Haha nämen hej, äntligen så är jag tillbaka! Kollade lite genom bloggen och såg att de fortfarande finns folk som kollar min blogg vilket är super roligt, hihi! 

Idag så vaknade jag vid 16 tiden och jag känner ba ahh, hur jävla trött är inte jag just nu? Skulle vilja sova tills jag aldrig mer kan öppna ögonen igen...Hatar verkligen att vända på dygnet. Och sorry för jag är så negativ just nu. är kanske lite på dåligt humör. Aja, ni får ha en jätte bra dag idag, puss honeys! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så himla skönt med långhelg. Men så otur som jag har så är jag såå förkyld de ba går att bli. Nyser och är så täppt i näsan så jag inte ens kan prata. Nej okej nu överdrev jag lite men nå sånt äre. Dock så sover jag ovanligt skön om nätterna💁 

Hursomhelst så är jag ganska uttråkad just nu. Man kan inte ens gå ut för de regnar vilket innebär en "hemma dag" idag.  Ganska mysigt ändå! Tänkte åka till mammsen och vara där till imorgon då syrran ska ha en "tjej kväll". Det kommer bli suuuper roligt. Efter de så ska jag kanskeehhh ut och festa med Tida och några andra, men vi får se😉

Likes

Comments

"Samhället har ganska märkliga värderingar kring vad som är ”normalt” och önskvärt. Ju mer jag tänker på det, desto mer frustrerad blir jag. Vem har makten att bestämma vad som ska betraktas som normalt och onormalt? Enligt min egen uppfattning borde det vara en själv och ingen ska behöva anpassa sig efter samhällets föreställningar på hur en ska se ut och vara. Men detta är långt ifrån verkligheten.

Visste ni att ett tiotal barn föds med ett odefinierat kön varje år och att dessa rutinmässigt opereras så att de kan passa in i mallen för antingen en flicka eller pojke. Det är biologiskt omöjligt att hitta det ”sanna könet”. Alltså görs detta av en enda anledning. Det är inte ”normalt” att inte kunna definiera en människas könstillhörighet! Hur kommer det sig att sjukvården uppmanar människor att operera sig trots att de inte är sjuka? Det går inte att i förväg veta hur barnet kommer att uppfatta sig själv och sitt kön och det som är mest skrämmande är att många opererade sedan upplever att de har fått ”fel” kön.

Själv föddes jag med en extra tumme på min högra hand. I varje finger har vi två muskler och min kropp hade delat med sig av den ena till extra tummen. Det gjorde att den var fullt funktionsduglig och jag kunde använda den precis som resten av mina fingrar. Trots att tummen inte försämrade handens funktion och därmed inte var ett medicinskt problem för mig, opererades den bort när jag var åtta månader gammal. En operation är alltid en risk, så därför undrar jag varför läkarna uppmuntrar till ett sådant beslut. När jag frågar mina föräldrar svarar mamma att det aldrig var frågan om de skulle göra det utan frågan varnär. Vad läkaren indirekt sa till mina föräldrar var att jag inte fick lov att vara annorlunda. Är det rätt att läkare ska uppmana till operation på grund av samhällsnormen?

Vi är så färgade av samhällets krav på att alla ska se ut och vara enligt mallen. Många kanske tänker spontant att en operation skulle kunna förebygga mobbning eller liknande särbehandling, men det går det inte att operera bort mobbning eftersom den bakomliggande orsaken inte beror på faktorer som en extra tumme eller odefinierat kön.

Jag tycker att det borde vara barns rättighet att bestämma över sin kropp och om hen i framtiden upplever sig som ett specifikt kön kan operationen göras senare i livet. Samma sak gäller för operationer av extra fingrar eller liknande. Det går alltid att ta bort en tumme när personen kan ta beslutet själv, men det går inte att sätta dit den igen om hen vill behålla den.

Jag skulle vilja ha ett samhälle som tillåter och uppmuntrar till mångfald och inte är så oerhört rädd för det som sticker ut. Det annorlunda bör ses som en tillgång istället för ett problem. Dessutom är en väldigt liten del av befolkningen normala om alla kriterier ska uppfyllas. Så normalt är kanske egentligen onormalt."

Likes

Comments

Tjena alla hjärtisar! Idag så har jag haft de super bra förrän en häxa kom och sket i min dag men whatever. Ingenting kan förstöra min dag ändå😉 Jag har varit ledig idag och bara legat i sängen men älsklingen och tagit det så lugnt, skönt att inte behöva stressa för en gångs skull! Vi drog en snabbis till Coop och köpte lite gott till ikväll då vi ska se på Ex on the Beach, drama drama👊

Köpte svart hårfärg för jag har mörk brunt hår och vill ha det lite mörkare än de jag har. Alex ville också färga håret fast ljust och ni ska ba veta hur han såg ut... HAHAHA! Som en kycklingunge 🐤🐤 I swear asså!!!

Imorgon så ska jag följa med syrran någonstans så de blir tyvärr no school for Me, Men jag ska försöka hinna till skolan, till sista lektionen iallafall, peace out😘

Likes

Comments

Warraup bebees! Idag så vakna jag vid 11 tiden, fixade mig snabbt sen drog jag och Rasmus och köpte ett par skor till mig sen drog vi på Subway och käka lunch. Efter de så drog jag till Luleå för att hälsa på mamma och syskon. Ska nu vara här till imorgon eller till på måndag. 

Mamma har gått och lagt sig redan och jag och syrran håller på laga mat för vi e såå hungriga. Så himla mysigt att vara hos mamma och ha lite "girl talk" with my sissiiii❤

Likes

Comments

​Hej bebes, hoppas det är bra med er för det är bra med mig, dock så har jag så sjukt ont i ryggen (träningsvärk). Igår så drog jag, Rasmus och Alexander och tränade på gymmet sen skynda vi hem å käka å som tur var så fick vi skjuts av Alex mamma till karate träningen som började kl 18:30. Det var verkligen dagens höjdpunkt! Så sjukt najs var de och ni kan tänka er hur slut jag vart efter de då.Hehe!😝

Idag så försov jag mig när jag skulle upp till skolan, och jag kan lova att det händer nästan aldrig. Vaknade vid 10:30 tiden och kändes så onödigt att dra till skolan då så jag fixa mig och drog till hem till Mamma istället. Var där och chilla lite med syrran och nu så är jag hemma igen.

Bjuder på en bild från igår då vi fira min fina svärmor och hennes sambo då dom fyllde år💗

Likes

Comments

Idag har jag verkligen inte kunnat gå pga min tå som gör så djävuls ont. Så jag var hos skol-sjuksköterskan. kolla upp de. 

Min helg har varit på Topp! Vi har festat med gött folk och har ba haft det allmänt trevligt. Dock så hände de lite drama osv men de va najs ändå. Idag så hade jag nationella i engelska och det gick inte bra kan jag säga... Hade inte hjärnan  på plats. Men hoppas det gick bra ändå. Justeefaan, imorgon så är jag ledig och fan va najs då jag får sova ut för jag var verkligen super trött idag då jag skulle till skolan. Puss❤


Likes

Comments

 Denna text är skriven av en tjej som har ADHD och hur det är att leva med det, en VÄLDIGT grym och välformulerad text som kommer röra folk med ADHD JÄVLIGT MYCKET, och folk som inte har ADHD kommer förstå.

Jag önskar att du på något sätt hade kunnat dela min verklighet, förstå min värld, på samma sätt som jag tvingas leva i din.

Jag önskar att du om så bara för en dag fick lära känna virvelvinden i min kropp och frustrationen som framstår när jag inte kan följa dess rörelse. Jag önskar att du fick känna rastlösheten som spritter i kroppen och som man blir galen av att hålla inne.

Jag önskar att du förstod att varje gång du försöker sakta ner mitt tempo eller stoppa mig, så faller jag totalt omkull.

Det känns som att ha en tyngd runt min kropp, jag känner mig instängd, kvävd och vill bara slå mig loss.

Jag måste få flyga fritt i min egen fart, annars faller jag helt.

Jag skulle vilja få dig att förstå att det inte är av illvilja eller lathet som jag inte klarar av vissa situationer eller kan hantera olika saker, och att varje gång jag tappar bort eller glömmer saker så är det redan ett nedslag för mig, jag behöver inte några anklagelser eller beskyllningar, det hjälper inte mig.

Det lägger bara ytterligare ett lager av sorg och frustration på berget som redan byggts upp inom mig. Jag önskar att du kunde förstå min frustration i att bli avbruten, för varje gång jag tappar bort mig hittar jag inte tillbaka.

Jag är ledsen för att jag inte kan lyssna på dig, mina tankar flyger iväg mot okänt mål, jag kan inte stoppa dem hur mycket jag än försöker. Jag önskar att varje gång du frågar vad det är, tror på min förklaring att jag faktiskt inte vet.

Att svaret är dolt även för mig. Jag skulle vilja visa dig känslan av ångest som ständigt lever inom mig, det som är som ett stort mörkt hål i min mage, men som förvandlas till luft när jag lägger den i min hand.

Den syns inte, och du kan inte förstå den. Fast att den inte väger något är den tyngre än livet själv att bära. Det lever något inom mig, något som jag inte kan styra eller stoppa.

Som jag dagligen försöker kontrollera för att fungera normalt. Ibland önskar jag att det syntes utanpå, att det stod inristat i min panna som en påminnelse för dig att jag inte fungerar likadant som du.

Så att du minns att varje gång jag gör dig upprörd eller frustrerad så har jag redan försökt allt jag kan, men inte nått ända fram och ingen är mer ledsen för det än jag.

Likes

Comments

Hahaha shiit titta va jag hitta... Jag med blont hår? OMG! Då var man en fjortis kan jag säga haha huva att man såg ut sådär. Alltid lika roligt att hitta gamla bilder på sig själv och se förändringarna. Men erkänn att jag var en söt då? 😘😘😘❤️

Likes

Comments

​Det finns så många fina tatueringar! Gillar fina meningar och budskap mest som ni ser. Jag vill tatuera mig på alla ställen som på bilderna, jag älskar verkligen tatueringar som besrkiver vissa meningar som man inte kan beskriva med ord eller tatueringar som beskriver saker som betyder så mycket för en.. Dom beskriver som ens personlighet och historia, Aja nu är jag lite för deep men om ni fattar va jag menar. Skulle vilja tatuera min pappas namn också vid handleden, mannen som absolut betyder allt för mig! ❤

När jag fyller 18 år, då jävlar gäller det!!!Likes

Comments