håller sig borta.

Sam åker stolt i mammas gamla åkpåse, 24 år gammal åkpåse, ser ut som ny. Tack mamma för att du spar på vissa grejer, otroligt roligt att återanvända!

PUSS

Likes

Comments