View tracker

Allmänt

Vaknade och såg att det var snö ute, mycket passande med tanke på första advent. Julpyntet börjar komma upp och glöggfika börjar vi vanligare. Älskar allt med julen så nu ska jag verkligen njuta! Förutom allt julfix har jag tittat lite i olika tidningar och försökt hitta nya kläder till min basgarderob som behövs uppdateras omgående.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Förra fredagen landade vi på Arlanda igen efter tre nätter i Frankrike. Resan har varit en av det roligaste jag varit på och det har hänt en hel del saker som jag inte kommer glömma i första taget. De studiebesöken vi gjorde var dessvärre ingen höjdare även fast det är roligt att ha sett dem. Helgen bestod enbart av återhämtning och veckan har varit ganska trött men det har rullat på ändå. Imorgon står lussebakning på schemat eftersom det är första advent på söndag.

Likes

Comments

Food, Hälsa

Även kallad banana nice cream är en av de godaste saker du kan äta enligt mig. Det går att variera i mängder och kan göras till vilken favoritsmak som man själv föredrar. När jag ska göra banan glass går jag aldrig efter något recept utan gör den utifrån hur hungrig jag är och vad jag är sugen på. En klassiker är att slänga ner några bananer i en mixer med några skedar kakao pulver. Toppa sedan med jordnötssmör eller hallon. I veckan gjorde jag även en lite höstigare variant som bestod av kanel och äpplen. Jag mixade bananerna med kanel och hakade upp ett äpple som jag toppade med. Mycket gott enligt mig men nästa gång ska jag kanske steka äpplet i lite sirap innan jag har på det på kanelglassen. Tror det kan få en ännu höstigare smak men det beror ju även på vad man själv föredrar och är sugen på.

Men glassen går som sagt att variera i oändlighet och det ända du behöver som är basen till glassen är frysta bananer. Jag brukar ha bananerna liggande i en låda i frysen så är det bara att ta fram och göra en glass när man är sugen. Glassen går att ätas till frukost, mellis eller en lätt middag men för att inte glömma EFTERÄTT och du kan själv bestämma hur matig den ska vara beroende på hur många bananer du gör glassen på och vad du väljer för smak och topping. Jag själv brukar göra på cirka 2,5 bananer när jag gör glassen till frukost eller mellis och om jag gör den till middag eller kvällsmål (vilket inte händer ofta) cirka 3-4 bananer.


Det hör receptet måste du bara göra och du kommer inte bli besviken. Ingen fara om du inte gillar banan blanda i saker som du gillar och du känner inte smaken av bananen. Glömde jag säga det men det bästa är att den även är nyttig ;)

​Hade tyvärr inga bilder på mina glassar på denna dator så fick bli bilder från google 

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

God frukost imorse

Började 8:20 idag och var hemma igen runt halv 3. Ganska sen dag om man jämför med när jag brukar sluta på måndagar (13:30). Men vi hade GyA dag idag så det blev lite skrivande på vårt arbete. Men hemma har jag packat lite då jag åker imorgon! Kollat lite på youtube, gjort rent mina sminkborstar och pluggat lite psykologi som jag har prov i på måndag. Usch orkar inte att ha prov direkt efter man kommit hem, kommer inte precis kunna plugga så mycket då. Nu tänkte jag iallafall träna lite innan jag hoppar in i duschen och ska packa lite mer.

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

På tisdag åker min klass tillsammans med parallellklassen till Frankrike. Vi ska åka till Strasbourg och besöka europaparlamentet, europadomstolen och europarådet. En resa som alla juridik-klasser gör i trean på gymnasiet. Jag tycker det ska bli jätte roligt att få åka iväg och göra något annat i en vecka och att inte behöva sitta inne i skolan. Så nu är det att börja packa och göra sig klar då vi åker tidigt på tisdagmorgonen. Jag som inte är en morgon tycker det är lite jobbigt att behöva gå upp så tidigt men man ska inte klaga när man ska åka utomlands och inte minst med skolan. Men ska bli kul att åka någon stans där jag inte har varit tidigare och det kommer nog bli riktigt intressant och dessutom har vi mycket egentid :)

Likes

Comments

Hälsa, Vardag

I min familj ligger mackor på listan av den mest ätna maten. Vi kan äta mackor när som helst, och jag menar verkligen när som helst! Till frukost, lunch, mellanmål och även middag vissa dagar. Men så klart äter vi ju inte mackor till frukost, lunch och middag på samma dag. I veckan gjorde jag iallafall dessa två mackor som var super goda. På den första hade jag mosade kikärtor, gurka, tomat, sallad och balsamico. Mycket enkel men supergod och nyttig! Den andra mackan gjorde jag genom att jag skar upp äpplen och banan. Sedan la jag på bananen på polarbröden och toppade det med dadelsirap.

Likes

Comments

Vardag

Tycker det är mysigt att det kommit så mycket snö. Julkänslorna börjar komma och jag vill redan börja med julbaket. Att det kommit så mycket snö på kort tid är bara roligt tycker jag som gillar snön även fast det ställer till den del i trafiken. I onsdags ställde skolan in och jag gick vara hemma och jobba istället tillsammans med mamma som inte heller kunde ta sig till jobbet. Blev en mysig dag ändå. Vi gick till bageriet och köpte bröd och fikade med årets första lussebullar under eftermiddagen när min syster kom hem från skolan. Under kvällen tog vi även fram pappas farmor och farfars gamla spark och åkte på gatorna. Eftersom de ännu inte hade plogat och sandat så var det perfekt underlag för sparkåkning. Nu hoppas jag bara inte snön kommer hinna smälta bort medan plusgraderna drar in igen.

Likes

Comments

Hälsa

Jag har under de senaste åren fått upp ögonen för yoga och under de senaste veckorna har jag börjat införa det i mitt dagliga vardags schema. Jag försöker göra 20 minuters morgonyoga tre dagar i veckan. Jag som har fått höra att jag inte har ett så bra morgonhumör tycker det är jätte skönt att börja morgonen med lugn yoga. Jag få chansen att vakna upp långsamt utan att behöva prata med någon sekunden så jag kliver upp ur sängen. Jag hinner då vakna till innan jag går ner och möter resten av familjen.

Poweryoga har jag även försökt göra en gång i veckan som en komplement till min träning. Nu när jag har gjort yoga i några veckor och samtidigt har försökt stretcha cirka 15 minuter på kvällen känner verkligen en skillnad på kroppen. Jag är inte lika stel längre och poweryogan är inte alls så jobbig som jag kommer ihåg att jag tyckte den var när jag första gången började. Nu känner jag mig stark och det känns som jag är redo för nya utmaningar. Det finns även en massa fördelar med att göra yoga men jag tänkte inte ta det här utan om du är intresserad är det lätt att kolla upp det genom några knapp tryck på google.

​Bilder från tumblr

Likes

Comments

Allmänt

Min fina syster

Igår var jag inne på Kalels blogg och läste hennes inlägg om att man ska uppskatta det man har och inte alltid sträva efter något mer. Jag tror alla har känt igen sig i att tänka "om jag bara hade den saken så skulle jag vara så mycket lyckligare". När man sedan får den saker känner man sig lyckligt men efter några dagar har man istället något nytt i tanken som man så gärna vill ha. Hur kommer det sig att vi aldrig är nöjda? Vi måste hela tiden sträva efter något som det gamla talesättet "man vill alltid ha det man inte har". Efter att ha läst hennes inlägg som egentligen inte var något nytt. Jag har hört det förr att man ska uppskatta det man har och skriva en lista över saker man är tacksam över. Listan har jag aldrig prövat eftersom jag inte sett någon poäng med det men efter igår så förstår jag nu varför listan är så bra. Vi tar saker för givet, saker som vi inte tänker över. Men som Kalel skrev så fort vi blir sjuka är våran enda önskan att bli frisk igen. Men när vi är friska tänker vi inte på det längre utan har då gått tillbaka i samma bana som tidigare. Jag brukar faktiskt tänka så när jag är sjuk t.ex. om jag är förkyld och inte kan andas genom näsan så får jag svart på vitt hur mycket jag tar min näsa för givet. Jag behöver aldrig tänka på min andning eftersom min kropp sköter det själv utan mitt medvetande. Men så fort det är något fel i systemet kollapsar allt. Jag vet inte om ni förstår vad jag menar men tycker detta citat sammanfattar det jag försöker säga bra: "A person who has their health has a thousand dreams. But a person who's lost their health has only one." Tycker Kalels inlägg blev mycket bättre än detta men jag ville iallafall försöka förmedla detta eftersom det är så viktigt. Livet handlar inte om att ständigt sträva efter nya saker utan uppskatta det vi har och leva i nuet vilket jag tror många av oss borde bli bättre på. Ni får gärna läsa Kalels inlägg om ni vill eftersom det sammanfattar ämnet mycket bättre.

Likes

Comments