Header

Äntligen Fredag igen hörni, är inte det typ den bästa känslan? Det första jag gjorde efter skolan var att ta moppen ut till stallet och det tar dryga 20-30 minuter ut dit på moppen men det var inga problem när jag hade det fina vädret med mig. Jag red en långtur på Wilja med hästarnas ägare gåendes bredvid. Vi red en ny superfin runda idag som jag aldrig ridit tidigare men som helt klart är en ny favorit. Det var supermysigt. Det finns verkligen inget bättre än att åka ut till stallet efter en lång skolvecka. Fy satan vad jag älskar det alltså!

Sedan är ju snart båda fölen på G också. Rosas är beräknat att komma redan om drygt två veckor vilket känns helt galet. Så Ella och Rosa går bara runt och myser nu fram tills det är dags att sätta igång dem. Jag ser så mycket fram emot när dem kommer. Myyys!

Jag hoppas ni får en superfin helg och en fortsatt fin Fredag. Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det finns så många olika sätt och tankar om hur vida en man ska klippas eller inte och på vilket sätt det ska göras om det ska göras. E, R och W har klippt man men luggen är orörd. Det tycker jag är det absolut snyggaste. Att man väljer att inte klippa pannluggen tycker jag ger hästen ett mer moget uttryck. Det kan vara jättesnyggt med en klippt lugg också men de allra flesta gånger tycker jag det är snyggast med en oklippt pannlugg. Att låta manen växa vilt utan att klippa överhuvudtaget tycker jag, väldigt sällan, blir snyggt. Det finns absolut undantag. Tillexempel min gamla foderponny Victoria. Hennes man klipptes aldrig och hon var superläcker i det. En tjock, hyfsat lång, ljus man var skitsnyggt på henne. Det kan vara snyggt men oftast tycker jag det är snyggare med en lite kortare och jämnare variant.

Vad tycker ni om detta? Klipper ni manen eller inte?

Likes

Comments

06:00 Ringer klockan och det är dags att gå upp för att göra mig i ordning

06:30 äter jag frukost tillsammas med mig pojkvän C

07:30 Går bussen till skolan

08:00 startar skolan, idag startade dagen med bild

11:50 är det dags för lunch

15:00 slutar skoldagen

15:20 är jag hemma igen

16:00 är jag i stallet, rider och fixar

18:20 åker jag hem (iallafall som det ser ut i dagsläget när det bara är en häst som rids)

18:40 är jag hemma och börjar plugga lite rester då jag gjort klart det mesta så här sent i veckan

20:00 kommer Ceasar hit och vi äter, kollar på tv, pratar osv

Runt 00:00 försöker jag sova

Likes

Comments

...jag har kontrollbehov. Jag klarar inte av kaos och när jag inte har kontroll över situationen. Jag vill alltid ha koll och dela ut arbetsuppgifter när vi har grupparbeten i skolan. Jag vet inte vart det kommer ifrån för det har kommit nu det senaste året.

...jag hatar när folk inte svarar på deras bloggkommentarer. Jag tycker det känns otacksamt och inte alls trevligt mot dem som kommenterar. Vad är grejen med att inte svara när man får kommentarer? Kom igen det tar inte så lång tid. Det är viktigt att visa sina läsare tacksamhet tycker jag!

...jag red på ridskola i 8 år.

...jag är besatt av att klämma finnar och kolla på när andra folk klämmer finnar. Jag vet att jag inte är ensam. Antingen hatar man det eller så älskar man det. Jag tycker det är lite äckligt men jag älskar det samtidigt. Egentligen en väldigt konstig obsession som jag inte har en blekaste aning om vart den kommer ifrån.

...jag so bad önskar att jag hade varit duktig på att sminka och fixa hår. Jag fick tyvärr inte den talangen men jag tar gärna emot tips och trix från alla er som har.

...jag har bloggat till och från sedan jag var 11 år. 11 år?! Jag var ju en liten plutt haha. Lite tråkigt bara att min andra seriösa blogg inte finns kvar. Det skulle vara så roligt att läsa idag och om några år.

...jag alltid haft en dröm om att bli vuxen i ung ålder. Jag vill flytta hemifrån tidigt, skaffa mig ett bra jobb tidigt, skaffa familj tidigt och helt enkelt inte vänta allt för länge med sådant. Folk som står på egna ben tidigt inspirerar mig som in i den!

...jag ÄLSKAR djur! Spelar ingen roll om det är katt, hund, gris, ko häst, får eller vilket annat djur som helst. Jag älskar dem och det har jag alltid gjort. Jag tycker det är intressant med deras beteende och hur man "pratar" med dem på bästa sätt eftersom vi inte talar samma språk.

...jag är en riktig godisråtta. Jag ÄR sockerberoende.

...jag fick min första foderponny när jag var 14 år.

Likes

Comments

Goodmorning sunshines! Onsdag och vi är nu halvvägs upp i veckan. Jag har sovmorgon idag så jag börjar 09:20 istället för 08:00 som jag brukar. Skönt! Jag tänkte mest bara kolla med er vad ni tycker om den nya designen. Jag fick en ny header igår av Molly Berg, like always. Jag vet inte hur många headers hon gjort åt mig nu men hon är grym så jag blev väldigt nöjd som vanligt. Efter jag hade fått headern började jag pilla lite på designen i övrigt. Nu mera är beskrivningen och mig och hästarna i en döljd flik på bloggens vänstra sida istället för att vara synlig hela tiden. Jag tyckte det blev snyggare med lite bredare inlägg och bilder. Jag ändrade också bakgrunden till en ljusrosa färg och ändrade typsnittet. Jag blev faktiskt väldigt nöjd även fast jag har en del kvar att fixa. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Hoppning i ridhus/hoppning i paddock - så länge det är fint väder

Tävla mycket/ tävla ibland

Hoppa högre men under kortare tid/hoppa lägre ett helt pass - känns mest konstigt att hoppa högt på kort tid eller?

Tävla och det inte går så bra / Prestera bra på träning

Rida ut / Padddock

Rida på morgonen/dagen/kvällen - sommarkvällar in my heaaart!

Köpa en häst som kan allt/köpa en häst att utveckla själv

Galoppera/trava/skritta

Sto/valack/hingst

Fux/svart

Kallblodstravare/varmblodstravare

Rida i ösregn/rida i världens värme

svart häst/vit häst

vara i sverige med bra väder/utomlands med dåligt väder

varmblodstravare/shettis

ha en häst som presterar grymt bra vid ridning men hemsk på marken/underbar på marken, tillgiven och snäll med allt men knepig och hemsk att rida - kan man inte hantera hästen från marken fungerar inget.

sluta blogga / bara blogga om mode

En riktigt framåt Fjording/Ett riktigt lat fullblod

Skäck / tigrerad

Videor/bilder när man rider

Komma 1:a på tävling med dålig känsla / komma 2:a och du har ridit ditt bästa program någonsin och är supernöjd

Bloggen / facebook

stövlar / chaps

Barbacka/barbackgjord

Sverige/Utomlands

Ardenner/arabhäst

Islandshäst / Russ

Hackamore / Bett - det som fungerar bäst för hästen, återigen.

Arab/NewForest

Stort Stall/Litet Stall

Hoppträning/Terrängträning

lång man/kort man

tävlingshäst/vänskap föralltid - för man kan självklart inte ha både eller? haha.

röd kavaj/blå kavaj/svart kavaj

hingst/sto

voltige/körning

Likes

Comments

Jag längtar till

...preliminär antagningen.

...När fölen kommer.

...att fylla 16 och börja övningsköra.

Jag hoppas på

...komma in på mitt förstahandsval.

...vår!!

...bra resultat på NP-proven

Jag önskar

...att jag var färdig med nian och grundskolan.

...det var helg

...att jag hade ett sigma objektiv

Jag gillar att äta

...guacamole

...banan

...halloumi

Jag avskyr just nu
...nationella prov

...detta mellanvädret

...idioter

Likes

Comments

Gå banan precis så som du kommer rida den. Håll ut svängarna och undvik att gena undan någon sväng för det är oftast då du glömmer.

Gå igenom banan en extra gång med fingret när du har en lite bättre översikt över banan efter att du har gått den. Jag vet inte varför men det får en alltid att minnas det lite bättre tycker jag.

Var FOKUSERAD. Det är viktigt om man vill memorera banan bra. Gå banan med någon som hjälper dig eller helt själv. Det är vad jag föredrar.

Jag memorerar banan som bäst genom att lära mig på ett ungefär vilken färg alla hindren har. Jag lär mig dem inte helt utantill men för att jag på ett ungefär ska veta vilken färg nästa hinder kommer att ha.

Gör tid för att gå banan. Stressa INTE med det. Planera så att du har tillräckligt med tid så att du hinner gå den med goda marginaler.

Det absolut viktigaste är ändå att hitta DINA egna sätt hur du själv går banan som bäst. Det här är hur JAG memorerar banan som bäst men det betyder inte att det kommer fungera för dig. Så hitta dina egna små knep men testa gärna dessa!

Har ni några ytterligare tips för att minnas banan som bäst?

Likes

Comments

För ungefär ett år sedan införskaffade jag mig min Charles owen YR8 sparkly i svart/svart. Jag har tidigare haft samshield men i dagsläget har jag som sagt min Charles O. Jag har varit väldigt nöjd med min hjälm under året jag haft den och den ser i princip som ny ut bortsett från en liten skråma som blivit på ena sidan av hjälmen. Troligtvis från någon avramling.

Varför jag diggar just min hjälm så mycket beror till största delen på utseendet. Den är verkligen en typisk Alicia-hjälm. Jag älskar glitter samtidigt som jag vill hålla det snyggt och stilrent. Därför gillar jag det svarta glittret eftersom jag tycker det passar bra till det övriga svarta. Glittret är diskret men det är väldigt fint när man rider i solen och det glittrar massor både bak och fram. Love it! Jag är överlag mer förtjust i tyg och sammets hjälmar mer än vad jag är i plastöverdrag. Jag tycker det ger en mer exklusivare känsla som även ser mer klassiskt ut. Det är den stilrena och framförallt klassiska stilen jag vill åt i mina ridkläder/ridutrustning.

Om vi ser lite mer till denna hjälmens funktion så har den två väldigt diskreta ventilationshål på vardera sida av hjälmen. Den kan trots det bli väldigt varm på sommaren och under hårda pass men samtidigt är det det enda jag har att klaga på. Dessutom hade inte hjälmen sett ut som den gör om större ventilationshål skulle till. Annars är kvalitén, utseendet, passformen och allt annat superbra! Jag köpte min hjälm i skara på skara hästsport där jag även köpte min tidigare hjälm om det skulle vara intressant att veta. Jag är väldigt nöjd! Vad har eller har ni haft för hjälmar?

Likes

Comments

Det är viktigt att sprida positiv energi och hylla bloggare för det dem gör, det har jag alltid tyckt och kommer alltid att göra. Jag vet hur mycket arbete det ligger bakom en blogg. Ett inlägg är inte bara ett inlägg när det väl kommer till krita och man vill göra det bra. Det är betydligt mycket mer än så. Just därför tänkte jag dela mig mig utav några av mina favorit inlägg i bloggvärlden, Vissa är äldre än andra.

Först ut har vi det här som @linastroom har skrivit. Lina skriver i allmänhet väldigt bra och välskrivna inlägg som jag älskar. Detta är inget undantag. Det Lina tar upp i inlägget är så viktigt och tro mig det behövs i det samhället vi lever i idag. Jag tycker det är starkt skrivet av henne och jag vill verkligen hylla henne för det hon skrivit. You go girl!

Nästa inlägg är det här. Det är @isabelhakansson som skrivit detta. Ett otroligt viktigt inlägg det med. Jag gillar upplägget med den återkommande meningen och idén över huvud taget. Det är grymt gjort att gå tillbaka i livet och senare inse vad man gjort för fel och vilka brister man haft. Jag känner detsamma på många punkter.

Sist men inte minst har vi det här inlägget som är skrivet av @Louiza. Hon tar upp någonting som även jag känt av i den heta bloggatmosfären vissa gånger. Det är precis som en tävling mellan bloggare i samma kategori, precis som hon skriver. Det är delvis därför jag gör detta inlägget, för att tysta ner den sidan lite. Jag älskar att hon skriver exakt vad hon känner och verkligen talar ut. Grymt inlägg Louiza!

Likes

Comments

Instagram@alicialideen