Idag har både jag och pappan i huset varit lediga så har blivit en heldag tillsammans hela familjen 💕

Vi åkte in tidigt till Kalmar och kollade runt i lite olika affärer och vi käkade lunch på ”blå huset” (Ikea) som Thea kallar det
☺️

Sedan var vi inne på Kia och visade upp bilen, har fått lite rost, och lamporna fram glappar eller nått men det var lång leveranstid på lamporna så vi vänta tills Januari innan vi får bilen fixad, men hel och halvljus fungerar ju iaf så vi kan ju ändå köra med den
☺️

Väl hemma har det blivit lite mys o soffan och lite tv-tittande
☺️

En mycket givande dag för vi har pratat och kommit överens om 4 av vårens stora utgifter
☺️
* vi har bestämt hur kommande poolen kommer se ut.
* vi har bestämt och provat ut vilken ny säng vi ska köpa
* vi har kommit överens om vilken modell min nästa bil kommer vara
* vi har bestämt vilken kombination på hyllor/vitrinskåp vi ska ha i köket
Så nu längtar jag till våren
☺️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Diabetesproverna låg inom det normala men rådde mig till att kolla upp det en gång om året då jag har lite problem med blodsockret så att man upptäcker ev diabetes så snabbt som möjligt.

Men däremot hittade vi nog orsaken till allt ont!
Hjärtat såg friskt och starkt ut på testerna och EKG, så då fick vi leta vidare efter orsaker som kan leda till "hjärtproblem"
Vi har kollat upp det mesta och nu tillslut har kanske äntligen efter 6mån hittat orsaken
😃
Problemet är inte hjärtat utan problemet sitter i magen, det låter sjukt ja vet!
Men det finns något som heter Reflux, där musklerna (eller det kanske bara är en muskel?) kring magöppningen blivit försvagade och läcker ut magsaft.
Så nu äter jag receptfria mediciner och har fått lägga om kost och matvanor för att se om det hjälper (har fått remiss till gastroskopiundersökning men det tar ju alltid ett tag innan man blir kallad
😕)
Nu har jag kört på detta nån vecka och jag känner mig redan bättre och piggare
☺️
Så nu hoppas jag att några månader med mindre gott (allt jag älskar i matväg har jag fått sluta med
🙈) ska få pli på magen ☺️

Likes

Comments

Jaha då var det dags för nästa steg, idag ringde dom från hälsocentralen och ville jag skulle komma ner och kolla mitt blodsockervärde.
Hjärtat var ju okej och nu går vi vidare med andra undersökningar och nästa steg är diabetesutredning , fastavärdet ligger inom ramen så jag hoppas att långtidssockret ligger inom ramen med men får svar på det om någon dag.

Likes

Comments

För ett pr veckor sedan var jag och gjorde ett långtids EKG, plattorna kliade som attans och det var svårt att sova överhuvudtaget då jag helst vill ligga på sidan/magen när jag sover.
Men jag fick med en liten hjärtrusning iaf.

Veckan efter var jag kallad till hjärtmottagningen och då hade dom fått svar på långtids EKG:t som visade på en helt ofarlig hjärtklappning som man kan få ibland.

Så enligt läkaren så är mitt hjärta friskt och starkt, vilket känns jätteskönt
☺️
Men då finns det något annat i min kropp som inte riktigt mår bra så nu får vi kolla vidare.

Jag tror ju som sagt fortfarande att det är hormoner eftersom jag fortfarande får hjärtklappning vid ägglossning och dagarna innan mens, så nu har jag fått tid för utredning av hormonerna och dom kvinnliga delarna i nov, så antar att man får stå ut en stund till
😏

Likes

Comments

Idag har jag och lillfia bakat kakdegstryfflar ifrån bakboxen junior.
Bakboxen junior är en Box man får varje månad med kakor/tårta eller liknande att baka och denna veckan skulle vi baka kakdegstryfflar
☺️
Just bakboxen junior är anpassad för barn men jag är ingen mästarbakare så jag tycker att det är lite för avancerade recept för mig och Thea ibland
😂
Men dagens kakor var lite lättare och smakade supergott
👌🏻
Dom med mörkchoklad och strössel var Theas och hennes bytte vi ut så hon fick mjölkfria kakdegstryfflar, och dom med ljuschocklad och rosa strössel var enligt orginalreceptet
☺️

Likes

Comments

Då var jag uppkopplad för ett långtids EKG, får se om dom hittar något eller inte!
Vi börjar med 24-tim så får vi se hur vi går vidare efter de ❤️

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag var inne och skrev nånting här, men jag har valt att fokusera lite på mig själv och det som jag tyckt varit viktigt.

Jag har ju som sagt haft en tuff start fysiskt på 2017, med en kropp som sagt ifrån ett par gånger.
Men nu verkar det som om jag är på rätt
spår iaf, jag har fått kallelse till hjärtmottagningen och ska få en grundlig utredning på varför hjärtat beter sig som det gör.
Jag har i väntan på kallelsen gjort lite egen research och testar på lite olika saker och skriver ner alla symtom jag får och om jag gjort något speciellt för att "framkalla" symtom för att kunna underlätta vid kommande utredning.

Jag har även börjat med magnesium och mår mycket bättre än innan, symtomen har även blivit lindrigare än innan så jag är fortfarande inne på spåret att det är något annat som ligger bakom hjärtproblemen och inte hjärtat i sig som är den stora orsaken, men det kommer förhoppningsvis fram när dom gör utredningen.

Så som sagt jag mår mycket bättre och jag orkar mycket mer men får ändå planera min vardag med extra sömn om vi ska iväg på nånting
☺️

Så nu hoppas jag att vi kan njuta av 4v semester efter sista passet på jobbet i morron utan att jag blir sängliggandes flera dagar
☺️

Likes

Comments

Så då har det gått ett par veckor sen jag blev dålig, jag har tagit det lugnt, vilat och sovit mycket (så fort jag fått chansen), sena kvällar har det inte blivit på evigheter utan jag har fått vara glad om jag håller ut till 21 :/

Jag var väl dålig i ca 2 v innan jag började må bra och sen mådde jag bra i två
Veckor och tänkte att det går ju bra :)
Men sen helt plötsligt i helgen så var det tillbaka igen :(
Fre-sön så kändes lilla steg som att jag sprungit ett maraton, andfådd och hjärtat slog hårt och snabbt och vissa tillfällen kände jag mig svimfärdig.
Och nu veckan efter är jag utslagen, trött och orkeslös.

Men jag kom på att båda gångerna då jag blivit dåliga har varit dagarna innan mens så började fundera lite på om det skulle kunna vara hormonerna som ställt till de? Jag fick ju trots allt ett missfall i början på året och det är ju sen dess som jag inte känt mig helt piggelin.
Så ringde till läkaren och berättade om mina misstankar och han trodde jag var nått på spåren.
Så nu ska jag få remiss till hjärtkliniken och få ett långtids-EKG, dom ska kolla upp om det finns proppar eller tumörer, dom ska kolla upp ämnesomsättningen och även mina hormonnivåer, så förhoppningsvis så kanske man kan få lite svar och få något som tar bort detta eller iaf lindrar, jag blir bara glad om man får reda på att det inte är nått farligt!

Så håll tummarna att det finns nått som lindrar iaf, må dåligt minst 1v i månaden i kanske 20 år till är ju inte så kul!

Likes

Comments

Långt inlägg!
Snälla lyssna på er kropp, lyssna när den börjar ge er varningssignaler på att nånting inte stämmer.

Jag har alltid hållt ett högt tempo, både på jobbet och hemma på fritiden, jag har alltid varit tim.vikarie och tagit alla jobbchanser jag fått, oftast har jag fått ihop till en heltid varje månad och ibland har jag haft fler än ett jobb. På fritiden kunde jag inte sitta hemma en kväll utan att bli uttråkad utan behövde hitta på saker hela tiden, helgerna var alltid uppbokade med flera olika aktiviteter. Jag har alltid fungerar som bäst under lite stress helt enkelt.

Efter jag fick barn har sömnen blivit sämre, man får inte dom här riktiga sovmornarna som man fick innan och som man behöver, eller som jag behöver i alla fall.
Jag bytte ut jobb mot mammaledighet och sen blev det både jobb och att vara mamma.

Men det sista har jobbet krävt mycket energi, personal har varit sjuka, vab:at och tagit semester (minst 1-2personal/vecka) men tyvärr så har vikarierna lyst med sin frånvaro så vi ordinarie personal (vi få som hållt oss friska) har fått jobba extra och väldigt ofta underbemannade.

Så har det varit under nästan 3mån sedan blev det lite lugnare även om det fortfarande var väldigt stressande, man kunde riktigt inte koppla av hemma utan man gick o funderade hela tiden kommer dom att ringa om jag planerar in detta eller om vi säger att vi ska hitta på nått med dottern.
Mitt under denna tiden när det var som stressigast blev jag gravid, energin sjönk ännu mer och jag orkade inte alls lika mycket som innan, redan då kände jag att jag måste lugna ner tempot, hemma gick de bra, var jag ledig så sov jag, så jag hade ju inte så mycket ork att hitta på nått vare sig med Thea, sambon eller vänner utan jag låg mest i soffan när jag var ledig.
Men på jobbet var det fortfarande stressigt, folk var fortfarande sjuka och vi var fortfarande till mestadels underbemannade.
Och till slut sa kroppen ifrån och jag fick ett missfall men även då kunde jag inte stanna hemma, det fanns verkligen ingen personal kvar och ännu färre vikarier.

Efter missfallet kom jag inte riktigt tillbaka i form, jag var jämt trött och orkade nästan ingenting. Och även om det som sagt blivit lugnare på jobbet så har inte kroppen och hälsan återfunnits utan jag har hela tiden varit trött och orkeslös.

Och så för 2 helger sen så hade vi en trevlig helg med vänner, på fredakvällen åt vi lite middag och spelade spel och drack lite gott till, det blev sent innan vi kom i säng. På lördagen så åkte vi till ett annat par vänner och var taggade för utgång och barnfritt, det var som sagt ett tag sen sist eftersom jag inte haft orken för att umgås med folk eller för att vara uppe sent.
Men ut kom vi, mycket gott att dricka, ett par timmar på dansgolvet och även denna kvällen/natten blev det sent i säng.

Detta var droppen för min kropp, på söndagen blev jag dålig.
Svimfärdig, kändes som jag tappade andan och hjärtat rusade iväg, inte bara en gång utan flertalet gånger. Jag har haft hjärtklappning några gånger innan men inte så här, jag blev rädd att om jag somnar så kommer jag inte att vakna upp igen men efter samråd med 1177 skulle jag avvakta och gå till HC dagen efter, för hon trodde det var en ofarlig hjärtklappning.
Dagen efter besökte jag HC, där tog dom EKG och prover och jag fick även hjärtmedicin att ta vid behov, men dom trodde att symtomen berodde på stress och att jag var nära att gå in i den omtalade väggen.

Dagarna gick och jag hade känningar ett par dagar efter men på torsdagkvällen ville inte hjärtklappningen ge med sig, utan det höll i sig i ca 4,5tim trots mediciner, så det blev ett besök på akuten för att utesluta ytterligare några saker.
Men även där trodde dom på att stress var orsaken till symtom. Så i minst 4v skulle jag ta det lugnt, inte stressa, inte anstränga mig och även undvika saker som påverkade hjärtat som kaffe, te, Cola och alkohol.

Det är först nu 14 dagar senare som jag känner att jag börjar bli bättre, inga känningar i hjärtat på kvällen, jag kan lägga mig om kvällen utan känslan att jag kommer att dö, jag har lite mer ork än innan.
Jag var snudd på väggen, dom som hamnar ända in i väggen har det betydligt svårare och en mycket längre återhämtningstid än vad jag har haft, så jag får skatta mig lycklig att det tog stopp när det gjorde men jag har lärt mig läxan, det kommer bli en ändring på mitt sätt att leva, jag kommer inte stressa lika mycket i framtiden och jag kommer definitivt lyssna på min kropp mer, för så som jag haft det dessa två veckor vill jag inte uppleva igen!

Så snälla gör er själva en tjänst och lyssna på er kropp!

Ingen kommer att tacka er för allt ni gör när ni går in i väggen.

Och tänk på att stress inte syns på utsidan utan den känns på insidan!

Likes

Comments

Man vet att man börjar bli gammal när man inte längre orkar med en utekväll :/

I lördags var jag och sambon barnfria, vi var ute och dansade och hade supertrevligt, vi var på rockabilly night och kollade på Top cats :)

På söndagen började jag må dåligt, inte bakfylledåligt som jag har en tendens att bli nu efter graviditeten med
Thea.
Utan dåligt, det kändes som jag tappade andan för ett par sekunder, jag blev svimfärdig och hjärtat rusade iväg. Detta hände inte bara en gång utan flera gånger, det är nog första gången jag blivit rädd att det blivit något allvarligt fel med mig.
Jag ringde 1177 som sa att jag kunde avvakta och ringa vc dagen efter, skulle jag få andnöd eller ont så skulle jag ringa efter ambulans men vid hjärtklappning var det inte konstigt att man kände sig svimfärdig.

Sagt och gjort igår var jag hos läkaren som tog EKG (såg fint ut) och en massa
prover på blodbrist och ev se om det kanske kan vara överaktiv köldkörtel men mest trodde han att det berodde på stress så fram tills dess är det ickestress och vila som gäller och sen fick jag även nån medicin som ska hjälpa både mot överaktiv köldkörtel och hjärtklappning så får vi se om det inte blir bättre för nu är det 3:e dagen jag känner så här :/

Och denna gången får jag nog lyssna på vad kroppen säger och vila så mycket jag kan och låta bli att stressa, det är lättare sagt och gjort med jobbet man har men jag får göra ett försök annars var det sjukskrivning som gällde :/

Håll tummarna att det är lätt åtgärdat tack!

Likes

Comments