Ja då va de småttingarnas tur att börja uppleva våra svenska semester äventyr.

Vi bokade stuga på High Chaparral. Mitt 14de besök vilket va skönt för jag kunde sitta o hålla i vagn och hundar o låta de övriga gå runt. 😂 Men nytt för Tobias, Colin och Felicia. Dom stora ungarna har åkt dit varje år sedan dom föddes med deras pappas familj. Dom hade även en kompis med.

De va trevligt. Alla skötte sig fint
Men Colin är på världens trottsålder
Han skriker, river allt, kastar mat, tallrik, glas på golvet. Allt han kommer åt åker i backen. Och han rymmer så fort han får chansen. ... så de va mest show att hålla reda på han.

Så glad att vi bokade frukostbuffe. De va typ de jag såg mest fram emot. wow De va den bästa frukosten jag ätit på länge. Så prisvärt!!! o fantastiskt gott.

Gick in i v 22 i onsdags.

Det går undan !

På måndag kommer 200 st häckplantor som ska planteras, ja de blir inget staket. De blir en vintergrön ligusterhäck. Sen kommer 1ton sten vi ska ha i rabatter som dekoration. Tobias har drygt 2 v semester kvar. Mkt som skall hinnas med innan dess 😥

Vi fick besök idag av Mamma och moster med mina kusiner. De va lite roligt för barnen va lite ledsna för vi inte hade midsommarfest som vi brukar ha. Men vi orkade inte då vi va hemma på eftermiddagen från semestern. Vi grillade hamburgare. Och åt en köptetårta 😂😂😂

Idag åt vi karre med ungstektpotatis med röra på turkiskyoghurt och morötter. jättegott. Va från Linasmatkasse. Men jag ändrar alltid lite till min fördel 😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

igår fick jag en hel dag för mig själv. Kan inte komma ihåg när de hända sist.  4 h hos frissan  och sen va jag bjuden på middag hos en fantastisk vän. Dagen började med en god frukost och sen bar de iväg.

Före 🎃

Efter 🎈

Jag är nöjd! idag är det Emilias tur, sen är alla sommarklippta. 💇‍♀️

Jag åkte hem om ett par timmar för sen åka iväg på middag. Tjejsnack god mat och alkoholfritt fläderblomsvin👌

Så himla gott. Underbart att bara få skratta, och mysa utan att bli avbryten 5011 ggr.👭

Likes

Comments

Ja inte för mig, men för kidsen. Hammenhög har en liten bassäng och idag hade Tobias o dom stora tid att åka dit. Vi bakade först över 100 kanelbullar och några längder. Sen ett 50tal muffins. Vi frös ner i små påsar så man kan ha med på utflykten som tex till badet, lekplatsen ect.

Sen lite gräsmatta klippning och Tobias och Colin satte upp en tältleksak som vi köpte för någon dag sedan.

Imorgon är det dags för en skönt avkopplande stund hos frisören. Äntligen ska jag bli sommarfin 🌸🌸🌸
Känner verkligen jag behöver de. Jag har svårt att acceptera mina gravid kg. Jag tycker de är jobbigt och trivs inte med mig så, dels har man i bakhuvudet att de kan skena så fort om man inte tänker sig för. Nu kommer jag aldrig att väga 135 kg igen. Men tankar finns där. Alltid. I varjefall en stund hos frisören ska bli härligt.

Likes

Comments

Välkommen vecka 21 🌸🤗

20 talet känns så lång. De känns som man står o stampar någonstans i mitten utan de händer något. Otroligt att vi närmar oss ännu en milstolpe. 22+0 Då sjukvården försöker rädda vårt barn om de skulle på något vis sättas igång. De är en chans för överlevnad. Vilket känns viktigt och stort.

Vi va iväg på Boohlsson( som ett mini-ullared brukar jag kalla de för att förklara för folk som inte är ifrån krokarna)Där finns allt och lite till.

Dom stora barnen behövde sandaler. Tobias köpte en sån slangvagn med en vattenslang på. Jag köpte fula mysbyxor som jag kan trycka ner röven i, som är jätte sköna.

Sen tog vi en lunch på Bullen och bönan.

Vi tittade på barnvagn på babyhörnan. Colin rev hela stället typ. och fick för sig att typ släppa all snor från näsan han har sparat under hela sitt liv typ 😲😲🤤 Så där rusade Tobias med en lite papperstuss efter ungen som kutade runt för kung o fosterland, Han sprutade snor i hela affären. Kul. Säkert så välkomna igen 🙈 Felicia gick o ställde sig i en hörna o skrek " JAG MÅSTE BAJSA" Hon har ett oerhört behov av att sitta själv , vilket inte va så passande i en möbel och barnvagnsaffär... Då vi skulle på massa ärenden fick hon ha blöja på. Tur bajjade hon aldrig🙈

Jaja. Hem o slängde mig på soffan. Att va ute någon timme gör mig så otroligt slut i kroppen. Jag får betala hårt för de.

Likes

Comments

Idag fick jag sovmorgon 🤗🌸 Ända till 09.16 Det är ren lyx för mig. Sover dåligt kan inte vända mig i sängen. Allt gör ont. Kan även va så att någon snarkar som morgondagen aldrig skulle komma igen. Men nämner inga namn...

De vart lekplatsen en stund. Barnen va uttråkade. Colin gnäller ihjäl oss hela tiden. Hatar tandsprickning. Colin är så känslig för de.

Efter lekplatsen köpte vi glass. Sekunden efter man inser att man borde bojkotta glass för den hamnar överallt istället för i munnen.

Blåste på bra idag, men tur så ligger trädgården lite i lä så barnen solade lite. Felicia tyckte gräset va äckligt så hon solade på plattorna. 😂

Längtar efter värmen. Har vart länge med ostadigt väder. Vill hitta på med saker utan att klä sig som en dag i februari. Jag är extrem frusen. En sån som sover med strumpor. Iskall om fötter och händer året om. Hatar att frysa.

Barnen fick hjälpa till att dra ogräs. Jag satt på en stol o kommenterade va alla skulle göra.  Några handlade fika, några jobbade med trädgården, andra fick undan lite saker o gjorde iordning högen som skall till tippen. Med pinnar o kvistar, skit o mög  mm.

Till kvällsmat så blev de en tacolasange. Barnen åt som bara den.

Man får som jag skrivit innan höra mkt när man är en stor familj som skaffar barn. Men när våran äldsta pojke säger vid middagen . En till, Mamma, En till! sen kan de nog vara bra. Då värmer det om hjärtat. Trotts Tobias protesterade vilt att nää de räcker efter lillasyster 😂😂💙 så försökte alla barnen övertala honom. 😂 När han började prata praktiska saker som när vi inte fick plata i två bilar o fick ta busskort o köpa en Skånetrafikens buss skrattade dom högt 😂😂

Likes

Comments

Dagen spenderades på ystads sjukhus. Jag och Tobias. Kunde ju va på något spa istället för på ett sjukhus, men tillsammans va vi, ensamna en hel dag.

Vi lämnade Emilia Felicia och Colin hos svärisarna. Colin får nya tänder o är lite febrig. Men de hade gott jättebra!
kl 9 va lämnade vi dom i simrislund

jag mådde illa hela vägen av nervositet. tänk om ... tänk om. Man ska inte ta något förgivet!

Väl framme så gick klockan i snigelfart. kände mig som i en matrix film. Alla ljud,  alla samtal vart så söliga. Måste va pensionär måndag för jag har aldrig sett så många pensionärer som väntar i ett väntrum.  Tänk Coop en fredag när de är extra pris på kaffet..

i varje fall så vart de vår tur ..

De håller på renoverar lokalerna så hon bad så mkt om ursäkt för de lät så vi fick verkligen gala .. 😂

Allt såg bra ut. Hon frågade om vi ville veta kön och de ville hon.

jag har vart så säker på pojke! De har skrikit i min kropp.

Hon började visa rumpan.. -här är bena, rumpan och... - DE ÄR EN FLICKA ! sa jag. De va så tydligt. Man såg de tre strecken direkt.

Jag är forrfarande lite i en patetisk chock. Jag trodde verkligen inte. 😂😂

Men en Lillasyster blir de. Så välkommen så älskad.

Sen hade vi lunch innan nästa besök.

En kycklingpaj på Espressohouse.

Vi har som tradition att köpa de första plagget till bebis efter ultraljudet så de vart in på kappahl.

Dör lite varje ggn när jag ser så sött de är.

Tillbaka till spec läkaren som alltid är sen. Aldrig har dom passat tiden. 40 min sena.. inte okej. De började med ett 35 min långt ultraljud precis samma vi hade kl 10. Jag fattade ingenting för jag skulle dit för göra en blodutredning. Tydligen skulle at läkaren träna och behövde mäta någon som gjort ul precis för att se om hon får samma siffror. Fick mina remisser sen mot simrishamn o hämta kidsen. jag slängde ihop en tårta på 10 min. Köpe botten haha 😂 Grejen va att kidsen ska avslöja könet.

De va ingen skönhet till tårta men barnen va så glada och tyckte den va god..

Elias gissade pojke
Albin flicka men ändrade sig i sista sekund till pojke.
Emilia vet aldrig 😂
Tobias o resten av världen trodde tjej

De tyckte de va jätteroligt o självklart är könet inget vi bryr oss om. Men de har väl vart en sak som vi knutit oss tillsammans med. Pratat om tillsammans. Och undrat.

Nästa grej är namn.. 😂😂

Trött,helt slut ont ööööverallt nu ska de bli så skönt att sova.

Haj o i vaj ... Vi ses i drömmarnas land.

Likes

Comments

idag har jag inte haft många timmar uppe. Jag har ont. Överallt. Jag har också haft en riktigt nere dag som man kan ha ibland. Så man funderar på allt och ingenting. Men ändå blir de katastrof.

Vi tog blöjan för Felicia idag på dagtid. tom vilan gick bra. Hon har vart så bråkig med blöjan. Kniper en hel dag..

Colin hänger på så gott han kan o de vart en liten olycka oj va han blev arg när han fick kiss på sig. En vecka sen ger sig nock de för förhoppningsvis bägge.  Målet är att alla är blöjfria tills lillen kommer.

Men de absolut jobbigaste just nu är att hantera besvikelsen ifrån de stora barnen. I veckor har jag bett om tider från deras pappa som dom kan ses... Då de är en natt väldigt sällan. Helgerna är nästan helt slut nu. Han får samma info från skolan som alla andra föräldrar, dvs han visste väl om skolavslutningen, även fast han inte  kom, kunde han ju ringt?  Frågat hur de va? Jag är trött på att få torka deras tårar gång på gång när han lovar att ringa tillbaka efter barnen smsat.. o han gör inte de. Dom sitter med mobilen o väntar en hel dag. Dom stirrar på en tom skärm.

Idag när jag skrollade på instagram ser jag en gemensam bekant som vi två har som lagt ut bilder på deras pappa, I köpenhamn. Ett av barnen ser detta och  sväljer gråten gång på gång. Han skulle ringa mig Mamma !!!! Men han gjorde inte de hulkar han, Han har aldrig tid med mig men åka till köpenhamn de kan han. Ytterligare en dag får man torka tårar. Jag kan inte mer än be om tider som han aldrig lämnar, tjata utan respons, jag kan inte mer än att berätta sanningen för jag vägrar att ljuga de i ansiktet för hans vägnar.
Jag har berättat hur de mår till han, att de vill hälsa på, men de blir ingen respons. Jag kan inte göra nått mer än de vi gör, trösta och finnas där men de tar ju på en också.. Tråkigt inlägg men så ser de ut.

I morgon kommer Emilia hem från en helg hos mormor, De älskar att få lite själva, pyssla och dona där. Bli lite bortskämda. Det är viktigt.

Vi har städdag i morgon. Vi storstädar alltid på söndagar. Så de värsta är klart till veckan, barnen är väl inte jätteglada över de, men rummen ska städas, de tvättade kläderna ska läggas i sina lådor o smutstvätt ska läggas rätt. Superjobbigt... Allt är jobbigt om de inte är tjejer, youtube eller spel😂😂

Jag tänkte göra matlistor så man slipper tjatet om "Va ska vi äta!" svårt att vara kreativ samma mat går oftast om och om igen- så vi beställde från Linas barnkasse varannavecka för att få lite inspo! Roliga rätter och barnen kan hjälpa till att läsa recept och vara med. De tycker dom är jätteroligt. De är oftast ett barn som hjälper till att hålla i middagen.

Känns som de är någon vuxen i köket jämnt på sommaren. Frulle,fruktstund, lunch o mellis, kvällsmat och kvällsmacka. 😂 

På måndag smäller de. Det är stora ultraljudet och specialist läkare. Man skulle kunna tro man ta de med ro men det blir värre o värre för varje ggn. Rädslan för något fel 😣😟💙 Man ska inte ta något för givet.

Nä innan alla förpestas av min negativitet slutar jag för idag. 😟

Hoppas morgondagen blir bättre...

Likes

Comments

Då va skolavslutningen över för 2017.
Morgonen va ovanligt stökig. De kivades över vem som skulle duscha först, vem som fixade frissan si eller så, de va nerver utanpå och innanför. Men iväg kom dom tillslut. Skolan bjöd på frukost så sen skulle alla mötas 9.30

Mamma o hennes man kom också förbi. Emilia följde med dom hem sen, då pågarna va där förra helgen.

Tobias började kant skära gräsmattan efter uppmätning han har fixat. Sen ska kantstenar sättas.

Felicia va på myrjakt och vart sur för hennes bröder sprutade ner henne med vatten. Så hon satt en stund på tork.

Elias och Colin vattnade blommor.

Sen bar de väg till brännboll. Jag och dom små hejade fram alla. Nää rättare sagt de små tyckte de va astråkigt att sitta i vagnen o vänta på att spelet skulle va över.

Vädret växlade snabbt och blev jätte kallt o blåsigt, så vi tog oss hem snabbt efter spelet va slut. Jag frös så jag hackade tänder. 😣

Nu är dagen över. Ingen väckarklocka ringer 6.40 på länge. 🤗🤗💙

Hoppas på en fin sommar tillsammans.

Likes

Comments

Idag åkte vi till Svärisarna. Dit kom även  Svärmor Lisbeths syster Liselott med dotter Ann-sofi, hennes man och 3 barn. Ann-sofi väntar deras 4de barn om 3-4 veckor.

Barnen hade jätte kul. De lekte drack saft och åt korv med bröd. Sen vart de en kakbuffe 🤗

Väl hemma är trötta barn.

Emilias klass är i tidningen idag. De kämpar för två klasskompisar som skall utvisas till syrien igen.

Har haft lite sofftid nu ska vi strax röra ihop tårtan. Avslutning i morgon. Jag är så lycklig att de fick börja här. I denna skolan. Elias som är väldigt fäst vid sin lärare Jessica sa, Mamma Jessica fick mig att börja älska skolan. Jag kommer sakna henne så mkt. Det är de bästa betyget någon kan få. Vilka kämpar dom vart i skolan barn som lärare 😀

Tårtbuffe i morgon. Varje familj kommer med en tårta. Så vi gör våran traditionella avslutningstårta  🎂🍰 En klassisk supergräddig jordgubbstårta.

Måste slänga upp en bild till på Colin 😂 Alltså den ungen. Ligger som en kung i soffa  o ser Alfons Åberg. Han ger oss så mkt skratt och tårar. Älskade unge

Likes

Comments

Nationaldagen. Byn anordnade ett litet firande på torget.

Lite tal, En söt liten pensionärskör som sjöng sen köpte vi lite korv med bröd och kyrkan bjöd på glass. 😊🇸🇪🌼🇸🇪

Vi prövade Linas matkasse för första ggn. Spansk potatissallad med salsica (stavning?)
klart godkänt.

Vi svängde ihop ett äppelbröd och en persikopaj

Vecka 20 imorgon och halvvägs ✊🤰

Likes

Comments