View tracker

Det må vara så att inte många vet eller skulle tro det. Men jag är diagnoserad med ångest och depression i ett. Oftast går dessa två bitar hand i hand, har man sagt mig. Den ena diagnosen gravare än den andra. I mitt fall är ångesten den värsta. Men att leva med båda diagnoserna är inte lätt.
Jag fick min diagnos bekräftad hos läkare för ungefär 10 månader sedan. Kanske till och med mer. Jag har just nu ingen ork att räkna efter. I allafall är det en daglig kamp mot sig själv. Att lära sig att leva med det, att försöka finna roten till det som gör det jobbigt för en själv och att försöka att acceptera. Det är en daglig kamp för att få känna att man har klarat ännu en dag. Det är då, det är bra att man har människor runt omkring sig, som kan förstå, att hjälpa en på traven att hjälpa sig själv. Att vara ett stöd och ge en lätt puff i rätt riktning om man ser att det dalar för mycket.

Men det finns även människor som vägrar att sätta sig in i vad dessa diagnoser innebär, eller förnekar att det finns i dess närhet. De är bara "att rycka upp sig" som vissa skulle se det.
Då ska jag ännu en gång påminna om hur mycket det sliter på en människa med sådana här diagnoser, att ständigt få höra den frasen, att det blir värre om man inte får ta den tid att få lugna ner sig som det behövs.

Jag har en diagnos, med behandling, som innebär en del medicinering, men samtidigt att möta mig själv och ta mig an roten till min diagnos. Det är en kraftansträngning att ibland bara ta sig iväg på ett samtal hos en kurator/teraput eller liknande. Det gör det svårare att orka med vissa bitar i det dagliga livet, som är nödvändiga.

Jag har ett mål. Det är att en gång bli en något mer funktionabel människa rent mentalt sätt, att slippa äta medicin för att lindra och hämma det allra värsta attacker av ångest och depression hos mig. Men jag är beredd på att processen dit kommer att ta tid, är beredd att kämpa denna dagliga kamp med mig själv, för att en gång kanske bli fri från det allra värsta. Och i den processen innebär också att jag ska hitta vem jag är, vem jag vill vara. Att inte leva efter hur andra tycker eller förutsätter att jag ska vara.

Jag själv ser en hel del vinster i vad jag själv har åstadkommit sedan jag fick min diagnos och bestämt mig för att ta upp kampen. De måhända inte vara stora. Men för min del har det varit enorma steg mot att förbättra min egen livskvalitet. Förr hade jag masker att gömma mig i och ständigt var "stark", visade aldrig ordentligt hur jag kände, kunde inte gråta inför någon, och ville inte se att jag behövde hjälp. Jag flydde från mina verkliga "monster". Undvek allt som var jobbigt. Skrattade bort det som egentligen jag borde suttit på marken och stortjutit för. Alltid haft ett leende på läpparna för att dölja mitt verkliga jag. Idag kan jag ärligt erkänna för mig själv att jag inte är okej. Inse att jag emellanåt behöver en puff i rätt riktning och för att klara av min vardag. Att hjälpa mig att acceptera det som varit och att försöka välkomna nya erfarenheter och delar i livet.

Men jag är medveten om att vägen ännu är lång och kantad med många jobbiga delar att ta mig an. Men jag har ett mål. Och en dag ska jag ta mig dit!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

"Demons"

When the days are cold
And the cards all fold
And the saints we see
Are all made of gold

When your dreams all fail
And the ones we hail
Are the worst of all
And the blood’s run stale

I wanna hide the truth
I wanna shelter you
But with the beast inside
There’s nowhere we can hide

No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come

When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide

At the curtain’s call
It's the last of all
When the lights fade out
All the sinners crawl

So they dug your grave
And the masquerade
Will come calling out
At the mess you made

Don't wanna let you down
But I am hell bound
Though this is all for you
Don't wanna hide the truth

No matter what we breed
We still are made of greed
This is my kingdom come
This is my kingdom come

When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide

They say it's what you make
I say it's up to fate
It's woven in my soul
I need to let you go

Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how

When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide

Likes

Comments

View tracker

Jahaja, ser ut som om jag inte kommer upp ur sängen mycket idag.

Jag har sedan igår haft problem med baksidan av vaderna, men då kunde jag fortfarande någorlunda gå utan större problem (utom ner för trappen). Idag kommer jag inte ur sängen för att gå på nödvändiga toabesök själv, och har svällt i knävecken och i vaderna.
Har blivit beordrad att ligga kvar så länge jag är hemma själv, då man inväntar alla symptom och att jag ändå knappt kan stå på benen.
Sjukvårdsupplysningen har givit mig vissa anvisningar, så får vi se om det hjälper. Det enda jag ska kolla efter är om anvisningarna inte hjälper, om mitt tillstånd försämras och dylikt. Och jag som inte vill vara sängliggande :'(

Älsklingen har nu åkt iväg till närmaste apotek för att fixa linement, men han tycker absolut att jag ska ligga kvar i sängen, tills han kommer hem och kan ha koll på mig igen.
Pust, stora damen känner sig lite rastlös, men man får ta det som det kommer.

Kram till er andra därute, och hoppas att ni har det bra!

ps. Delar detta bra citat.

Likes

Comments

Yes, idag blir lilla jag 20 år.
Haha, är det någon dag, varje år, då man är populär, så är det absolut nu.

Jobbade tidigare under dagen, och kommer hem, vilar och så blev det en ordentlig festmåltid på kvällen med trevligt sällskap och riktigt god mat. Tack allihop för alla gratulationer.

Kramen dit ut!

Likes

Comments

Hej, hopp!
Idag har varit en lugn dag, då man återhämtat sina krafter, gått en tur i naturreservatet i området där jag bor, lagat mat och sedan var jag och Hannes, nu på kvällen innan det mörknade helt, på en liten biltur till utkiken.
Snacka om vacker vy. Bjuder på lite bilder.
Kram på er ditut.

Likes

Comments

Hejsan alla bloggläsare.

Idag tar jag mig tid till att skriva, då det passar väldigt bra. Det har varit en minst sagt händelserik vecka, med en del kliande stygn, men ändå massor av trevliga nya möten. I onsdags var jag bland annat med Hannes och en nyfunnen vän till Ronneby under kvällen, där vi såg den nya filmen "The martian" på bion där. Dt var riktigt mysigt, med en väldigt gripande film, som jag borde ha sett igenom, att vissa händelser skulle komma. Men i övrig var filmen väldigt bra. Under torsdagen träffade jag och Hannes en vän han kände från grundskolan. Det var också en otroligt mysig, ny människa. Musikalisk och hade god kännedom om bland annat Fredrikskyrkan, där vi fick en redig rundvandring. Bjuder här på ett par bilder där ifrån.

Denna vy får man absolut inte överallt. Detta är från orgelläktaren.

Idag har jag tagit bort stygnen och sedan med familjen Jardbrink varit på barnkalas för minstingen i Jardbrinkssläkten, en liten ettårig, allvarlig och söt flicka. Sedan kom vi hem, och lilla jag fick för mig att pyssla upp mig något. för

Från denna lilla blondinen, till en rödhårig katt. Tänk vad lite smink, rekvisita och en wig kan göra med en :) Detta är kanske en liten försmak på en egen karaktär jag tänkt bygga upp :)

Just nu sitter jag och skriver här, funderar och bara myser ner mig i sängen, då denna höstmörker stiger mer och mer upp för att uppsluka dagsljuset. Nu märks det att vintern står för dörren.

Många varma kramar till er allihop i höstkylan och mörkret!

Likes

Comments

Hejsan.

Idag skriver jag ett litet kort inlägg.
Jag och Hannes har varit iväg in i stan och iväg till Ronneby, för fjärde gången denna vecka. Men idag och i tisdags för att lära känna en ny, otroligt trevlig människa.

Vi hann se regnbågen två gånger under dagen. Och nu märks hösten ännu mer. Höst-röd färg på bladen och kyligt i luften. Snart är vintern här. Burr...

Nej, nu får jag ta och sova lite, det kommer bli en lång natt ändå, med denna stickande klåda efter stygnen. Skönt att de plockas inom loppet av en vecka :)

Likes

Comments

Så som titeln beskriver, så är det en allmän slappa kväll med Aerosmith's "I don't want to miss a thing" i öronen.

Det är otroligt skönt att bara få mysa ner sig under filtarna nu när höstmörkret sänker sig. Det har varit ännu en skön dag med mycket sol, men man märker tydligt av att det blir kyligare, ju närmre vintern kommer. Men inte att undra på. Bara om ett par dagar står oktober månad för dörren. Burr... Nej, nu ska vi försöka se ljust på saker och ting.

Kramar på er dit ut.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan.
Idag var jag och min kille med familj ut på utflykt "sälsafari" i Olsäng. Snacka om vackert väder, fin vy och otroligt härlig omgivning. Vi hann se både det ena och det andra, som tranor på färd till varmare ländet, och lite knubbsälar som låg och solade sig i solen. Även om man hade ont i benen efteråt, så ångrar jag det definitivt inte. Det var absolut härligt.

Kram till er därute :)

Likes

Comments

Hej allihop.

Har nyligen haft en mysig kväll med filmtittande. Såg på Enchanted, med älsklingen. Det är riktigt mysigt att bara vara, lite nu mot kvällen och känna att man kan ha det så mysigt.

Men ska nu ta och vila något, då jag är otroligt trött.

Kram till er allihop därute.

Likes

Comments