Hejsan!

Idag har jag jobbat med tema sport hela lektion förutom sista 10 minutrana. Jag har bara klippt ut bilder till mitt collage idag. Min planering till tema sport kommer också upp idag hoppas jag! Det jag hade problem med idag var att det är väldigt svårt att hitta vissa specifika bilder man vill ha i sitt collage. Så har kollat igenom massa tidningar idag för att hitta vissa specifika obejekt i rätt storlek. Orden jag ska ha till mitt collage var mycket lättare att hitta.
Det som har gått extra bra idag var mina bilder jag tog till tema natur. Idag gick det väldigt bra och man börjar se lite skillnad nu. Eller bilderna går väldigt långsamt frammåt i utvecklingen. Men jag känner att när jag arbetar med bilderna så är det svårare att få till ljuset och jag måste nu gå ut i slutet av lektionen för att iallafall få lite ljus till bilderna.
Men vet nu att jag ska börja gå ut i slutet av lektionen för att ta mina bilder, för då är det som bäst ljus!!
Har inte så mycket mer att säga! Hejdå!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Av någon anledning så kom inlägget inte ut i torsdags, så det kommer ut idag. Bättre sent än aldrig:)

Hej! Idag var det riktigt kyligt. Så när jag skulle ut och ta mina naturbilder så frös jag rejält! Tyvärr så hade jag också massa strul med kameran så var tvungen att gå ut flera gånger och ta om... Men bilderna blev helt okej idag. Väldigt ljusa så man fick vinkla kameran mycket så de inte skulle bli för ljusa . Eftersom att jag inte har tagit bilder på 2 veckor så har miljön ändrats en del. Men känns kul att man kan se förändring redan så här fort. Sen när jag kom in så tog en annan person kameran. Tyvärr så kom den personen inte tillbaka på hela lektionen så hann inte lägga in bilderna i mappen. Så vi får verkligen hoppas nu att bilderna inte är borta till nästa vecka!!

Sedan när jag kom in efter massa kamerastrul så bestämde jag vad jag ska arbeta med i tema sport. Vill inte säga för mycket än för det kommer i ett senare inlägg. Men efter att jag hade pratat ned Beata så kom vi fram till att jag ska jobba med collage. Så framöver så kommer det bli mycket klippande och klistrande. Kan också säga att jag ska jobba med det som inte riktigt publiken ser i sport. Så ni får tänka lite själva vad det kan bli. ;)

Har faktiskt inte så mycket mer att säga idag. Eftersom att kameran strulade så mycket så försvann de mest utav lektionen:((

Hejdå!

Har tyvärr inget mer än en suddig mobilbild från lektionen

Likes

Comments

Hej! Idag hade vi ingen bild. Så tänkte göra ett inlägg om hur jag brukar få inspiration till olika saker.

1.Om jag har noll idéer så brukar jag fråga andra personer tex min lärare eller vänner om de har någon idé. Om de har en bra idé så brukar jag ta inspiration från den och sedan göra om det till mitt eget. Tex som bilderna som jag ska ta med Tema Natur, iden fick jag från början av att Beata berättade om en tjej som hade gjort något liknande. Sedan kollade jag på hur Monet hade gjort. Efter det så började jag arbeta ut min idé på hur jag ville få bilderna tills jag blev nöjd.

2.Om jag inte får någon inspiration för någon jag känner så brukar jag mest googla runt och kolla. Jag försöker mest googla ord som hör ihop med det jag vill arbeta med. Så om jag tex vill göra tema sport photoshop, då googlar jag tex ,photoshop sport, kända photoshop m.m. Det finns mycket på internet tycker jag att ta inspiration utav. Vissa saker är lite komplicerade men man kan alltid förenkla.

3. Jag kan också ibland kolla på vad andra elever har gjort osv. Om man vet att något som man gillar på väggarna i bildsalen är ett A så brukar jag iaf bli motiverad av det och vilja göra något liknande. Men såklart ska man inte glömma och ha sin egena touch på det och att verkligen inte kopiera någon annans arbete!

Likes

Comments

Hej!
Lektionen idag gick verkligen i ett svep. Hann tyvärr inte med allt jag hade planerat. Men jag kände mig endå effektiv. Så det jag har gjort idag är att jag fick tillbaka till min naturplats för att ta de riktiga bilderna till mitt projekt. Denna gången hade jag då med mig en systemkamera istället. Efter kanske 20 bilder så kände jag mig inte alls nöjd. Alla bilderna blev väldigt ljusa och hela bilderna kändes bara stökig och man hittade inte riktigt något fokus någonstans i bilden. Provade flera olika vinklar, men inget kändes bra. Så jag gick då in istället och frågade Beata om hjälp. Så vi två gick sedan ut till platsen och hon visade några olika vinklar som var lite mer intressanta. Hittade en jättebra vinkel så var på höger kanten på huk som jag faktiskt tycker blev väldigt fin att titta på. Det som är viktigast för mig med bilderna är att man ska kunna se en så stor förnedring som möjligt vid terminens slut.Sedan så gick jag också och tog lite alternativa bilder på olika plaster. Fick faktiskt ett jättefin bild på ett staket, som både jag och Beata tyckte om. Så vi får hoppas att jag hittar den platsen igen nästa vecka ;)

Hann faktiskt med att börja skissa på mitt tema sport. Men den planeringen får komma i ett annat inlägg. Har däremot i bestämt vilken teknik jag ska använda än. Antingen blir det Photoshop eller skulptur. Hade faktiskt svårt att komma på en bra idé till tema sport. Sedan när jag hittade en väldigt bra inspirerande bild så blev det mycket enklare. Men som sagt så vet jag inte vilken teknik jag ska använda än för bäst resultat. Känner att det skulle vara enklast att fotografera tema sport. Men har ju redan valt fotografi till tema natur, så vill inte välja det igen. Tycker det är lite kul att få vara lite Kreativ och tänka utanför boxen, så kommer säkert på någon bra teknik att arbeta med.

Kom även på en bra idé idag för tema identitet som jag gärna skulle vilja jobba med. Däremot så kanske vi ska byta det temat till ett andra världskrig tema istället. Men vi har inte riktigt bestämt oss än. Har en bra idé också om vi tar tema om andra världskriget, men vill nog hellre ha tema identitet.

Har inte så mycket mer och säga om denna lektion. Tyckte att det var en effektiv lektion. Kändes lite som en planerings lektion, så hoppas jag kommer igång lite bättre tills nästa vecka!Ha det så bra!

Likes

Comments

Detta är min bildmapp. Jag blev verkligen inte nöjd med den. Kändes som jag verkligen inte gjorde mitt bästa. Kände mig såå stressad över att göra något bra så det blev inte alls bra. Men jag blev faktiskt nöjd över att den speglar av mig bra.

Kände att jag fick med bra om det jag gillar. Älskar nämligen att lyssna på Coldplay och One Direction. Musik speglar mitt humör väldigt mycket. Om jag är ledsen,arg,stressad,glad osv. Så lyssnar jag på musik och 99% av gångerna är det antingen One Direction eller Coldplay.

Sedan så försökte jag måla en fin häst. Men när jag färg la den så blev de inte så bra. Men har inte målat så många hästar förut så jag är helt okej nöjd med den. Men varför jag målade en häst är för att hästar är mitt största intresse och det gör mig glad.

Och så diamanten. Den står för min medryttarponny som heter Diamond. Sedan så har jag färglagt den med mycket färg för att färg för jag blir glad av mycket färg.

Vad jag ska bli bättre på till nästa bildmapp är att ta det mer tid på mer och jobba mer med detaljer och få in mer uttryck. Nästa gång ska jag också försöka jobba mer med ett speciellt huvudmotiv. Det tycker jag skulle bli ännu finare.

Likes

Comments

Hej! Denna lektion tänkte jag försöka hinna med ganska mycket!

1.Jag ska börja ta mina foton med tema natur med en riktig kamera.

2.Hitta lite finare vinklar för naturfotot.

3.Börja planera för tema sport och börja skriva på min
mindmap.

4.Börja med tema sport.

Inte många punkter men alla punkter tar ett tag att göra. Hoppas iallafall hinna med de första 3 punkterna. Har ännu ingen solklar idé vad jag ska göra med tema sport men hoppas jag kommer på det denna lektion. Hoppas det blir två riktigt effektiva timmar :)

Första natur bilden tagen med min mobil :)

Likes

Comments

Monets konstverk


För min projekt med tema natur så ska jag jobba med fotografi.


Jag kommer ta inspiration av Claude Monet. För han valde en miljö. Sedan målade han av den miljön flera gången under ett år. Detta resulterade till att han fick en serie bilder av samma miljö fast hur miljön förändras under tidens och årstidernas gång. Det är väldigt vackert tycker jag att se hur naturen förändras över tiden och att se det vackra ur varje årstid.


Så min idé är att välja ut en plats och sedan fotografera den varje lektion enda tills höstterminens slut. Så jag kommer få foton på hur miljön kommer övergå från sommar till höst till vinter. Jag tror det kan bli väldigt vackert.


Varför jag inte väljer att måla av miljön varje vecka som Monet gjorde är för att jag känner att jag inte har tid med det och att jag inte riktigt kan få till lika vackra målningar som Monet.


Jag tror jag kommer välja en skogsmiljöer eller ett fält att fota. För att jag tycker att skog och stora ängar är väldigt vackra under alla årstiderna.


Jag förväntar mig att det kommer vara väldigt grönt nu, sedan kommer det komma mer röd, gula färger, sedan kanske det kommer en period som inte är så livfull. Men vi får hoppas att det kommer lite snö till vintern så jag kan få några fina snöbilder också. Det skulle vara en väldig fin kontrast att den första bilden är väldigt grön och den sista är full av snö.


Likes

Comments

Hej! Detta är min bildblogg. Här kommer jag skriva vad jag gör på bildlektionerna och reflektera över mina bildlektioner. Det jag gillar mest att göra i bilden är att fotografera. Under denna termin kommer vi jobba med tema natur,sport och identitet.

Välkommen :)


(denna inlägg raderades så lägger in det igen)

Likes

Comments