Denna veckan har varit fylld med känslor.
Lyckan över att jag för fyra år sen gjorde rätt val som slutade med den finaste gåvan man kan tänka sig, min dotter och en mycket fin sambo
💕 men också lite sorg över vad som denna gången inte gick hela vägen 💕

För fyra år sen mådde jag lite dåligt, inget allvarligt men lite sura uppstötningar, lite illamående när jag inte ätit på ett tag, hungrig HELA tiden, inget konstigt för min del då jag lätt får magkatarr.
Men denna gången hjälpe inte tabletterna jag hade hemma utan jag uppsökte läkare för att få lite starkare tabletter.
Efter lite prat och lite tester så kom läkaren och sa att jag var gravid.
Jag tog inte åt mig de utan trodde att läkaren skämtade eller var dum i huvudet, jag visste ju att jag inte kunde bli gravid (av olika anledningar så var chanserna väldigt små att jag skulle kunna bli gravid utan medicinskhjälp)
Men på vägen hem köpte jag med ett gravtest och det var först när jag såg att det stod "gravid +5" som jag fattade att det faktisk var så.
Jag var gravid, lyckan jag kände då var obeskrivlig, men efter nån minut blev jag sittandes, gråtandes på toagolvet.
Hur skulle jag göra nu?
Jag borde vara lycklig men en graviditet just då, kändes så fel.
Jag hade precis träffat pappan, gångerna vi träffats gick nog fortfarande att räkna på en hand.
Jag och pappan bodde 30mil ifrån varandra och jag hade samma vecka fått reda på att jag var en av dom som skulle bli varslad på jobbet (sist in, först ut).
Efter en timme gråtandes på toagolvet och med tankarna farandes fram o tillbaka så hade jag bestämt mig!
Jag skulle behålla barnet med eller utan hjälp!
Jag sa till pappan som det var att jag var gravid och att jag tänkte behålla de och sen fick han bestämma om han ville vara med eller inte.
Efter ett par dagars fundering så sa han att han ville vara med men att vi då även försökte som en familj, funkar de så funkar de, annars har vi i alla fall försökt!
Och nu fyra år senare så funkar det fortfarande
💕
Vi har en alldeles underbar dotter på 3 år och som vi båda älskar mest av allt
💕

Så när jag efter nyår började må sådär dåligt igen så visste jag att detta inte var någon magkatarr, denna gången var jag även mer trött och hade ännu mer illamående.
Jag kände att nu var perfekt för ett syskon till Thea.
Och Thea hade sedan julen frågat om jag hade ätit upp lillebror så han låg i magen än?
Jag vet inte vem som berättar hur barnen hamnar i magen men någon eller om hon kopplat det till själv att de man äter hamnar i magen och bebisar ligger ju i magen

Men tyvärr så gick det inte hela vägen denna gången utan det blev ett missfall efter ett par veckor.
Och just denna veckan skulle vi passerat den magiska gränsen, då man kunde känna sig säker och vi hade antagligen börjar berätta för nära och kära att vi till sommaren skulle bli en till i familjen.
Den glädjen kan vi nu inte dela,
Ist får jag dela den enda bild som blev tagen precis innan missfallet
💕

Som sagt,
För fyra år sen gick det vägen,
Det gjorde det inte denna gång!
Men jag är glad att det kom så pass tidigt ändå så man inte hade hunnit bygga upp några förväntningar!
Nu får vi i stället längta lite till innan plusset på Stickan visar sig igen
💕

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Tänk vad olika syn man har på uppfostran, jag är ingen perfekt förälder men jag vill tro att jag kommer lyckas någorlunda iaf ☺

Igår kom jag och en annan in på en del av barnuppfostran, jag nämnde att vi skulle byta ut lite möbler i min dotters rum för jag tyckte att hennes rum hade blivit alldeles för rosa och att vi nu skulle byta ut vissa rosa möbler till vita för att lättare kunna ändra färg i hennes rum med textiler i stället. Det började väl egentligen med att vi hittade en möbel som var rosa och sen har vi fyllt på för att matcha det andra, vi har inte medvetet köpt allt i rosa bara för att vi har en dotter.
Men när jag nämnde att det hade blivit lite väl mycket rosa (min dotter gillar rosa men får hon välja så väljer hon hellre blått) så sa hon som jag pratade med att hon skulle aldrig köpa något rosa och glittrigt till sin dotter (4-5år), hennes svärmor hade kommit med lite rosa leksaker och en glittrig jacka (som hennes dotter hade blivit jätteglad för) men hon hade blivit arg och sagt till sin svärmor att gömma undan sakerna.
Jag frågade henne varför, hennes dotter hade ju blivit glad, då säger hon att hennes dotter ska bli något stort typ president, advokat politiker eller liknande för då skulle hon tjäna mycket pengar och då kunde hon inte klä sig i glittriga och rosa kläder eller klänningar?
Hon hade även blivit arg när hon hämtade dottern på dagis en dag och dottern hade då klätt ut sig i en prinsessklänning och dottern hade glatt sagt "titta mamma, jag är en prinsessa" och hon sa att hon blev så irriterad på dagispersonalen som var så inriktade på att klä flickorna i prinsesskläder och att killarna skulle leka med bilar. Jag försökte berätta för henne att dagispersonalen faktiskt försöker få bort könsindelningarna (jag har själv jobbat på dagis/fritids många år) men eftersom hennes dotter hade haft prinsessklänning så trodde hon inte på de.
Hon berättade även att hennes son (3år) skulle bli läkare när han blev stor så nu satt hon och visade och lärde honom allt om kroppen och med dottern pratade dom mycket politik.
Jag frågade vad dom skulle göra om nu inte dottern ville bli advokat eller liknande och hon svarade att det är dotterns beslut men eftersom dom lär henne att bli intresserad av saker som rör sånt när hon är liten så var hon tveksam till att dottern skulle vilja bli nått annat.

Jag å andra sidan berättade att vi berättar och förklarar för vår dotter om olika saker, varför olika saker händer, varför vissa människor gör vissa saker. Jag berättade även att vi inte tänker tvinga på vår dotter nån viss religion, politiska åsikter, vad hon ska välja för arbete osv, utan vi vill att valet ska bli hennes eget när hon är redo att bestämma över de.
Hon är trots allt bara 3år, man behöver inte berätta för henne än om allt det otäcka som händer ute i världen, hon kommer få reda på det tids nog, just nu vill jag bara att hon ska vara barn, leka med leksaker oavsett om hon väljer att leka med dockor eller om hon väljer att leka med bilar, och hon leker faktiskt med båda delar utan problem.
Jag själv anser att man inte ska utesluta dockor, rosa, glitter, barbies, prinsessklänningar bara för att man har en dotter.
Min dotter älskar klänningar, det har hon inte från mig men min dotter älskar de, är vi och handlar så får hon välja kläder och färg själv men oftast blir det en klänning, däremot är jag väl lite missnöjd med färgvalen på klänningarna i butik då dom oftast har lite feminina färger, det finns givetvis lite maskulina färger med men det hade inte skadat med lite större färgval bland klänningarna.
Men som sagt hon får välja själv och jag stödjer henne i det för att hon har valt det själv och jag kommer alltid att stödja henne i det hon gör, i vem hon är, vem hon blir, det är bara hon som kan välja hur hon ska bli som vuxen.

Även om min dotter har ett rosa rum, klär sig i prinsessklänningar, klär sig i glittriga och rosa kläder och leker med dockor så kan hon ändå bli något stort, hon kan bli precis den hon vill

Likes

Comments

Jag är en människa som aldrig behövt gå till gym, varken för att träna muskler eller för att hå ner i vikt.
Men under min graviditet gick jag upp 26 kilo 😲
Jag gick ner nästan allt igen men valde att stanna några kilon innan för jag har alltid varit underviktig så tyckte några kilon ville jag behålla, so far so good!
Nu vill jag då forma till kroppen, få väck lite handtag här o där ☺

Jag kände förra våren när jag började cykla att jag var helt slut när jag kom fram till jobbet, inte den minsta uns av kondition här inte 😂
Så när jag såg att simhallen i byn gjorde en egen Ironman bestämde jag mig för att göra den, kan folk göra det på en dag så ska väl jag klara av den på 3mån 👍🏻
Alltså man ska göra samma distanser som en Ironman men man kan dela upp dom, cykla 1 mil en dag och 1 mil en annan dag och sedan räknar man ihop ☺ jag klarade (på håret) och var så nöjd, för jag märkte sån skillnad. Jag hade bara tagit spinningpass på cykeldelen så blev ju inte jättemånga gånger men mot slutet på sommaren så kände jag att vi kunde ta en cykeltur ut till powermeet (ca 5km) ist för att ta bilen, min sambo tyckte det kunde vara trevligt eftersom han har elcykel och solen lyste fint.
Vad skönt det var att cykla och kunna hålla någorlunda tempo med sambon fast han hade elcykel utan att behöva pausa hela tiden och vara genomsvett när vi kom fram ☺
Det var värt alla pass på spinningen ☺

Så i höst har jag saknat spinningen och bestämde mig för att skaffa gymkort så nu för ett par veckor sen så tog jag tag i saken, målet är att gå till gymmet minst 1 gång i veckan nu i början tills jag blivit varm i kläderna.
Första veckan började jag givetvis med ett spinningpass, andra veckan blev det genomgång av gymredskapen och så denna veckan blev det lite tokigt 😂

För att förklara, som sagt jag är inte det minsta van vid gymmet och vad de olika passen innebär eller vad dom heter. 😂
Och förra veckan bad chefen mig och en annan som hade gjort Ironman i somras om att fixa en egen Ironman för oss anställda, hon som hjälpte till är en av mina bästa vänner och har gått på gym i många år, så vi fixade iordning men i onsdags så skulle vi fixa ett litet träningsprogram för om det är någon som pga skada eller absolut inte vill göra en distans så kan man välja att göra träningsprogrammet ist.
Min kompis sa att vi gör ett litet tabatapass, jag som inte visste vad de va såg lite frågande ut men hon förklarade att man gör olika övningar t.ex. Sit-ups, armhävningar, knäböj osv och varje övning gör man i 20sek, vila 10sek och vi valde att man gör 4set av varje (4 omgångar).
Jag tänkte att detta är ju något jag skulle klara av, sagt och gjort, såg att det blivit en ledig plats på tabatapasset igårkväll så tänkte jag kör på de, jag tänkte hur svårt kan de va! 😂

Bara det att tabataschemat vi satte ihop och som min kompis förklarade var tydligen ett snällt hemmapass, det var absolut inte som på gymmet 😂
Så jag hade ju åkt dit taggad till 1000 men sen ser jag hur folk börjar plocka fram skivstänger, vikter, kettelbells och mattor 😲
Jag fick panik och tänkte vad fan har jag gett mig in på och kände att jag går härifrån men sen tänkte jag, NEJ Ramona du lämnar inte gymmet, det är en halvtimme det klarar du 💪🏻
Så jag gick fram till instruktören och frågade vad de va man behövde och vad man skulle göra för jag hade verkligen ingen aning 😂
Men jag fick den hjälp jag behövde och blev stolt över mig själv att jag stannade kvar och genomförde det, jag har idag ont som satan men ska testa passet en gång till nästa vecka när jag är lite mer mentalt förberedd 😂

Så nu hoppas jag att jag klarar av detta och kanske slipper gömma mig i vassen denna sommaren 😉

Likes

Comments

Jag fattar inte vart tiden tar vägen!
Jag har ett barn på 3 år men jag förstår inte hur folk hinner med så mycket som dom gör!

Som idag, vi gick upp åt frukost i lugn o ro, sen hann vi inte mer än att göra oss iordning så var det dags för sagostund (ca40min på bibblan) men innan dess en promenad med Dino.
Vi hann med ett snabbrace i affären sen var det dags att göra lunch, äta och sedan gå promenad med Dino igen, nu en kopp kaffe och snart är det dags för att bowla en stund innan möte för att sedan åka hem och laga middag innan nattning av Thea för att sedan se om man hinner med gymmet innan jag går och lägger mig.
Alltså vart tar tiden vägen? När ska man hinna med städ och tvätt för jag känner att det inte hinns med alls, jag tycker bara vi äter, går med Dino, lagar mat, äter, går med Dino, lagar middag, och äter. Sambon tar Dino på kvällarna efter han kommer hem från jobbet men det sparar mig typ bara 30-40min ☺

Hur gör ni för att få eran vardag att gå ihop?

Likes

Comments

Idag fick vi paket från Jollyroom ☺
En North 13,5 Skrinda, den var större och rymligare än vad jag först hade trott och den var liten och smidig när den var ihopvikt ☺
Den var både lätt att vika ihop och lätt att fälla upp 👍🏻
Så den blir perfekt till sommaren och semestertider ☺

Thea godkände den och väntar nu på bättre väder så hon kan få använda den ☺

Likes

Comments

Nu är det inte mycket kvar som felar i mitt liv
Jag har hittat mannen i mitt liv, vi har en underbar dotter, vi har ett hus som är så gott som ny-/färdigrenoverat och idag kom chefen med glada nyheter


Jag går just nu på ett gravvik tills efter sommaren men jag blir lasad/konverterad i Juli, så jag har fram tills idag vetat med all säkerhet att jag äntligen kommer få en tillsvidareanställning när vikariatet går ut men ovissheten har varit vart jag kommer bli placerad, önskemålet har varit att jag får stanna kvar inom samma område i alla fall.

Och idag kom chefen och berättade att hon som är hemma på grav.ledigt kommer att börja på samma område som hon var på innan hon gick på grav.ledigt (hon hann alltså inte börja på vårat område innan hon gick på grav.ledigt) och att jag kommer få tjänsten som jag har vikariatet på nu
😁
Jag kommer då alltså få vara kvar på samma område som jag önskat


Så idag firade vi med att laga lite fin mat och ett glas vin och bara njuter att arbetslivet har gått i lås

Likes

Comments

Förra veckan var vi uppe på på dop för min systerdotter, hon var glad hela tiden i kyrkan och dopet var fint :)

Dock är ju inte någon i min familj så förtjusta i kyrkan, vi är inte så troende av oss och prästen på dopet förespråkade ju väldigt kyrkan och kristendomen och jag fick ett sådant skrattanfall när prästen välkomnade oss 😂
Han började att prata om den Helige Anden, (jag och mamma tror på spöken, det gör inte min pappa) så när prästen började prata om den Helige Anden så började jag le och tänkte på pappa, sen säger prästen "och idag till dopet så har vi den helige anden på besök" och jag hör min pappa mumla "trams" och då bröt jag ihop, så typiskt min pappa att säga något sånt (och ja vi har SUPERdålig humor i min familj 😉)

Men iaf ett superfint dop, god smörgåstårta och jättetrevligt ☺
Och jag fick gosa med Hayley 😍

Likes

Comments

Som sagt vi åkte upp till mina föräldrar i Tibro i helgen som var.
Och på lördagen så kände jag att jag ville träffa nån av mina vänner hemifrån, oftast blir det att man åker upp, umgås med familj och släkt och oftast hinner man inte träffa nån av vännerna, vilket givetvis är mycket tråkigt, men förstår ju att alla vill träffa Thea eftersom det inte blir så ofta vi träffas.
Men nu skulle det ju vara dop på söndagen och då skulle jag ju ändå träffa en större del av släkten så valde att tillbringa ett par timmar med en vän på lördagen ist :)

Även fast det var längesen vi sågs så kändes det inte som det när vi väl kom dit utan det blev fika och Thea busade med alla hundarna, efter fikat gick vi ut till hästarna i hagen, det är allt en liten kaxig 3-åring vi har, 4 stora hästar på ca 800kg var fanns det i hagen men de brydde väl sig inte Thea om, hon tog en promenad med ena, någon häst ville störa men Thea sträckte upp handen och sa stopp! Flytta på dig! Och sen gick hon bara förbi hästen som stod i vägen :)
Vi åkte sedan och hälsade på hennes dotter, där fanns det ytterligare hundar till Theas förtjusning :)

Kvällen avslutades på Mandys Dinner tillsammans med mina föräldrar och ena bror, ett matställe i Töreboda som går i 50-60-talsstil, inredning, musik och serveringspersonalen har tidsenliga kläder :)
Maten bestod mestadels av hamburgare men fanns även spareribs, kycklingrätter och korv, maten serverades i fina raggarbilar av kartong :)

Likes

Comments

Denna helgen är vi uppe och hälsar på mormor & morfar ☺
Efter 4timmars bilresa är vi nu framme och Thea har hållt låda ända sen vi kom fram men nu ska vi snart krypa ner i sängen och förhoppningsvis få en god natt sömn ☺
I morron ska vi åka en sväng till Töreboda och på söndag är det dop för Hayley ☺

Likes

Comments

Glada nyheter på jobbfronten :)
Jag har ett vikariat tom 31/8 vilket betyder att jag blir lasad i månadsskiftet juni/juli, vikariatet jag har nu är ett gravvik så jag vet ju att till sommaren har jag en tillsvidaretjänst men man har ju varit orolig lite vart man kan tänkas hamna, det kan ju bli precis vart som helst i kommunen :O
Men nu verkar det som jag kommer få vara kvar där jag är till 90%, eftersom jag är inlärd på stället redan och hon jag vikarierar för hann inte börja på detta stället eftersom lagom tills hon blev lasad så gick hon hem på mammaledigt så hon har ju egentligen inte varit på stället där jag är, så om det går kommer antagligen hon få en tjänst på annat ställe medans jag fortsätter på denna tjänsten :)
Så nu kan man andas ut lite till :)

Likes

Comments