View tracker

​Fy fan vad jag skäms över att jag är en del utav denna falska äckliga världen där jag har förfalskat mig själv och förfinat min åsikter för att någon inte ska ta illa upp, där jag hoppat över att kommentera ett inlägg på någon blogg för att jag varit rädd för att dra igång en diskussion. Inte konstigt att bloggvärlden sakta dör ut när vi alla ska sitta här och vara politiskt korrekta och hålla med om saker som vi kanske är helt emot bara för att vi är rädda för att få folk på fel sida. Jag är klar med det, därför lämnar jag nouw och den här bloggen, den kommer tas bort och begravas och ni kommer istället hitta mig på theequestrian.blogg.se där jag kommer vara 100% ärlig, och där mina åsikter inte kommer förfinas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Är inte nöjd med dagen. Toy kändes jätte fin och fräsch i kroppen men det var alldeles för varmt och tog alldeles för lång tid. Inte många startande i LD trots de tog det över en timme, inte okej enligt mig och valde därför att stryka mig då det var en lag klass med över 30 startande vilket betyder att jag inte skulle hoppa förens efter två i den här takten... Kändes inte okej att utsätta Toy för det och med facit i hand skulle vi bara anmält till en LB. Sjukt irriterad och ett längre inlägg om dagen kommer ikväll.

Likes

Comments

View tracker

Hästarna, Ridpass

Har precis klivit upp från badkaret och satt på mig en stor nytvättad t-shirt efter att ha spenderat hela kvällen i stallet. Utrustning ha smörjts, Toy har tvättats och hästarna har nattats. I morgon ringer klockan vid 06:00 och trailern rullar från stallet vid 07:30 är tanken, vill vara i Markaryd tidigt så att jag kan värma upp Toy lugnt och stilla för att sedan kunna ta god tid på mig och gå banan för att göra en vettig plan, tanken är att rida för placering då det är två lägre klasser men om något känns knas går vi för dubbelnolla samt en god känsla, går helt enkelt lite efter dagsformen. :)

Dagens ridpass bestod av en mysig runda ute i skogen och på vägarna men då det var traktorer och ny inplastade ensilagebalar som tydligen var stor monster var Toy otroligt okoncentrerad och fjompig.. Så irriterande, dock lyssnade han på mina hjälper och han kändes mjuk och fräsch i kroppen och det är huvudsaken. :)

Min lilla bebis.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Ligger utslagen i sängen, skola från åtta till fyra är inte roligt, inte någonstans.. Hade dock en håltimme på två timmar så jag & en kompis gick in till stan, köpte lite dricka & satt & snackade, vi känner inte varandra så väl så det var kul att få lära känna varandra bättre, vi ska ju trots allt gå i samma klass i tre år. ;)

Annars har inte dagen varit så exalterande, åkte hem & red Toy lite i paddocken, tog några små skutt för att checka av allt inför Markaryd. Han kändes iallafall otroligt fin & jag är riktigt taggad inför helgen, målet är att rida lika bra på tävlingen som vi gör på träningarna där det mesta brukar sitta, måste lära mig att stänga av & enbart fokusera på tävlingen & vår prestation.
Är skrämmande dålig på det, mina tankar flyger iväg & hamnar på helt fel saker, dags att träna bort det.

I morgon är det fredag hörni, ska ni göra något roligt i helgen? :)

Likes

Comments

Q/A

(Valde ut lite frågor som jag fått på både bloggen, snap och youtube)

Vilken linje går du på gymnasiet?

Jag går Restaurang och livsmedel där jag har valt till tyska 3. Det är faktiskt inte bara laga mat och hemkunskap som jag tror att många uppfattar den linjen som, vi har tex entreprenörskap vilket är en kurs som jag faktiskt tycker är otroligt intressant. Sen har vi ämnen så som matte, svenska, engelska men också lite mer program anpassade ämnen så som hygien och livsmedelskunskap.

Anledningen att jag valde denna linjen var för att jag inte är en plugg tjej, har en del läxor och långa dagar absolut men att gå en linje så som natur eller ekonomi är inte min grej. Jag vill snabbt ut i arbetslivet efter skolan och då restaurang personal alltid behövs har jag och mina klasskompisar garanterat jobb efter studenten vilket är en stor fördel om man har häst. ;)

Har du varit på Gotland?

Har fått den här frågan flera gånger nu men nej, har tyvärr aldrig varit där, skulle dock gärna åka dit! :)

Varför har du kedja på Toy?

Toy är en ponny som är ganska jobbig i hanteringen, vill han gå åt höger då gör han det så länge du inte sätter tydliga gränser och en kedja på honom. Han drog iväg med både mig och mamma redan första dagen och efter det valde jag att sätta på en kedja både för min, hans och andras säkerhet, skulle han komma lös med ett grimskaft hängandes kan han inte bara skada mig och sig själv utan även andra då stora vägen bara ligger några hundra meter bort. Skulle dock aldrig sätta på en häst en kedja om den verkligen inte behöver.

Hur stora är dina hästar?

Skrutten är ca 90 cm, Pia är 127,5 cm och Toy är 139 cm.

Hur högt har du hoppat?

1 m på tävling, 120 banor på träning och ett enstaka räcke på 135 cm.

Hur lång är du?

Är ganska kort, bara 155 cm, hade jätte mycket komplex för det tidigare men nu bryr jag mig inte, vill jag bli längre slänger jag på ett par klackar annars få det vara. ;)

Hur gammal var du när du fick din första häst och hur länge har du haft dina hästar?

Jag hade precis fyllt tolv när jag fick Pia vilket gör att jag har ägt henne i lite över 4 år nu, Skrutten ar vi haft i ca ett och ett halvt år och Toy har vi haft i lite över ett år. :)

Hur högt tävlade du Pia?

Vi hade vinster upp till reg LB, felfria rundor upp till reg LB + och debuterade LA. :)

Har ni några frågor får ni jätte gärna ställa dom här. :)

Likes

Comments

Äntligen har jag lite tid över för att sätta mig vid bloggen, har varit nere vid stallet eller suttit och pluggat, vill så gärna bli bättre i tyskan så detta året ska jag verkligen kämpa, jag har otroligt lätt för språk och nu när ämnen så som SO, Fysik och Kemi försvinner från mitt schema tror jag att jag kan lägga mer fokus på tyskan. :) Måste dock hoppa i säng så tidigt så möjligt då min huvudvärk sakta äter upp mig inne från...

Ska sätta mig och skriva ihop lite inlägg nu, skärpning när det kommer till bloggen och YT, detta är inte okej!

Likes

Comments

Måste bara motionera denna killen. :)

Likes

Comments