Efter en långtråkig skoldag gick jag och Maja och fikade på dulces, vilket var lika gott som vanligt. Efter någon timme där innehållandes sam-plugg och prat rörde vi oss vidare mot stranden. Vi hade även köpt med oss jordgubbar och avnjöt dem i kvällssolen. Kvällen kommer inte bestå av annat än sam-plugg då jag aldrig känt mig så oförberedd för ett prov som nu, men jag får väl helt enkelt skylla mig själv.

Likes

Comments

tankar och känslor

Jag hade hemskt nog föreställt mig att det skulle vara jobbigare att ännu en gång säga hejdå till alla. Det var självklart jobbigt, men jag lever ett liv i Spanien som jag vill leva. Jag har underbara vänner här vilket gjorde att det trots allt inte var så svårt att sätta sig på flyget och lämna kylan. För jag vet att mina vänner i Sverige kommer att stå där med öppna armar om sex månader, precis som de gjorde nu. Jag tror att det är därför jag inte längre känner någon rädsla angående att vara ifrån dem. För jag vet att vår vänskap är så pass hållbar att jag kan vara här. Och likaså vet jag att de vill att jag ska njuta av tiden här, de vill inte att jag ska önska att jag vore där. För de unnar mig detta år. Mitt år.

Likes

Comments

Likes

Comments

Efter skolan igår gick jag ner till stranden tillsammans med Bella, Maja, Jenni och Emmy. Jag och Maja satte oss till och med i bikini men det blåste för mycket och därav blev vi inte alls långvariga. Jag och Maja som en promenad tillsammans innan vi rörde oss hemåt. Mot kväll träffade jag ett 30-tal tjejer på restaurangen Vintage där vi alla skulle fira bästa Becca och Cornelias 18års dag. Middagen blev väldigt lyckad och efteråt delade alla på sig en stund innan det var dags för Hatt-party som elevkåren hade anordnat. Hela kvällen blev jättelyckad!!

Likes

Comments

Idag bestod största delen av skoldagen av håltimmar, hade nämligen två stycken. Båda spenderade jag dock på stranden första tillsammans med Sofia och Klara då vi fick lite plugg gjort och andra tillsammans med Sigge. Vi var dock mindre produktiva och satt endast och pratade. Efter skolan skyndade jag mig hem till Klara då vi hade bestämt träff vid poolen, kylan kom dock efter en timme och därefter gick vi till grannarna. GrannMaja har bestämt sig för att avsluta året här och imorgon flytta hem till Sverige igen. För min del känns det jobbigt för hon har betytt så mycket för mig under de senaste månaderna och jag behöver henne här. Men hon kommer fortsätta att betyda mycket för mig och i sommar träffas vi igen, om inte tidigare. Tack Maja, för allt. ❤

Likes

Comments

allmänt

På grund av jullovets uteblivna sömn samt att jag är sjuk la mig mig tidigt igår i hopp om att må bättre. Jag vaknade dock upp imorse fortfarande lika hängig men pallrade mig ändå iväg till skolan för att inte hamna ännu mer efter. Vid lunchtid gick orken ur mig och jag tog en promenad hemåt istället. Väl hemma hade jag en vision om att ta tag j pluggandet och för en gångs skull vara produktiv men det förblev tankar och jag har spenderat hela eftermiddagen i sängen med datorn framför mig. Nu väntar jag på att Klara ska komma hem för det ryktas om att med henne kommer det även avokados <33

Likes

Comments

tankar och känslor

Från imorse när allt brast.

Mobilen vibrerade mot nattduksbordet tidigt på den vintermörka morgonen. Jag vände mig om, drog täcket över huvudet och önskade att tiden kunde stanna. För det var dagen jag skulle lämna allt igen, och flyga tillbaka till mitt hem i Spanien.

Under hela bilturen till flygplatsen brände det innanför ögonlocken. Sedan var tiden inne, vi skulle återigen säga hejdå. Ett hejdå med vetskapen att det är flera månader tills vi får ge varandra en kram igen. Månader som jag vet kommer att vara fyllda med skratt och lycka. Trots insikten kan jag bara inte se det nu när jag sitter på Arlanda med tårar som rinner ned längst kinderna med kännedomen att min familj kan vara samlad när de vill, men utan mig. För jag vill vara där med dem, i detta nu, för alltid.

Likes

Comments

Imorse satte vi oss i bilen runt halv fem för att åka till Arlanda. Jag försökte att sova under hela bilfärden men tankarna var för många för att få bukt på. Jag ville verkligen till Spanien, men samtidigt har det känts jobbigt att ännu en gång behöva lämna Sala-livet bakom mig, att inte vara en del av allas vardag och allt annat som jag kommer att missa. Men jag vet ju att detta är en tillfällig känsla, för jag har valt att gå mitt andra gymnasieår i Spanien, någonting jag är oerhört stolt och lycklig över att jag gör. För det är det här jag vill, jag måste bara slå bort de andra tankarna som just nu distraherar mig.

Mina tre veckor i Sverige var underbara, de innehöll allt mellan lunchdejter, firande av jul, nyår och Alice artonårsdag, en resa till fjällen och allt däremellan. Jag har jordens finaste vänner som jag älskar gränslöst. Tack för dessa veckor och för all styrka ni givit till mig, för nu är jag påfylld med ny energi igen. Jag är redo för att klara ett halvår till i Spanien.

Iallafall så landade jag i Spanien runt halv två efter en hel del förseningar. Jag tog då tåget till Funkan tillsammans med Maja och Elsa och sedan blev vi upphämtade av finaste madre. När jag väl kom hem så packade jag upp, gjorde mig hemmastadd och andades ut innan jag gick ner till staden för att träffa alla saknade vänner. De vänner jag ska spendera nästkommande halvår med ❤

Likes

Comments

tankar och känslor

Här är en text som jag skrev under min flygresa hem till Sverige. Inte kunde jag då förstå vad jag skulle känna angående att återigen lämna allt och att tre veckor är kortare än vad man tror. Jag var rädd för att komma tillbaka till Sverige, men när jag väl var hemma så föll allt på plats igen och jag kände ett lugn som jag inte känt på så länge. Men nu är det endast två dagar kvar här, sedan är jag tillbaka i Spanien igen.

Nu sitter jag här, tiotusen meter upp i luften och vilar ögonen på vita fluffiga moln. Destinationen för denna flygtur är Sverige och mitt hem. Det är den 17 december, dagen jag väntat på så länge. Men trots mitt pirr i magen finns där även en stor bultande klump.

Missförstå mig rätt, jag längtar något enormt efter mina vänner och min familj. Jag har längtat i månader efter att hela familjen ska vara samlad och äta kvällsmat tillsammans igen. Jag har längtat efter allt vad min familj och vänner kan erbjuda. Men det är heller inte för dem jag är rädd. Jag är rädd över bemötandet jag kommer få, för åsikterna jag ska ta emot och över hur jag ska besvara frågan "hur har du det i Spanien?". För hur ska jag ens svara på det. Det är en obeskrivlig upplevelse som ingen utomstående kommer att förstå sig på, därför känns det ibland lönlöst att ens försöka förklara. Jag är rädd för att jag inte är densamma som när jag åkte och att relationer inte kommer att vara detsamma. Samtidigt som jag är rädd för att jag kommer vilja stanna i Sverige eller att jag kommer sakna Spanien och därför inte uppskatta mina tre veckor hemma så mycket som jag borde.

Trots denna klump är jag självklart exalterad över att få komma till tryggheten för några dagar. Jag ska göra mitt bästa för att uppskatta och njuta av dessa dagar. Jag är så glad över att jag snart får krama om mina älskade igen.

Likes

Comments