Hej!!


Igår var det tävling! Våran fjärde tävling tillsammans och andra tävlingen för i år. Tyckte det skulle vara kul att se vad jag fick för procent den här gången om man jämnför när jag red för den här domaren förra året där han var kaos...

Lite blandade känslor. Vet inte vad jag tycker.. Ledsen, besviken och framförallt förvirrad. Vad hände egentligen?

LC:1:
Spänd och stark. Uppvärmningsklass så det var det jag räknade med. 63,8%, kändes tyvärr inte bättre än så...

LB:1:
Kändes väldigt mycket bättre! Lugn, avspänd och ganska mjuk i sidorna. Mindre stark och lite mer okomplicerad. Tänkte på vad Anna sa förra veckan i programmet, tyckte det fungera bättre och jag fick igenom ställningen bättre. Var ganska nöjd med ritten, om man jämnför med första! Men kände att vi inte gav allt... Trodde jag skulle få ca. 62% Visste inte riktigt hur domaren tänkte så våga inte tänka högre. Blev värre.. 59,4%.. Kändes lite sämre än förra veckans men inte mycket... Inte 8% sämre... En del saker kändes riktigt bra som vi bara fick 5:or på..I Arvika fick jag samma procent där han va kaos. Känns som hur mycket vi än försöker och tränar, hur många motgångar vi tagit oss igenom, så får vi ingen bekräftelse på att vi tagit oss nånstans... Känns dåligt nu när vi precis tagit oss ur RN ganska jobbig svacka:(

Är ändå väldigt nöjd över Nike. Känner att jag är väldigt bortskämd med han... Bättre ponny kan jag inte ha. Så underbar är han! Älskat han över allt annat<3 Är bara så svårt att vara nöjd. Men jag vet inte... Ugh. Vet inte vad jag tycker själv faktist..

Jag vet att jag stirrar mig blind på procenten. Men känns som att jag rider jätte dåligt när jag inte ens kan rida på godkänt procent? Även ifall det var en nya domare tycker jag ändå att godkänt är godkänt och det över beror på domaren. Men nu var jag inte ens godkänd... usch.. känns inte bra. Men känns lite bättre när det fanns fler som inte förstod varför jag fick procenten jag fick.. T.o.m mamma förstod mig så hon sa att hon betalar nästa tävling då hon vet att detta annars kulle vara min sista i år..<3

Vill inte låta sån men vill inte rida för den här domaren på ett tag nu, först bygga självförtroende sen kanske! Vill se först vart jag ligger. Förra veckan rider jag typ samma ritt men för Anna och får 67% och den här veckan får jag 59%... Är sjukt förvirrad nu. Vet inte vilken nivå jag ligger på?

Försöker bara blicka framåt men är svårt att bas tänka bort det. Ska prova lite nya domare nu och se vad dom tycker. Känns bra att det inte är över för i år iaf:) Det har gått bra att lasta nu iaf! Något positivt:)


:)

Bra travprogram, skrottprogram och en bra höger galopp pluss en halvbra vänstergalopp (för att varit en halvbra känsla). Bjöd på en bild från kaos galoppen:) Men han är ju rätt snygg ändå! Nu blickar vi framåt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!!


Idag var jag och Nike varit på rudskogen och tränat program. Vi red en LB:1!

Jag vet inte riktigt vad som hände med Nike när vi skulle lasta.. han hade gått på väldigt bra när vi lasttränat.. men idag så ville han inte. Det märktes att han inte bara var vrång utan det var något som gjorde att han verkligen inte ville. Dock vet jag inte vad.. Blev liksom till en jobbig grej. Sen råkade nån i stallet se att han inte ville gå på... Då hjälpte hon oss lasta honom. Visst att han gick på men det kändes inte riktigt rätt. Jag vill att han ska lära sig acceptera det och gå på frivilligt. Att övertyga honom funkar också, men att tvinga honom kändes inte bra, alls:( Nästa gång fixar jag det helst själv.. Tyckte det var ganska jobbigt att se på. Inte min typ av hästhantering men äsch. Jag gör det jag tycker är rätt, oavsett vad resten tycker.

Vi kom i tid, utan stress. Första gången man litar på mamma sabbar sig allting.. Sa till att hon skulle ta med sadel och tillbehör. Jag lyckades få med stigbyglar och det schabraket jag ville ha. som tur är. Mamma får med sadeln, vara sadeln. Fattas något? Ja. Sadelgjorden... Japp, springa och låna det:) Löste sig men förstår fortfarande inte.. Sadelgjorden låg på sadeln men på något sätt luckas inte mamma få på den ändå haha! Aja.

När jag börjat rida kändes han bra! Lite trött efter en hård vecka, men lite trötthet är bra på Nike haha! Han kändes fin från början till slut.

Red bara 1 program, vilket fungera bra! Han var lugn och avspänd, något stark i början men gick över efter en liten stund. Hur som helst var han väldigt dutti! Red hela programmet, inga större missar! En lite för stor volt, en tidig igångsättning och sen tappa jag honom i en fattning. Några ryttarmissar men gick bra ändå:) Det flöt på bra! Blev personbästa på 67%! Våran (och min) tredje LB:1! Mycket att jobba på men är påväg;) Sen fick jag lite tips och råd av domaren. Framför allt att jag ska forma han mer och lite mer tryck i mellanskritten. Blir bara lite rädd för att han ska börja takta haha! Fick därför 6,5:or istället för 7:or. Men sen när jag fick göra om (framför allt volter) så blev han väldigt mycket finare och hon tyckte att 7:an satt ganska bra:D Så det kändes bra!

Känns kul att han blivit så bra! Både i ridningen och i psyket! Vi är igång! Nästa vecka kör vi rudskogen trophy! Nu hem och träna. Har börjat och nötat lite mer på LA rörelserna nu. Det blir bättre:) Men en sak i taget.


:)

Likes

Comments

Hej!!2 dagar på rad har jag varit ute på stora Sörmon och skojsat där. Han har skött sig väldigt bra, faktist! Pigg och glad ponny men lugn (men något okontrollerad). Igår (ons) skriver inlägget generellt sett på fre men det här är liksom "torsdag" för mig haha! Aja då iaf tog vi det ganska lugnt. Lugnt tempo men ändå inte jätte segt. Det vi behöver träna på är att inte fastna i hästen framför. Nike stannar bara om hästen framför stannar, jag har liksom ingen åsikt om när vi ska bryta av utan det är hästen framför... Men han har blivit så mycket bättre i skogen! Från att knappt kunna trava i skogen till att galoppera i sandtag, från att stå och krångla 50 neter från skogen för att han ska gå i in så kan han skritta först iaf, inte jätte stabilt då skogen är väääääääldigt spännande, och något läskig tycker Nike! Men han har blivit jättebra! Bästis ponny<3

Idag så backträna jag med Nike i sandtagen. Sprang upp 5 gånger och det gick bra. Första gången haha! Han var väldigt snäll:) (video nedan). Ska nog göra så att jag rider 1 lugn dag i skogen och 1 hårdare gång i skogen varje vecka! Sen 1 hoppass och 3-4 dressyrpass! #varieradträningärbra ! Väldigt bra träning att han får springa uppför backar och röra på dom där bakbenen;) Han är lite loj haha.


Berätta gärna om erat träningsupplägg:):)

Har ju sånna underbara vänner som följer med mig ut/som jag får följa med<3

Likes

Comments

Hej!!


Total glömde bloggen lite igår, så skriver idag istället:)

Om ni läste mitt förra inlägg, så vet ni att jag hade en liten nyhet. Eller ja nyhet och nyhet. En idé som kan bli verklighet. Tycker faktist att dehär med hoppning är väldigt kul (för att vara hoppning). Så tänkte faktist prova pay and jump, sen utifrån det hoppdebutera! Lite exalterad faktist:) Målet är nästa år, men får vänta och se.

Han är väldigt snäll, han gör sitt allra bästa, MEN han är så tittig... Det är han hemma också. Bara det att han kan vägra hur mycket han vill hemma, på en hopptävling kan han vägra 3 gånger... Det är typ 7-10 hinder (kanske har fel, ingen hoppexpert). Sen blir han ju lite extra spänd när det är tävling också. Sitter bara i hans huvud och jag tror att när det är borta så kommer han bli jättebra! Hemma (inte med mig) har han ju hoppat stabilt 100/105 cm. Så med rätt ridning och bort med alla spöken så kanske vi kan skutta lite hinder vi med:)

Vad jag uppfattat det som har inte Nike blivit riktigt hoppad förens han var 10 år. Så kanske ligger i det att det blev något annorlunda som fortfarande sitter kvar och ingen riktigt klurat ut hur man ska få bort. Han tycker ju det är så sjukt kul att hoppa, så det är synd med alla spöken i hans huvud. Han vill så gärna men han stoppar sig själv. När jag blåbärs hoppa så gick det inte bra, resultat mässigt var okej, 4 fel i 60 cm då det var en seg ryttare på så ponnyn stanna heh. Visste att han gjorde sitt allra bästa så var nöjd med han, dock måste jag träna, träna och träna! Börjar ju fundera på när min första hopptränkng ska ske? Hoppas vi inte skämmer ut oss haha! Kommer nog inte vara de bästa döm sett heh..

Vi får se hur det blir!:) Trevlig helg!<3

Vi försöker vi två<3

Likes

Comments

Hej!!


Idag har jag hållt på hela dagen! På morgonen har jag städat, promenerat med våran hund Miro och fraktat saker från mamma till pappa. Sen har jag gått på en mysig promenad med Nike, Leia och hennes lillebror. Eftersom Nike hoppa så bra igår med bästa Jaqueline!! Fick lite mer förtroende när jag stod på marken när jag såg att Nike flög plätt lätt över 105 cm! Stolt matte. Ser att ponnyn kan iaf. Sen satt jag i insläppet på tävlingarna, många fina ritter! Tycker dock det är lite roligare att titta på ponnys. En från Sörmon gjorde en jättefin tävlingsdebut med sin nya häst! Min kompis häst sprang igenom programmet utan att kasta med huvet, så duktiga!!

Sen på kvällen hjälpte jag världens bästa My och agera klocka:) För henne gick det okej. Vissa saker fungera väll bra och andra saker inte lika. Men dom är såååå fina!! Vilken häst och ryttare!! Helt klart mina förebilder. Både fram och motgång men jobbar tillsammans igenom det. Bästa inspirationen. Tack för att jag fick vara med er idag<3

Själv har jag levt lite på två ställen samtidigt, känns som att jag bara levt i min egna värld och varit väldigt självbenägen och inte ens tänkt på människor runt om, gjort mitt bästa iaf för att människor inte ska tro att jag är självbelåten jobbig människa som ignorerar en haha!

Imorgon tänker jag skriva ett inlägg som kanske chockar både er och mig själv haha!


Aja, Gonatt!<3 :)

Likes

Comments

Hej!!(Förlåt men glömde posta, igen haha!)

Känns som klockan är typ 17 nu när man hunnit med stallet, dela ut reklam, äta lunch och packa. Gått fort idag. Nu sitter jag på tåget påväg till Charlottenberg där jag ska vara med min kompis i hennes sommarstuga, ska bli kul att komma ifrån att lite och umgås med gott häng:) Gick upp 6 imorse för att hinna med allt. Tur att man är morgonpigg haha! Tänkte passa på att skriva lite här nu när man ändå tråkar.

Igår diskutera jag med en person jag tagit hand om deras hästar med (bara för att ni ska få en bild om vem de är haha!). Vi diskutera bl.a om vilka förutsättningar jag har för att framför allt tävla. Då min mamma kört mig till 1 tävling någonsin, som var förra året. Anser jag iaf att det är väldigt lite. Det mesta min mamma gör att att betala och under betes månaden hjälpa till och köra ut. Har inte den servicen många har, utan jag sköter allt på marken och på hästryggen.

Visst om man vill köpa den dyraste hästen med dom bästa gångarterna eller bästa resultaten. Men är det inte roligare att utvecklas tillsammans med sin häst och se skillnaden på både sig själv och hästen? Det jag menar är att om hästen redan gått dom högsta klasserna blir det ju inte helt beviset på sitt egna arbete när man väl kommer dit? visst man lär sig själv att ta sig hela vägen dit. Men man ligger fortfarande "efter hästen" istället för att ligga på samma nivå som hästen om ni förstår. Eller har kanske helt fel men det är min åsikt. Min nästa häst när jag är äldre och har en egen ekonomi som förhoppningsvis är lite bättre, så vill jag inte ha en häst som redan är tillriden och klar för att tävla vad man nu vill tävla, visst att jag kanske vill ha en häst med lite högre kapacitet än vad jag har nu, en häst jag passar med och den passar med mig o.s.v. Det är iaf vad jag vill, se reslultatet av mitt egna arbete, på får mig själv och hästen. Men alla tycker olika och men det här är min åsikt. Verkligen inget emot dom som köper dom som vill ha hästar som man bara kan dra iväg och tävla med så fort man lärt känna hästen, ville bara att ni skulle få en tydligare bild av vad jag tycker och vilken häst som passar mig bäst:) Självklart vet jag att man måste kämpa även med den dyra hästen, går ju såklart inte som en dans på rosor det heller. man måste kunna lite själv för att hästen ska göra allt bra;)

Men till det mer tävlings relaterade så har jag väldigt svårt att ta mig ut. Ganska svårt att köra bil och släp när man är 13. Mamma har egna planer dom veckorna jag är hos min pappa, och dom veckorna jag är hos henne har hon gärna privat stalljouren (den obligatoriska om man står där vi står). Så hon är väldigt svår att övertyga att köra.. Pappa är inte den bästa på att hålla tiden, sen vill han inte och det blir bara jobbigt att ha med han då om man måste stressa och ha med nån som inte vill med. Nej, de går bara inte. Sen får jag ovärdelig hjälp av hon jag hjälper Dimsi med. Hon är den som kört mig dom senaste gångerna. Men kan inte kräva att hon ska köra mig varje gång bara för att jag inte har nån annan som gör det. Blir för mycket begärt. Men tack till alla som är med och stöttar, ni är guld värda!

Blir väldigt svårt och det är därför jag inte syns så ofta på banorna, utan typ 2 gånger per år.. Kul för er som har föräldrar som kör er varje helg, ni bara säger till så får ni ett "okej", en del behöver väll inte ens betala sina starter. Kanske är vanligt, vet inte. Hur som helst ska ni uppskatta det, inte alla som har dom förutsättningarna utan en del får ut och jobba med reklam 5 h i veckan för att klara av att ens kunna göra nått med sin ponny *host. Mamma betalar en träning i månaden och RN halv stallhyra, pappa betalar andra halvan. Jag betalar träning, tävling och allt övrigt. Man ser värdet i pengar mycket bättre iaf.


År 2021/2022 kommer vi förhoppningvis synas lite mer och ha skoj på tävlingsbanorna när jag har körkort och han köra:) Har lärt mig att jag måste klara mig själv och att jag inte kan räkna med andra än mig själv. Hopplöst men man lär väll sig stå ut med att se när människor lägger ut på IG eller när människor åker ut på tävlingar hela tiden men själv är man fast på hemmaplan. Inte kul men vad ska man göra? Bara att acceptera och fortsätta träna med sin lilla ponny tills man kan ge allt om några år:D

Sen bara för att klargöra lite så är inte inlägget emot dom som inte tycker som jag eller gör tvärtemot oss, ni kör erat race och jag mitt. Ville bara klargöra min situation och hur jag tänker med min ponny och mina framtida<3 Tycker alla gör ett bra jobb med sina ponnysar eller hästar, fortsätt med det!:D


:)

Vi kör på i vårt flow:)

Likes

Comments

Hej!!Igår låg hoppning på shemat. Vi hoppade en ganska enkel övning, men bra och nyttig. Vi hade bom, kryss, 1 galoppsprång, oxer, 1 galoppsprång kryss.

Första gången "smet" han undan på första bommen, om ni inte vet de är han väldigt tittig haha! Men sen hoppa han igenom allt, duktig ponny!

Vi höjde, sen höjde vi lite till, och lite till sen wips va vi uppe på 1m! Tror jag hoppat 1m förut, eller ja de hindret kändes iaf lika stort om inte större än dehär. Så tror de låg på 1m. Igår hoppa jag officiellt 1m iaf. 18:de gången jag hoppar, säger väll litegrann om hur lite jag hoppat med Nike hahah! Har räknat bort markarbets passen, med hoppa menar jag upphöjda bommar och riktiga hoppass.

Han har blivit så snäll nu! Han har inte bockat, dragit ner huvudet eller gjort något som är över hans kontroll på länge! Får typ dåligt samvete för att jag sitter där och inte riktigt vet vad jag gör... jag för lära mig så han slipper stå ut med min oerfarenhet. När jag hoppar så försöker jag stå upp, ge eftergift så jag inte förstör nått på ponnyn. Försöker iaf göra det så gott jag kan, sen hur det ser ut behöver vi inte diskutera, jag lär mig väll nån gång?


Sen när vi kommer hem till Sörmon ska vi prova nya terrängbanan #hjälpmighär . Det ska bli intressant med pigg ponny när man hoppar inomhus, galet exalterad ponny i skogen och tittig både i skog och på hinder:/
Fortsättning följer på de.:)

Min fina kille<3 Döm inte min sits, vet att jag ser ut som en flygande potatis säck men försöker iaf! Funderar faktist på att göra min första hoppträning för en tränare? Men utan dom tipsen jag fått av de som hjälpt mig har hjälpt så mycket! Tack alla<3

Likes

Comments