​En dag kommer allt bli bättre, det är vad man får höra hela tiden och visst, det stämmer. Uppskattar allt stöd man får när man mår dåligt. Men vissa dagar vill man inte höra att allt kommer bli bättre, då är det enda man behöver en kram. En kram, utan att prata om massor saker. Jag vet att allt kommer bli bra någon gång, jag vet att det inte hjälper att sitta hemma och bara vara deppig. Det händer någon gång ibland som man bara vill ligga kvar i sängen och bara tycka synd om sig själv och gråta sig själv till sömns.  Låter kanske patetiskt, men ibland är det skönt och välbehövligt att bara släppa ut allt, utan nyfikna blickar och dömande kommentarer. För sedan nästa dag tar man nya starka tag för att göra resten av dagarna till något vettigt. 

Det finns nog ingen människa som alltid klarar av att vara glad. Visst, man kan vara glad och stark utåt , men enligt mig så måste man någon gång bara falla ihop och återhämta sig känslomässigt.  Man kan inte alltid bara köra på för fullt till 100% för någon gång tar det stopp, vare sig man vill eller inte. Men när man någon dag mår dåligt och vågar visa det så vill man inte alltid höra att det kommer bli bättre, eller att ´man får höra att det finns de som har det värre. Det sista man behöver är att få dåligt samvete över att man mår dåligt. 

Men vill bara tacka min familj och mina vänner som finns där för mig , det betyder mkt 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag vet inte vad det är som pågår. Är så sjukt trött hela tiden, men när jag går och lägger mig på kvällen så blir jag totalt klarvaken, även fast jag nästintill sitter och sover i soffan bara 5 minuter innan jag bestämmer mig för att gå och lägga mig. Inatt vaknade jag flera gånger och en gång var jag genomsvett. Vet inte varför, hade knappt haft något täcke på mig, för det var så varmt i lägenheten efter att solen gassat på den hela dagen. Nu ligger man här i sängen och lyssnar på musik, ligger nog och drar mig lite till.

Jag har kommit in i ett stadie då jag bara tänker på vad jag vill göra i framtiden. Vad jag ska göra, vart jag ska bo, om jag ska plugga eller jobba. Mycket av min lediga tid går till att tänka på allt det. Sen så jobbar jag fortfarande på äldreboendet här i Rimforsa, men jobbar även timmar ute på Schedevi. Imorgon ska jag även börja gå på 5-skift på pappersbruket i Kisa. Men då ska jag inte va kvar på äldreboendet. Det händer mycket nu.

  • 35 readers

Likes

Comments

Kom hem från jobbet förut, hade tänkt äta något och sen bara gå ut på en långpromenad. Så blev det inte riktigt. Skulle lägga mig o vila en liten stund efter maten, slutade med att jag somnade och vaknar upp 2 timmar senare. Känns väldigt produktivt . Men nu ska jag ändå gå och handla lite, sen ska jag ta tag i städningen istället. Fattar inte vart tröttheten kom ifrån. Aja, bara ta tag i sitt liv nu istället för att ligga kvar i sängen, vilket låter mest lockande att göra.

Puss

  • 44 readers

Likes

Comments

Ännu en dag som går snabbt fram. Känns som att det var en timme sen som jag vaknade av väckarklockan, som jag hade lyckats kasta ner på golvet. På morgonen känns det alltid segt att ta sig upp och åka till jobbet, det är väl en känsla som vi alla känner igen. Men när man väl sitter där på kontoret och tar rapporteringen från natten så tar det inte lång tid innan man börjar fixa med frukosten åt de boende. Sen helt plötsligt är det dags att gå på rast och sen är det dags för lunch och sen är det dags att gå hem.

Sitter och funderar på vad jag ska göra efter jobbet. Nu när solen tittar fram så kan det ju vara skönt med en liten löprunda eller en långpromenad . Men samtidigt så måste jag storstäda lägenheten med. Har två "nya" bokhyllor som jag måste torka av och börja sätta upp lite böcker och andra trevliga saker. Får se vad jag hittar på sen när jag slutar.

Imorgon blir det en tur till vårdcentralen igen för fler blodprover. Sen blir det nog en löprunda och sen ska jag bege mig hemifrån.

Får ibland en känsla av att jag planerar allting för mycket. Men samtidigt så har jag väl alltid varit så, men bara för det så är jag inte emot spontana saker heller. Det beror väl mycket på vad man ska göra och vem man umgås med.

Skriver nog mer ikväll. Cya , puss

  • 43 readers

Likes

Comments

Nu var det extremt längesen jag skrev, eller ärligt talat vet jag inte om det var så länge sen. Har inte kollat datumet på det senaste inlägget. Men det känns som evigheter. Tänkte att det var dags igen. 

Vad händer i nuläget då? Ja, just nu sitter jag på jobbet. Har rast i en halvtimme nu. Jag bor numera i en egen lägenhet inne i Rimforsa. Börjar komma i ordning, har inte haft så mycket möbler innan, men det kommer lite i taget.  Sen jobbar jag på äldreboendet i Rimforsa. Har ett vikariat fram till den 15 maj. Ska jobba extra inom hemtjänsten och jag ska även börja jobba på Schedevi, som ligger utanför Rimforsa. Träffar även en kille som bor utanför Söderköping. 

Har bestämt mig för att jag ska fortsätta plugga till sjuksköterska igen, det blir förhoppningsvis det i höst. Men just nu tar jag bara en dag i taget. Det är mycket tankar som rör sig i huvudet, skönt att skriva av sig lite. 

Nej, nu ska jag vila lite innan det är dags att fortsätta jobba. 

Puss och kram på er! 

Likes

Comments

Ligger hemma i sängen och stirrar ut i mörkret. Känns konstigt att ligga ensam i sängen, men man börjar vänja sig vid det lite.   Nu när jag ligger här i sängen utan pojkvännen (han jobbar borta den här helgen) och tänker. Alldeles för ofta får jag höra att jag tänker för mycket, att jag ska släppa loss och bara låta saker hända. Men jag vet inte vad jag ska göra, för jag tänker väldigt mycket, oftast är det helt "oskyldiga" tankar såsom vad man ska göra idag eller hur en sak fungerar osv. Men ibland är det sånt tänkande som gör att man bara förstorar saker och inbillar sig saker som man sedan tänker på ännu mer "för det kan ju hända" och till sist är man helt övertygad om att  det hemska man inbillar sig verkligen händer/har hänt.   Så det gäller att lära sig att "tänka rätt".  Men sen vill jag kunna "släppa loss" och inte planera allting in i minsta detalj, vilket min underbara kille håller på och "lär" mig. 

Det är skönt att skriva av sig lite, det var längesen jag gjorde det.   

Det är en sak till som jag kan bli så himla förvirrad och lite irriterad på.  Något som har hänt förr och som många tjejer råkar ut för även idag.  Det är att om en tjej har en kille och sen är det någon annan kille som börjar skriva till den här tjejen.  Varför är det då många killar som får för sig att tjejen raggar på dom bara för att de skriver tillbaka och bara är trevlig?   Man kan faktiskt skriva med andra (både tjejer och killar) även fast man har ett förhållande sen innan. För vi är ju människor och vi är sociala varelser som har ett behov av att prata och socialisera oss med andra människor. 

Nu vart det jätterörigt, men jag skyller på att det beror på att jag är trött. Så nu blir det godnatt. 

Likes

Comments

Jag är hur trött som helst, huvudet värker, näsan är täppt och mitt öra värker. Pojkvännen ligger bredvid med feber, han är extremt varm och jag fryser emellanåt, men sen svettas jag och efter några minuter fryser jag igen.  Var sjuk nu i veckan i några dagar, men nu verkar det som om det är på gång igen. Nu blir det mer förkylning tror jag, för det kom jag undan med sist. 

Helgen har varit trevlig, men killen har varit bortrest. Men jag passade på att åks till mamma och hälsa på, vi gick till ett café och fikade och så gick vi i en blombutik och jag köpte två blommor. Sen på lördagen jobbade jag 07-16:30 , det var skönt att jobba igen efter att ha varit sjuk, men nu är det som sagt på gång igen. Men jag hoppas att jag kan jobba imorgon om de behöver mig. 

Blir så avundsjuk på att killen har så lätt att somna, en annan ligger och vänder och vrider på sig och det känns som om man aldrig hittar en bekväm position.  Sen idag så är det killens födelsedag, men jag har inte köpt något än, men jag vet exakt vad jag ska köpa till honom, får hoppas att han blir glad över det iaf, men det tror jag allt :) . 

Nu ska jag försöka sova och hoppas på att det går.  Sedan ska jag försöka skriva här lite oftare.  Kram kram 

Likes

Comments

Nu står man här igen bredvid spinningcykeln och väntar på att spinningpasset ska börja. Var här i måndags med och cyklade. Det är ju hur kul som helst, men smärtan i rumpan när man inte är van vid sadeln, den är en klass för sig. När man sitter ner och cyklar så bara väntar man på att det ska komma en låt som man kan stå i och sen när den där efterlängtade underbara låten kommer så räcker det med att stå i två låtar, sen vill man bara sätta sig ner igen och då kommer smärtan i rumpan tillbaka och så håller det på så. Men spinning är så otroligt roligt! Och känslan när passet är slut och det är dags att kliva av cykeln, den känslan är underbar. Är det bara jag som tycker det?

  • 96 readers

Likes

Comments

Alla vill ha närhet, men alla har en egen definition av vad mycket närhet är. Sen finns det olika sorters närhet. Det kan vara att man är med den man täcker om, man rör inte varandra utan det räcker med att sitta i samma rum. Man känner en sorts frid när man vet att den andra finns där för en. Sen finns det en till sorts närhet, där set räcker med en arm runt midjan på en eller en puss i pannan eller på kinden eller bara hålla handen. Något som verkar ha blivit underskattat är just de här små gesterna, det kanske inte verkar som att dessa små gester betyder något, men det är helt fel. Oftast är det dessa som betyder så mycket, det är likadant med ett kort meddelande som talar om att man tänker på den andra.
Min absoluta favorit när det kommer till närhet är när det bara är jag och den jag tycker om, bara ligga och hålla om varandra och inte störas av telefoner eller liknande . Det finns inget bättre än det.

Jag har blivit kallad klängig, jobbig och liknande saker, för att jag vill ha mycket närhet. Men det är just för att jag känner mig uppskattad då. Men samtidigt har det blivit något som jag får dåligt samvete för, bara för att jag vet att den andra inte tycker om lika mycket närhet som jag. Men det är mitt sätt att visa att jag tycker om någon. Det är så förvirrande att hela tiden behöva tänka på att inte vara för på. För om man håller någon för hårt så förlorar man den till slut, detsamma gäller om man bryr sig för lite.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt, men jag kände att jag behövde skriva av mig lite.

Likes

Comments

Ibland vet man inte vad man ska skriva om, men man känner sig ändå tvungen att skriva av sig lite. Jag tror att de flesta kan relatera till det. Man vill bara ha något sagt, men man vet varken när eller hur man ska säga det, så då blir det att man står för sig själv eller sitter, vad du än gör, så tänker man bara på olika scenarion hur det kan bli om man säger det man vill säga på fel sätt. Det är det mest underbara med formuleringar, antingen säger man på rätt sätt, så att den andra förstår exakt hur man menar, eller så blir det bara missförstånd och misär.

Sen finns det olika tillfällen då man kan säga det man vill säga. Det är väl inte det bästa att ta upp seriösa diskussioner när den andra är upptagen med att göra något annat. Men ibland har man inget annat val. Men det kan bli så fel, om t ex jag vill ta upp någon diskussion med någon som är upptagen med annat. För då blir det inte att den andra lyssnar uppmärksamt på vad jag säger, då blir jag i min tur frustrerad över att den andra inte lyssnar och då blir det oftast en konflikt utav det.

Alla vill känna att andra lyssnar på och är intresserade av vad man vill säga, men då måste man även vara likadan tillbaka.

"Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad"

  • 105 readers

Likes

Comments