Header

Jag har varit hemma hos mina föräldrar hela sommaren, men om en vecka är det dags att åka tillbaka till Haparanda igen. Denna gång tänker jag inte ta med mig halva livet upp utan Max 2kartonger och en resväska, självklart gitarren med.
Men jag kom på att det kan vara bra att städa bilen innan jag packar den så idag har jag rensat ur allt skräp(lite för mycket skräp var det) och just nu väntar jag på att mamma ska komma hem så att jag kan få grejer för att städa ordentligt.

Jag har även gett mig på att försöka lära mig dricka kaffe, då jag redan är koffeinberoende och det är billigare med kaffe än Cola och energidryck. Blandade i kaffet i varm oboy och lyckades för första gången få i mig lite kaffe(som inte var i bakverk).

Bilder: Mitt oboykaffe och min lunch bestående av soppa och vatten.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar innan jag ska på en liten turné med skolan. Vi är 3 ljudtekniker som ska åka med musikerna till 4 olika platser för att ha gigg. Vi åker på Onsdag till första gigget och sedan är det gigg varje kväll.

Vi kommer ha 2 andra band med oss, utöver skolans musiker, så vi är ett helt gäng som åker. Är osäker på ljusteknikerna men tror att det är 3st där med. Så sammanlagt är vi 6 tekniker på 3-4 band och för rigg och riv. det låter inte så mycket men på de gigg jag hade på praktiken så var vi max 4 och det gick bra, så det borde gå ganska snabbt att rigga och riva, iallafall om jag får styra.


Turnéschema:

Onsdag: Piteå

Torsdag: Gällivare

Fredag: Överkalix

Lördag: Haparanda


Likes

Comments

Jag skrev tidigare om min och Kaspers vegetariska vecka. Ungefär en månad senare så tog jag beslutet att sluta äta kött helt.

Jag är uppväxt med kött och har alltid älskat det. Jag har inte kunnat tänka mig ett liv utan kött, delvis för att jag är så otroligt kräsen men också för att det är en stor del av matintaget i min familj.

Har ätit väldigt lite kött när jag varit här uppe och kände mig sällan sugen, även innan. Egentligen så tog jag beslutet att sluta helt i samband med att jag skulle hem över jul och inte ville ta varje dag och säga ”jag är inte sugen på kött idag” samtidigt som jag inte ville tvinga i mig det. I min familj är det ganska orimligt att inte vara sugen på kött. Så jag tog upp telefonen och ringde först min bror för att berätta det, han tog det bättre än jag trott så jag ringde mina föräldrar med och de tog det riktigt bra.

Det har varit lite jobbigt då jag varit tvungen att lära mig äta saker jag tidigare aldrig skulle haft nära min mun tidigare. Men jag har lyckats ganska bra och Kasper har varit till stor hjälp då han äter vissa saker jag inte ätit och vill lära sig äta ganska mycket som jag inte gillar i matväg så kan vi lära oss och prova tillsammans. Hade inte ätit ris och wokgrönsaker om det inte varit för att han ville ha det. Äter även sås och har även börjat äta lite fetaost. Det är långt kvar till Tomater, Avokado och Svamp, men det är saker ingen av oss äter så får ta det tillsammans. Älskar att ha en pojkvän med samma matvanor som mig.

Här är lite bilder på vegetarisk mat vi gjort. Ena är ris, wokgrönsaker och hemmagjord sås, den andra är lasagne gjort på morötter.

Likes

Comments

För något år sedan var allt så annorlunda.

Majoriteten av mina relationer var destruktiva.
Jag kände mig inte välkommen i skolan, jag mådde dåligt av att gå dit, eller ens tänka på att gå dit. Varje skoldag var en utmaning. Jag kände att alla tyckte att jag var dålig och att jag var fel.

Människan jag ville ge mitt hjärta skadade mig så extremt, mentalt. Och jag förlät honom alltid, kom alltid springande så fort han ropade och anpassade mig till fullo. Jag började tro på alla ord om att jag gjorde fel och trodde att jag inte förtjänade bättre. Jag intalade mig att han gjorde mig lycklig när jag blev mer och mer nedbruten för varje dag som gick. Allt för att han övertalade mig om att han behövde mig.

Jag kände mig inte som en del av varken min familj eller vänskapskrets. Kände att jag var dålig som människa och att jag inte klarade av någonting. Min socialångest var extrem och jag kunde knappt gå handla själv.
Jag kände mig i vägen för min bästa vän och min bror, de människor som alltid funnits där och fanns där även då.

Relationen med migsjälv var destruktiv och jag byggde på mina principer om att jag inte var värd något, att det är bättre om jag blir skadad än någon annan, för att jag ”kan ta det”. Och jag trodde att det var så det skulle vara.


Nu är allt så annorlunda.

Mina klasskamrater är några av de bästa människor jag träffat, de får mig att känna mig välkommen och alla bryr sig om och ser varandra. Jag har en lärare som frågar hur det är, så fort han ser att jag blir osäker. Jag känner mig inte dömd om jag inte kan vissa saker, och ingen ser ner på mig för att jag inte gillar samma saker eller samma musik som dem. Jag har varit hemma från skolan en dag, för att jag hade problem med magen, och jag ville så gärna gå till skolan, trots att jag knappt tog mig upp ur sängen.

Mannen jag valt att ge mitt hjärta till får mig att bryta alla principer om att stänga in känslor. Han tar hand om mig lika mycket som jag tar hand om honom. Visst har jag dagar då det kan kännas svårt med människor, då ångesten gör sig påmind lite extra, men då är han där och hjälper mig. Han accepterar mig för den jag är, för det jag gillar och inte gillar och mest av allt låter han mig experimentera med vad jag gillar och inte.

Jag har hittat var jag hör hemma och för kanske första gången någonsin så känner jag mig som en del av något. Jag har blivit modigare, jag kan både specialbeställa mat och handla själv. Jag inser mer än någonsin hur viktig min bästa vän är och har jag aldrig klarat mig såhär långt utan henne. Jag ser även hur mycket min bror betyder, och även om jag tidigare trott att han endast tyckte jag var jobbig och feg så vet jag nu att han alltid finns där för mig och älskar mig.

Relationen till migsjälv är fortfarande inte så bra som den kanske borde vara. Tvivlar fortfarande på mina förmågor och om jag är tillräckligt bra. Men många av mina principer har brutits ner totalt. Jag är värd bättre än jag trodde då, det är okej att någon är snäll emot mig och jag mår inte längre dåligt över det faktum att man inte kan klara allt själv.

Så hade någon för ett år sedan sagt till mig att jag skulle sitta i min pojkväns rum i Haparanda och äta kiwi och dricka monster, utan att längta tillbaka till Gävle, då hade jag sagt att de var galna, men nu är det min sanning.

Likes

Comments


Jag har lärt känna människor jag inte vet hur jag klarat mig utan

Jag har börjat bearbeta allt som hänt under gymnasietiden

Jag har börjat känna mig bekväm med min klass

Börjat tro mer på migsjälv och att jag kan klara av det

Drog ner på köttätandet och slutade nyss helt

Lärde mig hantera pengar

Insåg hur viktigt det är att omge sig av bra människor

Att komma hem när man varit borta är som att komma till paradiset

Jag har lärt mig säga ifrån

Lärt mig att jag är viktig

Jag har börjat med beteendeterapi för min socialångest

Störst av allt har jag lärt mig acceptera vänlighet och att människor faktiskt kan vara bra


Visst går det upp och ner även här, men det är så livet är och jag är aldrig ensam när jag mår dåligt. Det finns alltid någon som jag kan vända mig till som inte är mer än några minuter bort. Visst saknar jag mina bästa vänner som finns väldigt långt bort, men jag vet att de alltid finns där för mig och stöttar mig.

Sen har jag självklart lärt mig så mycket inom ljudteknik som jag aldrig någonsin trott kunnat vara möjligt, och jag är medveten om att det kommer ännu mer.Likes

Comments

Okej, det har hänt massor här uppe. Jag har varit i Finland på nattklubb, varit bärhjälp på teatern, haft en hel vecka med Ljusutbildning och nu är vi i full gång med att förbereda inför Kulturkvällen den 2/11 och Coverprojektet.

Kulturkvällen är något vi elever fått vara med och anordna så det ska bli spännande. Alla linjer ska ha en roll. Musikerna spelar, vi sköter ljudet, konst och Inredning ska ha utställning och ljus sköter både upplysning av konst och scenljus. Så de flesta är involverade, allmänna linjen kommer antagligen få hjälpa till där det behövs.

Coverprojektet är en uppgift där vi ljudtekniker väljer en varsin redan existerande låt och med hjälp av musikerna ska spela in den och sedan mixa den, med målet att likna den egentliga låter så mycket som möjligt. Trummorna ska vara klara före höstuppehållet, som är v.45. Så det är lite stressigt eftersom vi nyligen fått uppgiften och vi vet att alla är upptagna inför kulturkvällen, men har pratat med alla musiker jag behöver och paxade de jag har bäst kontakt med och litar mest på.

Sen i måndags så beslutade jag och Kasper(som bor här) att vi ska bara äta vegetariskt denna vecka så igår åt jag vegetarisk mikropizza från Coop(Typ Billys fast Coops egna), vilket faktiskt var gott, brukar annars ha svårt för vegetariska saker jag inte tillagat själv, ungefär som med andras köttfärssås(Vissa har svamp i och jag tycker inte om det alls). Även tomatbitar är något jag avskyr med hela min existens, men det var inga sådana på fast det stod att det var tomat, rödlök och paprika på, så det var gott. Idag vet jag inte vad det blir men det är inte så att vi brukar äta speciellt mycket kött så det är nog bara att äta som vi brukar.I helgen blir det Halloween firande och Tacomys med hela kollektivet och större delen av skolan.

Likes

Comments

Har varit inaktiv men aja sånt som händer!
Har börjat läsa en ny Stephen King bok, Död Zon. Den är riktigt bra och vill typ aldrig släppa den när jag väl tagit upp den.

I helgen står hårfärgning på schemat, ska färga både mitt och Kaspers hår. Kommer antagligen ta upp hela lördagen men kanske hinner umgås med någon efter det... eller läsa lite till 😍

Likes

Comments

Okej, jag skrev inget efter fredagen men festen blev lyckad och jag är imponerad över att jag minns så mycket eftersom jag blev så full att jag till och med drack öl 😂 Slänger med en bild från innan festen.

Sen har veckan swishat förbi! Såg norrsken en dag här som var rejält. Det är ju norrsken nästan varje kväll men då var det imponerande.
Grillade i måndags med Niclas och Kasper, senare fick vi sällskap av William och Matthias. Vi skulle spela in så hittade en grillplats och spelade in elden.

Men nu måste det förberedas för vilsepromenad med David, William och kanske några från huset 😊

Likes

Comments

Nu har första ordentliga veckan passerat och jag har gjort min första mixövning. Med goda resultat och godkänt av Anton(ljudteknik läraren)! Jag har även haft 4lektioner ellära och några ljudteknik lektioner. Mer vet jag inte om hänt sedan igår...

Jo juste, det råkade bli en 3h promenad med David igår. Det var inte riktigt planerat men det var trevligt, trots att vi gick vilse och hamnade i Finland. 😂

Nu blir det snart tacos med Barcelona crewet och kanske lite festfix inför morgondagens fest som antagligen kommer hindra mig från att blogga imorgon kväll, kanske kan bjuda på någon partey bild innan.

Likes

Comments

Allt går bra här uppe. Skolan har kommit igång och har haft nästan alla av mina tillvalskurser, har Bartender utbildningen i eftermiddag.
Finska är ett av mina tillval och vi kom väldigt långt på lektionen imorse. Just nu sitter jag dock med förberedelser för ljudteknik uppgiften vi har, vi ska ljudsätta en film och jag har tagit initiativet till att hitta på vad de pratar om. Har just nu några förslag på handlingar så vi får väl se vad som händer med det.

Iallafall så kan jag uppdatera lite om vad som mer hänt sedan sist. I söndags så grillade jag och Niclas majskolvar, satt 15min och skruvade ihop grillen, sen kom Jonas(Ljudtvåa) och Jonna(Singer/songwriter elev) och grillade marshmallows med oss och sedan gick vi och såg på film i filmsalen på skolan, tillsammans med David och William(Ljudtvåor). Efter filmen så var klockan typ halv tolv på natten så hälften gick och sov medan jag, David och William gick en promenad som skulle vara typ till vattnet men slutade med att vi gick runt halva Haparanda.
På måndagen började lektioner och så har det varit hela veckan sen. Kommer utöver vanliga kurserna som ingår i linjen så har alla 2-4 tillval och jag har 3. Video och redigering på måndagar och Finska och bartender på torsdagar.

Annars händer inte så mycket mer än att vi har festplanering hemma i kollektivet.

Likes

Comments