Header

Er græsset også bare grønnere på den anden side når du ser på dine veninders smukke mørkegrønne planter eller er det din mor/svigermor som bare kan det der med at have de meste frodige, sprøde planter?

Jeg elsker mine planter og indrømmer gerne at de dagligt giver mig god energi. Det er dog ret så afgørende at de netop er grønne, friske og frodige at kigge på da de ellers giver den modsatte effekt og dermed tager mere energi end de giver mig. Så bliver det nærmere en dårlig samvittighed, jeg burde også eller hvorfor lykkedes det nu ikke osv.. Ja det lyder måske lidt voldsomt med effekten af en simpel plante men for mig gør de grønne bæster virkelig en forskel.

Hvor tit er det lige at vi lige at vi at får givet vores planter lidt ekstra kærlighed...? Vi husker for det meste af vande planterne da det jo ellers i de fleste tilfælde ret hurtigt viser sig ved en halvvissen plante. Her får du mine 3 hurtige fif til at få dine planter til at fremstå med endnu mere kraft og energi.

3 TING DU SKAL HUSKE NÅR DU NURSER OM DINE PLANTER

1. Bladene skal være rene - skinnende og gerne blanke. Potteplanterne får en tur under bruseren herhjemme en gang imellem hvilket gør at det er nemt at bladene står skinnende fine efter sådan en omgang. De store planter som ikke lige er til at flytte, bruser jeg med en vandstøver og de storbladede planter som f.eks. Monstera tørrer jeg forsigtigt over med en blød våd klud.

2. Planten skal være kontrolleret. Det lyder kedeligt, det er det ikke. Jeg er vild med en plante som er frodig og vild, den skal bare stadig være kontrolleret at se på. Helt konkret mener jeg, er der visne blade gemt inderst inde så få dem klippet af. Er der vildskud som flyver i en anden retning end resten af planten, klip den af osv. Bliver den for tung så støt planten op med en god pind så den bliver rank og fin.

3. Passer potten til planten. Husk med jævne mellemrum at tjekke at potten stadig passer til plantens størrelse og vækst. Er jorden sund (mørk og ren), skal den skiftes eller evt. have et ekstra lag frisk jord oveni, nogle gange synker det jo med tiden..

Der begynder så småt at være tegn på, at vi går foråret i møde bl.a. med fuglekvidr, smukke tulipaner og skønne friske farver. Jeg får lyst til at friske det op herhjemme med et par nye planter og potter. Der er det sidste års tid kommet SÅ mange fine sager til planterne: plantekasser, opsatser, ophæng, keramik, messing og meget mere. Du får lige en lille smagsprøve på nogle af mine yndlingsting herunder - med et håb om at du også bliver inspireret til at gå foråret i møde med friske, sprøde planter.

Kærlige grønne hilsener

Anne

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments