Header

Allmänt

Nu sitter jag i bilen påväg hem. Ester och Mon Amie står i transporten. Ja, vi bestämde att Misan skulle få följa med hem igen. Det ska bli jätte tråkigt att återgå till det vanliga men även skönt.

Tack vare Johanna har jag och Ester utvecklats tillsammans denna gång. Jag och Ester förstår nu varandra bättre och det ska bli kul att jobba vidare på när jag kommer hem.

Tack vare Alex så har jag utvecklats enormt i min ridning och hur jag ser på olika typer av hästar. Givetvis har alla hästar någonting att jobba på. Vissa har mindre svårigheter och andra större och tydligare.

Tack för att jag och Ester har fått vara i stallet denna vecka. Tack för att jag har fått hjälp med min ridning. Det har varit en väldigt jobbig, hård men även inspirerande, givande och underbar vecka. Där jag både träffat Johanna och Britt som är vänner sedan långt tillbaka men även träffat nya underbara människor och hästar.


Så nu tackar jag och Ester för oss och så hoppas vi att vi kan komma ner snart igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

White Easter

Igår var jag och Regina på terräng träning. Det var jättekul och Ester uppskattade det. Hon tyckte det var så pass kul att jag höll på att åka i backen två gånger. Men jag satt kvar och allt gick jättebra vi gjorde upphopp, nedhopp och pulvermannsgrav.

Likes

Comments

Allmänt

FÖRLÅT! INLÄGGET SKULLE UPP IGÅR MEN NÅGOT KRÅNGLADE!
Idag försov jag mig inte, applåder. Dagen började med morgonfodring och lite gos med hästarna. Sen red jag Ademaro lite lätt och sen så skulle jag prova att rida Brodnica (tror det stavas så). Hon var jätte trevlig, en riktigt riktigt snäll häst. Vi gick in och åt lite frukost som bestod av kakor och apelsindryck medan vi kollade på ponny SM. Sen ut igen och så longerade jag Vanilj lite, den ponnyn är så söt. Sen så skulle jag longera en köttbulle på ben, Marabou. Varje galoppfattning så är det väldigt viktigt för honom att göra ett litet bocksprång. Hon är riktigt söt den ponnyn. Hon är 125 cm och har gått LA vilket motsvarar 90 cm. Hon är en riktigt fräck ponny, skit häftig.

Nu sitter vi i bilen på väg på terrängträning med Ester och Ademaro. Gissa vad, det regnar... Men det ska på med brodd och sen är jag och Ester fit for fight. Men jag får se om bilderna kommer upp idag eller imorgon från träningen men det återstår och se helt enkelt.


[notis]- Det är Marabou nere på bilderna

Likes

Comments

Allmänt

Toppen häst som gått dom högre klasserna i Polen. Han är verkligen super och en av mina favoriter ridmässigt. Ser fram emot att hoppa honom nästa gång.

Likes

Comments

White Easter

Idag hjälpte Johanna mig med Ester igen och idag hoppade vi lite högre. Hon suger verkligen mot hindrena nu vilket gör att hon inte kommer kunna hoppa så högt om hon håller på så. Men det går inte att hålla i henne just nu. Men jag tänkte hoppa lite högre i övermorgon så kanske hon lär sig att hon inte hinner få med alla benen om hon ska gå så snabbt och komma så nära.

Likes

Comments

Allmänt, White Easter

Hello Guys! Det börjar med att jag vaknar vid klockan 6, somnar om. Vaknar vid klockan 7, går upp. Jag sätter på mig kollar klockan 08:10. VAA!! Jo jag vaknade vid 8 och fick för mig att klockan var 7... typical me. Men när jag kom ut till stallet så bestämde vi oss för att Johanna skulle ha lektion för mig innan vi började rida försäljningshästarna. Jag hoppade några kryss och lite basics och sen fick jag några övningar. Hon sa att det var första gången hon hade en "riktig" lektion, men hon gjorde det jätte bra.

Sen red jag en jätte trevlig stor häst, Ademaro. Men hann knappt rida i 20 min för sen öppnade sig himlen och det bara öste ner. Men när vi hade tagit av sadlarna så slutade det. Jo men det var ju lyckat. Sen gjorde vi lite stalljobb och sen gick vi in och åt lunch.

När vi kom ut till stallet så skulle jag rida Papito. Jag tyckte han var jätte stor.
Men för att bara vara 7 år så skötte han sig och va jätte duktig. Lite seg i början men när han kom igång så var han jättefin.

Senare på eftermiddagen så red jag Vanilj, en bekväm ridskoleponny som vill få som hon vill. Så efter att vi galopperat några varv runt, runt så gick jag in till Alex. "Kan du hjälpa mig för jag kan inte rida denna ponny" något i den stilen. Så hon hoppade upp och visade. Hon är väldigt envis men sålänge jag var envisare än hon så gick det jätte bra. Så även där så löste det sig och henne vet jag att jag ska rida mera så det ska bli spännande att se vad som händer.

Alex och Bosse har åkt på bio så jag är ensam hemma så jag har gjort lite mat och tittar på TVD och har det bara mys. Så jag ska fortsätta med det.

Vanilj


Ester


Ademaro (fläckarna är regn)

Likes

Comments

Allmänt, White Easter

Jag vaknade vid klockan sex, somnade om. Mamma kom in vid 7 och väckte mig, jag somnade om. Listan kan göras lite längre. Men vid 08:15 så var jag uppe och nästan sprang upp till hagen och hämtade Ester. Ställde in henne i boxen och gick in och tog ner mina saker. Jag packade in i bilen och gick in till Ester. Satte på henne ett täcke och transportskydd. Lastade henne och sen åkte vi. Efter några stopp och felkörningar så var vi äntligen framme. Ester lastades ut ur transporten och vi lastade ut all packning. Sen red jag ut med en tjej i stallet och det var verkligen jätte mysigt. Det är hästhagar överallt och tyvärr tänker man aldrig "den hagen var inte så fin" eller "våran hage är mycket finare och bättre". Dom är så fina och jämna, rena dröm hagarna. Väl tillbaka så gör jag några höpåsar och ger Ester foder. Sen så går jag och tittar lite på Johanna och Wille dom hade lite struggle i början men han är verkligen fin, väldigt speciell men fin. Sen var det bara stallprat om att allt måste rengöras eftersom det är försäljningsstall och det ska inte spridas bakterier om det finns osv, kvällsfodring och lite sånt. Och nu sitter jag här. Har ätit lite och är nu väldigt trött. Så tänkte faktiskt gå och lägga mig typ nu.

..Bilden är gammal,,

Likes

Comments

Allmänt, White Easter

Imorgon åker jag ner till Skåne med Ester. Det ska bli så himla kul! Jag ska jobba i försäljningsstall under en vecka och hjälpa till med det mesta. Jag ska även få hjälp av Johanna Grant med Ester. Hon och hennes mamma är goda vänner till oss. Mon Amie är hennes första ponny och det är ju vi som har henne nu, vi har även haft Fiffi och Winnie hos oss. Så det ska bli intressant och kul att få hjälp av henne. Så imorgon åker vi ner till Skåne vid klockan 9. Så allt är packat och fixat, fast jag har antagligen glömt något ändå.

Jag är riktigt förväntansfull och hoppas på en kul och lärorik vecka.

Likes

Comments

Utrustning

Jag nämnde innan att jag hade förkorta stövlar så jag har införskaffat ett par nya stövlar men även en ny hjälm.

Stövlarna är från bocaj och har en stilren design. Stöveln är i italienskt läder och har en nydesignad frontdesign. Gummisula med halkskydd, dragkedja bak och resår fram. Jag tycker personligen att det är väldigt bra att man fäster dragkedjan än att bara knäppa över, men bocaj stövlarna har den funktionen och det är toppen.

Pris: 3600 kr (jag köpte mina när det var 30% rea)

Uvex ridhjälm exxential antracite mat

Extremt säker och stabil hjälmkonstruktion"Skalet" är i polycarbonat. Den är väldigt stabil och superlätt vilket är ett stort plus. Optimal passform genom IAS-3D-system som innebär anpassning tredimensionellt i längd, bredd och höjd. 2-materialskärm med mjuk front för bästa säkerhet. Olika storlekar på skalen och fyra olika storlekar på hjälmen för optimal passform. Luftkanalventilationssystem för bästa komfort.

Vikt: 330g.

Pris: 995 kr

Likes

Comments

Allmänt, White Easter

Hej på er alla underbara! Har funderat länge på det här med bloggen... Innan lovet så tänkte jag att jag skulle göra igång nu på lovet men det har hänt så himla mycket så jag har faktiskt inte hunnit. Men nu är jag här igen med lite drygt en månad kvar av lovet. Så under denna vecka kommer det komma updates på vad som hänt under lovet. Mycket bilder från tävlingar osv. Men nu tänkte jag berätta om sommaren första tävling, kalmarhoppet.

Träningen (hoppning) har under 3 månaders tid gått väldigt dålig. Hon har stannat på saker hon aldrig stannat på. Hon stannade på vattenmatta med 30 cm bom över. Jag slutade lita på henne och mitt självförtroende sänktes enormt men tack vare min mamma och min tränare Othilia så red jag ur svackan och nu har det aldrig gått bättre.

Jag förberedde packningen ett par dagar innan eftersom att jag efter tävlingen skulle stå uppstallad hos en kompis i en vecka för att sedan åka och tävla superhelgen. Så allt var färdigt och packat. Så när jag går upp så äter jag lite frukost inte mycket då jag har väldigt svårt att äta under tävlings dagar. Sen går jag upp till sommarhagen och hämtar Ester. Hon fick stå ute dels pga värmen men även för att första start är vid 13.00 så vi behövde inte stressa sönder. Sen vi klockan nio kom Ella, så vi packar in i bilen och borstar. Runt 09.30 lastar vi och åker. 1,5 timmar senare står vi på parkeringen vid kalmar hsk. Jag går och visar upp vaccination och kikar. Sen lastar vi ut och Ella går med Ester. Jag tar med mamma till banan. Det var en väldigt enkel bana inga hinder som hästen normalt sätt upplever obehagliga eller breda oxrar. När vi gått banan så sätter jag upp hindrena i huvudet och går igenom ett par gånger till. Vi går tillbaka till transporten och jag sätter på kavaj, hjälm, väst, handskar och ett par för korta stövlar (har köpt nya, problem solved). Jag sitter upp och rider mot framridningen. Väldigt spänd ridning men lite tryck i galoppen får jag till. Jag rider sedan mot framhoppningen, med tanke på hur det gått innan så hade jag inga högre förväntningar... Men tro det eller ej hon hoppar! Hon hoppar faktiskt! Lite tveksamhet på första räcket men jag ger henne lite mera stöd och sen flyger vi över hindrena på framhoppningen. Vi går mot banan och jag går in ett ekipage senare. Det enda jag vill försäkra mig om är att hon inte ska bli rädd för pelaren i kanten på banan men ingen reaktion. Sen så går min startsignal. Jag blir alltid så stressad när signalen går så jag är rätt snabb in på första hindret. Hon tvekar lite men jag tar oss över första hindret. Har sånt härligt tryck i henne resten av rundan och vi slutar på ett pet i LD. Vi gör oss redo för LC med lite trav på framridningen och två språng inne på framhoppningen. Vi börjar rundan med ett toppen språng på första hindret men på andra hindret går det lite långsamt och vi blir lite felplacerade så ett pet i LC också. Men jag skulle efter dessa starter förklara oss ur våran svacka. Vi lastar sedan på och åker mot öland, mot Vilma. När vi kommer fram är det Ester som ska lastas ut få foder och släppas ut i hagen. Sen ska alla saker in, sadel, träns, täcken, skydd, you name it. Sen åker mamma och Ella hem och jag tillbringar sedan en underbar vecka med Vilma och Lilly.

Likes

Comments