Hej!


I förrgår hoppade jag och min ponny var bäst:) Men sen så har han en ryttare som sitter där uppe och förstår och är väldigt förvirrad haha! Nejden jag har faktist ingen aning om hur jag ska göra bär jag hamnar fel på ett hinder så jag bara typ står upp och försöker att inte förstöra nånting medans Nikie hoppar:/ Han är så snäll som stället upp och han är helt perfekt nu! Han är pigg och glad och kan vara liiiiiiite busig, perfekt tycker jag när han är lite levande och tycker det är kul! Sen slipper man sitta och driva som en idiot haha!

Idag var han dock lite för pigg... Han sprang och var jätte stressad för nånting... Klädde av all utrustning så jag tillslut red barbacka ifall det var nån utrustning som inte satt så bra då jag låna min kompis sadel då min inte sitter så bra och den här satt bättre:) Sen bara galoppera jag honom trött och tänkte att han han var så för att han hade vilat? Men han brukar ju bli seg efter han vilat bara en dag haha! Inte riktigt seg men det känns som han är fräsch men inte lika pigg framåt! Sen blir jag så frustrerad på mig själv när jag inte kan hantera bär han blir så! När han inte lyssnar och bara springer och gör som han vill och jag kan liksom inte avgörs om han är spänd/vrång eller allmänt jobbig....... Blir sur på mig själv argh!!
Sen blev han svettig så jag badade honom sen rullade han sig x3..............

Idag red jag även min kompis höst som varit lite bockigt.. Det har verkligen varit otäckt där jag har sett när han bockat med henne och hon flugit av! Han bockar och sen hoppar han iväg..! Rodeo ponny! Yihaaa! Jag provade ju då att rida han idag. Först inne sen ville jag gå ut för att se om han visar nånting när jag gick ut. Det gjorde han haha! Hon sa att han blev dum när man fattade galopp i nedre delen av paddocken, så jag börja träna fattningar nere på paddocken och det gick bra, så jag provade på övre delen och då jävlar! Yihaa bock bock och hopp i luften och jag flyger och typ snurrar ett varv i luften och landar sen på axeln och slog i huvudet lite.... Blev lite sur så jag hoppa upp och gjorde exakt samma sak på exakt samma ställe, det gick bra sen i ca. 15 min:) Sen så bytte vi varv och gjorde samma sak i andra varvet! Wihoooo!!! Bock bock och hopp i luften och jag landar på exakt samma sätt men den här gängengen håller jag inte i hästen, den här gången springer den iväg 3 varv haha! Sen samma sak, jag hoppade upp igen och gjorde samma sak och nu äntligen gick det bra! Galopperara runt, prova öka lite, sen trava jag av och gick en sväng i skogen men var tvungen att hoppa av sen för behövde typ stretcha lite då jag var så stel efter att ha landat sen hårt på samma ställe 2 gånger och blivit på sprungen på min vad då han blev rädd för nått när jag fånga han.... Könde mig som en liten fluga men tyckte jag fick en lite snällare ponny sen!:)

Det var iaf ett väldigt spännande pass som gick lite hur som helst! Kul att få förtroendet att rida! Tack<3 Han var ändå rolig! Man kunde inte riktigt sitta och sova haha!
/<3

Mycket att slipa på! Speciellt när det hållaren ryttaren haha! Ni ser ju själva haha! Jag har inte riktigt fått koll på läget utan jag bara sitter på liksom! Ponnyn har bara en ryttare som heter Thea som är jätte jobbig! Men tro mig eller ej så var det hör första hopp övningen jag gjort som var liksom en övning, har annars bara hoppat ett hinder eller kombination och sånna saker! Ni mörker ju även hur hoppkunnig jag är;) Vart liiite osäker men tänker att det här är väll en kul video att titta tillbaka på sen när det (förhoppningsvis) blivit bättre!:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja....


Idag tog de 1 h och 30 min att lasta min ponny och vi räknade med 15 min som det brukade ta... Gissa om vi var sena?:) Fattar inte varför han var så krånglig idag?? Sen när vi skulle åka hem tog de knappt 5 min.... Vi provade de flesta metoder och människor utan resultat, vi försökte sen med lina fast det gick inte då han fick panik och sprang iväg och då de andra metoderna fungerade "bättre" var det onödigt tyckte vi.. Sen gick han på efter 1,5 timmes krångel och då bara släpa vi inte han och alla vart typ slut... såååå jobbig!!! Ska seriöst aldrig lita på Nike när det gäller lastning, önska han var som de flesta andra hästar och bara gick på:( Han rida i typ 20 min:( Så himla töligt att han ska hålla på så!!! Blir väldigt sur på han speciellt när han inte är rädd utan bara bortskämd... nästa gång får vi väll räkna med att det kommer ta 2 h.... Sen körde min mamma så jävla långsamt och puttra fram typ 30 km i timmen på en 70 väg:/ liiiiiite stressande...

Det blir ju ingen positiv grej av det när han bara inte bryr sig och nonchalerar en totalt, sen kan jag inte last träna heller då ingen av mina föräldrar vill hjälpa mig så de kommer lösa sig... Kommer typ aldrig kunna tävla... För då skulle vi typ behöva lasta klockan 06:00:/ Nån hjälp? En bra metod som kan fungera på världens drygaste ponny?:)

Tur att han är söt...

Likes

Comments

Yay!


Imorgon ska jag åka på Anki träning och det ska bli jätte kul!! Att få hjälp är alltid kul haha och jag älskar träna för tränare och få till det lite extra bra! Inte så ofta det händer heller (typ 2 gngr i månaden) men de är värdefulla! Då gäller de att fokusera extra bra sen när man tränar själv!:)

Pay and riden nästa vecka har tyvärr flyttat fram till ett okänt datum haha! Men vi får greja de på nått sätt...

Sen det värsta i de här är att min sadel behöver korrigeras lite då den har börjat trycka lite på bogbladen:( Dimmans sadel passar men kan ju inte ha den när de rider... jätte snällt att jag för låna den för jag överlever inte i min hoppsadel när jag vill rida dressyr haha! Lite kräsen av mig och så får jag ont i knäna i efterhand när jag haft korta läder (har en jävligt konstig reflex på höger knä haha!)

Vi provade också lasta idag, shiet vad rökig han har blivit nu när han inte blivit lastad så ofta! Kan inte klandra han direkt då vi inte tränat på att lasta så ja.. ska försöka träna på de:)

Hoppas ni har en bra vecka!!<3


/hejsvejs

Från förra träningen<3 Han är ju fin när ryttaren lär sig rida:) Om vi fortsätter såhär kan vi nog starta en LA för skojs skull och om han lär sig slappna av lite! Där ligger jag nog lite före Nike faktist då jag kan andas och blir aldrig nervös haha! Han ställer ju ändå upp, han följer ju med iaf och låter mig sitta på hans rygg och lära sig<3

Likes

Comments

Hej!!Puuuuuh!!

Jag har märkt att jag inte är det största fanet av att åka ifrån min ponny för att åka skidor i 3 dagar haha! Det har varit helt ok men de har känts som en evighet utan Nike:( Men idag ska jag äntligen få träffa honom!<3

Vad fantastisk det ska bli att få komma hem och jag märker att det verkligen är det här jag brinner för när jag inte kan lägga tankarna på nått annat än Nike när jag är borta...:/

Vara 40 mil från min pownie var ganska mycket hjälp haha!

Nästa år stannar jag nog hemma! Trivs nog med min vardag lite för bra:)


Hoppas i har det bra!

Saknar nog mest av allt myset i hagen haha<3

Likes

Comments

Hej!!Sitter i bilen och väntar på min sega familj... Vi ska åka till Trysil i Norge! Ska bli helt ok,gör det mest för min familjs skull (generellt sett halva familjen haha!) jag kommer sakna Nike så mycket även om det bara är 4 dagar.... Men får kicka igång ordentligt på måndag när jag ska rida på Nike och Dimman och sedan träna för Anki på torsdag!! Ska bli kul!! Älskar att träna!!

Det känns som när man ska åka bort saknar man sin ponny extra mycket, när man inte vet att man kan åka till stallet när man vill och hälsa på honom... Saknar han redan haha! Även ifall jag vanligt sett inte skulle åka till han nu utan i EM känns det som jag inte varit där på år!!

Jag älskar inte att åka skidor men ska ju va med mina kusiner så det blir ju lite roligare då!

Asså påriktigt har satt mig i bilen och väntat i 30 minuter...:( Dryyyygt när man ska åka bil i 3 h... Jag skulle kunnat åkt till stallet och varit tillbaka nu!!! Arghh!!! Vi skulle åkt 08 och klockan är 11...... Yay..... Tur att det inte är såhär när jag ska tävla/träna haha!

Jag ska nu smaka på skittles för första gången haha! Fick det av Dimmans ägare, tillsammmans med Anki träningen<3 Det är ju mini godisar så jag tänkte att det är ett bra bilgodis! Har smakerna sour och fruit och jag har hört att sour är godast men vad tycker ni innan jag öppnar påsen haha?

Nu är vi två i bilen... Jag och min kära broder, hur länge till ska jag vänta?????


15 min senare..


Nu rullar vi framåt yay! 45 minuter sitta i bilen! Nu är det bara 3 h kvar....

En del av Nike följer med iaf:) Säljer tagelsmycken om nån vill köpa haha!

Mums?

Likes

Comments

Hej!


Igår hoppade jag faktist och det gick asbra!! Han var jätte snäll men ändå pigg och glad och lite busig! Men snäll och rolig att rida! Hoppa kan faktist vara kul! Nejden han var verkligen perfekt igår! Nu är det ryttaren som behöver komma ikapp (lära sig o hoppa) så kan de ju bli ganska bra! Vill ju helst bara hoppa som variation men det KANSKE är kul att hoppa pay and jump nån gång:)

Nästa hoppmål pay and jump mässigt att hoppa 50 cm och tränings hopp är det att jag ska våga hoppa en ocker haha! Låter som världens mes men när man inte provat på 5000 år så vet man ju inte riktigt hur det känns haha! Men ska nog köra nästa gång typ från "räcke till mini ocker sen till ett hinder som är en oxer" typ haha! Det är ju alltid nått!:P

Igår var första gången jag hoppade för iår, första gången jag hoppa ett hinder som var högre en 30 cm var säkert förra sommaren.. Igår blev jag lyckligtvis lurad över 80 cm, det kändes som en lättnad, att något släppte och det kändes som att jag bara ville fortsätta hoppa!

Nu ser jag t.o.m fram emot nästa hopp pass!! Framsteg för att vara mig! Nejden det kändes liksom så enkelt! Inte enkelt så men enklare än vad jag föreställt mig! I mig har jag alltid tänkt att det är så svårt att jag aldrig kommer klara det! Men när jag kände att jag klarade det kändes det som att allt släppte och jag kunde hoppa! Hoppa "högt" (jag är nöjd om jag tar mig över 60 cm smidigt haha)!

"Dit man tittar är där man landar, antingen med hästen eller utan hästen" Kom o tänka på de när jag hoppat och flugit av efter så har det varit precis likadant alla gånger!


Idag red jag ut, det gick asbra! Kunde galoppera i lugn takt! Han var stark men lugn! Bättre än het och stark och tittut på samma gång haha! Han har verkligen varit goals, vi har hamnat i ett litet flow haha! Det jobbiga börjar släppa lite! Nu taggar längtar vi efter pay and ride och om det går bra har vi en underbar tävlings säsong att se fram emot!:D

Vill tacka alla som hjälpt och stöttat oss<3 Ni är BÄST!!

Hur ser tävlingssäsongen/träningarna ut för dig och din häst/ponny?<3


/kramis<3

Och hoppa, det kan han iaf<3 Även ifall han har världens störigaste ryttare som måste hoppa i dressyr sadel och dressyr läder och flaxar runt som om en dansar kyckling dansen!

Likes

Comments

Idag tränade jag och Nike WE! Han bar väldigt fin växelvis men sen andra sekunden var han jätte dryg (inte seg bara allmänt dryg)... Jag vet faktist inte om jag är nöjd eller inte! Det är så svårt att komma på när ridpasset var på de flesta sätten, ibland var han stark, ibland lyssnade han jätte bra, ibland var han feg, ibland var han inte feg för de han va feg för o.s.v! Jag behöver träna på att rida med en hand! Jag tappar kontakten och har kvar den till min ponny ändrar formen och vips så är huvudet uppe i vädret och jag har ingen kontroll över läget!

Jag har tänkt på en sak, Nike är inte rädd för saker som finns (vissa saker😂) men saker som inte finns är skit läskiga haha!

I slutet av April ska vi åka på pay and ride i Mårgård!:) Sen drar tävlings säsongen igång för oss! Längtar!!:D Nån som ska dit?😀

Ni ser ju hur de blir med 1 hand haha!

Likes

Comments