Header

Det är nytt år och ett nytt år erbjuder nya och ännu fler möjligheter att förbättra och utveckla både sig själv och andra saker. Därför har jag gjort en lista på saker jag ska göra i år.

...jobba mer på mina svaga sidor. Jag vill förbättra de sidor jag inte tycker om med mig själv. Jag vill bli mer framåt och ha en mer positiv inställning, klyschigt? Svar JA men vem bryr sig egentligen?

...börja övningsköra och lära mig köra bil. Jag fyller 16 i år, i april om man ska vara exakt och det betyder att jag får börja övningsköra vilket jag tycker ska bli superroligt!

...komma igång med bloggen ordentligt. Visst...bloggen rullar väl på bra och inlägg publiceras men ibland känns det bara som att man står still och det är någonting jag HATAR överlag. Jag vill utvecklas, vidga mina vyer och sist men absolut inte minst ha kul!

...bli bättre på att formulera mig i text. Jag älskar att skriva och jag har många idéer men ibland kan jag tycka att jag skriver på ett lite tråkigt och ointressant sätt. Jag vill skriva på ett sätt som väcker intresse.

...lära mig att skilja på skola och fritid. När pluggandet hemma är färdigt för dagen måste jag lära mig att släppa det där och GÅ VIDARE. Jag kan inte gå runt och ha plugget i åtanke hela kvällen, den enda tiden på dygnet utöver timmarna när jag sover som jag är helt ledig.

...Börja springa. Jag vill träna utöver ridningen för att jag vet att det kommer stärka mig som ryttare och tro mig, jag har försökt, det är bara det att jag aldrig kommer längre än så. Jag finner inte riktigt det roliga men jag tror bara att jag måste komma in i det och sedan kommer det flyta på bra. När våren kommer, då kör jag igång en gång för alla!

Likes

Comments

Kan ni gissa vem som nyss fixat världens roligaste sommarjobb hörrni? Om ni gissade på mig så gissade ni helt rätt. Jo, jag har nämligen precis blivit anställt eller säger man så om ett sommarjobb? Jaja jag har iallafall för första gången i mitt liv blivit anställd på mitt allra första sommarjobb på ett ställe som jag inte kan vara annat än nöjd över. Jag stormtrivs redan efter en dag när jag var där och provjobbade på sportlovet.

I sommar kommer jag alltså jobba på ett turridningsstall med massa islandshästar. Hur kul låter inte det? Jag kommer få rida långa turer med grupper hela sommaren, flera om dagen och hjälpa folk som kommer dit med hästar och annat som man kan behöva hjälp med första gången i ett stall. Förstår ni hur mycket tid jag kommer spendera på hästryggen i sommar och förstår ni hur kul detta kommer bli?

Som sagt så STORMTRIVS jag på stället. Det är verkligen ett sådant där riktigt mysigt ställe med en otroligt härlig stämning. Ritterna ser olika ut beroende på vad kunden väljer men man stannar alltid minst en gång i skogen och binder upp hästarna och sätter sig ned och fikar. Förstår ni hur mysigt att bara binda upp hästarna i skogen och fika och sedan slänga sig upp på hästryggen igen och bara rida iväg? Det är ju rena rama drömmen om man frågar mig och ridvägarna ska vi inte ens tala om.

Som ni uppenbarligen förstår så är jag väldigt väldigt glad och nöjd. Detta ska bli så kul! Har ni något sommarjobb i sommar eller har ni haft?

Likes

Comments

Tre helt olika hästar med tre helt olika viljor, tre ryggsäckar packade på tre helt olika sätt, tre helt olika individer med en sak gemensamt, alla tre är helt otroliga och fantastiska hästar. Ella, Rosa och Wilja, min favorit trio. Jag har tänkt på det. De är så himla olika som individer. Visst att alla tre är ston, att Wilja och Rosa är welshponnyer och att Ella och Wilja är lika gamla men på insidan är ingen av dom sig lika. Inte på utsidan heller för den delen. En fux, en skimmel och en mörkbrun.

Rosa är en supermysig häst som tycker om att mysa men man måste ge henne sitt space ibland. Hon är lite mer stoig på det sättet. Hon vill mysa men det ska vara på hennes villkor och när hon vill liksom och det är absolut inget negativt i det. Hon är jättemysig när hon vill mysa och sedan när man märker att hon inte riktigt vill bli pussad och kramad på så får man acceptera och finna sig i det. Hon gillar att bli ompysslad och borstad. Det kan hon bli i timmar.

Ella är lite mer valpig om ni förstå hur jag menar och hon skulle gärna hoppa upp i famnen på en om hon skulle kunna. Det finns liksom ingenting som heter mitt och ditt enligt henne. Hon har respekt såklart men hon är väldigt mysig och vill gärna vara nära. Hon tyr sig till människor och är öppen och tror gott om alla. Jag kan ju säga att det var enklare att vinna Ellas förtroende än Rosas. Det tog lite längre tid med Rosa. Det behöver inte heller betyda något dåligt utan bara att de har olika personligheter.

Wilja skulle jag förklara bäst som en social och otålig liten ponny som tycker det är slöseri med tid att stå still. Hon älskar att mysa och är oftast den första som hinner fram till mig i hagen. Hon älskar när det går fort och är verkligen inte den som har dåliga dagar. Dåliga dagar existerar inte för henne. Wilja är lite som en blandning av Ella och Rosa. Hon är lite mer lik Ella i personligheten men i ridningen är Wilja och Rosa mer lika.

En sak de alla tre iallafall har gemensamt är deras positivitet. Jag har haft turen med hästar som är så himla positivt inställda till arbete. Ingen utav dom tjurar någonsin ihop och protesterar. Dom vill och dom försöker. Det ger mig som ryttare till dessa tre så himla mycket ny positiv energi tillbaka. Dom ger mig positiv energi och jag ger den tillbaka till dom. Det blir en enda bra cirkel.

Har ni upplevt det här med olika individer när det gäller hästar? Berätta för mig i sådana fall.

Likes

Comments

Vad har hänt med bloggvärlden? Tanken slog mig när jag tänkte på saken för ett par dagar sedan. Den är inte som den var förr. Det kan det inte bara vara jag som tycker. Det känns som att bloggarnas passion inte finns där fullt lika mycket som den gjorde för ett par år sedan när folk levde för den här världen. Bloggvärlden är tråkigare och handlar bara om sponsrade produkter numera. Alla skriver och pratar om samma saker. Ingen är unik.

Var är alla provocerande åsiktsinlägg med heta debatter i kommentarsfältet? Eller om vi talar om hästbloggar, var är alla färgsprakande outfits med matchande schabrak och lindor i gult, grönt och rosa? Bloggarna är inte unika längre. Ingen sticker ut. Alla vill passa in i mallen och ingen vågar provocera. Man ska inte provocera för provocerandets skull men man ska vara ärlig och rakt på sak. Det kommer provocera folk och skapa reaktioner för man kommer aldrig kunna vara alla till lags men är det inte lite det man vill med en blogg? Att skapa reaktioner. Både positiva och negativa såklart.

Det är svårt att tänka sig vad det kan bero på? Har man ett annat tankesätt nu eller är att icke provocera det nya provocera? Jag vet inte vad ni säger men personligen saknar jag den gamla bloggvärlden och föredrar åsiktsinläggen som skapade vilda diskussioner och färgglada kombinationer framför den nya bloggvärlden som känns allt mer grå och tråkig alla gånger. Eller vad säger ni?

Likes

Comments

Någonting jag tycker är så fruktansvärt irriterande är folk som härmas och kopierar rakt av. Det kanske låter löjligt i vissas öron. Det kanske är någonting man bara får ta enligt vissa. Men nej, det tycker inte jag. Jag gillar inte när folk snor mina idéer och kopierar rakt av och tar åt sig all äran när personen i fråga egentligen bara gjort ett par enkla klick med datormusen till skillnad från mig som lagt ner tid och energi på att skriva ihop det där inlägget. Sedan är det skillnad på någon som fått inspiration och väljer att köpa en likadan tröja som dig och en person som kopierar någonting du gjort själv och lagt ner tid på rakt av. Det måste man lära sig och se skillnad på. För att köpa en likadan tröja som någon annan måste ju vara okej? Inte sant? Jag menar, annars går det ju till en överdrift ifall ingen ska kunna köpa den tröjan bara för att du har gjort det. Det blir bara löjligt. Nej det är inte det jag vill försöka förmedla. Det jag menar är folk som kopierar, klistrar in, publicerar och tar åt sig all äran. Ärligt talat, det är så otroligt störande. Kom på något eget istället för man kommer ingen vart på att härmas, jag är ledsen.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Har ni hunnit spana in hööks nya katalog ännu? Jag gjorde det och jag hittade mina favoriter. Hööks har faktiskt step up their game på det senaste tycker jag. Det är mer variation med allt nu tycker jag.

Termosen tyckte jag mest var gullig och passande att ha i stallet. Den var ju trots allt rosa. Schabraken var snygga och stilrena. Jag kan tänka mig att det hade kunnat bli en snygg outfit om man matchade kantbanden med en piké. Diskret matchning är snygg matchning. Samma med lindorna. Jag tror det hade kunnat bli snyggt att matcha dom med något på ryttarens kropp. Funktionströjan tänkte jag mig inte direkt till stallet, eller i och för sig hade ju det funkat det med men jag tänkte mig till icke-hästrelaterad träning. Pikén och ridbyxorna går båda i brunt och guld vilket jag älskar. Så snygga och stilrena båda två. Vad tycker ni om nyheterna?

Likes

Comments

Wilja! Wilja är ett sto fött 2011 precis som Ella. Några centimeter lägre än Rosa och som ni kanske kan gissa så är även hon welsh. Finns inget annat än welshar och cobbar för mig. Wilja ägs av samma person som Rosa och Ella. Hon föddes även upp här. Hon har varit utlånad ett tag vilket har gjort att jag aldrig träffat henne förrns nu. Hon kom hit för dryga två veckor sedan. Då fick hon stå ett par dagar och sedan var det dags för mig att hoppa upp och där och då blev jag förälskad i en tredje liten pålle! Hon kom så lägligt nu också när de andra två väntar föl, även fast de fortfarande går att rida dom så är Wilja i en helt annan form såklart. Så den här lilla filuren kommer ni se mer utav här på bloggen framöver. Superkul tycker jag!

Är hon inte urgullig?

Likes

Comments

Tog äntligen tag i en rejäl putsning av mina ridstövlar och stallskor efter dagens två uteritter. Så skönt när det väl är gjort. Jag drar mig lätt ifrån putsningen annars. Jag kan inte vara ensam om det? När jag putsar mina stövlar och skor använder jag mig av fettet på bilden. Varför jag inte använder skokräm är för att jag även har bruna stövlar som jag dock inte rider i just nu men när jag gjorde det så putsade jag dom med detta fettet och efter det så fortsatte jag bara. Vad använder ni när ni putsar?

Likes

Comments

...innehåller viktig information. Direkt när man klickar sig in på bloggen ska man snabbt kunna läsa om vem du är och vad det skrivs om i bloggen. Finns det fler inblandade personer i bloggen ska det finnas en lätt tillgänglig information om den/dom också. Det ska vara enkelt och tydligt för nya besökare att ta reda på vem du är och vad du använder bloggen till.

...har inte för stor eller för liten text. Det kliar i fingrarna på mig när folk skriver med för stora eller små bokstäver i bloggen. Jag tycker det ser oproffsigt ut. Det är verkligen inte snyggt. Jag själv använder mig utav 14px och arial och det är det jag föredrar. En aning mindre fungerar också men helst inte jättemycket större enligt mina åsikter.

...har en snygg och proffsigt gjord header. Mobilbilder i fel format fungerar inte. För många bilder i en header blir inte heller snyggt. Jag föredrar en enkel och stilren header gjort på ett proffsigt sätt med inte allt för många bilder. Jag kan ingenting om att göra headers. Min header är gjord av @mollybergh och jag är supernöjd med den. Mitt tips till er som är lika kassa på headers som mig är att ta hjälp av en kunnig person som kan hjälpa dig att klippa ihop något snyggt som representerar dig och din blogg på ett bra sätt.

...följer en röd tråd. Det kan inte vara rosa bokstäver i headern och gröna i rubrikerna och det kan inte vara bilder på bakverk, hästar, smink och fotbollar på en och samma design. Designen ska vara genomtänkt och följa något typ av mönster.

...innehåller inga skrikiga färger och konstiga typsnitt. Jag klarar inte av skrikiga färger och konstiga typsnitt. Det passar bara inte in i en blogg enligt mig, eller det passar inte in någonstans. Färgerna ska vara harmoniska och passa bra in med varandra. Oavsett vilken färg du vill använda så går det att använda bra och dåliga nyanser. Så använd gärna rosa, grön, blå eller vilken annan färg du vill men det gäller att hitta den rätta nyansen.

Likes

Comments

Jag har nyss tagit steget och valt att välja bort allt kött och bli vegetarian. Jag skulle kunna sträcka mig till att äta fisk eller skaldjur om jag blir bjuden och inte har möjlighet att välja bort det men har jag ett val, vilket jag har i 99% av situationerna så väljer jag bort det helt. Jag har också valt att sluta konsumera djurtestade skönhetsprodukter samt päls mm. Vet ni varför? På grund av djurhållningen och den hemska industrin. Jag har alltid kallat mig själv för djurvän. Jag har alltid ÄLSKAT djur och då menar jag alla djur men det är först nu som jag har tänkt på vad jag egentligen menar med det...Kan jag kalla mig själv djurvän när jag stödjer kött- och pälsindustrin som är hemsk? Nej, det kan JAG inte göra. Jag säger inte att ni köttätare inte är djurvänner men jag, personligen, kan inte göra det. Sedan jag blivit medveten om djurhållningen och den hemska industrin kan jag inte längre stå bakom den. Jag kan inte kolla på dessa videos och ställa mig bakom det som faktiskt händer. För detta händer hela tiden. Varje år slaktas drygt 85 miljoner djur bara i Sverige för att bli mat till människor. Är inte det sjukt? När det finns så mycket vegetariska alternativ som smakar så gott, tro mig, vi äter inte gräs.

Djuren behandlas på sjuka sätt under helt inhumana förhållanden runt om i världen. De tvingas åka långa sträckor i trånga transporter där flera utav djuren dör. Resten tvingas plågas ännu längre när de kommer till slakterierna. Livet innan djuren ska slaktas ska vi inte ens tala om. Bara det faktum att de föds upp utav endast en, helt ologisk anledning, för att de ska bli mat är bara sjukt. Jag tror inte att det är många som skulle fortsätta äta kött efter att ha läst på och sett filmer om hur köttindustrin ser ut - det är värt en extra tanke och något värt att fundera på.

Likes

Comments