Imorse möttes vi upp vid feriaplatsen för att åka buss till vår sista humhum-resa, denna gång Granada. Direkt när vi kom fram till Granada möttes vi av en guide som vi fick en rundtur och tillbringade förmiddagen med. Som vanligt är denna del av dagen lite halvtråkig men sällskapet vägde upp det så det var ingen fara. Vid lunchtid delade alla på sig och vi fick fritid. Då gick vi runt i lite affärer och strosade mest runt i staden, hur mysigt som helst.

Som sagt var detta sista humresan vilket både känns skönt och sorgligt. Skulle ljuga om jag sa att jag någon gång varit taggad för en resa men samtidigt så har vi upplevt det tillsammans och vi har gjort det kul ändå. Jaja hur som haver så splittras vi inte från bussresorna ännu, vi ska ju till Tarifa sista skolveckan också!!! Taggaaa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

De senaste dagarna har vädret rent utsagt sugit vilken har gjort att veckan varit ganska seg. En del plugg har betats av och ¡äntligen! har jag kommit igång med samhällsrapporten. Även denna dag erbjöd sämst väder så efter skolan gick jag till stan för shopping och fika med Tyra och Sofia. Imorgon vankas sista hum-resan och denna gång till Granada, hoppas den blir lyckad

Likes

Comments

allmänt

Idag mötte jag upp Maja vid lunch för en fika, som vanligt när det gäller oss slutar det alltid med ett flertal fikor. Så första fikan var på strandpromenaden för att sedan gå vidare till Pan y Chocolate där vi mumsade i oss en yoghurtskål och en morotskaka. Sedan gick vi vidare hem till Majsen och lagade pasta med tomatsås och sparris, vi har verkligen fått dille på sparris!!

Efter ett drömmigt lov är det imorgon skola igen och jag skulle ljuga om jag sa att jag var redo. Jag vill spendera varje dag på playan med favvis-sällskapet <33

Likes

Comments

frågor & svar

Jag är inte direkt för dessa inlägg på min blogg eftersom jag skapade den för mig själv och ingen annan. Samtidigt vill jag kunna hjälpa de som sökt in till skolan till nästa år då jag vet hur mycket det hjälpte mig förra året. Jaja, är väldigt delad haha men här har ni lite fler svar på frågisar.

När du åker till spanien, vilket flygbolag åker du med?
Jag flyger alltid med Norwegian eller SAS, väljer de som har bäst pris, tid osv.

Hur många väskor flög du med i somras?
Jag flög ner med en stor resväska och en liten. Sedan kom mina föräldrar ner med en till stor i oktober när jag hade jeans och varmare kläder. Nu när de var ner igen i Mars tog de med sig en tom väska och jag gav de en full. Så i sommar flyger jag hem med två stora och en liten.

Hur många dagar innan skolstart ska man flyga ner?
Skolan skicket ut ett mail om när man får komma ner. För oss var det 28-30 augusti då skolan började 31 augusti. Jag flög ner den 29e och det kändes alldeles lagom.

Sen undrar jag också hur Fuengirola är på kvällarna och så, alltså personlig säkerhet typ.
Generellt är det inte jättesäkert direkt. När man börjar på skolan informerar Liza vilka områden man ska undvika samt att man alltid ska ta taxi hem senare på kvällen och efter utekvällar, speciellt om man bor långt bort. Tips: lyssna på Liza!!!

Har du tidigare rest utan dina föräldrar eller varit borta ifrån de en längre tid?
Ja, sommaren 2015 var jag på språkresa i USA i tre veckor. Men den resan går verkligen inte att jämföra med detta och dessa tre veckor är ingenting mot vad 10 månader är.

Likes

Comments

Eftersom att hela påsklovet har erbjudit tipptoppväder har jag även dessa dagar varit på stranden. Igår var vi ett helt gäng som lapade sol tillsammans. Maja och jag unnande oss även sushi till lunch, vilket dock inte är en måltid som faller mig i smaken, tyvärr. På kvällen gick jag hem till Becca där vi hade tacokväll samt kollade på Håkan Hellström konserten (<33).

Precis som igår gick jag ner till stranden idag med ungefär samma härliga gäng som igår. Idag passade vi på att hyra solstolar då det skulle vara uppåt 30 grader och vi alla kände oss väldigt trötta på sanden. Vid fem gick Tyra och jag hem för att duscha av oss innan vi tog oss iväg till Mirren för lite shopping, älskar!!

Likes

Comments

Äntligen fick vi vårt efterlängtade påsklov och som sagt invigde vi det i Nerja innan vi åkte tillbaka till Funky i söndags. Dagarna efter det har i princip bara spenderats på stranden med en dags undantag då jag bytte ut stranden mot pool och lite shopping. Efter det tog jag tåget till TorreB och hem till Bella där jag och Jenni spenderade natten. Vi åt tacos, kollade på nya prison break avsnittet och hade det allmänt mysigt. I morse tog vi med oss pannkakor, filtar och kuddar för att lägga oss på stranden och kolla soluppgången. DRÖM.

Likes

Comments

resor

I fredags mötte jag upp Maja efter skolan och tog då tåget in till Málaga. Väl där yrande vi runt ett tag innan vi tillslut hittade bussen som tog oss till Nerja. Maja, Bella, Jenni och jag hade nämligen planerat in helgen i Nerja, men de kom inte förrän lite senare. Jag och Maja gjorde oss därför hemmastadda innan de kom och vinade på balkongen. Senare på kvällen gjorde vi i ordning plockmat innan vi rörde oss till barerna för en utekväll.

På lördagen gick vi ner till stranden ett par timmar innan kvällen spenderades på ungefär samma sätt som den innan, denna dag var vi dock hemma hos Cornelia, Tyra, Ida och Ella som också bodde på samma hotell som oss, jättemyyys!!

Idag checkade vi ut från hotellet och gick ner till Balcón de Europa vilket var så otroligt fint. Vi satte oss i närheten och tog en kaffe för att njuta lite extra av utsikten. Helgen var verkligen helt underbar och fyfan va kul vi hade. Jag är verkligen så glad att vi åkte!!!!
Puss

Likes

Comments

Under helgen var som sagt min familj här, främst för att fira min 18-års dag i fredags. Helgen bestod därför av en hel del solande, strand-/poolhäng och god mat. Det var verkligen skönt att ha de här i några dagar och som vanligt var det svårt att hålla tillbaka tårarna igår när de åkte hem. Men men, vi ses ju snart igen, på gott och ont.

Igårkväll mötte jag upp Maja för en promenad samt att få tankarna på annat. Likaså spenderades denna förmiddag med henne då skolmaten har sämre än vanligt så vi lunchade på Lorenas istället. Mumma

Likes

Comments

frågor & svar

Sedan antagningsbeskeden skickades ut till sscds nästa år har det trillat in en hel del frågor så jag tänkte äntligen ta tag och svara på en del av dem.

Hur är det allmänt i början samt med hemlängtan?
I början minns jag att allt kändes väldigt luddigt. Jag kunde ju varken språket eller vägen hem och inte kände jag någon heller. Allt detta släppte dock väldigt snabbt och speciellt så fann jag vänner otroligt snabbt. Utöver detta så hände det väldigt mycket i början, varje dag. Efter skolan sprang alla ner till stranden osv. Mitt tips är då att bara hänga med och gå ner till stranden även om du inte hittar någon att gå dit med, för hela skolan samlas där och alla är väldigt välkomnande.

Har dina föräldrar hölsar på mycket/du varit hemma och hur har det isf känts?
Mina föräldrar hälsade på i mitten av oktober och sedan är de även här nu. Jag var hemma på jullovet i tre veckor och sedan även en vecka på sportlovet. Jag tycker verkligen att det har känts som en rimligt mängd besök och hemfärder så det varken känts för mycket eller för lite, helt lagom alltså.

Allmänna tips?
Hmm vad skulle det kunna vara... kanske att ta för sig så mycket som möjligt i början och ta för dig. Sen även att jobba så mycket som möjligt nu i sommar, för det går åt mer pengar än vad man tror!!

Vad är viktigast att packa med?
Liza kommer att skicka med en packlista så det är bara att följa den. Men underskatta inte den spanska vintern för den är svinkall, speciellt inomhus. Så en tjock pyjamas samt en tunn dunjacka att ha i skolan kan verkligen vara bra att ha. Hahah utöver det kan det vara bra att stoppa ner en miniräknare då jag vet att det varit lite tjorvigt, jag hade turen att få med min high-tech räknare från min andra skola.

Sedan undrar jag också lite om studierna och studiemotivationen. Hur är det på skolan? Känns som det bortprioriteras en del om man läser bloggar.
Haha jaaa det bortprioriteras ju gaanska mycket då det finns andra saker som lockar mer. Men när det är veckor då vi har mycket plugg så spenderas faktiskt de flesta eftermiddagar i skolan, speciellt på måndagar och torsdagar så vi har pluggstuga tillsammans med lärarna. Konstigt nog har mångas betyg stigit så pluggandet löser sig verkligen, tiden finns. Sen ska du inte förlita dig helt på bloggarna då vi inte direkt skriver när vi har spenderat hela eftermiddagen i skolan, för det gör vi ofta.

Likes

Comments

allmänt

Bilder från gårdagen när jag var vid Tjuren med Jenni.

Idag gick jag som vanligt till skolan innan jag ringde pappa på lunchrasten för att kolla om de hade landat. Det visade sig då att de redan hade kommit till Funkan och planerade att äta lunch så jag skyndade mig dit för att träffa hela familjen. Jag tillbringade en timme med dem medan de åt lunch innan jag gick tillbaka till skolan igen. Mamma och pappa kom sedan till skolan för vara med på mitt utvecklingssamtal, det kändes konstigt på ett sätt men även skönt då vi pratade en hel del med lärarna osv.

Efter samtalet gick vi alla till hotellet och då gick Alva och jag till poolen för lite solande och prat, blåsten var dock otroligt kall så vi gick för en glasstur istället. Senare duschade vi, fixade oss i ordning och gick till Asian Fusion för middag. Det känns väldigt skönt att familjen är här igen och imorgon ska vi passa på att carpa ännu mer då jag har tagit ledigt från skolan. Wey to the hey!!

Likes

Comments