Header
  • Snapchat
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Hej alla!

De senaste dagarna har mina inlägg varit via mobilen. Korta och icke planerade. Jag har nämligen bara som nämnt i inläggen varit med min familj och vänner, tagit hand om varandra, slappnat av lite och försökt koppla bort så många måsten som möjligt. Vad har ni andra gjort?

Igår träffade ju jag min mammas nya pojkvän tillsammans med mina systrar som jag berättade, super trevlig kille på alla sätt och vis!! Vi gick sedan och käkade på McDonalds och vi fick super coola batwomen glasögon 😍 HAHA! Sedan åkte vi hem till mamma, vi hade en super mysig kväll i form av massage, nagellacks målning, jag och mammsi tog en drink och sedan gick vi och la oss. Idag följde dem alla med hem till Tingan för att mysa och kolla på mitt nya boende och även stanna här över natten. Favorit rätten tacos har fyllt våra magar ikväll och vi har nyss kollat färdigt en film som hette Whip It och tänker bädda ner oss för ännu en. Hur mysigt? Whip It var verkligen så bra tycker jag. Rekommenderar starkt! Om någon skulle vilja se trailern till filmen så finns den längst ner i inlägget!

Jag har verkligen känt att jag mått så bra de senaste dagarna när jag bara umgåtts med människor som står mig nära. Jag har kunnat slappna av lite, ångesten har funnits där och knackat på min axel från och till men det är så mycket enklare när jag är med dem som förstår och vet. Jag älskar verkligen er alla och är så oerhört tacksam för att jag har familj och vänner som bryr sig och försöker. Det är det tyvärr inte alla som har och jag önskar verkligen att jag kunde finnas till hundra procent för mina vänner och andra som behöver stöd och en axel att luta sig mot... 😔


Likes

Comments

Idag var egentligen bara planerna att stanna hemma, ta det lugnt och tvätta lite men efter ett samtal med mammsi så bestämdes det att jag skulle följa med henne och mina små systrar och träffa mammas nya kille som hon träffat. Han var verkligen super trevlig och är verkligen så glad för att mamma träffat någon som honom då det kanske inte gått speciellt bra förut...

Jag har iallafall spenderat min dag och kväll med min familj och ska nu gå och lägga mig hemma hos mamma för att imorgon åka hem till Tingsryd igen. Det blir lite lite uppdatering på bloggen just nu då jag mest ägnat mig åt familjen. Det behövs!

Likes

Comments

Hej!!

Det har varit en fullspeckad dag som jag spenderat på IKEA med min fina farmor. Käkade de fanstastiska kötbullarna och satt sedan hemma och byggde möbler och inredde lägenheten ytterligare! Därav har det inte blivit något vidare inlägg idag och kommer inte bli heller då jag tänker umgås med R och Oliver som är på besök i min lilla lägis ikväll. Laddar upp lite bilder från mello genrepet och sedan måste vi prata mer om mello imorgon...!!!!!
Ha en mysig lördag och glöm inte att ta hand om varandra.

Likes

Comments

Detta inlägget blir ett snabbt, effektivt och ett inlägg som får prydas av en del bilder istället för mycket text.
Som de flesta kanske vet så flyttade jag till egen lägenhet igår och det är så så så mysigt. Storm trivs redan efter första natten. Tänker visa lite sneakpeak bilder på lägisen här i inlägget så ni får se bland annat mina fina posters som sitter uppe på väggarna, dock utan ram änsålänge haha!

Men detta är ett snabbt inlägg då jag om 15 minuter ska ta bussen till Växjö för att ikväll gå på genrepet till melodifestivalen med min fina vän Elin!! Ska bli så jädra mysigt, både att få gå på det och även få umgås med min fina vän. Efter mello så ska vi hem till mig och mysa, snacka skit och bara umgås så hörrni, vi hörs imorgon!!
Ha en AMAZING fredag allihopa för det ska jag ha!


Likes

Comments

Hej!!
Jag känner att det var längesedan jag pratade om min behandling som jag går, DBT. För er som kanske inte varit med på bloggen sedan början kanske inte vet vad DBT står för eller vad man gör. Men DBT står för Dialektisk Beteende Terapi. Skillnaden mellan det vanliga KBT som många kanske vet vad där, och DBT är att i DBT arbetar man mer främst mot självskadebeteende och hur du ska hantera svåra tankar och känslor. Men förklaringen från min terapeut var att det riktas främst mot självskadebeteende och även att du inte bara går i individual terapi utan även också grupp-terapi. Så då fick vi det avklarat.

Jag började DBT någon gång i slutet av oktober / början av november och man går då i 2 olika terapier men som sitter ihop kan man säga. Man går i grupp-terapi och individual-terapi, båda sakerna 1 gång i veckan. Gruppen är varje torsdag och idividual-terapin är lite olika beroende på vad du och din terapeut har bestämt, men 1 gång i veckan har du också individual terapi. I grupp går man runt 4-7 ungdomar och jobbar med olika moduler som ex: de jag har gått Krisfärdigheter, Medveten närvaro, Känsloreglering och Relationsfärdigheter. Sedan när man gått de här modulerna så "avslutar" man gruppen, går fortfarande i individual-terapin med sin egna terapeut, pratar, sammanfattar, går igenom allt och sedan kanske man kommer fram till att man skulle behöva gå någon modul igen för att skaffa sig lite fler färdigheter som du kanske inte riktigt förstod sist och då gör man det. Om jag skulle sammanfatta DBT med ett ord så som jag upplevt det hittills så är det ACCEPTANS. Det handlar nästan hela tiden, känns det som, att acceptera saker och ting. Känslor, beteende, tankar osv.

Jag går nu, äntligen, min sista modul. Jag ska erkänna att det har varit tufft. Det har varit långa dagar men det beror främst på att jag har behövt pendla som jag gör mellan behandlingarna. Busstider som inte funkat med tiderna på terapin osv. Men jag kan också med handen på hjärtat säga att det har hjälpt mig MYCKET men att jag absolut inte är färdig i min terapi än.. Jag har fortfarande extremt många och stora problem både inom känslor, tankar och även beteende av alla dess slag som jag måste ha hjälp med. Men jag är så fruktansvärt jäkla glad att jag trotts att jag var så jädra rädd i början sa JA till att börja behandlingen och att jag faktiskt orkat och även när jag inte orkat, tagit mig igenom den lilla delen som gått i behandlingen hittills!!
Men uppdateringen är då att jag nu går min absolut sista modul i gruppen som är på torsdagarna. Idag kommer jag dock inte gå på gruppen eftersom jag håller på att flytta, men nästa vecka går jag igen.

Om ni har några frågor angående något, mitt mående, mina problem, mina åsikter, min behandling osv så skriv gärna!! Maila till perssonfelicia@live.se eller lägg en kommentar!!! Glöm ej att ta hand om varandra! PUSS

Likes

Comments

Instagram@perssoniisa