Her for et par uger siden læste jeg en artikel på EB omkring ham værten...
Åh hvad er det nu han hedder... Mattias hundebøll!! (der var den) ... fra "dagens mand". Han havde skaffet sig en såkaldt "dump phone". Til folk der ikke ved hvad det er, så er det kort sagt en lidt mere klodset udgave af en nokia 3310, som altså kun kan ringes og skrives fra og omvendt.

Nå men anyway så handlede artiklen om, at han selv synes han var blevet for afhængig af sin telefon, og derfor ville gå på en digital afvænning (som han vistnok kaldte den). Artiklen fortsatte med at beskrive hvordan han tog sig selv i at tjekke de sociale medier gang på gang, kun få minutter fra hinanden, hvilket var grunden til at han er gået på afvænning. Jeg kan til dels godt forstå ham i at man kan blive lidt for afhængig af at tjekke facebook, instagram, twitter, snapchat og hvad der ellers er in lige nu, men ligefrem at sige det som et negativt ladet ord, synes jeg på ingen måde er fair.

Jeg tager da også mig selv i at sidde med min telefon og tjekke hvad der sker på min facebook, eller om der er kommet noget nyt og spændende på instagram, om folk nu har set mit snap på snapchat eller hvad det nu kunne være. Det indrømmer jeg fuldt og fast, Og endda kun få minutter efter jeg sidst tjekkede nogle gange.
Men men men .. Jeg vil mene at det er folks egen skyld hvis de føler sig såkaldt "afhængige" af digitale medier såsom telefoner og ipads/tablets.

Jeg kan af gode grunde ikke snakke på andres vegne, men jeg kan snakke på mine egne vegne.
For mit vedkommende handler det nok om at jeg keder mig eller er rastløs når mine hænder søger mod telefonen og liiige skal ind og tjekke om der er sket noget nyt nogle steder, de sidste 5-10 min siden jeg sidst tjekkede. Det er ikke nødvendigvis fordi jeg har behov for at ytre mig på nogen måde, men simpelthen bare fordi jeg gerne vil se hvad der sker rundt omkring mig. Da jeg er en meget introvert person, er det ligesom min måde at omgås med verdenen på, på mine mindre selskabelige dage.

Anyhow så synes jeg ikke det er fair at en person som Mattias Hundebøll (eller nogen anden for den sags skyld), får det til at lyde som om nutidens teknologi er noget slemt, eller dårligt for os mennesker. Vi følger bare teknologiens udvikling af IT baseret udstyr, og hvornår er det blevet en skændsel i vores samfund?!

Jeg bebrejder hverken twitter, facebook eller nogle andre sociale medier for at jeg er blevet digital afhængig. Heller ej apple for deres produkter. Det er helt og holdent op til OS SELV som mennesker, om vi tjekker vores telefon hvert 5. minut. Det kan aldrig og jeg gentager ALDRIG blive andres problem. At Apple har lavet en telefon der både har kamera, kan have forskellige apps til alverdens situationer, eller at man kan spille spil, høre musik eller noget helt femte er KUN fordi at de følger samfundets udvikling på den front. At facebook, twitter, instagram m.m. har så mange muligheder man kan tilgå, er igen også bare et eksempel på at de følger udviklingen rundt om i verden. Hvis man ser bare 10-15 år tilbage i tiden fandtes der slet ikke alt det her.

Så stop med at hate så meget på de digitale medier, kig op fra telefonen et øjeblik og se jer selv i spejlet..

Jeg elsker at kunne have min telefon på mig, eller at kunne sidde med min ipad/tablet.. Er jeg digital afhængig ? Måske, men når det så er sagt så ser jeg det ikke som noget dårligt, for det er bare sådan at verdenens teknologi har udviklet sig med årene, Telefonen er blevet en del af hverdagen, hvorend vi befinder os. Om vi skal med bussen, parkere inde i centrum, eller tjekke e-mails sågar, så skal vi altid kunne tilgå det. Selv når vi er på farten.


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Siden jeg blev overvægtig som teenager, har jeg haft et lidt ambivalent forhold til det at træne i et fitnesscenter. Jeg har dog af flere omgange (tro det eller ej), været medlem af både fitnessDk og FitnessWorld, dog er det altid endt i at jeg betalte dyre domme for mit medlemskab men uden at gøre brug af det. Måske fordi jeg ikke turde se realiteterne i øjnene - at jeg ikke havde modet. Eller at jeg på en måde følte jeg opgav en del af mig selv, ved at sige mit medlemskab op. I år eller faktisk sidste år (2016) begyndte jeg så endelig så småt at lave nogle øvelser herhjemme. Desværre varede det ikke så længe som jeg gerne havde håbet, da jeg tilbage i februar i år fik konstateret en moderat form for depression. Noget jeg har haft på fornemmelsen siden december måned -ish, men som jeg igen ikke har ville erkende. I hvert fald ikke noget som jeg ikke selv har kunne håndtere.

Efter et par ugers behandling hos en psykolog, går det heldigvis en smule bedre. Vejret har selvfølgelig også meget at sige (no doubt about that), og jeg kan nu endelig begynde at bevæge mig udenfor og faktisk træne en smule uden at få alle mulige tossede tanker om hvad andre tænker om mig - det virkelig en skøn følelse.


Her for nogle uger siden, faldt jeg over en side hvor man kunne træne squash, og til min lettelse var beliggenheden af stedet heldigvis ikke længere væk end at jeg kan cykle.

(jeg ELSKER at cykle, men kun som transport og altså ikke som decideret træning)

Jeg tænkte at det skulle jeg da lige tjekke ud, og at det nok ikke blev noget større problem. Well ..
Det gjorde det så alligevel..

Det var ikke så meget det med om jeg kunne klare det motionsmæssigt, for det vidste jeg allerede godt at det ville blive død hårdt, og at jeg ville blive komplet øm dagen efter. De fede må svede som man siger ;-)
Hvilket var en af grundene til jeg gerne ville begynde - netop for at få pulsen op og få forbrændt nogle kalorier.

Nå men anyways så gik første gang ikke helt som håbet, da min angst lige fik overtaget lidt for meget. Det endte med at jeg kom afsted godt nok og fik set stedet an, men det var så åbenbart også nok for mig i første omgang. Nu har jeg så været afsted for anden gang, og det gik meget bedre - heldigvis. Jeg kom afsted, jeg trænede og jeg endte med næsten ikke at kunne bevæge mig dagen efter, grundet mangel på udstrækning bagefter (..ups..).

MEN MEN MEN .. Jeg SKAL så meget afsted igen på mandag, da det var en kanon god oplevelse for mig. Ikke mindst fordi jeg får gjort et godt indhug i mit vægttabsforløb, men også fordi det udmatter mig så meget, så jeg ikke magter alle de negative og destruktive tanker som man nu har som depressions offer. Men da træningen kun er hver 14 dag, så må jeg nøjes med at lave nogle øvelser på min stepmaskine herhjemme og min løbetræning jeg netop så småt er begyndt på. 

Likes

Comments

Her den 19 april 2017 havde programmet "Min fede træner" premiere på TV3.

For at fortælle kort hvad det handler om, tager programmet udgangspunkt i 4 kendte danskeres syn på overvægt hos 4 ikke kendte danskere, som så sjovt nok er overvægtige og gerne vil tabe sig. De fire kendte danskere som i dette tilfælde er frederik fetterlein, kira eggers, mascha vang og sarah maria (sidstnævnte aner jeg ikke hvem er), skal først forsøge at tage henholdsvis mellem 10-20 kg på og så tabe dem igen sammen med den person de nu har fået tildelt som "elev" til at træne sig tilbage i form igen. Hele ideen med at de 4 kendte danskere skal tage på i vægt til at begynde med, er at de bedre kan sætte sig ind i hvordan det er den egentlige overvægtige har det og hvad personen gennemgår til dagligt, og måske motivere den overvægtige til at tabe sig.

Jeg havde godt set at der skulle komme et nyt program og at det omhandlede noget omkring overvægt og sundhed, men af ukendte årsager glippede jeg sæsonpremieren på den, den aften. Jeg kunne dog forholdsvist hurtigt se og læse, læse at programmet ikke havde fået den bedste start blandt seerne. Hurra for at være storforbruger af de sociale medier.
TV3 troede.. eller havde til hensigt at et program som dette ville gøre at flere overvægtige blev motiveret til at begynde at tabe sig, men sådan gik det ikke. Efter programmet havde haft sin debut på danskernes skærme hjemme i stuerne, rullede det ind med dårlige kommentarer og meninger på både facebook, snapchat og andre sociale medier som vi kender i dag. På nuværende tidspunkt er der (hvad jeg kan se inde på TV3's facebook-side) næsten 200 personer der ikke synes om programmet, mens 91 synes godt om det. I flere af kommentarerne bliver der nævnt ord som "respektløst", åndssvagt", "direkte dumt", og flere af seerne er både blevet direkte vrede, forargede eller triste af at se programmet. - hvilket jeg vil give dem helt ret i.

Jeg har her de sidste par dage set de første afsnit af programmet, (hvad skal man ellers lave når nu det regner udenfor, og man ikke rigtig magter så meget) og jeg må sige jeg har lidt blandede følelser omkring det. Jeg sidder tilbage med en følelse af vrede, frustration, uforståenhed og afmagt på én og samme tid. Jeg har lyst til at skrige af raseri og grine højlydt, over hvor DYBT LATTERLIGT TV3 har valgt at promovere det her program.

Kort fortalt så synes jeg TV3 nok nærmere gør mere grin med overvægtige end at prøve at få dem motiveret. til at tabe sig. Det at de vil have 4 kendte danskere til først at tage på, på baggrund af at de så derved ved få en bedre forståelse af hvordan en overvægtig går og har det, er jo først og fremmest fuldkommen ÅNDSSVAGT!
Jeg kan slet ikke tage det seriøst, at de kendte går og piver over et par kilo for meget allerede efter en uges tid, og nærmest går i panik over de mindste ting. Come on people.. hvordan tror du vi som faktisk ER slemt overvægtige har det?

De fleste som er overvægtige (og her snakker jeg ud fra statistik og egen erfaring) lægger grunden til de ekstra kilo i det psykiske plan og altså ikke fordi de bare fristes til dagligt af søde sager. Der kan være millioner af grunde til at folk er såkaldt "overvægtig". Jeg personligt selv græmmes næsten af alt der har med søde sager at gøre og foretrækker faktisk helst vand frem for sodavand og frugt fremfor is, chips, vingummier m.m. Grunden til min overvægt ligger i at jeg har for lavt stofskifte - det vil altså sige at næsten uanset hvor meget jeg spiser sundt og varieret og motionere så taber jeg mig ikke. Overvej lige hvor frustrerende det er?!

Så det at TV3 vælger at udstille 4 kendte til at tage så meget på, som de overhovedet kan i løbet af 12 uger og tro at de derved kan forstå hvordan vi overvægtige går og har det til daglig er ikke engang tæt på at være rigtigt. De kan umuligt sætte sig ind i hvordan en overvægtig går og har det.. eller jo det kan de, men så det da kun fysisk med humørsvingninger, forpustethed, træthed, oppustethed, dårlig mave, dårlig ånde, ondt i led og sved.


Jeg har dog valgt at fortsætte med at se programmet, og det er ikke fordi synes det er et godt program, men fordi jeg godt kunne tænke mig at se hvordan de såkaldte "trænere" har det med at være overvægtig, og om det nu også er sådan ligetil at tabe de overflødige kilo igen..

(fortsættelse følger løbende, så følg med.)

------------------------------------------ FORTSÆTTELSE TORSDAG D. 18 MAJ 2017----------------------------------------------

Har lige fået set det senest afsnit og der er to ting som er begyndt at irritere mig en smule ved programmet.

1. At Mascha Vang siger at christina "bare" skal følge hendes bog (kom i gang med mascha vang)  - madmæssigt set. Kan godt se det er en måde at holde sig til vægttabet, når man ikke har den store mulighed for at være sammen, som man jo nok havde håbet, men seriously? Jeg forstår sgu godt at christina er begyndt at være træt af at spise den samme mad flere gange om dagen i flere uger. Hvem ville ikke det. Og når hendes mad består af avocado, rejer, salat og tomat .. ja så er der jo intet under i at hun taber sig. 

2. Lægen som de kendte kommer for at blive målt og vejet hos, er fuldkommen grov i munden. Ord som "pas på bænken ikke knækker" eller "der er kommet sindssygt meget ekstra på" (kan ikke huske ordret hvad han sagde). Men uanset hvad så burde han da slet ikke snakke sådan, specielt ikke fordi de kendte jo ikke engang har det svært vægtmæssigt i forhold til andre folk som er langt mere overvægtig. Hvordan ville en person som Henrik (som kira eggers træner), ikke føle hvis der blev snakket sådan til ham tænker jeg bare. En ting er at man bliver gjort klar med sandheden om ens overvægt, at det er et helbredsproblem og at man bør tabe sig .. i get that.. Men ligefrem være så grov og flabet på den måde som lægen er overfor de kendte - ikke i orden ifølge mig. 
Likes

Comments