nedräkningen pågår förfullt. Snart är dagen här. vi va och hämtade valplådan hos Sandra. Sen in om och handla de sista vi behöver för valparnas nedkomst. Så himla spänd. 2011 va de sist vi hade valpar. 😘

Hon accepterade lådan ditekt. Vilket är kalasbra. t o m Torsken provlåg den.

i går bakade vi lite lussekatter och åt en kanongod tacopaj.

Senare ska vi till Kivik och hämta Emilia som sovit hos Mormor i helgen.

Likes

Comments

På fredag är det en vecka kvar. Lilla stumpan. Det har gått så jädrans fort.

En liten mage har hon fått

Jag va så sugen på att plocka upp all julpyntet ifrån källaren. Värma upp lite sa jag till Tobias. Men fick ett sjungande NEJ! Så i morgon ska jag ner och hämta alla julsaker.. 😂

Jag är en hopplös julpyntare. Jag vill ha julen så amerikansk, ni vet allt flådigt och fluffigt med massa lampor och bling. Rött, grönt och guld. 🎅🌲🍭

Elias ville baka lussebullar idag. Men de hann vi inte idag.

I morgon ska vi till Simrishamn och svärisarna. Vi ska köpa med Pizza och fira Roland, min svärfar på en försenad farsdag. Då vi inte komma in och fira helgen som gick.

Sam tjatar nu. En halvtimma tidigt idag 😏 Han ställer sig i vägen för tv o allt tills vi går upp till sovrummet 😂

Likes

Comments

i natt va ett helvette. De små avlöste varandra i att vakna. fick nog max 2 h sammanhängande sömn .. Sen blir Colin övertrött och vägrar somna på kvällen heller... 😟 lagom pigg för utvecklingsamtalet jag hade med Emilia. 🙈 Min tös. så snäll och duktig. Alltid spännande att höra hur de går. Emilia är ju född januari 09 och går med 08 barnen. men enså länge fungerar det jättebra !

Äntligen är Tobbes hemska 12 h pass över. Vi får faktiskt en liten stund på kvällen.

idag är de start på lchf.
kvarg med grädde till frulle
chrisp med ost till lunch
ytterfilegryta med broccoli till kvällsmat. Barnen äter samma som vi men har alltid kolhydrater till. De hade pasta.

Äntligen va Arbetet inskickat och jag är i kapp i kursen igen. har haft några dagar jag inte riktigt hängt med.

nu ska jag sova. Är så trött att ögonen går i kors.

over and out people 🙄✌

  • 534 readers

Likes

Comments

Äntligen efter mängder av lager så är sängen klar 😍 I morgon börjar han sova middag där.😍
de va en sån tråkig färg. Som liksom börjar rinna mitt i om det va för tjockt precis där. Det gällde att hela tiden efter dra med penseln.
vissa "droppar' kom efter. men men så är det. Inte perfekt  jämnt 😘

Blev super sött tyckte jag 😍

spjälsängen kommer bli ytterligare en hundsäng 😍 Vi tar bort en av långsidorna och vips blir det en mysig hundsäng 💙

Sista kusen pågår nu. min motivation är så långt iväg som den bara kan. känner bara bläääää när jag tänker på uppgiften som skall in. 😨

Måndag morgon. och nystart på lchf. Jag ska försöka gå ner från 65 till 60 kg.  Om jag kan, man har ju ändå fött 5 kids liksom. Jag är nästan 177 cm lång .

Vi planerar ju en utlandssemester. Det hade vart kul att inte behöva skämmas en gång.. 😟

Vi reste senast för nästan precis ett år sedan. Vi åkt själva till Thailand 14 dagar med alla barn. Colin va 4 månader bara och jag hade inte riktigt hittat tillbaka. Oj va man saknar värmen när man tänker tillbaka..

Likes

Comments

idag drog vi till ystad. Jag, Emilia, Felicia och Colin. Vi behövde köpa nya kläder till Emilia.  Och lite nytt till de små trollen som ska bli dagisbarn.🙈
Vi köpte en klassisk fardags pyjamas sett 😂 till Tobbe. Som jobbar 12 h nattpass hela helgen. Han har bara 1.5 h från han vaknat tills han måste åka till jobb.

Vi firade fars dag i dag istället för i morgon.
Efter Hm va de Lunch på Max. Efter att blivit påkörda av rullatorer, i princip överköra matstolar med barn i av tokiga pensionärer,  och inputtade i väggar av äldre folk åt vi så fort vi bara kunde och drog..  Vidare in på kappahl. vi fyndade bra och fick med mkt nytt hem.

Trötta va vi när vi kom hem. Lagade pannkakor ( tobbes favvo) till frulle och fikade på det tills han åkte till jobb💙

Nu slappar vi i soffan med chirre och ostbågar. De små sover gott. Hundarna väntar på kvällsmaten. I morgon kommer mina stora grabbar hem från pappahelgen. 💙💙😍

  • 597 readers

Likes

Comments

idag kom en av mina närmaste vänner. Hennes son är 4 månader yngre än Colin. Underbart att se barnen leka 💙

i går fick vi ett samtal från förskolan. Min kära vän. Min bästa vän när jag va ung. Jessica ringde. Barnen har fått förskoleplats. 🙈 Sååå blandade känslor. Jag tom grät en skvett. Dels för min tid med mina juveler är över. En ny area infinner sig.

Och dels att min önskan att ha barnen hemma så  länge de går skrotas .  Jag har lagt in om föräldrarledigt tom sista maj. Men nu när vi fick plats har jag möjligheten att börja jobba  snabbare. alt är att låta barnen gå 1 dag i veckan. fram tills jag börja. Jag är så kluven. Kanske rädslan om ett nytt kapitel, jag har vart hemma sedan jag va gravid med Felicia, då jag drabbas utav hyperemasiss gravidarum  är jag blir gravid är jag sängliggandes from dag 1
Man blir lätt bekväm med livet man har. Jag ska absolut inte säga att de är bekvämt att vara hemmamamma. Det är hårdare än vad man kan tro. Men med 4 hundar som behöver sin aktivering och pälsvård, omvårdnad och kärlek också så går dagarna i ett från tidig morgon till sen kväll.
Men de är precis så vi vill ha det.

Varken Tobias eller jag är speciellt lata. Vi ser till att de händer saker.

Men det är ju alltid toppen att ha platsen. Hur nu än livet vrider o vänder sig.


lilla Tjockistaxen. Jag bokade av min tid för ultraljudsundersökningen. Tiden får utvisa. Fast jag tror hon är dräktig. Lilla limpan 😂

Fågade ett kärt ögonblick mellan Nico och Tobias. Han är så himla glad och trevligt. Vår lilla spanior. Vi importerade han ifrån spanien i maj iår.

Colins nya frissa. Så stor han blev  😍

Likes

Comments

Äntligen kom den kombinerade tvättmaskinen och torktumlaren. jag ser framför mig maginfluensor utan dess like. Då är det rätt skönt med en o kg tvättmaskin uppe också. För kidsens kläder och så.
I källaren har vi två tvättmaskiner men ingen torktumlare. De måste vi nästa ggn införskaffa.

Colin fick en ny lampa till sitt fönster ifrån Rydéns. Såklart i duvblå.

I en av våra  3 hallarna pryder dessa underbara taxtavlor såklart 😘

I morgon är det frissan med Albin, Elias Felicia och Colin. Emilia klippte av mkt hår förra ggn. Så behöver inte klippa sig försen tippar till våren.

igår va vi på lite fika hos svärisarna. De har flyttat från andra sidan skåne ( Lomma) till Simrishamn. 😍 Bara 10 min ifrån oss. Min mamma bor ca 25 min ifrån oss, men jobbar i Simrishamn.
Underbart att ha våra föräldrar närmare. Mamma flyttade ner ifrån sthlm i april. 😘

Barnen har åkt på en riktig tråkig förkylning. Med hosta och supersnor som följd. Men en lite bus med storebror Albin hinns alltid med.

Idag är det 17 dagar till Britneys nedkomst 😍

På torsdag är det ultraljud 😍 Ska bli spännande att se. Vi har vadslagning

Tobias tror 6 (3 hanar +3 tikar)
jag tror 5 (3Hanar+2 tikar)
Emilia tror 3, kön vet hon inte.
Elias tror 4 (2+2)
Va tror ni? på fredag går hon in i 7 veckan.


  • 676 readers

Likes

Comments

Efter nästan 14 dar med gäster i huset åkte sista hem idag. Jag körde Filip till sturup och lillebror begav sig mot sthlm och vardagen igen. Det skiljer 13 år mellan oss. Han är våra barns stora hjälte.

Vi spånar på resa. Grekland med våra fantastiska vänner 😍😍 Vi ska träffas över en lasange i veckan och bokar 😘 ska bli så himla mysigt. Något att se fram emot. Jag hoppas man är typ lite smalare, lite mer tränad ( Hello inga aktiva muskler what so ever...) 😊

Resan till sthlm närmar sig.  Två utställningar på samma helg. Sam ( våran Grand danois, och Thor cockerspaniel , ska med.) Ska bli super mysigt med bästa vännen Sandra. Pälsvården på Thor är påbörjad. Han plockas, toppas och kosten och motionen ses över lite extra. 

Alla hälsokoller på Thor är klara.
HD A/B
öga ua
PRA Clear
FN Clear
Några trevliga utställningsresultat hade inte suttit fel 😍

Till våren när Sam är närmare 18-20 månader är de dags för röntgen.🙈 En spänd väntan som vanligt.

i Januari blir Nicolas året och de är hans tur.😍

Har slarvat alldeles förmkt nu. vågen säger 1.5 kg upp 😒 Så ja i morgon måste jag hitta tillbaka. Hitta balansen i kosten igen. Jag vet hur fort de kan gå. Att jag kan tappa de totalt. Vågen sa en dag 135 kg.
Men de är svårt att komma tillbaka till LCHF när man i 7 månader inte rörde något!!!

Ökade promenader, en bra kost så kanske jag som alla andra småbarns mammor försöker ta en någorlunda sensuell bild i vågorna. Utanför kamerans vy slåss och kivas kidsen och papporna försöker hålla kameran still, men de va någon öl sedan de hade fungerat ok. Svenssons på semester, helt enkelt.

  • 710 readers

Likes

Comments

Har inte skrivit på länge. Det är mkt nu när det är lov. 😍 Det går i ett. i måndags åkte kusinerna, min bror och min syster hem till sthlm har vart så himla mysigt att få lov att ha dom här ett par dagar, alla barnen går så fint ihop. i går va jag hos frissan, äntligen 😍 Mitt livlösa torra sommarburr fick sig ett riktig höstlyft.
Brunt med lite inslag av rött.

I morgon kommer brorsa nr 2 ner och stannar torsdag-söndag.  De börjar dra ihop sig för halloweenfesten/maskeraden. Ska bli supertrevligt. Det blir inte fullt så mkt aktiviteter som vi först planerade. Allt skall passa barn mellan 1-17 år (15 st) sen ska inte de vuxna ha de trökigt heller 😂

Men de löser sig nog. 🤗🤗

  • 792 readers

Likes

Comments