Header

God eftermiddag bloggen! Har alla haft en bra Måndag? Min har varit väldigt lugn än så länge. Gick i skolan till 14:50 och hade inte alls särskilt mycket plugg efteråt då vi har en del nationella nu. Har bland annat ett imorgon i engelska och ett på Torsdag som också är engelska. Men på Onsdag smiter jag iväg från skolan, har tagit ledigt för spendera dagen på axevalla för en prova-på-dag. Ska bli spännande! Jag uppdaterar er om mina intryck och sådär efteråt, lovar. Därefter att jag slutar vid 15 stannar jag kvar för att sedan kolla clinic vid 16. Det är Hannes Melin som håller den. Ska bli grymt kul och väldigt intressant!

På Fredag är dagen, den 28 april, då jag fyller 16 år. Ska väl först spendera dagen i skolan och sedan med familj och Ceasar. 16 år är ju egentligen ingen speciell ålder mer än att man får börja övningsköra. Det ska jag förövrigt börja göra den 11 maj. Innan dess får vi hoppas på att Ellas föl har hunnit komma till världen. Ska dels bli så himla kul att se Ellas första föl men också hur kul fölen kommer ha tillsammans. Jag tror verkligen dem kommer ha så himla kul och springa runt i hagen som två galningar tillsammans. Tror Stella hänger på med haha.

Dagen efter min födelsedag, på Lördag ska jag iväg och jobba faktiskt. Där jag ska sommarjobba i sommar. Det ska också bli riktigt roligt faktiskt. Har ju lätt det roligaste jobbet om man säger så. Att få rida är ju mitt största intresse och att då få jobba med det är ju ännu bättre. Det är första gången om man bortser från när jag provjobbade i vintras. Önska mig lycka till och så får ni ha en fortsatt bra Måndag hörni! Love U.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

♥Rida övningar för att stärka Wilja. Mycket tempoväxlingar, övergångar och förvänd galopp. Målet är att stärka henne så mycket som möjligt för att göra henne mer uthållig. Hon har blivit starkare sedan hon kom och nu ska det bara fortsätta i den riktningen.

♥Göra mitt bästa på engelska NP. Vi har nationella i engelska på både Tisdag och Torsdag om jag inte minns helt fel. Självklart ska jag göra mitt bästa och fokusera stenhårt för att få ett så bra resultat som möjligt. Sedan är det inte jättemånga nationella kvar faktiskt och det ska bli SÅ skönt att slippa.

♥Ta in så mycket som går från clinicen. Jag ska på clinic på Onsdag. Jag vill ta in så mycket som möjligt och ta med alla tips och trix till stallet och när jag tränar hästarna där. Jag strävar mot att utvecklas hela tiden och detta är en ypperligt tillfälle att göra just det.

Likes

Comments

Jag har ibland tänkt på vad jag hade gjort om inte jag hade haft hästarna i mitt liv. Vad hade jag gjort idag ifall jag aldrig hade börjat med ridningen? Det är en så himla svår fråga som jag inte riktigt kan hitta något bra svar på. Inte minst för att frågan gör mig mörkrädd. Jag har sysslat med mycket annat vid sidan av ridningen fram tills att jag bestämde mig för att sluta med allt annat jag då höll på med för att satsa helhjärtat på ridningen. Jag har hållit på med dans, friidrott, agility, simning, klarinett och säkert mycket mer som jag inte kommer på såhär på rak arm. Jag har aldrig fastnat för något så som jag har gjort för ridningen, aldrig. Det har alltid kommit en dag då jag inte längre tyckt det varit kul och valt att sluta, men det har aldrig hänt med ridningen.

Ridningen är mitt största och viktigaste intresse här i livet. Det är det jag vill syssla med livet ut och det är det jag vill arbeta med. Utöver ridningen har jag skönhet, bloggen och mode som intresse. Jag gillar snygga kläder, krämer, smink men de intressena går inte att jämföra med ridningen. Jag tror därför att jag hade sysslat än mer med just skönhet och mode ifall jag inte haft hästar och ridning i mitt liv. Kanske hade jag valt stylist eller frisör till gymnasiet istället för hästlinjen som jag faktiskt har valt. Jag har ingen aning men man skulle väl kunna tro det. Men som sagt, tanken av att inte få syssla med mitt största intresse skrämmer mig samtidigt som det är en intressant tanke. Vad tror ni att ni hade hållit på med utan ert största intresse?

Likes

Comments

Jag gick på ridskola från 6 års ålder tills att jag var 14 år. Under dem åtta åren red jag på tre olika ridskolor. Jag har ridit allt från 1 lektion i veckan till hela 4 lektioner i veckan under tiden jag red på ridskola. Jag tror, eller jag vet att dem där åtta åren jag satt och tragglade på olika ridskoleponnyer och red tillsammans med massa andra elever har gett mig mycket som ryttare. Jag är glad över att jag red såpass länge på ridskola som jag faktiskt gjorde även fast jag personligen skulle säga att man lär sig så mycket mer om man kliver utanför ridskolans dörrar och vidgar sina vyer lite grann. Ridskolan sätter en bra grund och man lär sig otroligt mycket där.

Under mitt första år på ridskola red jag på den första ridskolan i den här historien. Där red jag faktiskt bara ett år innan jag slutade och hade ett uppehåll på drygt ett år. Jag var fortfarande liten och visste väl inte riktigt om jag tyckte det var kul eller inte. Jag minns iallafall att första gången jag och alla andra i min grupp skulle rida en lektion där. Då red vi ut i skogen. Vilket jag i efterhand kanske inte tycker var världens smartaste val av ridläraren, eller vad tycker ni? Jag tänker att man startar i en paddock eller ridhus och lär sig dem här basic grunderna som att styra, smacka, halt osv. Anyway, turen gick iallafall bra och ingen ramlade av. Ett minne jag har från den ritten var när vi kom fram till ett träd som hade fallit över stigen vi red på. Alla skulle smidigt bara kliva över den, precis som alla andra hästar gjorde förutom ponnyn jag red, ett svartvit skäck med stubbman som hette guinness om jag inte minns helt fel, han bestämde sig för att ta ett STORT skutt över den där stocken. "Så nu har du hoppat också, Alicia" Sa min ridlärare till mig då och jag bara skrattade.

Jag hade knappt haft mitt uppehåll i 1 år när jag fick syn på att det var turridning på en camping där jag var för tillfället. Då var jag drygt 8 år. Jag och min mamma anmälde mig och jag var SÅ sjukt taggad och när jag väl fick göra det hade jag SÅ kul! Jag minndes hur roligt det var och därefter frågade jag min mamma om jag kunde få börja rida igen. Hon sa att hon såg lyckan i mina ögon och hur mycket jag tyckte om det där så hon kunde självklart inte säga nej. När vi kom hem från campingen började vi leta ridskolor. Vi hittade en drygt 20-30 minuter bort från mig. Jag ville gå på en lite mindre ridskola och denna kändes mysig och bra så det var därför vi valde just den. Vi åkte dit någon vecka efter när dem hade prova-på-ridning och jag provade på. Dem hade två hästar ute och jag provade både två bara för att jag tyckte det var så kul. Jag red bland annat Bamse som kom att bli min favorit senare. Också en svartvit skäck fast denna gången en shettis.

Några veckor efter det började jag på ridskolan och jag älskade det. Det var där jag fatta min första galopp och det var där jag hoppade mitt första hinder. Min första galopp gjorde jag på ett ridläger på ridskolans bockigaste ponny. Ett isabellfärgad gotlandsruss. Både b-ponny och sto var hon dessutom. Därefter kan jag berätta att jag var STOLT. Det var även på den här ridskolan jag red på tills jag slutade helt. Jag var på ridläger där varje sommar och jag lärde mig nytt hela tiden.

Ungefär när jag gick i sjuan började jag rida på en annan ridskola samtidigt som jag red på den andra eftersom vi hade ridning som elevens val två gånger i veckan i skolan. Den ridskolan har jag inte så värst mycket minnen utav, kanske för att min tid där inte går att jämföra med den andra. Fina minnen har jag mer ifrån den andra. I September 2014 fick jag min första medryttarhäst och insåg då hur mycket mer det gav mig som ryttare. Då valde jag att sluta på ridskolan. Jag personligen kände att ridskolan sedan ett tag tillbaka hade slutat att ge mig nya erfarenheter och utmaningar. Jag lärde mig massor tills en viss gräns och då kom den här medryttarhästen in i bilden. Då lärde jag mig mer på den. Jag är tacksam över mina åtta fina år på ridskola! Har ni gått/går på ridskola? I så fall hur länge?

Likes

Comments

Eftersom jag, i Onsdags, fick reda på att jag blivit preliminärt antagen till mitt förstahandsval till gymnasiet tänkte jag berätta lite om mitt val. Varför jag gjorde som jag gjorde och hur jag tänkte när jag gjorde som jag gjorde. Jag tycker själv att gymnasium och alla dess linjer är ett väldigt intressant ämne att diskutera fram och tillbaka.

Jag började väldigt tidigt med att spåna på olika skolor och linjer. När jag började nian var jag redan i full gång. Jag har varit inne på allt från naturvetenskap, samhäll, ekonomi, frisör, hotell & turism, restaurang & livsmedel men till sist bestämde jag mig för naturbruk med ridinriktning. Som förstahandsval har jag valt Axevalla som ligger i skara. Exakt hur det gick till när jag till sist beslutade mig om att det var häst jag ville gå vet jag inte riktigt men jag minns att det bara kom som en uppenbarelse för mig en dag "Det klart att jag ska gå häst" Sedan dess har jag knappt funderat på något annat. Jag tror på att man ska syssla med sådant som man tycker är kul. Då har man chans att bli riktigt bra. Jag älskar hästar och allt som hör dem till och därför valde jag just häst.

Den främsta anledningen till att jag valde just Axevalla var först och främst för att det låg nära mig. Även fast jag ska bo på skolan i vilket fall som helst så känns det bra att bo hyfsat nära ändå. Det tar cirka 30 minuter att ta sig från Falköping där jag bor till Axevalla så det är absolut inte långt men som sagt kommer jag bo på skolan. Det är jag sjukt taggad på. Jag tror det kommer bli galet kul att bo på skolan som är ett stort hästcenter. Kan nästan inte tänka mig något bättre. Känns som man får en jäkla bra gemenskap med alla på skolan när man bor där. Hoppas mina förväntningar har rätt. Jag ska dit på Onsdag nästa vecka så det ser jag fram emot.

I framtiden vill jag bli veterinär och då finns det ju ett självklart val till gymnasiet eller det var iallafall så jag tänkte. Jag tänkte att den naturvetenskapliga linjen var den enda vägen att gå om man ville bli veterinär men icke sa nicke. Jag har fått reda på att det funkar lika bra att välja naturbruk häst som jag har gjort. Även fast det kommer innebära att man måste läsa till högskoleförberedande och kanske till och med läsa ett år efter gymnasiet innan man kan börja på veterinärutbildningen men det är det värt. Jag vill ha kul på gymnasiet och jag tror att den här linjen kommer ge mig så mycket mer som jag verkligen kommer ha nytta av i framtiden än vad den naturvetenskapliga linjen skulle ha gjort. Jag tror bara att jag kommer ha mer nytta av den kunskapen i mitt liv framöver då jag är väldigt intresserad av hästar och att hålla på med dem.

Jag känner mig mer än säker på mitt val just nu och ni ska bara veta hur överlycklig jag blev när jag fick reda på att jag vart preliminärt antagen till mitt förstahandsval framförallt. Nu gäller det bara att komma in på den slutgiltiga antagningen. Hoppas, hoppas, hoppas. Vad har ni valt/valde/ska ni välja till gymnasiet? Älskar att bolla idéer fram och tillbaka inom just detta ämnet.

Likes

Comments

Måste bara tipsa er om en nyfunnen podd som jag verkligen fastnat för det senaste. Jag själv lyssnar enbart på olika hästpoddar och jag skulle faktiskt säga att detta iallafall är en utav mina favoriter. Har ni några förslag på hästpoddar får ni gärna lämna dem här nedanför. Iallafall i den här podden eller veterinärpodden som den ju faktiskt heter. Podden går kort och gott ut på att en veterinär tar upp och pratar om olika ämnen som rör våra hästar tillsammans med en "vanlig" hästtjej som ställer frågor och tar upp vanliga funderingar som man kan ha om hästar och deras välmående. Jag skulle säga att podden är otroligt lärorik samtidigt som den är väldigt intressant att lyssna på, särskilt för mig som vill bli veterinär själv. Ett tips från mig till er, in och lyssna!

Likes

Comments

Jag måste tala ut om en sak nu och vad har jag bloggen till om inte det? Bloggare, vi börjar i den änden. I detta fallet hästbloggare. Eller egentligen hästfolk överlag som använder sig av olika sociala medier så som instagram, blogg eller andra liknande social medier. Det är inte det det handlar om. Det är själva grejen om att allting ska verka så perfekt hela tiden. Man ska vinna hit och man ska träna dit och det ska vara dem i dem resultaten samtidigt som man ska försöka visa alla hur perfekt och felfri ens häst är. Hur allting bara går så jävla perfekt hela tiden och hur ingenting någonsin går fel eller ens lite snett. Det göms och hyschas undan av dessa personer på nätet. Jag blir så arg för det är inte så det ser ut att hålla på med hästar. Inte på långa vägar. Det är inte framgångar precis hela tiden och ibland går det faktiskt åt helvete rent ut sagt och det tycker inte jag att man ska sticka under stolen med.

Jag älskar min sport och att hålla på med hästarna ute i stallet ÄR det bästa jag vet men jag vet också att det inte alltid ser ut så som många vill få det att framstå i sociala medier. Hästar rymmer, hästar krånglar, man misslyckas och så vidare. Allt kan hända när vi håller på med livs levande djur som dessutom är så mycket större än oss. Att då se dessa bilder där allting går så himla bra för alla andra så uppstår en stor press och stress på en själv. När man själv kämpar med att få över hästen över ett hinder som kan tyckas litet medans man ser på sociala medier att andra vinner tävlingar hit och dit som är långt över en meter eller när någon visar upp sina fina poäng från helgens dressyrtävlingen som man själv inte kom iväg på på grund av att hästen vägrade kliva på transporten. Detta är bara exempel men jag tror ni hajar grejen. Det är lätt att man känner sig värdelös och det är inte detta jag vill ha på sociala medier bland oss hästfolk. Självklart ska man få visa upp sina framgångar och underbara hästar men visa då också när något går lite snett eller rent åt skogen. Jag vill se allt, inte bara den bra sidan.

Likes

Comments

Har ni haft en bra Onsdag hjärtan? Själv har jag haft det. Skoldagen tog jag mig igenom och den var väl helt okej. Inga jätteroliga lektioner men som sagt, jag tog mig igenom den. Efter skolan tog jag mig till stallet ganska direkt vilket jag ÄLSKAR. Jag skulle inte heller säga att jag har särskilt mycket plugg just nu på grund av alla nationella prov och det är så skönt då jag har mer tid till hästarna. I stallet hände det en hel del idag. Det började med ett hopp-pass i paddocken med Willi som brunstade idag...Hon hade sin egen vilja men det hade jag också. Jag har presterat bättre i mina dagar än vad jag gjorde idag men jag är nöjd ändå. Det måste man vara. Det går inte att gräva ner sig för minsta lilla, det har jag lärt mig nu. Sedan satte vi på Romeo grimma för första gången i hans liv. Han var hur cool som helst så vi gick en liten sväng med honom och Rosa. Det skötte dem galant! Det märktes på Rosa att hon tyckte det var kul att komma ut lite även fast vi inte alls gick långt. Jag tror hon saknar det nu. Därefter tog vi ut Stella för att börja longera henne. Hon är två år nu så nu ska hon börjas longeras lite grann. Superkul! Jag tror verkligen på Stella och att hon kan bli en superfin häst i framtiden. Inte för att hon inte är det nu men jag tror hon kan bli en riktigt rolig och duktig tävlingsponny när hon blir äldre. Hon har så mycket power och vilja. Även hon skötte sig G-A-L-A-N-T. Duktiga hästar!

Imorse hade jag sovmorgon till 09:20 så jag passade på att kolla på dokumentären om Peders häst Allan. Jag säger bara WOW. VILKEN häst och VILKEN hästmänniska. Peder är en så stor inspirationskälla. Så som han hanterar och rider sina hästar är imponerande. Så lugn och harmonisk och framförallt så kunnig. Det kallar jag förebild. Go Peder och Allan!

Likes

Comments

Instagram@alicialideen