View tracker

Hej nu var de ett tag sen de blev något inlägg, har haft för fullt upp. För de ska bli några ändringar i livet jag flyttar nämligen till London i januari. Ska försöka att hålla bloggen i liv även i England, ska börja köra restaurangtips på bloggen kombinerat med bakningen då många svenskar åker till london och god mat är ju något av de bästa som finns. Hoppas detta låter intressant.

Här kommer lite bilder från en kväll hemma hos en jobbarkompis då vi verkligen fick igång julkänslan rejält.

Cupcakes receptet finns i denna länken- http://nouw.com/thebakeoff/evenemangskvall-25735502

ph by me


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Även fast hösten kommer så vill jag liva upp med lite härliga färger i mörkret som börjar komma. Jag älskar macarons i alla dess färger och former, denna gången gjorde jag vanilj och kola. Det kräver lite tålamod med macarons och man kan få öva några gånger innan man får till det, men när man har lärt sig så är det otroligt kul.


Macarons grundrecept

Ingredienser:

  • 100 g skållad mandel
  • 110 g äggvita
  • 195 g florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk strösocker

Vaniljkräm:

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  1. Gör såhär:
  2. Finmal den skållade mandeln i en mixer. Sila mandeln så att de stora bitarna försvinner.
  3. Blanda med florsockret och torkat citron- och limeskal och kör alltihop en extra gång i mixern.
  4. Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret, en matsked i taget.
  5. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig. Du ska kunna hålla skålen uppochned utan att marängen glider ut!
  6. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös.
  7. Vill du prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta efter en stund, är den toppig så rör lite till i smeten.
  8. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila minst en timme på plåten, så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.
  9. Värm ugnen till 150 grader. Grädda ca 11-13 minuter. Ett tips är att försiktigt trycka från sidan på macaronskalet för att se om de är klara, rör själva toppen på sig är de inte klara.
  10. Vaniljkräm:
  11. Koka alla ingredienser förutom smör och vaniljsocker i en kastrull på låg värme.
  12. När krämen börjar tjockna dra av från plattan och lägg i smör och vaniljsocker.
  13. Blanda tills smöret har smält.
  14. Låt svalna i kylen.
  15. Lägg sedan ihop macronsen med vanijfyllningen, ca 1 tsk mellan varje macaron.
  16. KLART!

ph by me

Likes

Comments

View tracker

Choklad Choklad och Choklad de bästa som finns och denna browninen är så fruktansvärd enkel att göra, man behöver inte göra karamellen på toppen men det är bara något extra. Den tar 30 minuter att göra kakan och de är bättre än den bästa kladdkakan de kan jag lova! Detta är ett måste att prova för alla.

Brownie med Karamell

Brownie

  • 150 g osaltat smör
  • 2 ,75 dl strösocker
  • 1 ,5 dl kakao
  • 0 ,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl

Karamell

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 30 g smör

Såhär gör du:

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  3. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
  4. Karamellen
  5. Värm grädden försiktigt i en liten kastrull.
  6. Häll socker i en annan kastrull (gärna en kastrull med höga kanter) och värm det på medelstark värme. Rör inte om! När sockret börjar smälta och bli brunt i kanterna rör du försiktigt med en sked inåt mot mitten tills allt socker har smält. Låt stå på värmen tills sockret är gyllene, men var försiktigt så att det inte blir bränt.
  7. Tillsätt grädden sakta och se upp för det kommer att bubbla till ordentligt!
  8. Rör försiktigt, tillsätt smöret och rör lite till.
  9. Låt svalna i några minuter och häll sedan upp såsen i en ren burk.
  10. När karamellen har svalnat efter 1 h bred ut önskad mängd på kakan.
  11. Servera med glass eller grädde.
  12. KLART!

Likes

Comments

Hösten är en av mina favoritårstider, otroligt vackra färger i naturen och mysiga kvällar med tedrickande och en sprakande brasa i bakgrunden. Till allt mysande så passar en riktigt god paj perfekt, denna paj är otroligt god då man kokar äpplerna i stekpannan för att få fram den där kolaaktiga karaktären. Denna är super lätt att göra och alla kommer älska den. Man behöver inte dekorera som jag har gjort den, man kan vara så kreativ man vill.

Äppelpaj

Pajdeg:

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk strösocker
  • 1/4 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 275 g kallt smör
  • 5–7 msk iskallt vatten

ÄPPELFYLLNING

  • 25 g smör
  • 1 1/2 kg äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ljust muscovadosocker (hårt packat
  • i måttet)
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 1/4 tsk malen kanel
  • 1/4 tsk vaniljpulver
  • 1/4 tsk flingsalt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • + 2 tsk vetemjöl
  • 2 tsk strösocker (att strö över pajbotten)

TILL PENSLING

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • en nypa flingsalt
  • 1 msk rårörsocke


Gör såhär:

Pajdeg

1. Blanda mjöl, socker, salt och kanel i en skål. Tärna smöret och tillsätt det till mjölblandningen. Nyp ihop med fingrarna till en smulig deg.
2. Tillsätt kallt vatten (börja med den mindre mängden och öka på om degen känns för torr) och rör ihop med en gaffel. När du kan plocka upp en bit av degen och den håller ihop när du trycker ihop den, då har du tillsatt tillräckligt med vatten.
3. Lägg över degen på en bit plastfolie, platta ut degen något, slå in den i plastfolie och lägg i kylen i minst 1 timme, men gärna över natten.
Äppelfyllning
1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor.
2. Smält smöret i en stor kastrull (alla äpplen ska få plats!). Lägg i äpplena tillsammans med strösocker, muscovadosocker, citronsaft, kanel, vaniljpulver och salt och rör om försiktigt. Låt koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 4–5 minuter eller tills äpplena mjuknat något och börjat släppa ifrån sig vätska. Rör om då och då.
3. Strö mjöl och majsstärkelse över, rör om på nytt och låt sjuda i ytterligare 2 minuter tills vätskan tjocknat något. Ta av från värmen och låt svalna helt.
Baka ut och grädda
1. Värm ugnen till 225°.
2. Kavla ut lite mer än hälften av degen på en mjölad arbetsyta till 3–4 mm tjocklek. Klä en form med degen. Ställ in formen i kylen.
3. Kavla ut resten av degen till cirka 28 cm i diameter och skär i remsor med en kniv eller pizzaskärare.
4. Ta ut formen ur kylen. Blanda 2 tsk mjöl och 2 tsk socker i en liten skål och strö över botten av degen. Lägg i äpplena. Pensla kanterna med lite vatten. Lägg degremsorna ovanpå i ett korgmönster. Klipp bort överhänget men lämna cirka 3 cm runtom om du vill göra en dekorativ kant. Klipp annars bort överhänget men lämna ändå gärna några millimeter överhäng för att kanterna inte ska krympa för mycket. Ställ in hela pajen i frysen i 15 minuter.
5. Vispa ägg, mjölk och salt i en liten skål. Pensla pajen med äggblandningen och strö rårörsocker ovanpå.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20 minuter, sänk sedan värmen till 175° och grädda i ytterligare 40 minuter tills fyllningen är bubblig. Om pajen ser ut att få för mycket färg mot slutet kan du lägga en bit aluminiumfolie eller bakplåtspapper över eller eventuellt bara runt kanterna. Ta ut och låt svalna helt. Servera gärna vaniljglass till.


Likes

Comments

Detta måste vara en av de lättaste efterrätterna man kan göra, det tar ca 10 minuter att göra sen ska den bara stå i kylen några timmar. Man kan variera den på massor av sätt, men jag gjorde en klassisk variant med marinerade jordgubbar på toppen med smak av citron, för att göra de så fräscht som möjligt. Denna kan man inte misslyckas med, något alla borde prova på. Så otroligt god om man gillar enkla smaker som vanilj och citron.

  • Vaniljpannacotta med Marinerade Jordgubbar

4-6 portioner

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • skalet av 1 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1 gelatinblad

Marinerade Jordgubbar

  • 200 g jordgubbar färska
  • 1 dl flädersaft
  • 1-2 msk strösocker

Dekoration: Citronmeliss

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp fröna och stången i en kastrull med grädde,socker,citronskal och citronsaft.
  3. Ta sedan kastrullen från plattan och ta ur vaniljstången.
  4. Ta upp gelatinbladet, utan att krama ur det, och låt det smälta i den varma grädden.
  5. Fördela blandningarna i valfria glas och låt stå i kylen ca 4 h för att stelna.
  6. Marinerade jordgubbar:
  7. Skär jordgubbarna i mindre bitar,lägg dom i en skål.
  8. Koka upp saften och strösocker i en kastrull. Låt saften svalna och slå över det på jordgubbarna.
  9. Låt sedan stå i kylen ca 2 h.
  10. Servering: Lägg jordgubbarna i glasen och dekorera med citronmeliss.
  11. KLART!

ph by me

Likes

Comments

Denna tårtan är en riktig favorit hos alla choklad älskare. Det är choklad, choklad och lite mer choklad. En saftig och luftig chokladbotten med nutellafrosting på tre lager och även runt tårtan och tillslut rinnande ganache på toppen. Denna tårtan kräver lite tid i köket , men när den är färdig så är det en favorit hos gästerna på direkten. Om man vill imponera i både smak och kreation så är detta tårtan med stort T.



Chokladtårta

Ingredienser:

Botten:

Vetemjöl 5 1 /2 dl Strösocker 6 dl
Kakao 3 dl
Bikarbonat 1 msk
Bakpulver 1 ½ tsk
Salt 1 ½ tsk
Vaniljsocker 1 msk
Ägg 3, rumstempererade
Mjölk 3 ½ dl rumstempererad
Vegetabilisk olja 2 dl
Varmt bryggkaffe 3 ½ dl

Nutella och Mjölkchokladfrosting:

Mjölkchoklad choklad 200 g
Rumstempererat osaltat smör 300 g
Vaniljsocker 1 msk
Äggvitor 4–5 150 g
Strösocker 2 ½ dl)
Nutella 1 dl

Glasyr:

200 g mörkchoklad

1/2 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 155 grader. Smörj och mjöla 4 bakformar, 21–22 cm i diameter, och täck bottnarna med bakplåtspapper.
2. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke.
3. Vispa för hand ihop ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke.
4. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ihop till en tjock, jämn smet. Tillsätt slutligen kaffet och blanda väl.
5. Fördela den tunna smeten jämnt i formarna (ca 410 gram smet i varje) och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
6. Känn med sticka att bottnarna är genomgräddade.
7. Låt bottnarna svalna.
8. Får inte alla formarna plats samtidigt går det bra att låta en av dem stå och vänta tills de två första är färdiggräddade.
9. Låt alla bottnar svalna helt och ta sedan ut dem ur formarna. 10. Om det behövs skär till översidan något på bottnarna så att de blir raka.

Frosting:

1. Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
2. Låt svalna till ljummen temperatur.
3. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål.
4. Sätt skålen i ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven.
5. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp eller i en matberedare tills marängen är styv och har svalnat.
6. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen och nutella.

Glasyr:

Värm vispgrädden i mikron och häll över choklad och blanda tills allt är smällt. Låt svalna lite innan man häller över toppen av tårtan.

MONTERING

1. Ta första botten och centrera på en ”spinning plate” eller ett tårtfat.
2. Spritsa en kant med smörkrämen längs kanten och fyll med krämen.
3. Varva bottnarna på samma sätt som du precis gjort men låt tårtan vila minst 10-20 minuter i kylen. Detta för att den ska bli så stabil som möjligt. Fortsätt tills du använt alla fyra bottnar men stryk inte tryffel högst upp!
4. Stryk ett tunt lager med smörkrämen över tårtan.
6. Låt vila i kylen i ytterligare 10-20 minuter.
7. Fortsätt att stryka tårtan med smörkrämen, jag rekommenderar att stryka den minst 3 gånger med tunna lager men det är upp till var och en.
8. Låt tårtan vila minst 20 minuter i kylen mellan varje lager, om det slarvas här kan det göra stor skillnad på slutresultatet.
9. Eftersträva en slät yta båda ovanpå och runt tårtan innan du börjar spritsa.
10. Häll glasyren på tårtan och få ett jämt lager så det rinner på sidorna, låt svalna och spritsa sedan valfritt på toppen och dekorera med jordgubbar.

KLART!



ph by me

Likes

Comments

Detta är en otroligt lätt och enkel sommarkaka, den har en pound cake i stället för sockerkaka. En kaka med mer ägg och är lite tyngre, men kan igentligen ha vad som helst i den. Så man får vara så kreativ som möjligt. Om man inte vill ha vaniljkräm som jag har gjort så är en lemoncurd något att rekommendera.

Pound Cake med Sommarbär

POUND CAKE

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 100 g smör (rumstemperatur)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 4 1/2 dl vetemjöl

SMÖRKRÄM

  • 2 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl kaffegrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker

DEKORATION

  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g valfria bär inuti kakan
  • jordgubbar till dekoration


GÖR SÅHÄR:

  1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj en form som man gör formbröd.
  2. Använda en elvisp på hög hastighet, slå smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl efter varje ägg, lägg till vanilj och salt. Med mixer på låg nivå, gradvis lägg i mjöl, blanda bara tills vetemjölet är i.
  3. Baka tills en tandpetare införas i mitten av kakan kommer ut torr ca 1 timme. Låt svalna i pannan 15 minuter. Vänd på ett galler, och vända upprätt svalna helt.
  4. Smörkräm:
  5. Lägg äggulor,socker och kaffegrädde i en kastrull och koka upp på svag värme. Rör hela tiden då det lätt kan brännas. Ta sedan av plattan och blanda i smör och vaniljsocker.
  6. Låt svalna och lägg sedan i en låda i kylen tills den har stelnat.
  7. Dela sedan kakan i tre lager, vispa grädde och tina dina bär.
  8. Lägg sedan tillbaka den i formen som den gräddades i men lägg plast i botten som du sedan kan vira runt kakan för att den ska hålla formen. Lägg en botten i formen och lägg hallon sylt och massa bär och grädde.
  9. Lägg på ett till lock över och bred ut smörkrämen. Lägg på det sista locket och vira plast runt hela kakan för att formen ska hålla innan den har stelnat. Lägg i frysen ca 1-2 h för att allt ska stelna.
  10. Ta ut kakan och ta av plasten bred sedan vispad grädde runt hela kakan och dekorera med jordgubbar.
  11. HAPPY BAKING!

PH BY ME

Likes

Comments

Nu när sommaren äntligen är här så kan man börja baka med jordgubbar, vilket jag älskar. Vill använda det i allt jag gör då jag älskar det. Denna efterätten är en otrolig vacker och somrig efterätt som passar perfekt till sommarmiddagen, eller om man ska ha större firande som student då kan man servera det i mindre portionsglas. Mycket smaker i en och samma efterätt, sött,syrligt,knaprigt och segt med den italienska marrängen. En tio poängare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eton Mass med jordgubbar
 
Franska Maränger 
  • 100 g äggvita (3 st)
  • 1 tsk pressad citron
  • 200 g strösocker (2,5 dl)
Rostad vit choklad 
  • 200 g vit choklad
Mandelcrumble 
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 60 g strösocker (0,75 dl)
  • 10 g vaniljsocker
  • 60 g mandelmjöl
  • 100 g vetemjöl (ca 1,5 dl)
Hallonsås
  • 300 g frysta hallon, tinade
  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 50 g vatten (0,5 dl)
  • citron
Vaniljchantilly 
  • 500 g vispgrädde
  • 30 g florsocker
  • vaniljstång
Servering
  • färska jordgubbar
 
 
Gör såhär:
  1. Franska maränger
    Sätt på ugnen på 100 grader. Vispa äggvitan och citronsaften tills det börjar skumma.
  2. Strö i ca en fjärdedel av sockret och fortsätt vispa. Strö ytterligare en fjärdedel och vispa tills ett styvt marängskum bildas. Strö på resten av sockret och fortsätt vispa tills du har en fast och fin maräng. Spritsa upp önskad maräng.
  3. Grädda marängerna på 100 grader i cirka 40-60 min beroende på storlek, grädda tills marängerna är torra.
  4. Rostad vit choklad
    Sätt ugnen på 170 grader, riv eller grovhacka chokladen och strö ut den på plåt med bakplåtspapper, grädde mitt i ugnen i 4-5 min. Ta ut och låt svalna.
  5. Mandelcrumble
    Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till smuldeg. Strö ut smuldeg på plåt med bakplåtspapper och grädde i cirka 8-10 min eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Hallonsås
    Värm strösocker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka. Lägg i hallon och koka någon minut. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil så att du får en len och fin hallonsås, ställ åt sidan och låt svalna.
  7. Vaniljchantilly
    Dela vaniljstången i mitten och skrapa ur fröna- Lägg frön, florsocker och grädde i en bunke. Vispa grädden till en fast och fin konsistens precis innan servering.
  8. Montering
    Varva lite grädde, crumble, jordgubbar,maränger, vit choklad och hallonsås.

1781661306

Likes

Comments

 
 
 
Choklad Cheesecake Deluxe 
 
Brownie:
 
  • 80 g mjöl
  • 1 nypa salt
  • 2,5 msk kakao 
  • 180 g mörk choklad
  • 115 g smör
  • 175 g muscovadosocker
  • 1 äggula
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
Cheesecake
 
  • 450 g philadelphiaost
  • 140 g socker 
  • 2 ägg
  • 125 g mörk choklad 
  • 1/4 dl gräddfil 
Chokladganache 
  • 90 g mörk 
  • 1/2 dl vispgrädde 
Brownie:
  1. Sätt ugnen på 180 C.
  2. Lägg bakplåtspapper i en springform 15-17 cm diametern.
  3. Blanda mjöl,salt och kakao i en bunke.
  4. Lägg chokladen i en värmetålig skål över sjudande vatten. Rör om tills allt är smält.
  5. Stäng av värmen, men låt skålen stå kvar.
  6. Häll i ljust muscovadoråsocker och rör tills blandat. Ta av skålen från värmen.
  7. Tillsätt äggen och äggulorna och rör om, men inte för mycket.
  8. Rör sedan i mjölblandningen och vaniljsocker.
  9. Häll smeten i springformen och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  10. Ta ut och låt svalna.
Cheesecake
  1. Se till så alla ingredienser är rumsvarma.
  2. Häll färskost och socker i en skål och vispa tills det är väl blandat.Tillsätt äggen, ett åt gången och rör om mellan varje.
  3. Smält sedan chokladen och blanda ner det i färkosten och häll i gräddfilen. Blanda försiktigt med en slickepott.
  4. Häll allt över browniebotten.
  5. Grädda i ugnen i 3 h på 100 C. Ta ut efter 3 h och låt svalna innan du ställer i kylen. Bäst blir den om den får stå över natten så man gör den dagen innan man ska äta den, då utvecklas smakerna bäst.
Chokladganache 
  1. Bryt hockladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål.
  2. Häll över vispgrädden och ställ skålen över kokande vatten. Rör tills chokladen har smält och blivit en glänsande ganache.
  3. Bred ganachen är kakan och dekorera med valfria bär.
 
 

Likes

Comments

 
Nu när påsken är här och man ska träffa släkten så kan det vara bra att kunna slänga ihop något lite snabbt, därför detta recept på en underbart god pavlova med limecurd. Något jag älskar att ha med i nästan allt är curd i all dess form, det blir så otroligt gott. Man kan absolut göra en stor pavlova av detta receptet, men jag valde att göra de i mindre form nu. Detta är ett otroligt sommrigt och härligt recept, för vem längtar inte efter sommaren
nu..
 
 
 
 
 
 
 
 
Mini Pavlova med Limecurd
 
6-8 mini pavlova eller 1 stor
 
Ingredienser: 
 
  • 3 st äggvitor, rumsvarma
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena
Lime curd
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st stora ägg
  • Saft och skal från 3 limefrukter (ca 3/4 dl saft)
  • 50 g rumsvarmt smör i kuber
  • Grädde ca 3 dl 
  • bär till topping 
 
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna vita och fasta.
  3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
  4. Rör ner maizenan.
  5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.
  6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Limecurd:
  8. Häll socker, ägg, limeskal och limesaft i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.
  9. Vispa hela tiden med en handvisp så att curden inte stelnar, då blir det äggröra istället! Curden ska bli tjock som en hollandaisesås ungefär.
  10. Ta av curden från värmen och rör i smöret.
  11. Rör tills det har smält.
  12. Häll upp i en burk med lock. Låt stå i kylen. 
  13. Vispa sedan grädden, lägg sedan limecurd i botten av marängen och grädde ovanpå.
  14. Dekorera sedan med bär och ringa över lite mer limecurd.
  15. KLART!
 
 
ph by me 
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1781661306"

Likes

Comments