Header

Egna texter

Någonting som gjorde mig väldigt upprörd här om dan var när min lärare berättade att han hade sätt någon dokumentär om svenska skolan. I den dokumentären berättade dom att eleverna i dom svenska skolorna får höga betyg men deras kunskaps nivå är väldigt låg. Då kan man väl tänka på det lite och ställa frågan varför är det så? Jo jag har svaret. Idag handlar det inte om att lära sig saker i skolan och iallafall inte livsnödvändiga saker som man kan använda sig av i livet utan riktiga skit saker. Det gör att vi elever lär oss bara det för att klara proven och resultatet av det blir att en månad senare minns man inte ens vad man pluggade till. Just därför är kunskaps nivån så låg, vilket är tråkigt visst men felet ligger faktiskt inte hos eleverna. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mina tankar/åsikter

Jag brukar ofta känna prestations ångest speciellt när det kommer till skolan. Jag har väldigt svårt att bli nöjd med uppgifter. Om jag svarar på en fråga så tycker jag nästan alltid att jag har skrivit för lite och måste alltid skiva till saker. Även fast jag vet att jag gjort mitt bästa så kan jag bara inte släppa tanken på att även fast jag gjort mitt bästa så kanske dom andra tycker att det var dåligt. Jag vill inte vara dålig, jag vill vara tillräcklig, för mig själv, för mina lärare och för mina föräldrar.

Men jag har inte bara prestations ångest när det kommer till skolan. Jag har även prestations ångest i livet. Jag känner att jag alltid måste prestera på topp och visst kan det vara bra i vissa sammanhang men om det gäller allt jag gör så blir det lätt ohälsosamt. Jag känner alltid att jag måste vara bästa kompisen, bästa flickvännen, bästa dottern. Jag känner alltid ångest när jag ser tjejer på Instagram som har en finare kropp än mig och då känner jag alltid " varför kan inte jag vara lika duktig som hon på att träna? " Samma sak när det kommer till bloggen, när jag ser någon annan blogg med bättre redigerade bilder och finare design får jag negativa tankar. Detta gör att jag alltid måste få bekräftelse från människor runt omkring mig vilken jag vet kan kännas rätt jobbigt för dom. 

Likes

Comments

My life, outfits

Här har ni några bilder från gårdagen. Som sagt så var vi på Vapiano i Gamla Stan. Jag åt en Pesto basillco min favorit. Så vi satt där i någon timme. Ana hade med sig en tårta som vi åt efter maten och sedan var det dags för att öppna presenterna. Ungefär vid klockan 6 så skulle Samuel åka på sin träning och Issa och Ana var tvungna att åka. Då drog jag och Pattie till t centralen och tog några foton till och sedan så åkte vi båda hem. Det var en hur mysig kväll som helst verkligen. Jag vill typ gå ut och äta med dom oftare!

Likes

Comments

Make up, My life

Godmorgon! Jag har faktiskt varit uppe i ungefär två timmar nu och det jag gjort var att äta frukost och städat mitt rum så att det känns skönt och fräsch. Dagens planer består inte av massa plugg och lite träning. Jag har så mycket att göra i skolan då det snart är lov. Men jag har två uppgifter som jag tänkte bli klar med idag och göra några tal i matte boken.

Men hörni! Jag behöver er hjälp. Det är nämligen så att jag sannolikt kommer att gå på en Halloween tjej kväll men mitt problem är att jag inte vet hur jag ska sminka mig. Här nedan kommer lite förslag

Likes

Comments

My life

Hej finisar! Kvällen var hur bra som helst tyckte jag. Vi hade super trevligt och tog massor av bilder som jag tänkte visa er imorgon. Då får ni se min outfit och mat och allt sånt mysigt. Men gud så skönt det var att komma hem och ta av sig klackskorna efter 12 hela timmar, mina fötter var typ misshandlade haha men jag får skylla mig själv. Och vet ni asså världens pinsammaste sak hände. Vi hade precis gått av i Gamla stan och skulle gå ner för trapporna och så tappar jag balansen och ramlar ner på trapporna. Det var tur att Samuel höll i mig annars vet jag inte vad som skulle hända. Men jaja någon gång måste vara det första.

Men nu ska jag bara ta det lugnt i någon timme och sen gå och sova. Men ha det så bra!


Likes

Comments