Jeg er sliten. Jeg er nemlig hun som leser til prøver til hun kaster opp. Hun som rekker skole og fritidsaktiviteter før døgnet er omme. Hun som alltid tilsynelatende er blid, og som poster bilder av sitt tilsynelatende perfekte liv på Instagram. Jeg er hun som måler seg selv i speilet hver morgen og kveld. Hun med feil ingen andre ser. Jeg er hun som gråt selv når jeg fikk seksere på skolen, fordi det alltid var noe som kunne bli bedre. Jeg er hun – en av mange – som uansett hvor hard hun prøver, aldri kan bli perfekt. Jeg husker meg selv ligge anspent i sengen hver kveld. De tårevåte kinnene når klokken bikket 02:00, og jeg fremdeles følte at jeg ikke hadde lest nok. Bakken som forsvant under bena mine når jeg "bare" hadde løpt en mil. Kjolen i størrelse 36 som "burde" vært en 34. Min frustrerte mor som desperat prøvde å overbevise meg om at jeg er bra nok, og det desperate skriket hun fikk i retur fordi hun "ikke forsto". Er det virkelig slik det skal være?

Jeg er ikke alene. Jeg har et par venner som kaster opp lunsjen sin. Venner som kutter dype sår i lår og armer, i ren desperasjon fordi de ikke vet hva annet de skal gjøre. Venner som drikker seg døddrukne hver helg fordi de trenger å rømme fra virkeligheten. Gutter som jenter.

For det er feil å si at dette prestasjonshelvete vi som samfunn påfører hverandre kun angår jenter. De gjør det ikke for oppmerksomhetens skyld, men oppmerksomheten burde rettes mot disse når noe skjer. Varsellampene burde ringe, og vi burde reagere.

Jeg ser tilbake og tenker at jeg har kommet lenger. Min egen selvtillit steg når jeg lærte meg å gi litt mer blaffen. Men jeg er fremdeles ikke bra nok, og det gjør vondt. I sommer fikk jeg et nytt slag da jeg søkte på universitetet. Jeg hadde en drøm, og har hele veien fått prentet inn i at jeg kan bli hva jeg vil. Og ja, jeg kan det. Jeg må bare bli perfekt først.

Etter tretten år på skole sitter jeg igjen med mange fantastiske minner og venner jeg aldri ville vært foruten, men også med følelsen av ikke å ha utrettet noe. Jeg syns synd på generasjonene som har disse årene i vente, og jeg klarer ikke å fatte og begripe at den eldre generasjonen ikke allerede har gjort noe med det. Vi har snakket nok. Det er på tide å handle. Vi har tatt det første skrittet, la oss gå strake veien frem mot mål nå.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Nå som jeg har skrevet om 10 ting som gjør meg glad. Tar jeg også for meg den negative siden.

1. Mandag. Og alle andre dager utenom Fredag og Lørdag.

2. Det er seriøst drepen. Marte sitt nett suger, så hver gang vi skyper lagger hele dritten helt sykt.. 60% av samtalen består av "hører ikke en dritt av hva du sier.." Og 40% av samtalen består av at vi klikker, og marte går opp å kjefter på broren sin for å bruke alt nettet til gaming. haha!

3. Det skal ikke så mye til å vise et smil. Om du dulter borti meg på vei ut døren så går det helt fint så lenge du smiler. Men om du masjerer videre med munnen pekt nedover irriterer du meg grønn og blå. Sure mennesker er det verste jeg vet!

4. Dette punktet irriterer meg faktisk ikke, jeg syns mer synd på de menneskene (ofte jenter). De kan bla igjennom instagrammen til den fineste jenten i verden, og likevel si “hun er ikke så pen da”. For det første: JO, det er hun. For det andre: du blir ikke penere selv av å si at hun ikke er så pen. Er det en egenskap jeg er glad for å ha så er det nettopp denne. Syns det er så utrolig viktig å rose andre. Å være sjalu kommer man ingen vei med. Dessuten er det så ufattelig usjarmerende med jenter som snakker drit!

5. De som smatter når de spiser… altså dette kan faktisk bli ganske irriterende i lengden.

6. Baksnakkere… jeg hater og irriterer meg over mennesker som prater stygt om andre.

7. Fett hår. Både hos meg selv og på andre… not so nice!

8. Klær som ikke passer. Når du ser en sinnsykt fin bukse på modellen, og du ser ut som en sprekt pølse i prøverommet.

9. Ikke dekning på kortet. Når du er i butikken og akkurat ikke har råd til alt du ville kjøpe og må prioritere hva du vil ha og levere tilbake. Selvfølgelig står det også 10 stykker bak deg i køen.

10. Når du skal hente noe, går til det rommet og glemmer hva du skulle hente og må gå tilbake igjen til der du var først for å huske hva du skulle hente. Happens to me all the time!

  • 24 lesere

Likes

Comments

I dette innlegget tenkte jeg å skrive om 10 ting som gjør meg glad. For jeg skriver mye negativt så kanskje jeg skal ta med litt positivt. ​Tenkte jeg skulle skrive et innlegg der dere kan bli kjent med meg og i dag tar jeg for meg det som gjør meg glad og som jeg setter pris på.

1. Musikk. Alt som handler om musikk. Både å høre på musikk, drive med musikk og spille musikk. Jeg spiller selv i et skolekorps der jeg spiller Flygelhorn og Kornett. Jeg er veldig interessert i musikk, og det er noe jeg faktisk ikke kunne levd uten. Uansett hva slags musikk, jeg digger alt. 

2. Å snakke med venner. Noe jeg ser på som utrolig viktig, enten det er gjennom skype, messenger, meldinger eller snapchat. Jeg må ha tilgang til venner ellers klarer jeg ikke overleve i hverdagen eller i helgene. Så det å holde kontakten med venna mine syntes jeg er super viktig.

3. Å reise. Uansett hvor jeg drar, jeg elsker opplevelser. Som nå i sommer var jeg i Kroatia og det var så utrolig fint der, med nydelig solnedgang. Så det var mange opplevelser og jeg bare elsker minner. De er superfine og veldig bra og spare på dem. 

4. Å blogge. Jeg bare klarer ikke sitte med så full hjerne all the time. Så jeg må få det ut, jeg klarer ikke holde det inne lenger. Når jeg først har noe på hjernen å blogge om finner jeg fram pcen min og skriver det i et nytt innlegg for dere. 

5. Sommeren. En varm sommer, et godt bad, iste med isbiter, sola som steiker, at jeg får farge. Jeg bare elsker å sitte ute om sommeren og spise grillmat med familien også drikker vi brus og har på varmeovnen. Også spiller broren min og jeg fotball i det nyklippet gresset.

6. Bursdagen min. Der jeg får all oppmerksomheten og jeg er superglad for å ha familie og venner i nærheten når vi feirer. Og at jeg er takknemlig for at familien vil komme og feire med meg. 

7. Netflix. Hver dag, kanskje en time eller noe, der jeg ser på Under the dome og forskjellige filmer. Netflix og pizza og koseteppe. Det er goals. 

8. Gjøre andre glad. Jeg er veldig glad i å gjøre andre glade, selvom jeg føler jeg kunne vært flinkere. Men jeg tenker på hva jeg hadde blitt glad for at andre hadde gjort for meg. Sende et brev i posten, sende en melding og bare fortelle at jeg er glad i noen eller bare ønske de en fin dag. Lage middag, gi en klem, kjøpe noe som jeg vet de har hatt lyst på. Det trenger ikke koste så mye. Og det å se at de blir glade av det, det gjør meg også veldig glad.

9. Happy sanger. Ja.. det her sier seg vel selv. Det er mye som kan gjøre meg glad og da bl.a en skikkelig god happyhappy sang. Teksten kan være helt ute på jordet, det er veldig mye melodien som fanger min oppmerksomhet.

10. God start på morgenen. At jeg har har sovet godt om natten og at jeg våkner om morgenen og føler meg uthvilt, i godt humør og er klar for å gripe dagen.


  • 24 lesere

Likes

Comments

Hei, og velkommen til et innlegg som er med i den: 3 innlegg på en dag. Det har allerede gått 1 uke, omg. Det går så fort. Så jeg skal ha uken som gikk. Dette blir gøøøy. For det første så har det vært en ganske travel uke. Prøver i matte osv. Så er ganske sliten etter denne uka. Så er godt med helg.

Ukens nedtur: Første skoledag i uka. Den var virkelig f-o-r-f-e-r-d-e-l-i-g. Tysk og matte i dobbeltime. Det er ganske slitsomt. Også har vi 2 timer tysk og 2 timer matte i det samme klasserommet. Og får så vondt i øynene siden det klasserommet vi har er det såå skarpt lys. Jeg sitter å myser.

Ukens opptur: At jeg går en så fantastisk linje der alle respekterer hverandre. Ingen er utenfor, alle er med på det som skjer. Alle er snille, og i lunsjen sitter vi sammen som en klasse og ler sammen. Kanskje en av de beste klassene. Er veeeeldig fornøyd med klassen min og alle de fantastiske lærerne vi har.

Ukens craving: Er middagen fra hverdagskassen, husker ikke hva det heter men det var utrolig godt. Noe med kjøtt tror jeg, det var ihvertfall veldig godt og litt forskjellig fra hva vi pleier å ha.

Ukens tanker: Det må være at jeg føler meg bedre, altså at jeg faktisk føler meg bra nok. Endelig klarer jeg å gi litt mer faen i hva folk sier. Og heller se positivt på meg selv. Funnet venner som liker meg for den jeg er, at jeg har verdens beste klasse og verdens herligste venner. At jeg er superheldig som har funnet meg en så bra linje å gå.

Ukens innkjøp: Har ikke bilde av den, men det er en svart bluse. Fra en butikk som heter Hidem der jeg bor. Så den skal jeg definetivt bruke på fest ikveld.

Ukens nyhet: Går mye bedre med meg enn før. Er blitt fornøyd med meg selv.

Ukens sang: Denne har jeg hørt mye på, den hører jeg nesten hver eneste dag og den er helt klart min favoritt innenfor musikk nå. Den gir meg en sykt høstfølelse.


  • 33 lesere

Likes

Comments

Selvtillit er noe mange føler de kunne hatt mer av. Det styrker troen på seg selv og øker livskvaliteten. Mennesker med selvtillit tør å være seg selv og lar ikke frykten for hva andre tenker gå inn på deres prestasjoner. Faktisk har de ikke mye frykt i det hele tatt, og flyter dermed lettere gjennom livet enn de med lav selvtillit.
Nervøsitet, angst, bekymringer og ofte pessimisme er typiske særtrekk ved folk med lav selvtillit. Det er synd å tenke på hvor mange muligheter mange av oss går glipp av fordi vi ikke tør. Derfor har jeg skrevet en liste over 10 steg for å få bedre selvtillit. Stegene er stort sett praktiske, noe som vil si at det kreves handling fra din side for å ha nytte av denne listen, så ikke bare les den som «nyttig og inspirerende informasjon» dersom du selv kunne trengt å øke selvtilliten. 
Klar? Here we go!

​1. Bli komfortabel med å være ukomfortabel. 

Du kommer ikke til å forbedre deg hvis du fortsetter å gjøre det du alltid har gjort. Hvis du aldri tar ordet i en forsamling eller aldri tør å ta på deg nye oppgaver, kommer heller ikke selvtilliten din til å øke. Press deg selv litt ut av din komfortsone for en gangs skyld. Start en samtale med en fremmed, oppnå øyekontakt med folk. Spesielt med de fra det motsatte kjønn. 

2. Send ut en bedre utstråling og kroppsspråk.

«Henger du og slenger»? Daffer du bortover gaten i sakte tempo og følger ikke med på det som skjer rundt deg? Hvis du henger så mye med hodet at du etterhvert kunne skrevet en roman om skoene dine ut fra minnet, så er det kanskje på tide å løfte hodet litt, rette deg opp i ryggen og gi resten av verden inntrykk av at du er målbevisst og bestemt. Dette kan være en fin og enkel måte å bli vant til den kommende rollen som «en med mer selvtillit». Folk får automatisk mer respekt for folk som ser viktig ut.

3. Tren og ta vare på kroppen, samt kle deg med stil.

Føler du deg feit? Føler du deg tynn? Er det ikke det ene så er det det andre. Begge deler kan løses ved å begynne å trene og mosjonere regelmessig. Det trenger ikke være stort mer enn 2 ganger i uken engang. Skaff deg et treningsprogram som passer for deg. Følger du dette vil du etterhvert begynne å føle deg mye bedre, og ha bedre samvittighet. Og når resultatene virkelig begynner å vise seg, hvorfor ikke kjøpe deg noen nye klær, noe du føler deg vel i? Gjør som Donald Trump og la attituden din vise at bare det beste er bra nok for deg. Frisk opp klesskapet og skap din egen unike stil. Føl deg god med deg selv.

4. Benytt deg av positive affirmasjoner daglig.

Affirmasjoner er korte setninger som repeteres om igjen og om igjen til hjernen blir vant til tanken. Eksempler på positive affirmasjoner kan være: «Jeg er en vinner», «Alt går min vei», «Jeg får alltid det jeg vil ha», «Dette kommer til å bli en flott dag», osv. Skriv ned noen affirmasjoner med det samme. De trenger ikke å føles «sanne» her og nå, bare sørg for at de er positive i din favør. Så begynner du å gjenta disse setningene til deg selv om igjen og om igjen, gjerne mens du ser deg selv rett inn i øynene i et speil. Dette kan virke litt merkelig i begynnelsen, men bli vant til det. Du får mer nytte av dette enn alle de negative tankene du vanligvis tenker.

5. Hev deg over kritikk.

Et av de største problemene mange sliter med er å bli for opphengt i hva andre syns. Innse at du ikke kan bli likt av alle. Ikke ta det personlig hvis noen slenger ut en kommentar. Fall for all del ikke ned på vedkommenes nivå ved å «ta hevn». Hev deg over kritikk og gi faen. Alle mener noe om alle og du kan ikke kontrollere det. Som regel er de som mener mest ofte de som er mest usikker på seg selv, men bruker andre som levende dartbrett for å føle seg bedre, eller i et desperat forsøk på å ta bort oppmerksomheten fra seg selv. Gjør deg selv en tjeneste og gjenkjenn den totale idiotien i disse menneskenes væremåte. Gi faen! :)

6. Slutt å sammenligne deg selv med andre.

La andre kjøre sitt eget løp. Om du skal drive og se på hvordan alle andre gjør ting, kommer du bare til å få en strøm av motstridende signaler som drar deg litt i alle retninger, og til slutt får deg til å ende opp tilbake akkurat der du begynte. Vær deg selv. Vet du ikke «hvem du er»? Skap deg selv! Drit i alle andre nå. Ta et bevisst valg om hvem du selv vil være, og stol på at Law of Attraction sørger for å gjøre deg til akkurat den personen, så lenge du ikke skifter fil stadig vekk. Hold krystallklare intensjoner, ikke tillat noe tvil, og så skal du se at livet blir lekende lett.

7. Slå av TV’en og alle sosiale medier. 

Jeg vet at TV’en er et kjært medium for mange. Men det er et faktum at spesielt unge jenter påvirkes av alle de syltynne skjønnhetsidealene man ser i media hele tiden. Hvis du opplever dette som et problem så ville det nok vært lettere å ikke sammenligne seg selv med «det perfekte» hele tiden. Slå av TV’en, kast bladene, og husk at folk flest (uavhengig av kjønn) liker folk som er naturlige. Plastikk er flott til å lage poser av. Hvis jeg vil se et plastikkmenneske kjøper jeg like godt en Barbie. (…Eller ikke.)

8. Oppnå økonomisk trygghet.

Å vite at man har penger nok i bakhånd til å leve godt, kan bidra til å holde selvtilliten på plass. Man trenger ikke nødvendigvis være millionær, men gjør det du kan for å sikre deg økonomisk. Mest sannsynlig vil du ikke klare dette hvis du fortsetter i en vanlig jobb til fast lusebetaling i timen. Skap dine egne muligheter ved å følge intuisjonen din når det gjelder karrierevalg her i livet. De som gjør det de elsker har en tendens til å tjene veldig bra på det. Men et sted på veien må man faktisk ta valget. Gjør man dette vil man først opprettholde en god selvtillit fordi man gjør noe man liker, og med hardt arbeid fra din side, vil også den økonomiske suksessen følge etter. Ikke det viktigste punktet for å øke selvtilliten, men det hjelper.

9. Omring deg selv med positive venner.

Nå som du er i ferd med å transformeres til en ny og bedre person er det på tide å ofre noen. På tide å være litt brutal. Alltid når noen gjennomgår en forandring, vil det være folk som klager. De negative, pessimistiske vennene du hadde fra før er ikke nødvendigvis de beste støttespillerne dine lenger. Kom deg videre i livet. Hvordan du forlater de du ikke føler for å ha kontakt med er opp til deg; det trenger ikke nødvendigvis involvere lugging, biting og spytting. Bare «gli fra hverandre» elegant men sikkert, og begynn å omring deg selv med positive venner som støtter deg.

10. Lev i nuet – livet er kort.

Det er jo ikke noe kjekt å stadig gjeninnføre et mønster som bidrar til å senke livskvaliteten din. Livet er kort. Sørg for å få så mye ut av det som du kan. Lev her og nå – skrinlegg alle bekymringer. La fortid være fortid. La andre være andre. Hvordan vil du bli husket når du dør? Som den stille, beskjedne og stusselige personen som ikke levde et særlig begivenhetsrikt liv? Eller som den sprudlende, utadvendte, inspirerende gledessprederen som tok ansvar og levde et liv mange bare drømmer om, og påvirket andre til å gjøre det samme? Det er ditt valg, men bestem deg mens du kan.

  • 34 lesere

Likes

Comments

Det første innlegget skal være om min ønskeliste, for jeg har bursdag om 2 uker på Mandag og jeg må bare få klar en bra ønskeliste. Som 15 åring så er det egentlig mange ting. Men jeg har ikke behov for så mange ting. Så jeg har lagd en fin ønskeliste. Ikke så mange ting, ikke så dyrt. Altså jeg vet at som 15 åring er det mange som ønsker seg sminke osv. Men som jeg sikkert fortalte i det andre innlegget mitt så bruker ikke jeg så mye sminke. Det er liksom bare mascara, bryn, litt brunkrem og lipkit. Bare jeg er fornøyd med åssen jeg ser ut så er jeg glad. Så jeg begynner veldig enkelt med ønskelista mi.


Joggebukse/Kosebukse fra Nike. Deilig nå som vinteren kommer.

Hettegenser fra Urban. Gode å bruke.

Bukse fra Carlings. Hørt mye bra om disse buksene her.

Bok fra Eirin Kristiansen, har hørt så mye bra om boka. Så fikk veldig lyst på denne boka.

Kylie Jenner lipstick.

Sko fra Svea.

Hettegenser fra A&F.

  • 35 lesere

Likes

Comments

Jeg føler at jeg alltid har noe å gjøre, det er ikke ofte jeg kjeder meg.. Det er nok kanskje fordi jeg er flink til å finne på ting selv, og kanskje fordi det ikke er så mye som skal til for å gjøre meg fornøyd, jeg trenger bare litt variasjon.. Komme meg litt ut eller bare opp fra sofaen..– Musikken har vært hos meg bestandig og har hele tida vært større enn en hobby. Musikken betyr så enormt mye og er for meg i så mange ting; det hjelper meg i hverdagen, hjelper på selvtilliten min, og det er hobbyen min. Hodet jobber hele tida med å lage nye ting og det blir altoppslukende. Mine forbilder er folk som jobberhardt, stoler på magefølelsenog får ting til å skje. Jeg ser opptil folk som tenker sånn. Jeg liker at mennesker jobber i lag og får ting til å skje. Jeg er veldig ambisiøs og ærekjær og har mye jeg har lyst til å få til og henter inspirasjon i alt det positive rundt meg.


Men dere? Jeg tenkte å ha en spørsmålsrunde. Så om dere vil komme med spørsmål, gjør det!

  • 37 lesere

Likes

Comments

Dagens sminkelook, enkel og grei. Foundation fra Loreal, litt pudder fra HM, Lipliner fra Maybelline, Lepomade fra BabyLips, Anastasia fargen Taupe på bryn, og mascara fra Dior.

En søt teddygenser fra TiMo

En hullete bukse fra Cubus tror jeg, veldig stretch og er lang nok på beina.

En Daniel Wellington klokke.

  • 44 lesere

Likes

Comments

Kos med pus, i dag kom den største katten vi har inn på rommet og skulle kose litt. Det er utrolig koselig. Men ulempen er at han tar for stor plass. Jeg detter nesten ut av senga. Men for å kose er det tillat. Så i dag vet jeg ikke hva slags vær det er men jeg tipper det er litt sol og overskya. Så jeg skal spise frokost med foreldrene mine, så skal jeg se noe serie eller finne på noe. Etter det, når klokka nærmer seg halv 2 skal jeg hoppe i dusjen fordi jeg skal være med min bestevenninne på bowling. For det føles ut som 1000 dager som vi ikke har sett hverandre på. Etter bowlingen skal vi enten på Peppes eller Mc Donalds. Det blir ganske så rolig søndag i dag, så ut å kose seg med venninna mi.

Jeg håper dere får en like fin søndag som meg. Kan hende noen skal på jobb, eller ut på noe. Uansett tenk at det er deilig å finne på noe å. Ikke bare sitte på ræva i en hel dag. Kos dere uansett hvor dere er.

Klem


  • 45 lesere

Likes

Comments

Selvtillit... For det første så er dette med å ha dårlig selvtillit en forferdelig følelse. Jeg har gått igjennom det mange ganger, og det er en ganske slitsom følelse syntes jeg. Er fortsatt veldig usikker på meg selv, og den usikkerheten kommer aldri til å gå vekk uansett hvor hardt jeg prøver. Jeg har alltid vært nedfor når jeg kommer på skolen, vet ikke hvor jeg skal gå eller hvem jeg skal forholde meg til. Og dette blir mer og mer vanskelig. Jeg er super redd for å gå forbi noen kule gutter på skolen siden jeg syntes selv at jeg er for stygg. Og derfor sendes det en tanke opp i hjernen min at de syntes jeg er det. Jeg klarer bare ikke styre meg selv når jeg føler meg så depressiv og stygg. Jeg går ofte inn på kjøpesenter, og det er nesten som at alle stirrer på meg og tenker at jeg er den styggeste de har sett. Jeg prøver så hardt for å få de kuleste klærne, alle merkeklær for å se bra ut. Men innerst inne vet jeg at jeg aldri kommer til å se bra ut. Jeg vet at ingen er perfekte, men det er faktisk noen som er helt perfekte. De har alt, de er populære, de har de kuleste vennene og de kjekkeste gutta. Og jeg er ikke perfekt, jeg har ikke alt, jeg er ikke populær, og har ikke verdens kuleste venner og har ikke de kjekkeste gutta rundt meg. Så jeg har satt meg noen mål som kommer nedenfor.

Jeg skal begynne å gi litt mer faen i hva folk sier, og at jeg skal være mer fornøyd med meg selv! Jeg må bli venn med noen som liker meg for den jeg er, og hva jeg har på meg. Som ikke dømmer andre pågrunn av hva andre sier. Føle meg mer komfertabel med hva jeg har på meg. Jeg må tørre å drite meg ut og være akkurat den jeg vil være selv. Jeg skal kunne stå i speilet å tenke at jeg ser bra ut. Jeg må være omtenksom, takknemlig og sjenerøs om folk liker hva jeg har på meg eller det er noe de liker som de sier til meg. Jeg skal være glad i meg selv. Å VITE AT JEG ER VERDIFULL OG BRA NOK.

Jammen, åssen skal jeg få til det?

Jeg må stole på meg selv, legge bort de negative tankene, stå på egne bein, være mer positiv, være meg selv uansett hvem jeg tror jeg er, være hyggelig mot meg selv og høre på hva andre har å si om deg.


  • 46 lesere

Likes

Comments