- ÅSIKTER OCH TANKAR

Jag hamnade på sjukhus, Jag drack för mycket energidricka. Jag skrev ut det i en stor grupp på facebook där jag ville varna andra människor för vad som kan hända dem. JAG skrev aldrig ut vad folk måste göra, jag skrev aldrig ut det för att folk ska tycka synd om mig. Jag ville varna andra!

När jag skrev ut det i den stora gruppen på facebook , där jag endast ville varna över vad som kan hända så fick jag ett Pm av en journalist från Nyheter24. Hon ville ha en intervju med mig där jag berättade hur jag hamnade på sjukhuset genom energidryckerna. Jag ställde upp då jag redan när jag hamnade på sjukhuset bestämde mig för att ALDRIG mer dricka en energidryck mer. jag ville att folk skulle få upp ögonen. Jag var med om en intervju och artikeln publicerades idag, 2 september 2017.

Jag skrev samtidigt ut en lång text som har publicerats både här på bloggen och på facebook. " Jag gjorde bort mig.." Där jag berättade hela historien, allt från när jag drack burkarna till när jag fick åka hem från sjukhuset dagen efter. Jag fick väldigt mycket negativa och positiva åsikter om det. många hade själv hamnat på sjukhus medans andra skulle varna sina anhöriga och en del kunde dricka hur många som helst. DET är det jag vill komma fram till i inlägget nu.

Jag blir ytterst irriterad på människor, killar som tjejer som verkligen skryter om hur mycket dem dricker eller röker för den delen! Då oavsett om det är alkohol, energidrycker eller när det gäller att röka cigg. Jag har fått höra enda sedan denna händelse " Jag har druckit 5-6 burkar om dagen i 10 år", " Jag drack upp ett helt flak på bara en vecka". SO WHAT! Jag blir INTE imponerad! Jag får snarare den reaktionen att " jaha, okej, varför behövde du berätta det? Tycker du att du är cool för att du dricker det?"

Ja, alla kroppar är olika och det har jag skrivit till flera människor som har skrivit och gett mig den kommentaren och att dem inte känner något efter hela det där flaket eller alla dem där 5-6 burkarna per dag. Nej, för din kropp har kanske blivit van vid skiten och när du sen lägger av så då händer det grejer. Som sagt, allas kroppar är olika!

Likes

Comments

- LIVSSTIL, - ÅSIKTER OCH TANKAR

Måndagen den 28/8, gjorde jag bort mig rejält. Jag lyssnade inte på min kropp, jag sket i att min kropp försökte säga till mig att " sluta drick det där nu", " Du mår ju inte bra". Jag lyssnade inte efter jag drack den andra burken då hjärtklappningarna började. Allt vart bara värre då jag satte mig på tåget efter den tredje burken. Jag kom hem, lade mig i sängen för att vila och allt vart så mycket värre. Det kändes verkligen som att hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen. Jag tyckte det var jobbigt att andas och allt bara dunkade. Jag hade kramper i min högra arm för jag spände mig så mycket, jag mådde illa då drycken fräter på magsäcken.

Jag drack energidricka. 3 burkar, 2:a och 3:e burken ganska tätt inpå varandra och jag lyssnade inte när min kropp tyckte det var jobbigt redan efter den andra burken. Jag drack massor med vatten, trodde att det skulle bli bättre men icke. fick ringa 1177 vid 20 tiden på Måndagen. Pratade med en sjuksköterska som inte hade någon erfarenhet av energidrycker och vad dem kan göra. Berättade att jag hade ordentliga bröstsmärtor och att jag hade druckit energidrycker den dagen. Hon bad mig att åka in till akuten och få träffa läkare.

Min bonusmamma, Annelie fick skjutsa in mig och på sjukhuset fanns min mamma på plats redan. Fick komma in ganska fort då det handlade om bröstsmärtor. Allt gick så fort. Fick ren panik, ångesten kröp på samt att det gjorde så ont och jag hade so ett tryck över bröstet. var ungefär 5 läkaren inne på rummet samtidigt som höll på med mig. Fick sladdar inkopplade för att kolla EKG, kollat blodtryck var 15:e minut + pulsen. Hjärtat såg bra ut vad dem tyckte och såg men jag hade fortfarande ont i bröstet.

Dem rullade in mig på övervakningen där jag fick ligga med fler sladdar. Fick alvedon för smärtan i både huvudet och armen och Gaviscon för magen då jag mådde illa och hade ont. Fick träffa fler sjuksköterskor och läkare. Runt 00:30 fick vi prata med en barnläkare som ville lägga in mig och rulla upp mig till barnavdelningen. Dem trodde inte det skulle hända något men ville vara säkra då jag fortfarande mådde dåligt och det skulle nog bara bli värre att åka hem. Sagt och gjort, blev upprullad till avdelningen. Dem kollade pulsen på mig hela natten. Sov väldigt dåligt den natten. Läkarna sa att jag skulle fått åka hem 08 på morgonen men vart kvar till 14:30. Dem tog prover för att kolla om jag eventuellt hade haft en hjärtinfarkt, Dock hade jag inte haft någon men för att vara på den säkra sidan.

Nu efter denna händelse så har jag lärt mig av misstaget. Jag har slutat tvärt med energidrycker och ska göra allt i min makt för att få fler att sluta med det. Jag hade själv den tanken förut, "Det kommer aldrig hända mig" , Men det gjorde det. Nu ångrar jag mig mer än allt och ja, jag vet att jag får skylla mig själv. Jag har bara mig själv att skylla, ingen annan.

Kan säga att känslan av att jag skulle dö var inte så kul. Jag kände att "nu kommer jag dö". jag fick total panik då allt hände så fort och det var så många sladdar och många läkare & sjuksköterskor. Men alla var väldigt snälla. Jag hoppas jag har kunnat fått upp någons ögon iaf var det gäller energidryck och vad den kan göra.

Kollade på lilla aktuellt igår där dem pratade om just energidricka där det då nämndes att dem hade hört nyheter om att en hade hamnat på sjukhus. Kan ju ha varit mig dem pratade om, ingen aning men iallafall så fick man hör av en toxikolog att energidricka inte är farlig om du dricker det i små mängder. Det är ju olika från person till person. Vissa klarar av att dricka flera burkar om dagen i flera år medans en annan kan ta en liten klunk och kroppen ballar ur. Så tycker det är fel att säga att det inte är farligt i små mängder för du vet aldrig beroende på personen.

Likes

Comments

- SKOLAN

Nu när skolan börjar är det verkligen fullt upp på schemat som gäller.

Har skickat iväg massor med paket. börjat skolan och haft lite chill dagar nu i början innan verkligheten drar igång. Denna vecka ( v.35 ) som kommer blir det att åka till tandläkarn och sen jobba på en hundutställning i Högbo 2 dagar. V.36 är det mamma vecka och då blir det sjukgymnast, ungdomsmottagningen 2 gånger och om jag har tur och allt går som det ska så blir det praktik men inget är fastställt än.

Nu sitter jag i R´s lägenhet. var ledig idag och ska börja planera saker för UF som vi ska ha nu i ett år. Vi spånar lite ideer nu bara och jag är rätt säker på att jag har en samarbetes partner. Men mer om det får ni veta senare när allt börjar komma på plats då det är mycket att göra.

Delar med mig av en fin bild på mig och R <3

Likes

Comments

- LIVSSTIL

Söndag är verkligen en dag som jag hatar. Men just idag så var den helt okej. Idag har mest varit att umgås med pappa, A och R. R åkte hem runt 13:10 och jag drog hem runt 13:30. Åkte och handlade med mamma, åkte ut till båtklubben, sedan hem packa ihop lite grillgrejer och sen ut i skogen och där har vi varit och grillat hela familjen vid en liten insjö. Nu är jag hemma, nyduschad och ska väll försöka få ihop lite blogginlägg. Städa lite, packa upp grejer och sortera. den som jag verkligen älskar att göra <3

Hoppas ni annars har haft en bra Söndag!

Likes

Comments