allt släpper.

När hårda dagar med bröst pump, såriga vårtor och blodblåsor blir så mäktigt att allt annat i din värld bara blåses bort.

Tobias fick köra in till apoteket och köpa en pump i går. Tårarna forsade. Smärtan går aldrig att beskriva om man inte upplevt den själv. Men de gör så överjordiskt ont.

Isabell får fel tag. Vi jobbar på det. Det är värre med ena bröstet än andra. ivilket fall som helst har jag kämpat. Pumpat med denna nyinköpte superpump. De har pumpats snabbt som fasiken, hårt , försiktigt.Den har tom vart på väg in i väggen ett par tre ggr si sådär. De har gråtits över hur lite kom kom eller att de inte kom ut någonting när jag är stressad och gråter. Jag har fullgråtit, skrikigt och gråtit mer, riktigt sådär råhulkat över detta. I mina tankar har jag vart på väg att ge upp. Bara en ggn till... Glada tillrop från min man . Han har puschat och stöttat. Låtsas kolla igenom hela pumpgrejen för att hitta alla "fel" jag tror jag har hittat för de "funkar inte"  Vi köpte även en bröstvårtsnapp grej. En tunn plasthinna med en tut som man lägger över som skyddar. Den har funkat bättre. IBland har jag fått ta bort den efrer en miten stund och bröstvårtenappen har format rätt bröstet..

Nu ikväll alldelles precis. Tobias har precis somnat. Så nu  vaknar lillloppan och vill ha mat. Jag bävar... jag vet att jag har 17 minuter i total pain.. men så händer nått. När mjölken rinner till så ammar hon med rätt tag! Den lyckan och de ögonblicket fick  mig att tjuta lite till.

Dagens Isabell

idag hade vi lyxen att få besök av svärisarna. De hade lagat massa jättegod mat och kom över och bjöd 🌹 Så lyxigt och väldigt tacksamt. Smakade underbart. Stora pojkarna skyvlade 3 portioners var 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Världens storm av hormoner och känslor har övertagit min kropp. Känslan över tacksamhet och enorm lycka sköljer över mig samtidigt man kämpar för att inte oroa sig till vansinne för allt.

Tänkte skriva lite om vad vi var med om nu de senaste dagarna.

Den 17 oktober vaknar vi vid 7. Tobias undrar varför jag ligger kvar? Är de så att jag har redan i förväg bestämt att de inte blir nått idag. Vi skulle nämligen ringa in till förlossningen och höra om de va grönt att komma in. I flera dagar har vi följt de olika sjukhusen. De va fullt överallt och folk skickades hem till höger och vänster.
Småbarnen är hos Farmor och Farfar. Vi har haft en kväll/natt för oss själva. Vi tjocka glass i sängen och såg på film. Så där lagom latisgrisiga.

Vi ringde in vid 7.30 och en mkt otrevlig bm svarade att de tyckte de va ändå bäst att vi kom in kl 16 istället för klockan 9. För de hade inte riktigt tid med oss .. de va ju bara ett ställningstagande.. 😫 Vaddå ? sa jag! vi har ju bestämt i flera veckor att de är igångsättning som gäller.. jaja vi ser när ni kommer sa bm och la iprincip på luren.

jaha. Där satt vi, inte en unge i huset. Allt organiserat och fixat för tiden vi fått. Vart en frulle i tystnad. Vi bestämde för åka till svärisarna och spendera tiden med barnen som var där tills de stora barnen kom hem från skolan. Vi köpte med oss frallor och hade en mysig förmiddag/lunch där. Klockan gick sakta hela dagen men blev tillslut 16. När vi kommer in blir vi hänvisade till ett rum -Samma som vi hade med Colin faktiskt. En barnmorska pratar lite vad vi ska göra och att hon trodde det blev igångsättning inom de närmaste DAGARNA..... stopp stopp stopp.... vaddå dagarna. Är detta ett skämt eller. Missade dom att vi hade 5 barn och alla va utspridda i skåne? Jag fick ett snespel... ( lite roligt att jag sa till Tobias jag ville ha mkt fotto, han tog då en bild mitt i allt och jag skrattade ihjäl mig .... gissa så sur jag va här då..)

Sista magbilden 👍👍

Sen hade vi en lång väntan... Vi visste inte om vi fick stanna eller ej...


Tillslut kom BM och sa vi kör på ni kan stanna 👍 som ni ser på bilderna vart jag så glad.

Jag skulle få shotts utav någon medicin varannantimme med ökande styrka. Detta skulle få livmodern att börja jobba och värkar komma igång. Men funkade inte alls. De kom med shottar varannan h. Fick någon värk men de slutade direkt. Sista fick vi kl 7 av den nya personalen.

Va händer nu? tänkte vi! Ska dom skicka hem oss? Nä de skulle ta vattnet. Vid 10 tas vattnet den 18 oktober.


Tobias och jag förklarar bägge tydligt att jag föder snabbt och lätt när vattnet tas..

Bara en halvtimma efter avgången så känner jag hur värkarna börjar komma. Jag känner hur kroppen förbereder sig. Det går lugnt till men ökar fint. De pratas om att sätt dropp. sjukt konstigt tyckte jag när de gick så fint fram. Barnmorskan hade elev med så de va lite visningar och de planerade högt. Jag tackade nej till värkstimmulerande. Kroppen va på gång. Dom lämnar oss och jag kämpar på. Känner min andning och avslappning funkar och vi kör på en bra stund. Där efter ökar de lite i styrka och jag får lusggas är öppen en ca 6 cm. Sen går de fort och det ökar i styrka och kraft, här ifrån försvinner mitt minne. Jag säger till Tobias att hämta nån. Barnmorskestudenten kommer in i rummet undersöker och säger jaa knappt 6-7 öppet. Jag får en krystvärk. -Nej säger hon. Det är.för tidigt att krysta nu och vänder sig bort och ska ta något i skåpet. Då ser Tobias att en massa svart hår tittar fram. Bm vänder tillbaka sig och den paniken hon får,jag har krystat fram halva huvudet och hon är själv på rummet. Hon trycker på hjälp men ingen kommer och huvudet är framfött. Hon larmar.och in kommer 5-6 st springandes ( inget jag har minne utav) andas andas hör jag Tobias säga .. och strax efter kommer kroppen och Isabell är ute. 2 min krystande och jag fattar ingenting så ligger hon på bröstet..

En liten Isabell 3600 g och 51 cm. Jag vann gissningen exakt på gram och längd
Massa massa svart hår. Precis som Colin och Felicia hade. Sen blir de blonda 😂

i går va Felicia, Colin, Elias och Emilia och hälsade på. Dom va så lyckliga och glada.

Nu va de så skönt att komma hem. Har säkert missat häften. Men minnet sviker på så många ställen. Jag har sovit kanske max 6 h på 3 dygn så man är rätt skör. Vi ska bara njuta i vår bebisbubbla.

Just nu överleva amningens första dagar. Ni som ammat vet hur jäkla tufft de är i början. Med sprängfyllda bröst som värker o gör ont och en liten tjej med dåligt tag. Blodblåsor och sår. 😫😫😫

Vi är alla förälskad i vår lilla Isabell ☆Monchichi även kallad 😂😂

Likes

Comments

Äntligen, i dagarna tre har de kalasats. Och sista var med våra föräldrar. slängde ihop en tacopaj. Men bröt ihop typ 10 ggr under den tiden. svetten forsade och kroppen gjorde ont. Köksredskapen silades i luften 🤤🎈

Men den blev bra, och alla va nöjda. jag försöker alltid ha allt klart på så vis att efterrätten är förberedd innan maten så allt ska gå smidigt. Men så tyckte Ines våran strax 7 månaders goldenvalp att rulltårtan jag bakade tidigare i veckan såg smarrig ut så, så halva rök 🤤 👎 När vi åt maten. Jaja den va ju fin att titta på innan maten 😂

Nu är det färdigkalasat en bra bit fram 🎈

Vi har ifs Halloweenfesten men de är inte en 3 dagars historia. 🤣

Bebisarna i grupperna ploppar ut mer o mer. kan knappt se en bebis längre. Känner mig forever preggo och så ynklig. Jag har svårt med maten, är blek. Mamma gick förbi mig när vi hade ätit färdigt och klappade mig på ryggen.

Jag va så kallsvettig så hon blev helt förvånad. Men när hon står där och pratar fortsätter hon klappa ryggen så man låter som en svettig delfin. Man ba - snälla Mamma sluta klappa mitt svett 🤤🙈  Kroppen reagerar på allt jag äter och får kraftiga dumpings. Jag svettas, och blir svimfärdig. Får gå raka vägen från matbordet till sängen och sova en 1 h innan pulsen blir normal igen och jag orkar va vaken. De är tuffa tider.

i morgon klockan 9 är de dags för hinnsvep nr 2. Hoppas den första har gjort någon nytta iaf och mognat lite mer. Har helt slagit ifrån mig tanken på att föda på mitt datum då det är sån kaous all over. Försöker av någon anledning förtränga .. kanske för jag vet så jobbigt de va när vi Vänta Colin, mobilen ringde sekunden efter vi satt oss i bilen för att åka o bli igångsatta. Det är nån läkare som ringer o säger vi tyvärr inte får komma in idag  🤤 Surade i 3 dar innan de fanns en ny tid. 😭👎

Så vi kör på - Som inget ska hända. 🤤

Ja Colin hann såklart karva i pajen innan jag hann ta bild 😂

Likes

Comments

Nu är strax Elias kalas färdigt. 7 st hormonella 10 åringar 🎈🎉 Pizza och filmmys. Ja va jag hörde va de inte så mkt film utan mest prat,  skratt och bus 😂🎈 

Ja man hoppas de hade en trevlig stund 🎉🎉

Tobias tog de sista i Elias rum. Vi flyttade in alla möbler och de blev så fint, Man kan  aldrig tro de har vart ett kök tidigare. i morgon sätter vi upp alla hyllor och tavlor. Listerna får bli till nästa helg. Jag pallar inte ha sånt sågdamm i hela huset nu.

I morgon ska jag laga tacopaj för våra föräldrar som kommer och firar Elias sen är kalasandet slut på ett tag. Huset fick sig en storstädning. Jag putsade tom fönstrerna på insidan. 🎈 Så drar de inte igång nu blir jag forever pregnant 🤤😭😭😭

Hade önskat att de drog igång i natt 😂🎈 Kom på vi måste packa en väska med barnkläder till småttingarna som är redo i ett hörn. Så inte Tobias behöver tomta runt i huset när jag ligger med värkar. Då vet man inte vad som blir nerpackat.😂

Jag har lite ställt in mig på att det blir inställt. Tydligen är de fullt överallt. De skickar hem folk till höger och vänster och de är kaous på förlossningen här med. 🤤 Hade ju bara fattats de 😑🙈👽👽👽 Snälla rar lillasyster kom ut. Vi längtar såååå efter dig. Vi är redo 😊😊🎉

Nu blir de slänga sig och tjöffa popcorn. När förlossningen är över så är det tillbaka till gamla vanor igen LCHF och promenader 😎.

Likes

Comments

åh fantastiskt att sova en natt utan att tänka på småbarnen. Jag vaknade utvilad trotts jag sov lika få timmar som jag brukar och vaknar för att ta mig runt och vända mig. Några kissepauser. Men man slappnar helt enkelt av på ett annat sätt.

kl 8.15 va de alltså tid. Vi körde de stora till skolan och sen drog vi vidare mot Ystad .

3 minuter sena va vi och naturligtvis va de den endaste ggn på 3 år jag gått hos spec mvc som DOM va i tid. Så de väntade såklart 😊

Typsikt.

Jaha de hela va över på 15 min, var av det mesta utav tiden va för jag skulle ta av och ta på mig byxor och trosor 😂 smidig som ett kylskåp... 🙈

ja oklart va som händer där inne i fiffiland... Det som kändes de va torktumlaren och lite dra och slit.
Det kändes ingenting 🤤 och inget efter heller, lite mensvärk i bilen hem. Men annars har de vart superlugnt. 😏 Nehepp... ingen omedelbar aktivitet... tänker på Emilia som föddes som en raket 31 januari 2009 (beräknad 14/2) 3 h efter hennes hinnsvep. Sägs att man får vänta i 48 h för att se om de va någon verkan.

Vi laddar om och laddar för Elias barnkalas i morgon och släktkalas på söndag.

Tobias kämpar på med rummet. Halva golvet är lagt och han håller på fortfarande. 😍 Så himla duktig 😗

Väggfärgen hade sugit in på sina ställen så han måste dutta i lite färg här o var i morgon men annars blev de kanon.. 👍

Sen är de bara tak och golvlister kvar.

Tobias bästa vän är hemma och ledig från sjön och han brukar komma och hjälpa till när Tobias ska göra nått.. så de skulle tydligen börja spackla och dona i de nya vardagsrummet 😍
Jag har hittat ett par golv som jag gillar. Vill ha mörkare golv i de stora rummet.Va tycker ni om golven?

Den bredare listen kommer bli kanon på väggen. 

Jag tror de är en bit över 3 meter i tak i det rummet så de finns utrymme med lite utsmycknad. 

Först ville jag ha spegelpanel runt hela men de blir lite tokigt då de är många småbitar vägg, alltså bara några långa väggar så då blir de hattit med en spegelpanel.

Vi ska bara komma på om rummet ska spacklas eller sätta byggtapet. Det är sån jävla ful fiskbenstapet överallt. 🤢🤢 🙈

Tobias är from med idag ledig i 4 veckor 😍 Så underbart. Så han ska fixa och dona med de han kan själv.
Bara lillfröken kan komma snart 😏😏😏

Likes

Comments

igår va de bröd, idag rulltårta. Försöker göra allt för att få de att dra igång 👽

Sedan kl 16.00 i dag har jag haft riktigt jobbiga pinvärkar. Så himla glad Tobias kom hem kl 17. De fortsätter fortfarande 😣

Felicia och Colin är hos farmor och farfar och provsover inför dagen D. De är ju skönt för både dom och oss att veta hur de går innan de är skarpläge så att säga. Så vi njuter av att va småbarnslediga ett par timmar. I morgon är de hinnsvepning nr 1. Vi ska vara i Ystad kl 8.15. Ska bli spännande att se hur de går. Hur jag reagerar denna gång. Har gått allt från 3 h till 4 dar med tidigare 😎 Men så jobbigt jag har idag så kanske de bara behövs en puff.

I morgon är de också Elias födelsedag 😍 Han fyller 10 år. 💖 Vi firar med lite tårta och presenter på eftermiddagen, sen på lördagkvällen ska han ha ett litet kompiskalas -De ska göra egen pizza och ha filmmys godis chips och goddricka. Skönt val tycker jag. Söndag kommer våra föräldrar och fira.

Alla vet också att de kan ställas in snabbt om de sätter igång 😉 💖

Lite bilder från dagens bakning.
Colin hjälpte till att röra lite undefär 2 sekunder innan han välte ut mjöl på golvet. Helt otrolig den ungen 😂😍

Likes

Comments

I natt hade jag mensvärk hela natten.. Jag kände hur lillan  borrade mer o mer ner i bäcknet. De kändes i blygdbenet..  varje rörelse kändes som de skulle knäckas. 👽 Behövs såå lite innan de ska komma igång känns de som.

Nätterna är långa när man inte kan sova. Tankar går över till grubbel.

Tobias blev klar med hela målningen igår det blev såå fint! ikväll ska han dra upp den gamla plastmattan och förbereda läggning av golv på torsdag. Elias är jätteglad och längtar. Snart får han ett rum igen efter några veckor utan.

idag har vi bakat bröd. två grabbar är hemma pga krassliga magar. Så vi passade på att baka the kakor och källarfranskor.

Nu är vi mätta och trötta på bröd och en varmkopp the. De små och jag ska sova middag. Ska först få BusColin att somna.

Likes

Comments

Efter stt hela planeringen med barnvakter och tjosan vart helt omkullkastad igår har jag spenderat hela dagen med atr försöka att organisera. Hundarnas rutinlistor ska skrivas.  Då mina hundar är världens rutinhundar så är de viktigt att följa de. Sam kan lika gärna börja matvägra mitt i allt. Han som många andra grandisar kommer i matvägrans perioder där de absolut inte vill äta på flera veckor. Det är så jobbigt då de tappar så fort sin massa. Håller på bygga upp honom för att han ska ut i ringen nästa år.

på Fredag fyller då Elias 10 år. 😂 Vi har en hinnsvepning samma dag. dvs de kan faktiskt sätta igång. Emilia kom 3 h efter sin.🙈😂 Felicias satte igång 4 dar efter sin hinnsvepning.. På måndag är nästa hinnsvepning sen är de nära för igångsättningen. 🤗

Känns så overkligt. Som när man vaknar på natten och glömmer att man är gravid..Den sekunden innan man råkar känna henne eller magen när man försöker ta sig runt i sängen är underbar 😂 de finns ett liv  utan mage hormonella, break downs.

Man är på ett helt annat spänn. Hela kroppen liksom lyssnar och känner efter. Varje känsla analyseras va de värk? kiss eller vatten? va fan är dedär kom dök upp när man torka sig? lever den🤤🤤

😭🤤🙈🙈

Nä, det är inte glammigt att vara gravid nu.

Magen däremot är den minsta jag har haft. Både gällande sf mått och känslan.

troligen har jag så mkt plats så hon nu har burrat ner sig i bäcknet ordentligt så magmåttet inte stämmer. Annars brukar de sista ungarna bli rätt stora. Colin vägde ändå.4052 g och va 21 dagar tidig 🤤

Uppskattad vikt va 3500 g ca men nu har magmåttet droppat rejält så kanske blir hon mindre eller så luras hon bara.

Tobias målar väggarna i Elias rum! Äntligen! Snart är han klar. Otroligt roligt. I morgon hoppas jag han hinner lägga golvet. 😍

idsg va de riktigt ruggit 3 grader endast! Hösten är vacker och jag får energi av alla färgerna. Tog en bild på trädet utanför.

Nä, nu är de tandborstning på schemat för småfolket 🤗

Ha en trevlig kväll 💖😙

Likes

Comments

Hellooo...

ja jag började nästan själv sjunga Adels låt. Hon har påriktigt förstört mina hellos ..

Vecka 37.

Det är inte alls långt kvar nu. Jag kan knappt förstå. Mina dagar går ut på att bryta ihop och få hormonella breaksdown över småskit😂 Överanalyserar och bryter ner allt i microbitar. Jag har satt upp det första ickegravidrelaterade aktiviteten. Något att se fram emot.Ett litet delmål att komma till och låta tankarna vandra iväg lite och få planera 😂

Varje år brukar vi köra all in med halloweenfest för barnen och våra vänner med barn. Det brukar vara väldigt uppskattat 🕸🕷🎃 lekar, tävlingar och skattjakter. Ja man försöker iallafall 🎃🎃🎃

småttingarna är på föris till kl 13. Jag ligger i sängen , de är bäddat o fint, känns på något sett mer okej än att ligga i en obäddad säng. känns så tonårsaktigt. Colin han har hamnat i världens busperiod. Tar han två sekunder så är han uppe på borden, stolar, hyllor.... han kiknar av skratt när man hittar han 😂 Han vet mkt väl att jag inte hinner ikapp honom. Så springer han iväg i full fart när man ska få tag i honom. Lagom kul tycker jag. Vet ändå inte vilket som är värst två eller tre års fasen.

Felicia är inne i " jag vill inte"-perioden. Hon vill ingenting. Allt är nej, nej , vill inte, nej
eller så tjatar hon ihjäl oss över de hon faktiskt vill göra ..

igår satte Tobias upp lite hyllor i sovrummet, och en spegel över byrån.

ikväll ska vi mäta och beställa golv till de stora nya vardagsrummet.

Elias rum aka gamlaköket ska bli klart och inflyttningsbart på fredag när Elias fyller 10 år. i morgon blir de att handla färg till väggarna och dagen efter lägga golvet 🤗 Hoppas att vi hinner upp med listerna också. 🤗
Sen blir de att inreda och dona. 🤗😍

Ska bli skönt att sedan påbörja de stora vardagsrummet sen och att få det färdigt. Jag klarar bo i röra i ett litet tag sen orkar jag inte. Jag hatar röra. Blir stressad av att de inte finns en tidsplan, en plan där de är exakt uträknat och färdigkalkylerat med vad som skall ske, när de ska ske, hur långtid de tar och när de beräknas att vara klart.

Nä nu ska jag fortsätta att göra ingenting.

Likes

Comments

Idag va de äntligen tid för Felicias ridskola. Som hon längtat.

Emilia världens bästa storaSyster drog hela lasset .

De va lite uteritt och sen ridhus ridning. Emilia sprang så fint bredvid.

Colin va inte så road precis. Han fattar inte grejen ännu.

Huvudvärken finns kvar. Dock har den inte eskalerat mer. Sover få timmar på nätterna 😣 De gör ont överallt. Det trycker, bränner och gud vet vad. Inget glammigt att vara gravid direkt. Känner mig klar nu med denna graviditet 😂

Igår efter jag bloggat så tog jag o proppa i mig alvedon för att den hemska huvudvärken skulle släppa, vi la oss i sängen igen. Tobias la sig bredvid och tittade på film. Han skulle vända på dygnet då han jobbar natt i helgen, då de fattades personal. Barnen va lämnade på förskolan. Jag somnade .. rätt som de är väcker Tobias mig. Ambulansen! är här! på vår uppfart... De hade knackat på dörren.
Han hoppade i sina brallor och va helt hyper. Ambulansen , din kompis, knackar på dörren ,

Jag fattade absolut ingenting va han höll på med. Ivarjefall va det en av mina finaste vänner som va i krokarna med" sin " ambulans. Hon hade läst min blogg och kom förbi. Vart så rörd att jag typ började bölade en skvätt men de hade jag ju aldrig visat en levande människa.
Hon tog ett blodtryck som va fint. Man va ju lite skraj att de va en havandeskapsförgiftning med ett högt blodtryck. Men det låg fint på 115/75
Hon tyckte jag skulle åka in o kolla upp min huvudvärk men jag lovade åka in om de kom så där igen.

Lite skakigt är de allt. 3 nätter jobbar Tobias.. så är det helg. dvs händer det något går inga tåg från Malmö efter 02. 😨 im all alone. Tobias har 1.5 h rese tid hem från jobb. Bara hoppas de inte sätter igång i helgen 😐😫😫😫

Likes

Comments