Header

Just nu är jag så otroligt trött på sociala medier. Jag vill inte vara i närheten utav varken youtube, instragram eller facebook. Perfekta bilder och proffsiga videos där folk visar hur härligt dom har det från perfekta vinklar med flawless ljus. Urgh... Jag har inte trott att detta har påverkat mig, iallafall inte såhär mycket. Jag kan komma på mig själv att vara ledsen över att mitt rum inte är helvitt och städat eller över att jag gått osminkad i enbart en oversized skjorta som inte tvättats på tre veckor. Tro fan ungdomar går in i väggen och mår dåligt psykiskt när dom känner pressen att vara 100% perfekt 24/7.

Har dock saknat bloggisen, jag är en person som har otroligt mycket åsikter och tankar kring allt. Musik, ridning, politik. ALLT. Så att få skriva är ren terapi för mig.

Likes

Comments

Yes första tävlingen är anmäld, Ljungby 24 Mars. Regional LB och Nationell LA. Förhoppningsvis åker vi ut på någon lite mindre innan för att mjukstarta lite, vi måste även planera in lite träningar. Detta är vårat sista år tillsammans och vi ska ge allt och lite till. För året gick åt helvete om man får säga så, jag ska inte låta detta året rinna ur mina händer också.

Ska försöka lägga upp en lite bättre plan för honom, mitt mål i år är först och främst att ha stadiga rundor i LA och kanske debutera MSV. Men vi tar ett steg i taget. Nu börjar han bli mjuk och smidig och hans kondition har börjat komma tillbaka, nu ligger explosivitet och kvickhet på schemat. Han ska svänga på en femöring och reagera direkt, både framåt och bakåt.

Detta var vår sista tävling 2016 och här ser man resultat från det vi jobbat med hela året, han är lyhörd, snabbtänkt och kvick i benen.

Likes

Comments

Låg och skrollade igenom facebook i dag på morgonen när jag kom till en så otroligt hemsk och tråkig nyhet, en ryttare som föll av för bara några dagar sedan hade avlidit på sjukhuset utav skadorna. Det var en 37 årig kvinna, som kanske hade en man, fru. barn, syskon, föräldrar, vänner, kollegor, en lista fylld med personer som älskade henne.

Det är äckligt hur nära det kommer en, även fast jag inte kände kvinnan, för 24 timmar sen visste jag inte ens vem hon var, men vi utövade samma sport., hade samma passion för dessa stora, mäktiga, vackra djur och det var då det slog mig, det är inte bara tid och pengar vi ger den här sporten, utan våra liv. Vi är villiga att dö för den här sporten, för ett litet misstag, ett fel tramp, kan vara det som avslutar allt.

Ta hand om er och ha detta i åtanke, man vet aldrig när det tar slut.

Mina och ridsports Sveriges tankar går till de som nu förlorat en närstående, fy fan vad hemskt...

Likes

Comments

Toy har fått gå två hårda ridpass de senaste två dagarna. Båda två har varit runt en timme och har haft inslag utav bommar då jag måste få in det mer i hans schema. Båda dagarna fokuserade jag mycket på att få honom så mjuk så möjligt samtidigt som jag försökte få honom att jobba ordentligt med sin yttersida och jag fick verkligen kämpa för att inte sitta och tjuvhålla på innertygeln.

Satte som sagt ut tre upphöjda bommar på en volt, som jag sedan hoppade över där tanken endast var att få ett fint flow där galoppen var jämn och han var runt min innertygel. Att krångla till det med att korta och länga så här tidigt känns inte rättvist. Han känns inte helt hundra på volterna, troligtvis var han lite ringrostig igår och hade nog lite träningsvärk idag så har lite överseende med det men överlag tyckte jag han sköte sig helt okej, mycket att jobba på men det är det som är det roliga!

Planerna för i morgon är att han ska få ett helt kravlöst pass där han får lugna sin hispiga hjärna och jogga bort lite träningsvärk, sen på Torsdag ska han få jobba lite lätt markarbete ute i skogen för att göra det hela lite roligare!

Likes

Comments

Hej bloggisen, var ett tag sedan vi pratade ordentligt. En utav anledningarna är att jag har gått på praktik, är på en av min stads finare restauranger och det är verkligen jätte kul trotts att jag är i köket, tycker vanligtvis att serveringen är roligare. ''Jobbar'' med ett super gulligt litet gäng och känner mig faktiskt ganska hemma trotts att jag endast varit där i tre dagar.

Mer då, Toy börjar komma igång ordentligt. I Måndags fick han gå ett ordentligt markarbetespass där fokuset låg på att aktivera honom samt mjuka upp kroppen och oj vilken skillnad! 45 minuter av övergångar och flyttningar var precis det han behövde för att släppa. Det märktes på dagens ridpass, la ut en solfjäder med bommar (som var jätte läskig i början....) och studs. Så otroligt fin var han trotts att han var i både bommarna och studsen, jag kände verkligen hur fräsch och fin han var i kroppen. Så ja det vårdar gott inför tävlingssäsongen!

Nu hade jag tänkt att krypa ner i sängen, är så otroligt trött, gav mig ut på en springtur direkt efter att jag kom hem från stallet vid sex tiden och det känns i kroppen kan jag lova, ha ha..

//Hade inte tackat nej till detta..//

Likes

Comments