Allmänt

Vecka 7 har glidit förbi i snigelfart. Har varit en jobbig vecka och det känns som jag har hamnat nere i en grop. Fick verkligen ett slag i ansiktet förra veckan som bara har förföljt mig även denna vecka. Men nu är det snart helg och så hoppas jag på att nästa vecka kommer att bli mycket bättre och att mitt filosofi prov går bra imorgon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

På måndagar börjar jag alltid 8.20 så jag kommer till skolan som vanligt men när jag kommer till skolan ser jag att min lärare är sjuk. Så det var bara att hoppa in i bilen och åka hem igen eftersom min nästa lektion börjar först 12.15. Skulle varit skönt att vetat det lite tidigare så skulle jag kunnat sova betydligt längre men men nu är det så här. Tänkte plugga lite nu på morgonen innan jag åker till skolan igen.

Men först ska jag göra mig en kopp kaffe eller te och kolla lite på nyhets morgon.

Från en mysig promenad i helgen

Likes

Comments

Funderingar

Denna vecka har inte varit den bästa. Jag har varit på dåligt humör och blivit irriterad för minsta lilla. Men speciellt på lärarna. Det är alltid på deras villkor. Man kan tro att man ska sätta eleverna i fokus med tanke på att det är vi som gör så att de har ett jobb och det är vi som ska stå i fokus för att i slutet av allt är det vi som ska lära oss. Men så är det tyvärr inte. I veckan t.ex. mailade jag min lärare på kvällen och meddelade om att jag inte skulle komma på lektionen eftersom vi skulle vara med i Juridik-SM. Min juridik lärare sa att alla lärare skulle vara informerade om detta men att det kunde bara bra att maila iallafall eftersom min lärare kanske inte vet att jag går juridik. Men när jag kommer hem på eftermiddagen från den schema brytande dagen så har jag fått frånvaro! Jag blir irriterad eftersom jag mailat och lärarna ska känna till detta. Jag mailar igen och ber läraren ta bort frånvaron men har det hänt? NEJ. Det var tydligen vanligt att denna lärare inte läser mailen men så fort vi elever inte gör det blir det ett jäkla liv. Vi ska tydligen gå in på mailen flera gånger per dag för att inte missa om någon lärare mailar oss. Men lärarna bryr sig inte. Det är inte första gången jag mailar en lärare utan att få svar. Blir så irriterad så får gå och be min lärare att ta bort frånvaron på måndag eftersom jag inte har någon mer sådan lektion den här veckan.

Den andra saken är att lärare kan komma och säga "ojoj vi har så mycket nu är så stressad". "Jag har inte hunnit rätta proven än". "Vi måste ha provet den här vecka för annars hinner jag inte" även fast vi redan har massa andra prov den veckan. "Jag fick förlänga kursen för att hinna med att sätta betyg mm". Jag är så trött att det alltid ska vara på lärarnas villkor. När en som jobbar på skolan tappade bort mitt prov blev jag tvungen att göra om det. Nu har det gått två veckor sedan jag gjorde det och jag har fortfarande inte fått tillbaka resultatet. Jag skulle få komplettera de delar som gick sämre men hur tänker läraren då? Efter två veckor kommer jag ju inte ihåg informationen lika bra som till provet vilket gör att jag då måste plugga in faktan än tredje gång!!

Jaja nu blev det en hel del negativitet här men kände att jag ville skriva av mig lite och orkar inte längre skriva mer om detta då jag tror att redan många känner igen sig i situationen.


Likes

Comments

Dyslexi

Jag ska börja med att säga att detta endast är som jag känner och uppfattar det och det finns inget belägg så vitt jag vet på detta utan detta är endast mina egna åsikter och tankar.

I veckan håller vi på att redovisa om psykisk ohälsa i psykologi 2 där vi är indelade i grupper som pratar om olika ämnen. I veckan höll en grupp en presentation om ångest och där de tog upp socialfobi. De beskrev socialfobi att man är rädd för att hamna i situationer med andra personer där man känner sig granskad eller rädd för att göra bort sig. Man är rädd för att få andra människors uppmärksamhet och man kan få ont i magen och känna sig yr, hjärtat börjar slå snabbt eller hårt, man blir torr i munnen mm. Det är även vanligt att flykt instinkten slås på och man känner att man måste fly från platsen.

Det jag reagerade på var att mycket överensstämmer med hur jag med dyslexi känner inför att prata inför en grupp människor eller hålla en presentation. När jag ska hålla en presentation inför klassen är jag alltid jätte nervös innan, mår dåligt, hjärtat slår hårt och snabbt och det känns som att jag kommer säga eller göra fel. Det värsta är där emot när det är högläsning i klassen och man vet inte vem som är näst på tur att få läsa. Då känner jag av flyktinstinkten som mest och hjärtat slår så hårt att det känns som att hela jag pulserar.

För mig känns det som att ha dyslexi är lite som att leva med socialfobi. Jag vill inte vara sämre än någon annan och har gjort allt i mina år i skolan för att hålla min fasad uppe så mycket att ingen ska kunna mistänka att jag har dyslexi. För mig har det känns som att om jag erkänner för min omgivning att jag har dyslexi kommer de se ner på mig och inte tycka att jag är lika smart och kapabel till att göra saker som de själva. Därför tror jag även detta beteende har blivit extra ångestladdad för de är just då under mina minuter i klassrummet när jag måste läsa högt eller hålla en presentation jag inte kan gömma mig längre. Jag blottas. Och känner mig naken.

Innan varje presentation måste jag veta exakt vad som står i mitt manus och bara tanken på att jag inte skulle få ha texten eller stödorden med mig upp framför klassen gör mig nervös. Att prata helt fritt skulle aldrig gå. Det är därför iallafall jag tar en mer passiv form i klassrummet och försöker sticka ut så lite som möjligt när det är dags att svara på frågor eller få ordet på något sätt. Självklart är det inte så här för alla med dyslexi men jag inbillar mig att många upplever samma som jag gör. Jag vet att Prins Carl-Philip har berättat att när han gick i skolan försökte han alltid läsa i förväg i boken och försöka räkna ut när det var hans tur att läsa så att han skulle ha ett litet försprång. Exakt så gör jag varje gång en text delas ut i klassrummet så att jag ska vara beredd om det skulle visa sig vara högläsning av texten.

Likes

Comments

Hälsa

Igår åkte jag inte på bodypump som jag brukar göra på måndagar så bestämde mig för att träna lite hemma i hemma gymmet istället. Jag vet inte hur jag kom på det men bestämde mig för att köra pilates som jag inte gjort på så länge. Hittade ett jätte bra klipp på youtube med bra övningar. Det som slog mig när jag tränade var hur roligt jag tyckte att det var. Passet var 15 minuter långt och tiden bara flög iväg. Positivt med tanke på att träning iallafall för mig kan kännas hålla på i en evighet. Jag körde två pass och jag ska verkligen försöka göra pilates oftare eftersom det är så roligt och samtidigt bra träning, Har lite träningsvärk i rumpan idag men tror att det kommer kännas mer imorgon. Men kan verkligen rekommendera passet, var som sagt roligt, lättsamt och bra träning. Allt man kan önska sig det vill säga.

Likes

Comments

Food, Vardag
17:32

Ligger i soffan helt utslagen. Vet inte vad som händer men är konstant trött. Vaknar trött, är trött på dagen och ännu tröttare när jag kommer hem från skolan. Men när jag ska lägga mig på kvällen är jag inte trött av någon anledning! Jobbigt men snart är det lov så ska inte klaga. Ganska skön dag som har glidit förbi. Behövde för en gång skull inte springa eller stressa till bussen. I morgon har vi SM i juridik så har pluggat lite på succesionsrätten idag och när jag kom hem runt tre idag gjorde jag bannanpannkakor med mango, honung och jordnötssmör plus lite russin. Mumma. Fick skjuts hem från skolan av Filip vilket var snällt och skönt för mig. Fick även värdens mensvärk nu på eftermiddagen så nu ligger jag bara och väntar på middag som blir om någon timme och efter det ska jag eventuellt till gymmet med Märtha som ska köpa gymkort på mitt gym. Super kul att ha någon att träna med som ger en extra energi.

För övrigt har dagen bjudit på en hel del skratt. Särskilt på eftermiddagen vilket är roligt. Lektioner blir verkligen mycket roligare av skratt.

Likes

Comments

Vardag
Måndag:

Inget minne från måndagen hahah.

Tisdag:

Fikade med bästis på Joe and the juice. Blev en hel del skratt som det alltid blir när vi hänger tillsammans. Sedan gick vi runt och kollade i lite affärer och fick ett roligt samtal av syster som sedan resulterade i en ännu roligare snap från henne. Hahah

Onsdag:

Var hos frisören och klippte mig. Bokade tiden på tisdag kväll så hade en väldigt tur att jag fick tid. Men kände att det var välbehövt. Är så dåligt på att klippa mig kontinuerligt men blev endast en klippning nu med tanke på att jag åker bort på sportlovet och håret kommer säker bli solblekt då så kommer tillbaka och slingar det lite längre fram mot våren.

Torsdag:

Under torsdagen gjorde jag absolut inget. Kom hem runt två och städaren var hemma hos oss så stängde in mig på rummet och stirrade in i datorn till klockan blev runt fem och jag gick ut på en promenad. Tanken var att åka till gymmet med en kompis men hon kunde tyvärr inte vilket gjorde att jag inte orkade ta mig i kragen och åka iväg själv. Fick där emot ett telefonsamtal från min chef om jobb i sommar efter stundeten vilket känns skönt. Nu börjar iallafall lite puzzel bitar falla på plats angående vad som kommer att hända efter studenten.

Fredag:

Vaknade upp tröttare än någonsin och begav mig mot skolan för den jobbigaste dagen på veckan. Först matte som jag bara inte orkar med längre!! Sedan filosofi som jag dör av för jag fattar inte hur man ska tänka på dessa lektioner och ingen av de jag pratat med gillar filosofin vilket inte direkt medför någon bra studiefokus haha. Stress åt sedan i skolan pga kort lunch och där efter svenska. Fick skjuts hem av Mikis vilket var guld värd med tanke på mina skavsår jag har dragit på mig denna vecka med nya skor utan skavsårs plåster. Ajaja. Under eftermiddagen åkte jag till Centrum en sväng och shoppade lite inför lördagen. Sedan blev det en lugn kväll hemma.

Lördag:

Vaccin stod på schemat och jag är extremt sprut rädd. Det har bara blivit jobbigare och jobbigare för varje år som går känns det som. Men det gick iallafall bra men gjorde svin ont. Sedan chillade jag bara och på kvällen bar det iväg på middag hos några kompisar.

Söndag:

Inget speciellt hände under sista dagen på veckan. Vaknade ganska sent och gjorde lite läxor och tog en promenad på eftermiddagen med syrran. Farfar kom förbi på middag och vi hade även strömavbrott i någon minut vilket var roligt då min syrra hade pratat mycket om filmen "lights out" och så hon blev super rädd och jag skrattade bara haha.

Övrigt:

Har haft ett stort sug efter gröna juicer och smoothies den här veckan. Vet inte vad det beror på men jag klagar inte, det är ju både gott och nyttigt. Sedan har jag varit på ett skratthumör sedan förra fredagen. Klagar inte på den heller för ett gott skratt förlänger ju livet ;) plus att livet blir så mycket roligare när man skrattar och har kul. Är btw super taggad på sportlovet och Bali.

Likes

Comments

Vardag

Hejsvejs, äntligen fredag som jag längtat. Veckan gick fort fram till tisdag då jag och bästis fikade och trodde att det var måndag men till vår förtjusning kom vi på att det var tisdag!! Sedan har veckan växlat ner och gått på ettan istället för trean som de brukar göra. Har varit ännu än trött vecka med magkatarr och huvudvärk. Men nu är det äntligen fredag vilket invigdes med lite champagne innan det är dags för middag. Middagen kommer bestå av räkor vilket är en av mina favoriter och där efter blir det nog "how to lose a guy in 10 days" eller någon serie med lite choklad och vindruvor.

Det kommer bli en lugn helg för mig nu känner jag. Vaknar och har sovit mer än åtta timmar och känner mig helt förstörd så nu är det dags att vila lite känner jag. Förra helgen blev det inte jätte mycket sömn så nu är det dags att chilla lite, Imorgon ska jag bort på middag vilket ska bli mysigt och söndagen kommer nog troligtvis bestå av standard promenaden med andra bästis.

Puss på er

Btw. måste bli bättre på att ta bilder. Har märkt att jag nästan aldrig tar bilder men nu under 2017 ska det ändras på. Jag har bestämt mig för att försöka filma och ta bilder under varje månad och sedan sätta ihop ett collage i slutet av året. Ett roligt sätt att kolla tillbaka året på tycker jag. Vanligtvis gör jag bara så med resor som vi gör men ska börja uppskatta vardagen mer och ta vara på alla livet stunder.

Likes

Comments

Dyslexi

1. Alla med dyslexi fungerar inte på samma sätt och har olika svårigheter

2. Bara för att man har dyslexi är man inte lika smart och har ett sämre IQ vilket inte stämmer. Dyslexi och IQ är inte relevant och påverkar inte varandra.

3. Folk med dyslexi är ofta mer kreativa än personer som inte har dyslexi.

Likes

Comments