Header
View tracker

Jag har någonting speciellt för att skriva listor. Det är någonting djupt inom mig som bara känns så himla bra när jag får skriva mina listor. Vet inte vad det beror på men det är någonting med mig och listor alltså. Ni ser ju bara vad jag håller på med just nu liksom...haha.

Jag har fått dille på tacos. Jag har haft det i några månader nu. Jag måste ha tacos minst en gång i veckan och så är det bara.

Jag har precis kommit på att jag skulle vilja ha en tatuering. Absolut ingen stor som drar till sig mycket uppmärksamhet, för det är inte riktigt jag men jag skulle vilja ha något fint ord eller kortare mening i skrivstil under nyckelbenet eller vid sidan av hälen ungefär. Något litet bara. Hur snyggt?

Jag älskar att rida i korta läder. Långa dressyrläder är mardrömmen för mig. Det känns som att man får mer balans och kontroll i korta läder på något sätt. Men det är väl bara något jag fått för mig antar jag.

Jag har extremt höga krav på mig själv när det gäller skolan. Jag ska ha A annars blir jag inte nöjd. Jag vet att det kan låta drygt i andras öron men jag försöker inte trycka till någon annan för jag vet att alla har olika förutsättningar. Men jag själv blir inte nöjd med något under högsta betyg, möjligtvis ett B om det handlar om matte. Så här har det dock inte alltid varit. Jag har också varit den som näst intill struntat i mina betyg och arbeten i skolan. Vilket inte ens finns i min värld längre. Never ever! Skolan är viktig.

Jag har alltid älskat att skriva. Det är en utav anledningarna till varför den här bloggen finns. När jag var mindre, innan jag skaffade blogg så satt jag ofta och skrev berättelser som jag hittade på själv. Jag har verkligen tyckt om att skriva så länge jag kan minnas.

Känner ni igen er på någon utav dessa bekännelser?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

-att ridsporten ses som en tjejsport

Det är en sak som jag verkligen inte kan förstå. Varför skulle hästar vara en sport speciell för tjejer och varför kallas killar som rider för bög och liknande? Någon som kan förklara? I eliten ser man dock en del killar, vilket är kul för det ska vara en sport för alla.

+ att alla tävlar på samma villkor

Att alla tävlar på samma villkor oavsett kön. Om man tittar på fotbollen till exempel så spelar inte tjejer och killar emot varandra. Så det tycker jag är ett stort plus att vi gör i ridsporten. Jag ser ingen anledning till att dela upp det eftersom erfarenhet och kunskap inte ligger i om man är tjej, kille eller någonting annat.

-att pengar spelar en så stor roll

Jag säger inte att man inte kan lyckas med mindre pengar för det kan man men har man en massa pengar så har man större förutsättningar i den är sporten och det vet vi alla. Jag tycker det är tråkigt att pengar har en sådan stor roll. Tänk hur många ridskoleryttare där ute som har så stora ambitioner men som inte kommer längre än vad ridskolan kan erbjuda på grund av att pengarna inte räcker till. Det är inte bara ridskoleryttare men jag tog det som ett exempel.

+det finns så mycket olika valmöjligheter

Att ridsporten är så bred. Det finns så många olika saker man kan göra med en häst. Hoppning, dressyr, uteritter, terräng, western, frihetsdressyr, trav och så vidare. Det finns så mycket valmöjligheter i hästvärlden. Det är kul tycker jag!

Likes

Comments

View tracker

För inte alls längesedan upptäckte jag poddvärlden. Vilket är en riktigt roligt grej. Det är alltid roligt att ha något att lyssna på när man sitter på bussen eller som jag, i duschen...haha! Jag själv lyssnar just ni iallafall bara på poddar som handlar om hästar och ridsporten eftersom det är det som intresserar mig. Så jag tänkte tipsa er om mina favoriter.

I ridpodden pratar dom om allt och lite till som hör ridning och hästar till. Det är Ulrika Lindqvist som för pratet framåt och ofta är även Lisen Bratt Fredricson med. I ridpodden har dom även gäster. Exempel på några som gästat podden är Jens Fredricson, Tinne Vilhelmson-Silfvén, Jan Jönsson, Minna Telde, Jonna Eriksson, Piia Pantsu och Alexander Zetterman. Dom diskuterar olika ämnen som tillexempel mental träning för ryttare, hoppning, form osv. // I hästpodden får man följa en intervju med olika ryttare som är insatta i hästsporten. Där diskuterar dom om allt från hästar till jobb, till många andra saker. Gemensamt för alla som blir intervjuade är att dom håller på med hästar på ett eller annat sätt. Lyssnar ni på någon podcast?

Likes

Comments

Natural horsemanship, flängridning, skogsmulle ridning, whatever. Många åsikter och ingen är den andra lik. Jag personligen anser inte att NH är någon flängridning alls.

Att ha ett bra samspel med hästen vet jag är väldigt viktigt oavsett vad man håller på med. Ett bra samarbete är bra oavsett om du hoppar, dressyrar, rider ut i skogen eller någonting annat. Det finns ingen gren där det är en nackdel att ha ett bra samspel med hästen. Tanken med NH är ju att kommunicera med hästen genom att tala hästens språk. Enligt mig låter det väldigt rimligt eftersom hästar inte kan tala samma språk som oss.

Jag vet också att det finns mycket fördomar om hur "NH-folk" är. Det finns fördomar om att dom bara är ute och flänger runt i skogen på deras gamla travare, barbacka, gärna med halsring och att hästen ska gå i form är inget dom bryr sig om. Tråkiga fördomar...så måste det inte vara. Såklart att det finns folk som älskar att rida runt i skogen och bara njuta av att andas häst och det låter underbart tycker jag. Det är dock inte det som är NH.

Jag tror alla ryttare skulle behöva en släng av lite NH i vardagen mellan alla tuffa pass. Det kan bara bli bättre. Släpp hästen lös i paddocken eller ridhuset och gör lite övningar med den och lek runt lite. Det stärker samspelet mycket, det kan jag lova!

Likes

Comments

Seg morgon är bara förnamnet. Jag har sovmorgon idag till 09:20 vilket brukar ge mig en bättre start men idag var jag bara så seg. Jag hittade inte tröjan jag ville ha, jag har i baktanke att när jag kommer till skolan så är det matte som gäller som vi ska ha prov på nästa vecka, vilket jag känner en viss press över. Men jag försöker ändå tänka positivt. Snart är det lov! Så det är bara att kämpa vidare och skriva de sista proven och inlämningarna nu innan jul. Det blir så mycket enklare om man kan tänka lite positivt i alla fall. Kämpa klart med skolan nu innan vi går på ledigt!

Likes

Comments

Jag tycker om samshield hjälmen väldigt mycket. Jag har själv haft en tidigare. Jag hade en vanlig svart shadowmatt. Men hade jag köpt en samshield hjälm idag så hade jag nog köpt en svart med sammet istället. Jag tycker det är roligt att man kan välja till olika detaljer på hjälmen och göra den lite mer unik. Det är riktigt snyggt med alla sorters swarovski tycker jag.


Kep hjälmen var jag väldigt skeptisk till i början men som med nästan allt annat så börjar jag gilla det allt mer och mer desto mer jag ser folk använda det. Precis så var det med den här hjälmen. Jag tyckte den var jätteful i början men nu tycker jag faktiskt att den är hyfsat snygg. Inte riktigt min stil men det är absolut en snygg hjälm.


En hjälm jag varit helt förälskad i tidigare är gpa hjälmen. Nu tycker jag dock inte alls att den är alls lika snygg som jag gjorde då. Den är okej men inte mer än så. Dock tycker jag att gpa first lady är riktigt snygg. Den med lite större skärm. Den är riktigt snygg!


Jag själv har aldrig ridit med ett PS träns men att det är anatomiskt tycker jag är bra. Att det fördelas jämnt vid nackstycket är bara en fördel. Utseendet drar inte heller ner poängen. Jag kan egentligen inte uttala mig mycket mer än att det anatomiska är bra och att de är snygga eftersom jag inte har någon koll på kvalitén.


Free jumps tycker jag är väldigt snygga. Skulle jag välja mellan alla färger som finns skulle jag valt bruna. Tycker dom är absolut snyggast.


Cavalier toscana är ett par ridbyxor som faktiskt får en diss av mig. Inte något speciellt med dom och absolut inte för det priset. Finns så många mycket snyggare ridbyxor som dessutom kostar väldigt mycket mindre. Men kom ihåg att detta är bara min åsikt.


Jag skulle verkligen vilja ha ett par kingsland tights. Har dock hört att kvalitén är sådär och att de inte är värda priset men jag tycker dom är grymt snygga så jag skulle nästan kunna strunta i om det blir lite noppror här och där.


Veredus skydd är absolut jättesnygga skydd. Jag gillar verkligen knäppningen. Grymt snygga!


Jag har själv haft en spooks väst som nu är såld men jag tycker alla sorters spooks västar är riktigt snygga. Speciellt den på bilden nedan. Stor hiss!


Animo ridbyxor, MÅSTE HA! Jag vill verkligen ha ett par animo. Jag tycker dom är så, så snygga. Gillar jeansen och ett par marinblåa väldigt mycket. Alla deras detaljer gör byxorna så mycket snyggare än vanliga ridbyxor!


Någonting jag tyckte var så otroligt fult tidigare var solskärm till ridhjälm. Men desto mer jag sett det, desto snyggare tyckte jag att det blev. Men det beror dock på vilken hjälm det är på också. På min charles owen passar en solskärm absolut inte, enligt mina egna åsikter såklart! Men på tillexempel samshield tycker jag det passar väldigt bra.


Berätta gärna eran egen åsikt!

Likes

Comments

Igår kväll byggde jag och C ihop ett pepparkakshus som vi också pyntade. Jättemysigt! Vad tycker ni om resultatet?

Likes

Comments

Igår var jag på Axevalla som jag nämnde tidigare. Besöket där gjorde mig bara ännu mer säker på att det är där jag vill gå. Finns ingen annan linje för mig nu, det är naturbruk med inriktning häst som gäller. Stämningen var bara så himla mysig. Fick en så positiv känsla. Det kändes som en helt annan stämning än vad det är på grundskolan. Vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom det är stor skillnad på gymnasiet och grundskolan. Jag tror det kan bero på att alla på något sätt har valt att gå där och har intresse för det, vilket absolut inte alla har i grundskolan. Alla har liksom samma intresse i grund och botten även om man är mer intresserad av antingen trav eller ridning av olika slag.

Det enda jag vill just nu är att gå ut nian och börja på Axevalla nu med en gång. Jag tror verkligen att jag hittat rätt nu. Det ska verkligen bli så himla roligt känner jag!

Vet ni vilken linje ni ska gå? Eller om ni redan valt vilken går ni/har ni gått?

Likes

Comments

Låt rubriken tala. "Där kunskapen tar slut tar våldet vid" Förstår ni hur jag menar då?

Jag har sett flera ryttare ta till våld när dom blir trötta på hästen och den inte gör som dom vill, vilket är ett argument som inte håller. Det finns inget som heter att hästen gör fel. Hästens prestation är resultatet utav din prestation. Får du inte det resultatet du vill så betyder det att hästen inte förstår vad du menar och då måste du ge tydligare signaler så att den har en chans att förstå för tro mig när jag säger att hästen inte vill göra fel.

Det är när hästen gör "fel" som vissa väljer att ta till våld mot hästen, vilket är fel! Det är där kunskapen tar slut och det är där personen inte längre förtjänar att handskas med hästar. Jag har ingen respekt för de som tar till våld. Det finns inga ursäkter för ett sådant beteende. Jag har sett folk som piskar upp hästen när den inte gjort som den "ska" och när folk står och rent av skriker på hästen utav ilska. Jag ser inte syftet med det? Hästen kan omöjligt veta varför du helt plötsligt börjar slå den med spöt eller börja skrika på den? Hästar talar inte samma språk som oss, det hoppas jag att alla vet.

På tävlingar borde de vara mycket hårdare med ryttare som bestraffar sin häst. Även om man kanske inte ser någon stå och skrika eller slå hästen så ofta på tävling så finns det andra bestraffningar som inte är lika synliga men som är minst lika illa. Ryttare som inte kan använda sporrar, spön eller sitter och sliter i bettet. Det är inte heller okej någon stans. Dom borde inte ens få vistas på en tävling eller ens handskas med hästar över huvud taget.

Likes

Comments

Det är Lördag morgon och jag sitter i bilen på väg mot Skara. Vad ska jag göra där? Jo, jag ska åka till axevalla på besöksdag. Ska bli intressant att få lite mer information och svar på mina frågor men också få se hur det ser ut på skolan. Jag har ingen aning. Det ska bli riktigt intressant faktiskt!

Likes

Comments