​Nämen Hej!

Minns ni oss? För några månader sen så brukade vi blogga här. Long time no seen, jag antar att vi skulle kunna skylla på att vi har haft sommarlov och gjort annat. Här kommer i alla fall en liten recension på en bok som jag läste för ganska längesen, Enjoy.

I denna serien finns fyra böcker som heter Cinder, Scarlet, Cress och Winter. De handlar om de gamla folksagorna om Askungen, Rödluvan, Rapunzel och Snövit. Det som skiljer de här böckerna från andra verisioner är att dessa utspelar sig i en framtidsmiljö där androider och robotar är vardag. 

I första boken så möter vi Cinder som är en Cyborg, det betyder att hon har fått kroppsdelar ersatta med robotdelar och detta gör henne i vissa anseenden mer kraftful än andra människor(liknande de som är divergent i Divergent-trilogin). Därför är Cyborgerna utstötta för att det inte ska bli någon form av upplopp. Cinder har fått bl.a sin hand och fot utbytt när hon var med i en svävarolycka, då dog även hennes föräldrar och därför bor hon med en adoptivmamma och hennes två barn.

Cinder jobbar mekaniker som reparerar androider och är dessutom en av det bästa mekanikerna i hela staden. En dag får hon besök av självaste prins Kai som behöver hjälp av Cinder eftersom hovets mekaniker inte kunnat laga hans android. Detta blir vändningen i Cinders liv och hon kastas in i ett mysterie om den smittsamma pesten som härjar i landet och Lunarfolket som kommer ifrån månen. 

Jag älskar den här boken, den har allting som en bra bok ska ha, glädje, sorg, kärlek, och en stor plottwist.(Jag älskar plolttwist, sådana som gör att man lägger ner bok en och säger VA? högt så att typ alla tror att man är dum i huvudet, den sorten av plottwist. För dig som inte vet så är en plottwist när något oväntat händer och handligen vänder) 

Det är roligt att läsa om de gamla sagorna som man har sett/hört i så många andra versioner (inte mint disney) och att de är placerade i en ny tid och ett nytt sammanhang(och kan vi prata om det svenska omslaget, såååå fint) 

Jag ser fram emot att läsa de andra delarna i serien, 

Jag ger boken ​4,3 av 5

Ha det bra!° Kram Ludwig

Likes

Comments

Hej hallå!

Jag vet att jag inte bloggat på ett ganska bra tag (hehe..), men här kommer ett litet ganska intetsägande inlägg i alla fall! (VARNING: det kan hända att det innehåller massiva spoilers om Harry Potter och Dödsrelikerna, så om du inte har läst den så kan du ju hålla för öronen eller något)

Tidigare idag läste jag ut Harry Potter och Dödsrelikerna för tredje gången (jag tänker inte skriva någon recension på den eller någon annan Harry Potter-bok, jag tänker att alla som inte sovit under en sten de senaste tio år sedan borde veta hur underbart fantastiska de är). Asså... oj oj. Man bara dör varenda gång man läser dem. Jag tänker inte gå in i detaljer, men jag grät ju en del. Igen. Som pricken över i:et var jag dessutom i skolan när jag läste om när Fred dör. Folk tyckte väl att jag var dum i huvudet. Som vanligt alltså. Varför blir man egentligen precis lika berörd när man läser för sjuttiofemte gången som första? Det känns ju som att man borde bli lite beredd på det när man vet vad som kommer hända. Men det kanske bara gör det värre på ett sätt. Det blir som att riva upp gamla sår igen. Det finns ju konstiga människor i världen som inte läser så mycket och tycker att det är konstigt när man läser om böcker ("VA? ska du läsa den IGEN? Har du inte redan läst den?"), men jag tycker att det är en av de härligaste känslorna som finns. När man känner igen allt som händer, hur karaktärerna tänker och sättet författaren skriver på. Det blir som att komma hem på ett sätt.

Jag tänkte på lite saker när jag läste Harry Potter och Dödsrelikerna igen. Bland annat så tänkte jag på hur fruktansvärt ensam Snape måste ha varit. Han hade ingen i hela världen att prata med, ingen som han stod nära. Han hade ju Lily, men det gick ju som det gick, och han hade inga egentliga vänner. Dumbledore fanns ju där för honom ett tag, men i slutändan var han ändå helt ensam. Och med tanke på vad han blev tvungen att göra och hur modig han var tycker jag att det gör honom till en fruktansvärt bra karaktär. Jag tycker absolut inte om honom, och jag tycker att han behandlade Harry och de flesta andra helt fel, men man kan inte låta bli att beundra hur modig han var, att han var lojal till Dumbledore för Lilys skull in i det sista trots att han var helt ensam.

I alla fall, det var lite av vad som rör sig i mitt huvud för tillfället!

Kram Caroline

Likes

Comments

Hej allihopa!

Nu är jag tillbaka från London. Jag ska inte säga att jag är glad för det men det är skönt att få sova i en riktig säng iallafall. Vi har verkligen haft det jättekul och för er som inte vet så var jag där med min konfagrupp (30 pers var vi!) som en konfaresa och det var verkligen jättekul att ha så många kompisar med. Vi gjorde de flesta "måsten" som man måste göra när man är i London som att se Big Ben, Buckingham Palace och London Eye. VI gick också London Dungeon och shoppade en massor. Men det jag tyckte var roligast och som jag var den som var mest exalterad över i gruppen var... The making of Harry Potter Studio Tour!!!

Det var fullkomligt fantastiskt och jag var så glad och i typ eufori hela dagen. Det allra mäktigaste var att gå in i rummet där de hade ställt modellen av Hogwarts. Då blev det väldigt fuktigt i ögonen helt plötsligt. Det var som att stå utanför sitt hem. (Förutom att den var typ tre meter hög;)) DÅ kom alla de drömmarna tillbaka om att få sitt Hogwartsbrev och få gå runt i de korridorerna och sova i sovsalarna...

Jag kommer lägga ut lite bilder därifrån så småningom men jag måste få över dom till datorn först.

Istället kommer lite bilder på mina Harry Potter saker inköp därifrån och till mestadels från Primark. Jag köpte även Nevilles trollstav som Ludwig hade beställt (jag köpte ingen eftersom jag ju redan har Ginnys).

Enjoy!

Jag vet inte riktigt vad som hände på formaten på bilderna, men här är det iallafall!

Kram, Emelia

Likes

Comments

INTERNATIONELLA HARRY POTTER DAGEN!!!

(Denna text innehåller spoilers om den sista Harry potter boken, har du inte läst den och inte vill ha spoliers är det inte så smart att läsa nedanstående text.. "YOU HAVE BEEN WARNED")

Det var alltså idag 18 år sedan Voldermort dog. 18 år sedan Fred dog. 18 år sedan Snape, Lupin, Tonks, Colin, så många andra dog. För 18 år sedan skulle andra Harry potter boken komma ut om en månad. 18 år har gått och mycket har hänt. Ytligare fem Harry potter har kommit ut plus åtta filmer, tre specialböcker och en (snart två) illustrerade versioner av böckerna, och ännu mer ska det bli! I sommar har teatern "The cursed child" premiär i London som är en fortsättnig på eppiliogen i böckerna. För oss stackare som inte bor i London eller i närheten och inte lyckats att skaffa biljetter så kommer det även att släppas en bok.

I november släpps "Fantastic beast and where to find them" som är en film om Newt Scamander som åker till New York för att utforska trollkarlslivet där. En film skriven av bland annat J.K Rowling som utspelar sig i samma universum som Harry potter.

Nästa år så kommer Harry potter böckerna att släppas i husfärgerna (röd, gul, grönt och blått för Gryffindor, Hullepuff, Slytherin och Ravenclaw) Hur coolt är inte det!!

THE HARRY POTTER FANDOM LIVES ON!!

Kram Ludwig

Likes

Comments

Hejsan svejsan!

Tänkte bara visa en hylla jag har gjort i slöjden. Till början med tänkte jag ha böcker på men jag förstod att eftersom det var jag som byggde hyllan skulle det aldrig hålla, så därför blev det filmer jag lade på hyllorna och byggde den efter. Dock så har jag hungergamesböckerna (i en bok) på hyllan eftersom det inte finns så många filmer där och jag har tappat bort Catching Fire.

Jag ska också säga att det antagligen kommer en bokrecension snart på en Sara Dessen bok men jag har inte läst ut den än eftersom jag har haft Harry Potter maraton tävling med en kompis och då bara har kunnat läsa Harry Potter. Jag fyller även år på fredag så kanske får lite böcker jag kan lägga upp på bloggen och nästa onsdag åker vi till... *Dum, dum, duuuuuum*.... London! Så där ska vi antagligen till Harry Potter Studios och då blir det bilder till tusen! (kan man säga så??)

Men det dröjer åtminstonde två veckor tills bilder från det kommer upp så håll ut.

Här är min hylla! :)

Kram, kram, Emelia.


Likes

Comments

Hej!

Nu har vi äntligen(!) tagit bra bilder som vi kan ha på bloggen, Vi bestämde oss för att ta med så många boktitlar som möjligt och gå ut och ta lite bilder som vi kan använda när vi behöver det (Bra att vara förberedd)

Igår kväll fick vi för oss att plåga oss själva lite genom att titta på Mockingjay part 2. (Jag menar... hallå! Typ alla dör ju.. Jättehemskt ju) Btw så är Hunger games sjukt bra gjorda filmer, det är få viktiga saker som dom har tagit bort i filmen(Förutom sådanna saker som man måste ta bort för att överhuvudtaget kunna göra en film av en bok).

Vi har även gjort en Percy Jackson frukost bestående av blåa pannkakor vilket blev väldigt lyckat. Ett väldigt kort inlägg om våran helg med jag slänger in några bilder också.

Kram Ludwig (Och de andra också..)

Likes

Comments

Halli Hallå!

Ni vet det här känslan när man ska iväg på någonting och så vill man ha med sig en bok för att boken är sådär superdupermegajättebra så man kan inte lägga ner den. För att man inte ska behöva hålla i boken i handen hela tiden så tar man en väska (typ en tygkassen) men det ser jättefult ut eftersom att boken är det ända man har med sig(first world problem). Det finns en lösning, en bokväska. En väska i samma stolek som boken :)


Du behöver: *Den största boken du hittar(som du ändå kommer läsa. inte ett latinlexikon alltså) *En bit tyg som är 18 cm bredare än boken och 30 cm längre. *Ett tygband lika brett som boken är tjock och tillräckligt långt för att fungera som axelrem. *Måttband. *Tygsax. *Knappnålar. *Nål och tråd.

STEG 1

Lägg boken på kanten av tyget, se till att ha lika mycket kvarvarande tyg på båda sidorna

STEG 2

Vik över tyget och vänd på hela alltet.

STEG 3

Vik ihop kanten som när man viker paket och fäst med en knappnål. Gör samma på andra sidan.

STEG 4

Sätt även en knappnål lite högre upp på båda sidor.

STEG 5

Ta ut boken och sy ihop på ställena där de sitter knappnålar.

STEG 6

Klipp till en halvcirkel på det tyget som är kvar.

STEG 7

Sätt fast axelbandet med knappnålar på båda sidor (och sy ihop)

STEG 8

Sy på en knapp och en ögla så att man kan stänga väskan.

KLART!

​Hoppas att ni gillade det. 

Kram Ludwig.

Likes

Comments