Hej!

Har varit otroligt seg med att uppdatera bloggen. Är nu tillbaka iallafall och tänker börja blogga mer, det är ju roligt! Jag har bara haft fullt upp med att tänka på annat.

Jag är kvar i vackra Noosa, jobbar fortfarande i "koala" baren och har även börjat jobba betalt i köket som diskplockare också. Mycket jobb, men även roligt. Har även börjat fundera på att röra på mig, vill eventuellt se Cairns innan jag flyger över till Perth och Carolina! Längtar så mycket, kommer bli så himla kul! Första steget blir att se över den eventuella resan upp till Cairns och hur många dagar jag skulle vilja stanna isåfall. Melbourne tycker jag verkar som en väldigt trevlig stad, så ifall Cairns inte blir av åker jag eventuellt ner till Melbourne istället!

Under de senaste veckorna har jag träffat många roliga personligheter och haft fullt upp med jobb och att slappa, ja slappa. Jätteskönt! Har försökt lära mig att surfa också, fortsättning följer med det.


Här kommer lite bilder som sammanfattar vad jag har gjort de senaste veckorna! Tar inte så mycket foton, vilket jag får bli bättre på för jag tycker i grund och botten mycket om att fota, plus att det skulle va kul med lite bilder att titta tillbaka på när man närmar sig pensionen.Hello!

I have been incredibly slow with updating the blog. Im now back and will start blogging more, it's fun! I've just been busy thinking about other things.I am still in beautiful Noosa, still working in the "Koala" bar and have also started working in the kitchen as the "dish-boy". A lot of work, but also fun. I have started to think about leaving though, I would like too see Cairns before I fly over to Perth and Carolina! I can't wait! It will be so much fun! The first step will be to look at the possible trip up to Cairns and how many days I would like to stay there. Melbourne seems like a very nice city, so if i don't go to Cairns maybe Melbourne instead!In the last few weeks I have met many fun personalities and I have been busy with jobs and relaxing, yes relaxing. So nice! I have tried to learn how to surf, to be continued with it.Here are some photos that summarize what I've done the last few weeks! I do not take much photos, which I can get better at because i like to photograph, plus it would be fun to have some pictures to look back at when it's time to retire.


Valentines was celebrated by myself with brownie, milkshake and roses from Dennis. He sent them to me with delivery! How lovely is that!?

Beautiful Noosa!

Beach & Surf!

​Me & my love!... And a selfie.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag är en lite jobbigare dag. Dennis åkte hem idag. 

Vi har haft det fantastiskt i 3 hela veckor men tiden har runnit iväg och gått alldeles för fort. Jag har varken uppdaterat blogg eller instagram, men jag har mått bra. Foton och inlägg har inte känts lika viktigt när Dennis har varit här. Nu ligger jag i sängen på mitt hostel i Brisbane och försöker lista ut hur framtiden ser ut. På fredag åker jag till Noosa över helgen för att se vad jag tycker om det, därefter är det dags att börja bestämma sig för vart jag vill jobba och med vad och vart jag ska bo när jag bestämt mig. Vi får se hur allt landar i huvudet! Nu tänker jag äta en tidig middag bestående av pizza och choklad eftersom att jag tycker lite synd om mig själv, sedan kommer kvällen bestå av research, film och lite mer research.


Hoppas att ni alla mår bra, kommer uppdatera mer nu när jag blir ensam! Så vi hörs väl snart! Kram

Likes

Comments

Hej!

Gissa vad jag gjorde igår då?! That's right - Vi surfade! Jag övertalade Amanda och Flour när vi var på stranden att följa med och boka en lektion. Man fick 2 timmar med en instruktör, vi var ca 5-10 stycken så man fick ju inte mängdens med tid med just honom men det räckte ändå!

Jättemycket teknik, ganska läskigt men åh så kul! Känner verkligen att jag vill veta och lära mig mer, alla lyckades stå upp för de har en garanti för det. Men jag kände bara "men nu du? Sväng sväng sväng!" När jag stod upp vilket jag försökte göra men det var ännu svårare!
Det svåraste var nog när man skulle ut till vågorna, det tog så enormt mycket på krafterna. Vågorna slet runt benen så det kändes som att någon drog tillbaka dina ben för varje steg du tog. Fysiskt utmattande!

Jag vill jättegärna surfa igen men det får bli när jag kommer tillbaka hit om ett tag med Dennis! Nu ska jag stiga upp och åka till Brisbane för imorgon kommer han! My Love! Kommer bli amazing.

Ha det bäst! Kram

Likes

Comments

Hello! Befinner mig just nu i surfers paradis! Jajamen, har lämnat New Zealand och är i Australien. Det känns riktigt kul och bra. Har träffat på en annan svensk som heter Amanda och vi har hängt en del, vi bor i samma rum vilket är jättekul!

Jag har 4 nätter här och det är bara en kvar. Vi har varit på stranden på dagen och festat på kvällarna. Det är så det går till här! I min Lonely Planet bok står det att om man inte intresserar sig för strand och fest är det ett "case of: move along there is nothing to see here.." Haha!
Jag trivs iallafall och imorgon sticker jag till Brisbane, hänger där en dag och sen kommer Dennis! Som jag har längtat! Kommer bli helt fantastiskt!

Ville bara titta in och säga hej, nu är det dags att gå och se ifall Amanda är redo för att stiga upp, det är iallafall jag! Man kan inte sova bort sin tid i paradise! :)

Här kommer lite bilder också!

Massa kram

Likes

Comments

Likes

Comments

​Hej alla finisar! Jag har haft ett par riktigt häftiga och knäppa dagar. Vi anlände i Queenstown igår, dagarna innan det hängde vi i Abel Tassman & Wanaka. Vi paddlade lite kajak och hade det skoj! Sedan fick jag veta att i Queenstown var det dags för det omöjliga och totalt ofattbara - Bungyjump... Inte vilken bungy som helst utan Nya Zealands HÖGSTA bungy på inte mindre än 134 (!!!!) meter... Fy. Redan där kan jag ju berätta att hela magen bara drog ihop sig. Så sedan dess har jag i princip varit döds nervös konstant, japp konstant. Jag har inte kunnat sluta tänka på det.

Sedan kom dagen, idag, den 8/12  - 2015. Det var dags... Jag vaknade vid 7 efter en kväll ute med barrunda, ganska tidigt, kunde inte somna om... 12.50 skulle vi mötas vid "the station" så jag klädde mig och knatade iväg, mötte på Chris från UK som också skulle hoppa. Han var inte alls så nervös som jag var.. Vi checkade in, blev vägda 2-3 gånger och efter en evig väntan kom bussen som skulle ta oss till bergen. Typ 30 min busstur, helt skakis, vi kommer fram, checkar in igen och blir vägda lite till (inte så kul som det låter...) sen fick man åka en jätte ranglig linbana ut till själva "huset" man skulle hoppa på. Detta lilla hus hängde mellan ett gäng vajrar i luften mellan två berg. FRUKTANSVÄRT. Man var liksom inte safe någonstans, man stod i detta lilla flygande hus som vajade i vinden, det blåste som attans. Flera hoppade innan mig, vissa var nervösa andra inte lika mycket. Det var två andra svenska tjejer där, när det är dags för den andra svenska tjejen så ställde jag mig närmare på sidan för att kunna se vad man går igenom ordentligt. Hon blev fastspänd med lite stödord och peppning från grabbarna som jobbade där. Han hjälper henne ut på plattformen... Och så vägrar hon, hon pallade inte. Då kan man ju säga att jag verkligen kände VAD GÖR JAG? VAD HÅLLER JAG PÅ MED? VAD ÄR DET SOM HÄNDER? Några fler hoppade och sen kom mitt nummer: 63... Jag sprang fram och fick sitta i den lilla doktorsstolen medans killen spände fast mig med massa selar och grejer. Jag var så otroligt nervös, rädd, panikslagen. Han hjälpte mig ut på plattformen och jag frågar flera gånger "what do I do?". Det går inte att beskriva hur det känns att stå där... 1 2 3... JUMP! AHHHHHHHHHH! 

Ja vad mer ska man säga om det? Man föll så länge, kändes som en evighet. Jag knep igen ögonen och hoppades på det bästa. Sen tog linan tag och då kunde man andas ut... lite! Efter andra studset drog man i en lina så man hamnade i sittande position.. Ja juste! Man hänger ju uppochner i fötterna! Fy.

Sen ville jag gråta, av lättnad och av rädsla. Man hängde ju där i det lilla snöret fortfarande! Så började de hissa upp mig och jag höll för blotta livet i snöret. Hade panik, rå panik. Vet inte varför egentligen blev bara så rädd. Höll fast mig så hårt jag kunde och knep igen ögonen igen. I videon hör man honom säga "There you go Malin! You can open your eyes now if you want!" och jag bara fortsätter blunda och hänger där som en liten apa. Så linade han in mig till plattformen igen och släppte ner mig, jag höll i honom och allt jag kunde hålla i och skakade typ i hela kroppen. Det var insane! 


Efter detta väntade vi på några fler som skulle hopa innan vi åkte tillbaka till fast land. Sedan skulle de andra göra "the swing", då ville jag också passa på så fick boka in mig på det jag också! 

Det däremot var en helt annan femma, jätteläskigt men mer kul. Lite som att gå på Gröna Lund ungefär! Man fick välja på tre alternativ, bli släppt bakofram, uppochner eller framåt. Jag frågade vad han tyckte och han sa bakåt. Så då blev man fastspänd i en klättersele och sedan satte man sig ner i luften, som en gunga! Så hissar dem ut en ovanför kanten. Killen som jobbar kollar på mig och säger "Do you want a countdown?" "No." Så tryckte han på knappen och jag for iväg bakåt med ett skrik. När fallet tar stopp gungas man runt lite mellan bergen och kan mer njuta av utsikten och känna efter mer än på bungyn.

Sen var det bussfärd hem, hamburgare med ananas på från Devil Burger (namnamnam!), vila, hejdå cocacola med gänget (vi stannar i Queenstown i några dagar medans flera av de andra fortsätter vidare med samma buss) och nu ligger jag i sängen. Imorgon ska jag och Carro köra Gokart medans de andra kör lite Zipline. 

Ville bara berätta mina tankar efter det värsta och häftigaste jag gjort i hela mitt liv och säga hej till alla där hemma! Saknar er och hoppas ni har det bra! 


Massa kram, Malin

Likes

Comments

Hello! Förlåt för att jag så sällan uppdaterar! Vi har väldigt sällan wi-fi så försöker spara lite på datan jag har köpt och så har vi kul så glömmer bort det! Vet inte om någon fortfarande läser eftersom att jag aldrig lägger upp något men kör på ändå. :)

Vi har gjort massa spännande saker på sistone. Vi har träffat mauri folket på två olika platser, varit på en skola och gett barnen lunch och haft pysselstund. Vi har varit på "Blueduck Station" en farm där jag och Malin red. Vi har vandrat "The tongariro crossing" där jag även besteg Mt. Doom! Sedan hamnade vi i Wellington där vi har tagit det lugnt. Nu ska vi vidare mot södra ön så vi väntar på vår färja!

Här kommer lite bilder från saker vi/jag gjort! Kramis

Likes

Comments

Motellet, jag & första stoppet mot paihia!

Regnskog & en växt i Paihia som är fågelliknande!

Trädkram, mer regnskog & natur!

Ett gigantiskt träd med mig, Victoria & Malin framför!

Den långa stranden vi åkte buss på!

Sand dunes & utsikten vid fyren!

Glädjeskutt på stranden i den galna blåsten!

Fyren!

Mer skutt i den vykortsliknande omgivningen!

Vi 3!

Mer skutt, fish n chips & natur!

En fantastisk godis burk jag hittade idag med nästan ett kilo skittles! Nej pappa du behöver inte vara orolig, jag köpte den inte!Ja det var väl det hela än så länge! Jag ska försöka uppdatera mer nu och då så det inte blir lika långa inlägg och blir lättare att förstå men jag har inte haft wi-fi!

Nu är det läggdags! Hoppas alla henna kylan mår bra och nu vet ni att vi i allafall gör detsamma!

Natti natti från andra sidan jorden! Kram

Likes

Comments

Hej! Äntligen! Jag har inte lyckats få tag på wifi förens nu men här kommer en liten update och en gigantisk bilbomb, vi börjar med texten.

Vi anlände i Auckland den 19/11, vi hade inte bokat något hostel och det visade sig att allt var fullt. Vi fick låna en dator på flygplatsen där vi tillslut lyckades få tag på ett motell utanför stan. Vi köpte simkort till telefonerna och hoppade in i en taxi buss för att finna motellet. Motellet låg ca. 15 min från själva stan och var inte jätte mycket att hänga i julgran, dock har vi nu förstått att det är så det ligger till med de flesta boenden.

Dagen efter gick vi upp tidigt, tidigt för att ta oss till Stray bussen för att åka vidare mot Paihia. Vi fick därför gå till en vanlig central buss som tog oss in till stan och därifrån promenerade vi en stund. Backarna i Auckland är inte att leka med! Det är som i San Fransisco, hur höga upp och ner backar som helst!

När vi hittat rätt busshållsplats käkade vi en snabb frukost som vi köpt med oss och väntade. Sedan åkte vi till Paihia, på bussen kunde vi boka hostel via Stray vilket var skönt (företaget vi åker med). Paihia var jättenice! Vi kom dit på kvällen och hade ett stopp i en regnskog påläggen dit. När vi var framme hade vi köpt BBQ biljetter och fick middag och en öl. Vi spelade lite kort och sen gick vi och la oss, dagen efter gick vi upp tidigt igen för att åka på dagstur till "Cape Reigha" (stavning?). Det har blivit mycket springande då vi tagit fel på mycket tider så vi har blivit stressade, nu var vi jättenära på att missa bussen men allt gick bra!

På dagsturen stannade vi i en till regnskog, åkte buss över en jättelång strand, alltså på stranden! Det var ganska coolt vi åkte jätte jätte snabbt för annars fastnade man i sanden och han var tvungen att åka precis där sanden var blöt men inte i vattnet och inte där den var torr! Sedan åkte vi sandboard på "the sand dunes" vilket var kul. Man var dock tvungen att promenera upp för sanddynerna vilket var det jobbigaste jag gjort i träningsväg någonsin! Efter det åkte vi till en resturang där alla fick köpa med sig "fish n chips" ombord. Fisken var fångad lokalt samma morgon och vad jättegod. Sen åkte vi tillbaka och hängde i paihia på hostlet innan vi gick och la oss. Imorse åkte vi tillbaka till Auckland där vi är nu! Vi bor på ett sunkigt hostel om man jämför med det i paihia som var jättefint och billigt. Här är det dyrt och ofräscht! Men vi klarar oss, sålänge vi får sova!


Ja det var väl lite kort om lite av det som hänt hittills! Svårt att få med allt för det är så mycket hela tiden så förlåt om inlägget blev långt! Gör ett nytt inlägg med bilder! Til next time! Love

Likes

Comments

Hej allesammans! Dagen är kommen. Om cirka 5 timmar sitter jag i bilen påväg mot Arlanda med Dennis. Mamma ska möta oss där och ta en fika innan dem sänder mig mot framtiden! Flyget går 18.05 sedan är jag framme i Auckland den 19/11. Spännande!

Känslorna och tankarna är blandade. Försöker fokusera på det viktiga först, som att packa. Ja det stämmer jag är inte klar med det... 👏🏽

Såhär ser det ut i vardagsrummet just nu!

Ville göra en liten snabb uppdate innan jag lämnar tryggheten!

Vi hörs! 👋🏼

Likes

Comments