igår va vi hos mamma. skönt att få lite avlastning, då Tobias inte kunde komma hem igår  Skånejävlatrafiken ställde in alla tåg fram till kl 12 i går morse pga elfel.  Extrabussarna körde förbi dom bara. Han kom i vilketfall inte hem. Tobias har 1.5 h restid mellan malmö och vårt hus och efter nattjobb är de inte så kul att bli fast. Han åkte hem till en godvän och slagga där några timmar. Men nu är han påväg hem.

Pojkarna sov över hos mormor och jag hade egentid med Emilia.

min bror tog en sån fin bild på henne igår.

En del av oss syskon.

ica säljer egenrullade köttbullar. Perfekt när man inte hade någon energi att rulla själv.

Det va mkt lek och kärlek igår för barnen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

som inte vill ge sig. Den är hemsk. Jag har kort tid på mig att försöka vända huvudvärken innan den går över till migrän.😭 Har haft problem med återkommande huvudvärk/migrän sedan jag slutade med LCHF i oktober.😣

Felicia vägrar att sova på föris. Men slocknar i soffan efter mellisen.

Sam är lite utav en polis. Han har stor insyn på hela byn då vi har huset mitt i byn, då vi har köket längst upp i huset så har han alla chanser att glo på folk 😅 Vi har som en liten busstorg framför oss på framsidan, där de reser rätt mkt folk genom dagarna. Han älskar att speja i fönstret. Kanske kommer de en hund lufsandes, då byter han fönster till hunden inte går att se längre 😅

idag va han ute på ballis och luftade sig lite. Självklart lägger han läpparna på räcket och lämnar trevliga snigelspår efter sig. Han har börjat rycka upp sig lite och är inte lika nere och ledsen längre.

Valborg= firar man de fortfarande? Har bara minnen från skoltiden att alla ungdomar söp sig redlösa hela långhelgen. typ som dagen innan lucia (lussevakan) Idag fick skåne finbesök av min syster och bror. Kevin fyller 21 på måndag ❤🎈🎉 Han är 10 år yngre än mig. Näst minsta 👶

Hoppas ni får en alldeles förträfflig helg. Tobias ska snart till jobb. 7 dar kvar s j uuuuuuu dagar kvar 🎊🎉🎉 sen 8 veckors semester 🎈

Likes

Comments

Albin fick va hemma idag. Han har ett ca 2-3cm brett och 0.5 cm hög bulle . En riktigt blodutgjutelse mao.

Han har haft ont där men de är ju inte så konstigt.

Elias underbara fröken lovade deras klass en knytis om alla barn kämpade efter deras egna förmåga och gjorde sitt bästa på de nationella provet. Nu är de klara med proven och barnen hade kämpat kanonbra!

Vilken sporre med en klassknytis 🤗🤗 Elias har längtat ivarjefall.
Så himla mysigt.
Vi valde att rulla chokladbollar som är mjölkproteinfria så alla kan ta del utav dom. Dom blev kanongoda, smakade ingen skillnad mot vanliga.

Colin har haft en explosion med tänder och har fått dom tidigt, nu kom  de sista två. Colin har så ont. 😫 Han vill helst sitta i knät. 

Tobias börjar sin sista 7 dagars nattvecka i morgon. sen är han ledig i 8 v e c k o r! Hurrahurra!

Igår va trädgårdföretaget här igen och tog de sista måtten. Snart kör dom igång. Vi längtar så, ska bli så skönt med en normalträdgård. Det ska läggas plattor runt husen och gamla fruktträd skall bort. Trädgården skall planas ut och Tobias ska bygga staket. Nytt gräs skall rullas ut. Det ska läggas kantsten och plantera. De kommer ta några år. i år hinner vi inte allt på en sommar, jag kan inte böja mig pga mina fogar så Tobbe står själv med allt. Stackarn. Men  så får de bli. Nr 1 är att inhänga allt. Så man kan va ute med hundar o barn. Vi har ju ett gatuhus så de måste va absolut säkert för både tvåbeningar och 4 benta. Men vi ser fram emot att starta iaf  👍🤗🤗

Likes

Comments

Albin va med om en olycka ute idag. Han fick en planka kastad av misstag i huvudet. Och de träffade väldigt olyckligt. Han blödde väldigt kraftigt och har nu en stor blodutgjutelse i huvudet och ett stort sår som vi efter många om o men fick att sluta blöda.

Tur ligger sårkanterna fint ihop. De behövs inte sys eller limmas.

Stackars pojke som av misstag kastade pinnen. Han kom och bad om ursäkt mitt i allt tumult.

Tobias och Elias gick hem till pojken sen och berättade han inte behövde va ledsen o rädd, för de va ju bara en olycka.

Jag älskar Tobias att han tänker så. Han tänker på pojken som råkade skada Albin. Om hur han mår o känner och vill berätta för honom att de gick ändå rätt bra. Att de va en olycka.

Albin fick ligga med frysen broccoli inlindad i en handuk en stund och hämtade sig bra efter en stund.

Men de sekunderna innan man fattar va situationen handlar om. Man ser blodet bara forsa ner över örat och man tror att örat lossnat minst. Den är inte rolig.
Jag kan ta hand om sjuka, skadade och allt men när de kommer till ens egna barn eller familj blir jag alltid svimfärdig efter. Efter adrenalinet släppt. 😭

Pojkarna sover i soffan nästan precis under vårt sovrum. Deras rum ligger i en avdelning i huset mycket längre bort och jag känner jag vill ha lite koll ifall han skulle vakna på natten. Vi har ett masterbedroom med egen toalett och dusch i anslutning till rummet. Så de är ju smidigt ifall man behöver tvätta av han om de börjar blöda igen.

De är ändå fint att se hur samlade de tre största barnen blir när nått händer. Hur de direkt agerar, hjälper och håller ihop med varandra. Elias och Emilia är känslomänniskor och behöver prata mkt om de som hänt. Emilia gråter mkt för hon tyckte de va läskigt. Elias får bara tårar i ögonen och sväljer undan.

Bjuder på en sista bild på Emilia. När hon är glad ❤🎈

Likes

Comments

idag kl 8 for jag till läkaren igen. För mina besvär, och framför allt fick jag svar . Varför jag har ont. När man fått många barn kan man få som ålderbrock i livmodern vilket kan ömma och spänna och de är precis de som jag fått. Han visade med genomflödesläget att den va rätt stor.

idag gick jag in i v.14 och jag fick se de lilla livet där inne. Jag nojjar alltid inför undersökningar. försöker mentalt bygga upp någon form av skydd ifall beskedet är dåligt. Att de inte finns liv.

Den stora lättnaden när Liten kommer upp på skärmen är näst intill obeskrivlig, där är du vårt kommande lilla barn. Den levde loppan där inne. Ser ut som en riktig bebis nu❤ Fortfarande lite stort huvud mot kroppen. Jag längtar så himla mkt. Helt sjukt att man redan älskar någon så himla mycket trots man aldrig har träffat liten än.

Nästa vecka är de inskrivning. Blir sent denna ggn. Jag kommer att vara i v 15. Sen är de att invänta de stora ultraljudet som blir väl månadskiftet maj/juni , tiden går fort trots allt..

Jag brukar ha några milstolpar under graviditeten. Och vi brukar handla de första plaggen efter ultraljudet. Snart är vi där ❤🎈😍

Likes

Comments

våran Granddanois hane Sam är nere. Han har slutat äta och är nere o deppad. Han tog de hårt när våran goldenhane flyttade till ett sällskapshem när han inte höll för avel, vilket va anledning vi for till spanien för att hämta hem han. Han suckar o pustar och är inte alls samma glada Sam 

Felicia funkar bättre o bättre på förskolan. Hon är mkt inne på storbarnsavdelningen o leker. Hon är ju mer van att leka med större barn. i går kom de fram en liten pojke när Tobias hämtade o sa - Min mamma har sagt att ni har en jättestor hund 🤗😂😂😂

Colin tycker de fortfarande att de är jobbigt,  han skriker och gråter hysteriskt. Men lugnar sig efter 10 min. Sen fortlöper dagen utan problem.

I morgon ska jag åter till läkaren. Försöka få klarhet i varför jag har så himla ont i min livmoder. De har pågått i flera veckor. De är inte vanlig växtvärk utan något annat. Massa prover är tagna men kommer negativa tillbaka.
Hoppas man får en glimt på den lilla igen. v 14 i morgon. Veckorna går snabbt. Trotts man mår väldigt dåligt.

Tobias ska idag klippa ner resten av fruktträden vi inte hann i höstas. de är hundraår gamla äppel och päronträd som inte blivit skötta på många år. så de spretar o har sig överallt.

Likes

Comments

Ja vi har fått lyckan att vänta ytterligare ett mirakel igen ❤  31 oktober väntar vi barn nr 6. vårat 3dje gemensamma barn.

För oss är de ganska komplicerat, då jag inte kan bli gravid själv. Jag har en störning som gör att jag inte kan producera egna ägg. dvs jag går på tabletter i 5 dagar , sedan sprutor som gör att äggen mognar de sista och sedan en spruta till som gör att äggen lossnar och vi vet precis vilken dag ägglossningen sker. Vi var noga uppföljda med ultraljud och mätningar av äggen.

Vi har hållit på hela hösten. Vi ville ha de små relativt tätt för sen är de liksom över. Mina tre första är täta och jag föredrar de så.
Tyvärr fick vi ett missfall, på självaste julafton. Vi velade länge om vi skulle gå igenom hela processen igen. Vi valde att gå igenom det en sista ggn och de tog sig direkt.

Vi har fått fantastisk hjälp från den otroligt duktiga läkaren på simrishamns gyn, Mats Gunnarsson. Han har vart fast besluten att vi ska lyckas. inte ett ord om att vi är många, att vi önskar en stor familj. Bara massa positiv peppande och hejande!

I somras hamnade jag i en ohälsosam viktspiral. Jag gör så lätt det, antingen lite förmkt eller för lite.. Denna ggn va jag nere på 64 kg. Låter inte så super lite för många men för mig som är 177 cm lång blev de förmkt. Jag började få ohälsosamma tankar kring mat o vägde mig minst 5 -6 ggr per dag. Tillslut fick Tobias säga ifrån ordentligt. Han blev orolig, på riktigt. Men trotts mina kg kände jag mig stor o tjock. idag kan jag se på bilderna o se att så va inte fallet.

Många fina vänner frågade hur jag mådde och uppmanade mig att stanna i vikt.

Mina viktdemoner sitter i huvudet. De är ju därför jag en ggn i tiden vägde 135 kg, och kommer troligen alltid kämpa med dom.  Jag slutade röka, 26 november och ett halvår med hormonbehandlingar( biverkningar är viktuppgång) har gjort att jag gått upp de kg jag gick ner. surt men så är fallet. Är fortfarande normalviktig men på den övre delen.
Jag försöker komma till freds med att vikten kommer gå upp pga graviditeten. Men de är svårt. 😣

Det blev ett väldigt personligt inlägg idag. Hur som helst är vi mkt glada över detta lilla mirakel. Och kommer nu börja ta upp mitt bloggande igen, då jag mår väldigt dåligt så kretsar livet kring att klara av dagarna. Nu när graviditeten är offentlig så är de ju ändå lättare att skriva om sin vardag ❤

Hej så länge 🎈🎈

Likes

Comments

Lilleman Lilleman. Stackars älskade gosse. Colin har tagit förskolestarten hårt. Han har haft 2 förskole dagar sen pang legat sjuk.

Halsmanlarna är stora som köttbullar och 39 graders feber 😫

Han har släpat runt på tigertuffen hela dagen . Bara yoggi och glass har gått ner idag.
Bara hoppas de inte är halsfluss 😣😣

Likes

Comments

Jag är sån jäkla kyckling när de gäller tandläkaren. Mindes min Mamma fick åka buss efter buss för att ta mig till någon specialist tandläkare som hjälpte barn med rädsla. Meeeen jag lyckades på något sett bedöva denna stackars tandläkaren i handen, surt säger han till sköterskan att hon får ställa in dagens bokade besök för hans hand sover... lite på den banan har de fortsatt. Jag har bitit, skrikt, svimmat, slagits mm mm ( inte som vuxen haha  )

Men för 3 år sedan hittade jag Moa Sjörup i Ystad. Hon är verkligen toppen för mig. Hon slutar direkt vid minsta spänning. Så försiktig och snäll.

Svärisarna hade dom små undertiden. köpte med mig lite tårta. när jag såg en nybakad typ swartswaldtårta kunde inte denna grisen stå emot.

idag till kvällsmat vart de kebab i bröd. Så himla gott. skönt att slippa laga mat också.

Jag o pojkarna har börjat att se iron fist! Jag kommer iallafall lägga mig som en strandad val i soffan ... 🐳🐳

Likes

Comments

Idag så åkte Flickorna till Farmor och Farfar. Första ggn Felicia sov över 👏 Hon va så stolt när vi packade den lilla väskan och hon satte på sig den. Hon vill ju allra helst "gå till skolan" med sin ryggsäck som bla storasyster Emilia. Felicia vill egentligen göra allt som Emilia gör. och hon är verkligen världens bästa storesyster.  Spenderar all tid med Felicia när hon inte dansar till sin musik. Allt hon har delar hon med henne. Felicia lånade mitt hårband idag och kände sig så himla fin 😂❤ En till liten Diva i familjen 🙄🙄

Så jag hade två pojkar hemma idag Elias på 10 och Lilleman Colin som blir två sista juli. Så vi hade en mysig dag. Egentligen gjorde vi inte så mkt. Men de kan va skönt de med .

Jag tyckte Vi skulle se Greace för att den måste alla bara se ju 👏👏😂 Kanske inte lika uppskattad för Elias. Vi myser i soffan med täcke o kudde. ❤

Likes

Comments