View tracker

Som jag kanal enämnt tränade jag för tränare i söndags, det gick super bra! Nike var lugn och snäll och var nöjd med träningen från början till slut!!

Vi börja med att bara trava fram och sånt, sen mesans små ponnysarna körde vinner så skulle jag göra skänkelvikning mellan varje bom (var typ 5 bommar mellan A-C) det gick bra! Kan bifoga en bild:) Sen när de var klara så tog jag bommarna och Nike var ju glad!
😂 Det var ca. 6 travbommar, sedan körde vi en raksträcka med tre hinder, först bommar, sen i slutet höjde vi dom till mitten av sockerbitarna, han var lite stark men snäll och höll sig lugn! Hoppa fint och snällt! Super dutti!

Allt flöt på bra! Vi åkte lite fel först men sen så gick allt bra haha!

Jag måste lära mig posts inläggen
😂😂 (3 dagar senare)


/kramis

Likes

Comments

View tracker

Idag...!

Giick det super bra!


För min häst var...


BÄÄÄSSSTTTTTTT!!!


Yay! Äntligen kom det här ridpasset under veckan som man är riktigt nöjd med! Känns sååååååå bra då Nike varit väldigt stark och jobbig, trott det varit något fel men det är nog det att jag lärt mig rida han bättre (förlåt, menar inte att skryta här, ni som uppfattar det,......) och när jag kommer åt honom pravar han alla sina sätt att komma undan på! Ridit i ridhuset hela veckan nu, alla ridpass har han antingen skvätt till för minsta lilla sak, blivit skitstark, tagit bettet mellan tänderna och bara drar. Snabb och stark, nästan värre än seg och stark...

Idag red jag i tältet då ridhuset var upptaget, och jag tror det är vårt place! Han var skitfin! Han var lite seg men han var lätt att driva fram, det var inte så att han var dunderpigg så man var tvungen att bromsa hela tiden.... Lite jobbigt är det när jag har en häst som både är pigg och stark! Med stak så menar jag stark! Han är okänslig i munnen och känslig för skänkeln, han är van vid skarpa bett så han har typ lärt sig att bli stark, men tänker inte gå in på det, vill inte lägga ansvaret på hur känslig Nike är i munnen! Inte på bloggen! MEn när man ridit fram han till betet men när han blir trött eller tycker något är jobbigt så är han huuuuur stark som helst! Då är det väääääldigt svårt att hålla i han och kunna rida i överhuvud taget! MEn när jag red i tältet så har han mindre yta och jag har många vägar och det är mindre så Nike måste va lite lugnare för att få plats att springa runt eller vad man ska säga haha! Ska rida där ett tag så "problemet! försvinner och han "glömmer" bort det, Så blir det kanske lättare sen att rida i ridhuset!

Känner när jag får rida fram honom till bettet blir han mycket känsligare och behagligare att rida! Det är den känslan jag vill ha, då får jag jobba rätt också och inte dra i munnen för att han inte ska försvinna eller springa iväg, När han är lite "seg" får jag jobba bättre med sättet, jag blir lugnare i rörelserna när det är balanserat! Han är ju inte seg, menar mer att jag inte behöver sitta och bromsa, utan jag driver, och Nike lyssnar på det! , Tycker det är roligare när han har energi men är seg liksom! Ni fattar!


Dimman börjar också blir bättre! Han är snäll och lugn och har inte gjort något bocksrpång på 3 dagar! Jag kan t.o.m stå upp och öka utan att han gör något! Han har blivit den snälla fina och underbara ponny som han var innan! Han har ju alltid varit go, men nu ha han varit lite busig heh...


aja!


/kramis<3

Likes

Comments

View tracker

Hallojsan!


Jag tycker vi lägger för mycket energi på att träna våra hästar, men glömmer bort hur vi tränas, totalt! Hästen vara svinbra hela tiden, men om vi lägger ner oss lite och tränar oss själva både fysisk, psykiskt och mentalt kommer vi bli ett mycket bättre team med våra hästar, när både vi och hästen kan och inte bara hästen. Att rida och lära sig är inte allt, att rida och lära sig är det man gör utifrån att träna bortanför stallet, om man tränar mindre lär man sig mindre, om man tränar mer lär man sig mer, och blir bättre på sin gren. Det finns många småsaker som är sååååååå enkla men vi bara ignorerar att göra dom, gör dom till en vana! Både hemma och i stallet!

En fysisk övning på hästryggen: Jag rekomenderar detta starkt för ALLA ryttare, rida utan stigbyglar! Testa om du har samma balans med som utan stigbyglar, detta tränar upp din balans, stabilitet, och sits! Du ska inte knipa med ben och du ska inte hitta balansen i tygeln, om du tycker att det är lätt knyter du en knut på tyglarna och sitter bara på hästen, du ska jobba med magen för att hålla balansen!:) Om du har en snäll häst är detta lätt att göra själv, annars kan du be någon longera hästenmedans du provar detta!

En fysisk övning hemma: Grodsitups och plankan! Grodsitsups är som vanliga situps men du har benen som en groda och fötterna ska sitta ihop, så knäna pekar utåt och fötterna tillsammans på sidan (Inte som du står upp, utan den här knölen vid hälen är på backen, världens sämsta förklaring haha) Sen gör du bara situps, vardaglig träning som är lätt att utföra! Plankan är också lätt, utmana dig själv och kör plankan, lite jobbigare övning men ger bra resultat! här ska handleden och tårna vara det enda som nuddar marken, sen ska du tänka på att du är som en planka, inte böja ryggen eller ta upp rumpan, då utför du inte övningen korrekt! Du ska vara rak och från axeln till handledenska det vara en vinkel på 80 grader! Jag utgår från att ni vet vad situps är:) Plankan tror jag de flesta vet men annars förlåt för att beskriver så sjukt dåligt!

Öka kunskapsförrådet i stallet: Mitt tips är att engagera sig, om en häst i stallet blir sjuk/skadad, hur tar de hand om hästen? Var med på clinics, fundera när du rider "vad gör jag just nu för att träna oss bättre?" "varför jag jag såhär" eller "hur hjälper den här övningen mig eller hästen?" en sak jag tycker är väldigt nyttig är att lyssna och titta när personer på ungefär din nivå eller högre rider för tränare! Kanske du behöver träna samma sak? Några saker du aldrig ens tänkt på! Super nyttigt! Rekomenderar starkt! Ibland är det nyttigt att bara titta! En annan sak som är bra är att någon filmar när du rider! Vad behöver ni slipa på lite extra och hur ser det ut? Några nya mål inför nästa ridpass? Vad gör du bra och vad behöver du förbättra?

Öka kunskaps förrådet hemma: Läs! Tycker jag är viktigt! Läs om hästar, ridning, vård o.s.v. Lär dig olika träningsövningar som kan förbättra både dig och din häst! Det är jättenyttigt att hitta en övning som är bra och anpassade för er! Det rekommenderar jag bäst! Läs bloggar, diskussioner, fakta, ALLT för ökad kunskap, ta del av andras ideér och träningar! Engagera dig! Det är inte så jobbigt!

mentalträning på hästryggen: Har du vari på en tävling? Gick det bra eller dåligt? Hur det än gick ska du klappa om både dig själv och hästen, även om det inte gick som planerat så ska du inte vara besviken, för du älskar din häst/ponny och den har ställt upp för dig genom att ens följa med, det är lärorikt när det inte går så bra! Du ser att det är nånting som inte fungerar och förbättrar det som inte fungerade! Miljöträning, ett vanligt ridpass, allt går att förbättra! Om det gick bra, vad härligt! Grattis! Mycket att förbättra fortfarande, vi alla vet att man inte måste vinna för att det ska gå bra! Resultaten kan vara hemska, men känslan kan vara underbar! Den underbara känslan ska du ha med dig, nästa gång du tävlar kanske inte det går lika bra, försök ändå att få fram den härliga känslan, det är en resa du och din häst gör tillsammans, om dina förväntningar är att det alltid kommer gå bra blir du bara besviken om det går dåligt, från eran nivå och era erfarenheter kan du sätta ut mål, och målet är inte alltid att vinna, för en del kan det vara det, för en del är målet att ta sig dit säkert, en del kanske det är att man ska hålla sig lugn hela tävlingdagen! Vi alla är så olika och har olika mål! Följ dina och inte andras! En annan sak är att om jag blir arg/irriterad på ponnyn/hästen kommer jag alltid på mig själv hur mycket jag älskar den och hur mycket den ställer upp för mig, då blir jag genast gladare och jag hittar tillbaka och försöker hitta bästa vägen för att lösa problemet!

Mentalträning hemma: Mitt bästa tips här är att alltid sätta upp mål och tänka på de bra sakerna, och sen de dåliga sakerna och FUNDERA i kanske bara 5 minuter hur jag ska ta mig itu med det dåliga nästa ridpass för att få det bättre! titta tillbaka ibland för att se hur mycket du förbättras och vad du gjort för att ha kommit så långt du gjort under denna tidsperiod! Blicka även framått och sätt ut nya mål för både DIG och hästen och mål för er båda två som ett ekipage, alltså minst 3 olika mål!:)


Dessa 3 olika kategorierna hjälper mig mycket och jag hoppas det var en liten hjälp för er!


Tack till er som tog er tiden att läsa och hoppas ni tyckte om den! FInd YOUR fire<3/kramisLikes

Comments

HOPE is the little voice you hear whisper "maybe" when it feels like the entire world shouting "NO!"

Tänkte börja med "dagens qoute", hoppas ni gillar det! En del gör jag själv, när jag har idé torka tar jag från internet😀❤️ De jag tagit från internet kommer jag göra en sådan ~Internet på och de jag gjort kommer det vara ~T på😉

/kramis

Likes

Comments

Det här året har varit som en bergodalbana, ostabilt... Inte mitt bästa år men mot slutet så har det varit bättre!

Skolan har ju alltid varit en svårighet, inte betygsmässigt utan trivselmässigt. Det var aldrig kul att gå till skolan. Jg var stressad för alla prov och läxor son vi hade typ varje dag och min prestationsångest gjorde inte saken bättre. Jag har länge velat sluta, men det var någon som fick mig att stå ut i 3,5 år, Sen upptäckte jag bara att jag blev arg p.g.a att jag var stressad så jag kände att allt skulle bli bättre om jag bytte, vilket jag gjorde, och allt blev bättre, ensamt men bättre
❤️

Sen har jag ju precis börjat tävla! Det har varit jättekul! Att tävla är jättekul! Ny plats, lite krav, lite finare och jag gör det tillsammans med mitt fina ponnybus
🦄

På sista tiden har det varit jobbigt i stallet, tagit åt mig för mycket skit andra sagt när jag rider, allt börjar bli lite bättre nu när jag får hjälp av världens bästa Johanna!
❤️ Tack för din support❤️


Nu går för en brant trappa men har kommit en bit upp, 2017 ska bli mitt och Nikes år efterett bajsigt 2016
👎🏻

Heh.. glömde posta
😂


/kramis och gott nytt år!!!
😜❤️

Likes

Comments

View tracker

Hej! Nouw har precis börjat fungera på datorn!:D yay! Haft svårt att updatera då min mobil hade tuppat av haha! Men fick en ny igår!:) Har inte laddat ner appen än men nu när jag kan skriva på datorn så är det inte så bråttom! Allt har varit så kaos på sistone, allt. Svårt allting, Börjat hittat tillbaka till mig själv och mina egna åsikter så varit lite med mig själv på sistone. Vilket varit ganska kul faktist, jag är den "ensamma typen" om jag vill vara det, i stallet umgås jag med de jag tycker om, i skolan har jag varit det mesta med mig själv och fokuserat mer på skolan, det är ett val men mina klasskamrater är sjukt sjyssta, men känner att jag inte hittat rätt personer och vet inte riktigt vem jag ska umgås med... Så umgås med mig själv, lite jobbigt men ändå bra att lärarna reagarear men det är lite störande haha! Men nu är det jullov så bort med skolsnacket!


Nike har fått vila några dagar nu då han vaccinerat sig mot influensa! Han har var lite för svår för mig igår då han var pigg&stark och tog var på tur med mig istället haha! Så idag fick Dimmans ägare rida, Lite starkare och mer erfaren så hon klarar av Nike jättebra! Nu är både jag och Nike redo och fullpackade för Januari då typ allting händer haha!

31-3 December/januari: Har jag Dimmis<3

5 Januar: Jag vet att jag skulke göra något då men kan inte komma på vad haha!

14 Januari: Har jag ryttarutvecklingen kost och träning!:D

15 Januari: Ska jag ha första träningen för Anki, det är markarbete i grupp men det är mest dressyren jag vill åt haha!

17 Januari: WE träning, osäkert om jag ska vara med men vill det haha! Det är ju typ aldrig det händer på Sörmon så why not? Min ponny må va knäpp men då ha jag iaf provat haha!

22 Januari: Pay and jump! Tror jag ska hoppa 50! Då blir det utan oxrar också, PERFEKT!;)

29 Januari: Pay and ride! Yay! Dressyr äntligen tjohoooo! LB:1 och kanske LC:1! Mjuk start!

Mitt Januari schema haha! Jag typ terroriserar Nike! Men sen ska han få en lugn vecka med bara jogg och skog, så han är utvilad och fin tills tävlingssäsongen börjar!:DJag ska fota nån gång så slipper ni se samma bild hela tiden haha!

Likes

Comments

Vet ej vd jag ska skriva.. skrivkramp... Hjälp? Det är ni som läser, vad vill ni läsa här? <3 god jul lite i efterskott, glömde skriva igår..:(

Likes

Comments