Header

"When you're having negative thoughts, remember...
You don't have to let the past haunt you. It's ok to let go and move on.
Good things are coming down the road. Just don't stop walking!
Remember that when you see the shadows, it's because the light has your back.
If the poeple you're around bring you down, it might be time to find new people.
You will never be free until you free yourself from the prison of your own false thoughts.
You never need to make permanent decisions because of temporary feelings
Sometimes it's ok to just say "I'll try again tomorrow".
There is Always lights at the end of the tunnel."

https://www.facebook.com/powerofpositivity/?fref=ts

"
You never need to make permanent decisions because of temporary feelings"

Det betyder att precis som det låter. Låt dig inte göra beslut av tillfälliga känslor som är för stunden. För att vid ett senare tillfälle så är dem där känslorna, smärtan borta. Och då är det allt bra och skönt att du fortfarande står med dina fötter på Jorden. Att du inte gav upp.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

https://www.facebook.com/andreasjonsson.nu/?pnref=story

Likes

Comments

Jag tänker så att jag skriver ett positivt inlägg efter det s.k senaste.
Jag minns den där höst dagen. Skolan hade börjat igen och solen lyste fortfarande på himlen. Jag satt där på marken lutandes mot radhuset som vi fortfarande bor i. Jag kunde stänga mina ögon. Blunda. Andas lugna andetag. Sitta där för mig själv utan att gråta, sitta där för mig själv och för en gång skull ha positiva tankar i mitt huvud. Det var hösten 2011. Det var då som jag såg alla detaljer som något coolt och speciellt. Gräset, löven, molnen, alla hus människor byggt upp och så mycket mer. Haha ja, jag vet att det låter helt knäppt  Så var det för mig efter att ha levt i ett s.k helvete. Vilsen och hatet mot mig själv. Bara för typ någon månad innan så hade jag legat deppad i sängen och såg inte alls någon mening med livet ett enda dugg. Den enda nackdelen under denna tid var att jag var så otroligt trött på grund av att jag under en lång tid åt väldigt dåligt, som värst inte alls. Men det här var bara början till att jag skulle må bättre.

Jag började må bättre för att jag fick höra positiva saker om mig själv av andra. Sådana personer som inte var någon i min familj. För att jag minns när jag satt i klassrummet och så kom det in en klasskamrat som helt plötsligt sa "vilket vackert väder det är idag", eftersom att jag fortfarande var inne i en sådan period av att allt handlade om mig, allt var riktad till mig så fick det mig att tänka till lite. Det fick mig att senare se mig själv i spegeln och sakta men säkert fick jag fram ett leende. Sakta men säkert kunde jag ge mig själv komplimanger och mena det. För att om negativa kommentarer kan få en att börja tvivla på sig själv, så kan positiva göra det tvärtom.

För att jag vet. Det tar inte en dag. Det tar inte en natt. Det går inte att du ler och tror att du skall må bättre för att du drar fram ett fejk leende (jag har provat det). Det går inte att du en dag bestämmer dig för att du nu skall må bra och så kommer det vara så, det fungerar inte så.

Det tog år för mig att bli den starka människan jag är idag. Det tog tid till att bygga upp vad andra människor rivit ner. Det absolut bästa egentligen var när jag tog mig bort från alla krävande människor. Helt enkelt när jag kom bort från skolan. När jag tagit studenten.

Det tar tid. Det kan ta månader, år.
Det tar tid men det blir värt det.

För att en dag kan du ....nej, en dag kommer du vara som jag. Se tillbaka i ditt förflutna och inse att du är starkare än vad du tror och att kämpa bara är förnamnet.


Likes

Comments

Hösten 2008 var den tiden som jag började bära ett fejk leende om dagarna. För att lura andra att jag mådde bra men mest för att lura mig själv. Men det är inget att jämföra med våren 2011, det var då det värsta började, det var först då som jag var självmordsbenägen. Att tankar om att dö skulle göra allting bättre, att jag helt enkelt skulle ge upp men då skulle jag äntligen få sluta lida längre. För av vilken anledning fanns det att leva när man ändå var ful, tjock, äcklig ....och helt enkelt värdelös. Dem tre första orden är kort som gott vad andra tyckt om mig, som jag tog åt mig rejält mycket. Som slutligen blev som fastklistrad i min hjärna. Mitt helvete, när allt verkligen rasade samman varade i drygt 6 månader men det kändes som en evighet. Men jag kan inte säga att jag mådde särskilt bra innan det heller men då hade jag inte nått det stadiet i tankar om att ta mitt eget liv. Hela sommaren det året, 2011, det sista sommarlovet var lika så det absolut värsta jag varit med om, eftersom att jag tillbringade den största delen till att vara i mitt rum, i min säng. På så sätt var det bra, eftersom bara gud skulle veta vad som skulle hänt om jag tog mig utåt. Till hamnen.

Jag vet att jag inte mådde bra ...
...när jag till slut en dag satt i min mammas säng och hon frågade mig om jag ville ta livet av mig
men jag visste ärligt inte hur jag skulle svara för att inte göra henne ledsen
...när jag inte såg någon mening med att gå upp ur sängen
...när jag hatade mig själv
...när jag hatade mitt liv
...när jag grät mig själv till sömns varje kväll
...när spegeln var min värsta fiende
...när jag hatade att vara bland människor
...när jag hatade att gå ut
...när hemma var den enda platsen jag kände mig accepterad
...när jag blev besatt av hur min kropp skulle se ut
...ätstörningen
...när jag helt enkelt tappade matlusten och gick in i en svältperiod
...när jag rymde hemifrån. Kom tillbaka samma dag. Rymde igen dagen efter. Grät inne i en skog.
Ringde mamma och berättade hur mycket jag saknade henne.
...när jag besökte en kyrkogård, satte mig ner och grät och önskade att det var jag som låg där begravd. Att det var jag som var död.
..när drömmar om att dränka mig själv kändes som en lättnad men blev till en besvikelse när jag vaknade upp

Jag vet att jag inte mådde bra när jag ett flertal gånger stod nära till vatten (bilden ovan) i tankarna om allt kanske bara skulle bli bättre om jag tog steget till att hoppa. Känna hur vattnet skulle fyllas i min kropp och kväva min lungor. Puff så skulle jag vara borta. Ibland när jag var riktigt svag så satte jag mig ner på den s.k bryggan för att jag inte orkade stå upp, med tårar som rann. Hat. Hat. Hat mot mig själv.

Jag och vatten har haft en "speciell relation". Förutom att jag inte ville bada för att jag skämdes över min kropp, så var jag rädd att jag helt enkelt inte ens skulle vilja komma upp från vattnet igen. Att jag skulle låta mig själv sjunka ner på botten. Drunkna. Försvinna. Slippa smärtan jag bar med mig varje dag. Dö. Vatten blev också min s.k drog, för att jag visste att vatten inte innehöll några kalorier och därför så kunde jag dricka stora mängder av det. Flera liter per dag. Det var först efter när jag började må bra igen som jag fick veta att man faktiskt kan dö om man dricker för mycket vatten - vattenförgiftning.

Man kan enkelt säga att jag egentligen varit nära döden och det är därför som jag ser livet på ett helt annat sätt idag. 2 killar vände mitt liv upp och ner. Sedan andra människor som helt enkelt valt att se ner på mig. Men jag vet att den största anledningen till min psykisk ohälsa var att jag inte älskade mig själv. För att jag inte hade en bra självkänsla eller ett bra självförtroende. För att jag inte gav mg själv komplimanger. För att jag inte tittade in i spegeln och sa att jag var bra och fin som jag var. För att det gjorde att jag gav en sorts makt till andra att bestämma hur och vem jag skulle vara. Att andra människors åsikter var det enda som räknades.
--------
I andra inlägg kommer jag ta upp saker som jag skrivit här ovan igen. Fast då mer utvecklat. Dem flesta vet att jag kan skriva jätte mycket, så jag har helt enkelt hållit till att skriva lite kortfattat (även fast att jag inte lyckades så bra, haha)


Observera att detta var för över 5 år sedan, så nej, jag ber inte om den uppmärksamheten att du skall börja tycka synd om mig. Det här är inte min nutid. Jag tar helt enkelt upp mitt förflutna för att "visa" att jag själv lidit av psykisk ohälsa men jag har tagit mig förbi det, och därför vill jag att andra som så väl nu i stunden lider av psykisk ohälsa skall se att även fast man varit nere på botten så kan man ta sig upp till toppen igen. Man kan må bra igen ~

Likes

Comments

Jag var på väg att släcka ner datorn för att försöka sova men det slutade med att jag var vaken till Kl:04 och snackade om livet med en människa som jag aldrig träffat eller snackat med tidigare. Men eftersom jag tror på ödet så var det ödet att jag skulle se hens inlägg, kommentera och ge hen hopp om livet. Jag såg en bild med texten "Save me" som jag såg ett tecken på att det där kan man inte bara ignorera. I alla fall inte jag.

Jag kan ärligt säga att jag inte alls var beredd för att få ett meddelande från personen. Speciellt inte hens 2 första meningar. Jag menar det är stort. Vi snackar om ett liv som kunde blivit förloras. Tanken av att hen stannade kvar inomhus för att JAG kommenterade, det är något meningsfullt. Meningsfullt för mig. Det är bara ett tecken på att om man spenderar några få minuter för att på något sätt visa att det ännu finns hopp i livet när det är svårt, så kan det göra så mycket mer än vad man kan tro. Det kan rädda liv.

Som människa är vi väldigt bra på att ta förhastade beslut. Går något fel så blir vi lätt upprörda och undrar vafan att det aldrig skall gå som man själv vill (haha). Tro mig, jag känner igen mig i det. Men den stora skillnaden med mig är att för mig skulle ett stort problem vara om jag skulle tvivla på livet igen. Om jag återigen skulle befinna mig på en brygga, titta ner i vatten med tankarna om allt skulle bli bättre om jag bara hoppade, drunknade och försvann. Men nej, jag vet att jag idag är stark nog att aldrig få uppleva det där igen, just därför ser jag mig själv som den rätta personen till att vilja hjälpa andra människor som mår dåligt till att välja livet. Så allt annat är egentligen små problem. Kärlek. Pengar. You name it. (kommer återkomma med det där i ett annat inlägg) Det är livet som är så stort och mest betydande. Om man håller sig lugn, tar ett djupt andetag och tar tag i dem s.k problemen som kommer upp så löser det sig. Det mest värdefulla vi har är våra liv.

Min omslagsbild på facebook 

Likes

Comments

Jag såg honom i förrgår. Tisdagen den 12 Juli 2016. Killen som vände mitt liv upp och ner. Mitt liv blev inte ett helvetet på grund av honom, för det utvecklades senare när jag fortfarande var så osäker på mig själv. Men jag vet att hans ord förändrade mig som person. Det var då som jag började bära det falska leendet om dagarna.

Konstigt nog så dök han upp 2ggr framför mig O___O Oh ja, jag kan gladligen säga att när jag nuförtiden ser att någon kille tittar på mig, eller när några killar kör förbi i en bil och tutar (var bara tvungen att nämna det då det faktiskt har hänt ett par gånger xD), oavsett hur, bara jag får en killes uppmärksamhet så tänker jag direkt "Jag vet...Jag vet att jag är vacker" haha x'D Saken den är att det är bra att ge sig själv komplimanger. Återigen tillbaka till att det är viktigt att älska sig själv.

Jag tror inte att man tänker på hur glad en människa kan bli av en komplimang. Så självklart, ge andra komplimanger också. Till anledningen för att vi alla inte vet allt om alla. Din komplimang kan göra en ledsen människa väldigt glad. Du vet inte direkt när du ser en människa vad H*n livshistoria har sett ut.
Jag såg honom i förrgår.. Personen som vände mitt liv upp och ner men så vad kände jag då? Vad för tankar yrade i mitt huvud? Tro det eller ej men jag kände inte hat. Han må ha förändrat mig men att hata någon är bara så onödig energi. Det enda jag kände var lycka över den person som jag är idag ^_^. Det fick mig såklart att också börja tänka tillbaka i tiden men som jag lärt känna livet (lol) vet jag att allting har en mening. Det var meningen att mitt liv skulle bli som en berg- och dalbana för att jag sedan skulle få njuta av livet mycket mer än vad jag gjorde innan. Se livet på ett helt annat sätt, för att jag minns den dagen då allt började ordna upp sig. Hur jag började märka varje detalj av Jordens alla ting. Löv, de fina träden, småkryp, den vackra himlen, haha, ja jag menar verkligen det och så många andra saker också. Det är svårt att förklara men självklart har jag sett dem alla saker tidigare (HAHA). Dock så vet jag att det var då, när jag började acceptera mig själv, älska mig själv som det kändes som att jag fått en andra chans i livet. Det finns verkligen ingenting som kan ändra min syn på livet. Så det finns alltså ingen anledning för dig som sitter där bakom datorskärmen och tror att du kan skriva några rader till mig som kommer få mig till att må dåligt...igen. Du kan skriva hur många jävla negativa saker du tycker om mig, men jag kommer inte ens bry mig. För jag vet, så fort du skriver något negativt så vet jag att du varken är värd min tid eller energi.

​​
Genom mina år här i livet (inte dem senaste) så har jag alltid tagit åt mig vad andra sagt och skrivit. Andra människor har fått mig att må dåligt. Andra människor har haft den s.k makten till mitt liv. ALDRIG MER. Det tar tid att älska sig själv och att inte ta åt sig vid negativa kommentarer (nu har jag varken hört eller sett någon skrivit något elakt till mig, men de är alltid bra att vara beredd xP). Det tar tid men det är så otroligt värt det.

...När det kommer till att hur saker är menade att hända. kanske var det även så att jag en dag skulle starta upp en blogg för att ge ut budskap om livet. Redan 2013 hade jag planer om att starta upp en sådan här blogg men det blev aldrig av. Det är en stor skillnad att säga att man skall göra något OCH göra det.

Oja. Jag planerar att i ett inlägg skriva kort hur mina år sett ut ...får se om jag lyckas skriva kort hahaa

PS: Bilden ovan, att jag faktiskt ler, är tagen Tisdag den 12 Juli, 2016. Någon halvtimme efter den sk. händelsen. 8)


Likes

Comments

Livet. Vi föds och vi dör. Men det finns något i mellan som är värdefullt. Det gäller att ta vara på tiden som finns. Älska dig själv. Älska andra. Umgås med dem som gör dig glad, får dig att skratta och får dig att må bra, andra människor är helt enkelt inte värd dig. Sluta aldrig att tro på dig själv, ge inte upp dina drömmar.
Man skall aldrig ta livet för givet. Jag har länge tänkt att det som gör livet spännande är för att man aldrig vet vad som kommer att hända i livet. Det är så, I alla fall när det gäller positiva saker som helt plötsligt händer. Sluta aldrig att hoppas. Men samtidigt, att aldrig veta hur framtiden ser ut är även skrämmande av just det skälet när DEN dagen kommer. Den dagen som vi skiljs åt från dem vi älskar. Vi vet inte hur. Vi vet inte vart. Vi vet inte när. Ibland vet vi inte ens varför. Man skall aldrig ta livet för givet.

Denna text kommer från 2 av mina statusar på facebook (haha). Det första var när jag fick höra de tråkiga beskedet att min mormor gått bort. Jag minns att jag satt i min säng vid datorn och lyssnade på musik just då. Men vi alla i familjen visste att hennes tid snart var inne. FUCK CANCER. Först var jag helt chockad att det hade hänt, sedan kom tårarna. På hennes begravning som jag gick på i fredags (16-07-08) så grät jag inte. Jag grät inte heller på min morfars begravning som var året innan. Att jag själv inte gråtit på begravningar när jag själv ser att andra gör det, ja, det får mig att undra vad andra tycker. Jag är inte känslokall. Jag är inte glad över att dem är borta. Utan jag känner den känslan av att dem vill att man skall fortsätta leva som vanligt och inte gråta. Jag har ett annat tanke sätt angående livet, det kanske är det som bidrar till det. Jag har varit med om så mycket i mitt liv...
   Den andra var när en av mina katter blivit påkörd. Fortfarande känns det så overkligt även fast det är mer klarare nu än förut. Vi människor räknar alltid med att se våran familj, vänner, släkt och husdjur vid våran sida. Det spelar ingen roll hur unga dem är, för att när man är ung så har man ju hela livet framför sig. Dem skall ju inte dö då. För vi vet, vi vet att när vi blir gamla och våran kropp inte orkar mer så dör vi. Tråkigt nog så dör människor i ung ålder också. Olyckor, sjukdomar, självmord, mördas. Det är just därför vi aldrig skall ta livet för givet. Vi skall aldrig ta någon annan för givit. För vi vet inte vad som kommer att hända imorgon, eller så den närmsta minuten. Vi vet inte vad framtiden har att komma med helt enkelt.

Vila i frid Minisen <3 2016-06-24

Likes

Comments

Jag sitter och slappar på jobbet, självklart på min rast, haha. Jag har kommit fram till att igår var det absolut den bästa dagen till att starta upp bloggen. Varför? För att jag fått denna konstiga energi, som inte går att förklara på något sätt xD Det är en bra energi som jag fått, som får mig till att bli taggad på att göra allting typ haha

Det är så konstigt men ändå inte med det faktumet att det är så olika. Just nu gråter någon, i samma stund är det någon som är glad. Arg. Besviken. Just nu dör någon medans någon annan föds. Just nu är det någon som är helt glad över livet medans någon annan funderar på att få slut på lidandet. Jag tänker mycket på det. Men se på mig, jag som sett ett mörker, varit med om ett jävla helvete. Gråtit mig till sängs och bara viljat få bort lidandet - just nu mår jag så jävla underbart 8)

Livet må vara som ett helvete ibland men det betyder inte att det alltid kommer att vara det ^^

Likes

Comments

Helvetet. Jag har varit där. Mitt liv har varit ett rent jävla helvete. Dem som inte känner mig personligen och ser mig i verkligen idag skulle nog aldrig kunna tro det om mig, för att jag alltid är så glad. Det fanns en tid som leendet var en mask ifrån att dölja att jag egentligen mådde dåligt. Det är nog först idag som jag förstår det. Hur illa det egentligen var. Men jag vet. Jag vet att när den perioden, helvetet, var min vardag så hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag en dag skulle se livet på ett annorlunda sätt, att jag skulle ta mig därifrån. Ta mig ifrån helvetet. Att kunna le och skratta igen. Det är huvudsyftet med den här bloggen. Att visa andra att även fast man mått så jävla dåligt så betyder det INTE att det alltid kommer att vara det. Därför är det värt att kämpa även fast det känns så jävla skit allting. Att själv se tillbaka på sitt mörka förflutna och sedan se hur allting förändrats. Förändrats till något bättre, det är sååå obeskrivligt och jag hoppas att alla människor som tvivlar på livet får vara med om den känslan. Så GE ALDRIG UPP!

​Under den mörkaste tiden i mitt liv såg jag ingenting bra hos mig själv. Jag hatade mitt liv. Jag hatade mig själv. Jag grät mig alltid till sömns. Varje gång jag skulle gå till skolan ville jag lika fort hem igen. Jag hatade att vara bland andra människor och den bästa platsen jag visste var hemma. Det var den platsen som jag kunde vara mig själv. Där fanns alltid dem människorna som accepterade mig för den jag var, familjen. Jag minns att jag var så otroligt trött på att leva mitt eget liv att jag ibland besökte en kyrkogård, jag var där och grät med tankarna om att jag ville byta plats men någon som var begravd där. Någon som var död. För tanken slog mig, att om jag alltid skulle leva mitt liv sådär så fanns det ingen anledning till att fortsätta leva. Jag minns att jag var rädd för att dö. Jag var rädd för att känna smärta (än vad jag redan kände). Därför fanns alltid tanken att jag ändå ville leva, allt skulle egentligen bli bättre om jag kunde få leva någon annans liv, något som jag visste var omöjligt. Den plats jag ofta gick till var till hamnen i samma stad. Till bryggan. Jag kunde se mina tårar bli till en del av vattnet. Varje gång kom tanken om vad som skulle hände om jag tog steget till att ställa mig upp och låta mig falla eller hoppa ner. Känna hur vattnet skulle fyllas i min kropp och kväva min lungor. Puff så skulle jag vara borta. Kanske så var det just det dem flesta personer ville, att jag som hade fyllt 17 år i vintras skulle försvinna från världen. Att jag Malin skulle avsluta mitt liv frivilligt

​​Svaret på den frågan som säkerligen dyker upp i ditt huvud, om jag någon gång har skurit mig (eftersom jag vet att det är många som gör det när dem är deprimerade) - så är svaret nej. Men det är ofta som jag tänker på det, när jag ser någon annan som som väl har gjort det. Senast som i förra veckan såg jag en yngre tjej än jag på bussen, som man såg tydligt hade skurit sig på armarna. Så mycket så som jag hatade mig själv, så mycket som jag hatade mitt liv så kunde det lika väl ha kunnat vara jag idag. Jag är glad att jag ändå lyckades ta mig undan, framförallt att jag får vara med om det härliga jag känner att livet är nu. Men missförstå mig inte, att man som människa skurit sig är inget att skämmas över. Det är ett synligt tecken på att människa varit stark. Jag klarade mig undan för att skära mig men något som ständigt var i mina tankar var just om min kropp. Det var bara så lätt att fokusera sig på något för stunden men det gick till överdrift. Smygträning. Svält. Allt för att få den perfekta kroppen, att ha något jag kunde känna mig stolt över. Men jag blev bara svagare och svagare för att jag inte orkade mera. Jag mår bra idag. Jag behöver inte ha människor som tycker synd om mig. Det vill jag inte. Ingen behöver behandla mig annorlunda. Mitt mörka förflutna är över men det är som en skugga i mitt liv. Något som formats till den personen jag är i dag. Den personen som alltid försöker få andra att skratta. Den personen som oftast är väldigt glad. Denna bloggs syfte är inte att se mig deprimerad (för det är jag inte), utan för att faktiskt ge andra människor en tankeställare om livet. Livet må vara ett helvete ibland men det är helt underbart när man tar sig förbi det.

Det som fick mig att tvivla på livet var för att jag inte älskade mig själv. För att jag aldrig sett mig in i spegeln och givit dem goda komplimanger jag förtjänade. På grund av det blev jag knäckt när jag fick höra negativa kommentarer av andra, så jag intalade mig själv att det var sanningen. Idag kan jag säga att jag älskar mig själv. Idag kan jag le och skratta för att jag verkligen är glad och har det roligt, OCH inte för att gömma mig bakom något falsk leende. Idag kan jag ärligt ge mig själv komplimanger och se hur jag själv blir så glad över det. Men något utav det bästa, med onda avsikter - du kan säga vad fan du vill om mig men jag kommer inte bry mig ett enda jävla dugg. Så ja, det må kanske vara fånigt att säga att man är kär i sig själv men det är jävligt bra för själen ~


Likes

Comments

​Det första RIKTIGA inlägget kommer komma upp någon gång under 2016-07-04. Jag har haft sjukt svårt att skriva första inlägget eftersom det är så personligt. ​En förenklad version av mitt mörker.
​Mitt helvete som en gång i tiden var min vardag.

Jag har levt ett helvete. Men jag lever fortfarande. Jag klarade det. 
Här kommer jag blogga om mina tankar kring livet och annat, samt min vardag.
Jag vill inspirera människor att livet faktiskt är värt att leva ^_^

Jag vet inte hur många bloggar jag haft haha, men nu attans skall jag satsa seriöst på denna blogg. Vare sig det är med eller utan följare. Jag hoppas förstås att det ändå finns dem som läser, för hur annars skulle mina budskap sprida sig ~

Likes

Comments