allmänt

Fredag: Jag landande i Sverige vid klockan fem och möttes då av pappa på flygplatsen. Vi åkte sedan hem till Sala där mamma och Alva väntade på oss och sedan åt vi middag tillsammans igen. Efter någon timme sprang jag iväg till Ica för att möta upp Anna och Loo och spendera resten av kvällen med biljard, film men mestadels så pratade vi ikapp den senaste månaden.

Lördag: På morgonen mötte jag upp Julia för frukost på Johanssons innan hon skulle vidare till träning. Jag gick då hem igen för att fira pappas födelsedag tillsammans med släkten som var helt ovetandes om att jag hade åkt hem under lovet, så mysigt. På kvällen åkte jag iväg på en fest.

Söndag: Pappa drog med mig till Erikslund pga min trasiga mobil och sedan åt vi lunch tillsammans. Mot kvällen mötte jag upp ett gäng och vi spenderade några timmar tillsammans hos Farhan med kortspel.

Måndag: Jag lunchade med Malin på thaien och gick sedan runt på stan en stund. Senare mot kvällen träffade jag Loo och hon sov även över här, det var jättemysigt.

Tisdag: Idag vaknade jag upp bredvid Loo alldeles försent och vi valde därför att skippa frukosten och gå ut och luncha på Mat&Prat istället. Även denna dag slutade i gallerian där jag kom hem lika tomhänt som igår. Klockan fyra gjorde jag naglarna och efter det gick jag hem till Charlotta för att tillbringa kvällen med henne

Summan av kardemumman är väl att jag äter ute alldeles för mycket och att sweden treats me gooood. Trots det får jag fjärilar i magen av att tänka på söndag när jag är tillbaka i värmen igen och träffar mina faves.

Likes

Comments

Igår vet jag inte riktigt vad som hände då jag från ingenstans fick ett ryck och bokade en flygresa till Svergie. Så nu sitter jag här, på flygplanet och landar på Arlanda om en halvtimme. Från att ha planer om strandhäng varje dag på lovet till att trampa runt i slask i Sala, men det funkar det också. Trots att jag verkligen inte har känt något behov av att åka hem så känns det ändå skönt på ett sätt. Det känns som att jag kommer få ett sug efter Spanien ganska fort och därmed kommer jag nog även uppskatta vårterminen ännu mer. Hoppas verkligen det är varmt när jag kommer tillbaka, dröm!!

Hörs på svensk mark. Puss

Likes

Comments

Men vilken dag vi har haft. Det började med tidiguppstigning innan vi skulle samlas på feriaplatsen kvart i sex. Bussturen tog ungefär 2,5h och sedan strulade det men liftkort och uthyrning så det tog ett tag innan vi gav oss ut i backen. Under hela förmiddagen var det ganska kallt och jag hade en del problem med att åka då jag skadade handleden igår. Så för min del spenderades det soliga eftermiddagen i de enklare backarna tillsammans med Bella och Sigge, men det gick ju lika bra det.

Jag kom precis hem och tanken var afterski på bålstället men handleden gör för ont så det blir en hemmakväll för min del, tyvärr.

Likes

Comments

tankar och känslor

Någon gång för ungefär ett år sedan fick jag en idé om ett utbytesår i Spanien. Allt det hela gick väldigt snabbt då det endast var några veckor kvar till den sista ansökningsdagen. Jag hade daglig kontakt med lärare, rektor och studievägledare för att jag redan från början visste att det var detta jag ville. Mitt i perioden av fixande av papper åkte vi iväg till Thailand under två veckor och tyvärr så uppskattade jag inte de veckorna tillräckligt, för allt jag kunde tänka på var om jag skulle hinna få ordning på alla pappren och om jag ens skulle bli antagen till sscds i Spanien.

Rädslan av att inte bli antagen var oerhört jobbig. Det var också därför som jag inte berättade för någon om mina planer. För att jag inte skulle kunna hantera känslorna om jag inte blev antagen, för min rädsla att verka dålig och för att vinnarskallen återigen tog över.

Men en dag, bara några dagar efter att jag skickat in ansökan, fick jag en mail av dåvarande biträdande rektor på skolan. Det var ett mail innehållandes ett antagningsbesked. Min lycka var obeskrivlig när jag sprang skrikandes och gråtandes till mamma som stod i köket. Denna dag kommer jag nog alltid att minnas.

Idag är jag här, ett år senare, och jag kunde inte varit lyckligare. För det här att det bästa beslutet jag någonsin tagit mitt liv.

Likes

Comments

Trots att det är alla hjärtans dag idag har dagen inte känns mer annorlunda än vanligt. När jag kom till skolan imorse välkomnades jag av en stort hjärta innehållandes allas skolfoto, utöver det fick vi ett varsitt kuvert med en hel del snälla lappar från ens vänner.

Jag slutade skolan tidigt och eftersom att solen sken så passade jag på att lägga mig vid poolen för att få lite färg. Två timmar räckte och jag gick då ut och sprang istället. Det är så skönt att värmen är påväg tillbaka nu, svettades till och med i sportbh och shorts när jag sprang idag?? Februari var det ja

Likes

Comments

frågor & svar

Hola guapas! Sedan jag skapade bloggen har det trillat in lite frågor angående Spanien och i detta inlägg tänkte jag äntligen ta tag och svara på dem.

Vad tycker du har varit bäst och sämst med Spanien?

Det bästa är så svårt att sätta ord på, det har varit helheten av att vara här. Dels har jag funnit vänner för livet men likaså känner jag att jag börjat finna mig själv. Jag känner mig själv bättre en vad jag någonsin tidigare gjort nu när min vardag består av eget ansvar och att vara självständig. Utöver det är värmen en orsak till att jag trivs så bra men även skolan och värdfamiljen.

Hur är det att vara ifrån sin familj så länge?

Detta är ju väldigt individuellt då en del har haft väldigt mycket hemlängtan medan en del knappt känt av det alls. För min del har det inte varit så svårt att vara ifrån min familj då jag har daglig kontakt med dem. En del dagar har det dock känts jobbigt. Jag minns att veckan innan de kom hit i höstas vad jobbig och likaså dagarna efter att de åkt hem igen, även dagarna innan jag flög hem i julas var jobbiga men jag har sedan jullovet inte känt hemlängtan alls, konstigt nog.

Vad kostar det?

Månadsavgiften är på 600 euro, sen spenderar man ju 3 gånger så mycket pengar på mat o kläder ;)))

Får du bidrag eller hur gör man med pengar?

Jag har inte fått någon form av bidrag utöver att jag fick skolpengen från min hemkommun, vilket nästan alla på skolan fick.

Har du någonting ångrat att du flyttade?

Aldrig.

Jag är sugen på att söka in till skolan nästa år, är det värt det?

Om du vill söka till skolan så ska du verkligen inte tveka!!! det är en oslagbar resa som jag är så glad att jag just nu genomför. Det är helt klart värt det.

Trivs du i värdfamiljen?

Jag trivs jättebra i min värdfamilj. De är väldigt generösa jämfört med de flesta andra familjer. Jag får skjuts till skolan och även annars om jag ber om det, om jag ber om något så köper de det, vilket inte är en självklarhet när man bor i värdfamilj. Om jag ska finna någon nackdel är det endast avståndet till allting då vi bor i Mijas. Men enligt mig är det faktiskt inget problem, även om det var lite jobbigt första veckorna när det hände mycket.

Likes

Comments

allmänt

Idag gick jag till kyrkan efter skolan och bredde de vanliga onsdagsmackorna. Det gick ovanligt fort och efter det hade jag och Lova bestämt en fikadejt. Vi köpte då med oss en varsin frappe och satte oss på stranden i kvällssolen. Det var så mysigt att vara med Lova igen då det kändes som det var längesedan. Vi pratade i kapp det senaste och det var lika mysigt som vanligt. Vid sex strosade vi hemåt och jag gick då hem till grannarna och åt favvomackorna med Tyra. Min dag var väldigt lugn och mysig, vilket var behövligt.

Likes

Comments

Vilken dag vi har haft!! Direkt efter skolan gick jag, Bella och Jenni ner på till stranden för att avnjuta den 22graders varma dagen. Det var helt underbart men samtidigt obegripligt att vi kunde sitta i bikini igen, i början av februari. Väl på stranden åt vi i alla fall jordgubbar som vi hade köpt med oss, samtidigt som vi lyssnade på musik och pratade om allt möjligt. Älskade tjejer

Likes

Comments

allmänt

Häromdagen köpte Sofia nya solglasögon och jag tyckte de var såå snygga. Därför tvingade jag med mig Maja till shoppinggatan idag och köpte mig ett par. Utöver det hittade jag även ännu en offshouldertopp och ett par shorts på rean. Båda plaggen kostade 100kr styck så det var ett riktigt kap och jag är jättenöjd!! Nu ska jag försöka börja på en inlämning i entreprenörskap, vi får se hur det blir med det.

Likes

Comments