Header
View tracker

My life

Godmorgon och som rubriken lyder så är det måndag idag. Ny vecka nya möjligheter. Jag vaknade klockan 7 imorse sminkade mig lite grann, tog på mig kläderna och när jag åt min frukost så skriver en tjej från min klass att min första lektion är inställd och vi får jobba hemma. Nu råkar min första lektion bli matte och jag fattar såklart ingenting. Min skoldag börjar inte förens 12:15 och jag slutar faktiskt ganska sent idag då jag slutar 16:20 men jag har också utvecklingssamtal kl 17:30 så jag slutar 18:00 på en måndag inte det bästa om ni frågar mig men sånt är livet. Hoppas att ni har en kortare måndag än mig iallafall. Ha det bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sparkel in the dark baby.

Sparkle because you are you.

Sparkel even If you are insecure.

Sparkel when you are low

Sparkel when people don't expect it

Sparkle for the ones you love

Sparkle because you love yourself

Sparkle because nobody can bring you down

Just sparkle baby

Likes

Comments

View tracker

Vet ni vad jag är trött på att höra?

- Du är tjej så du är inte tillräckligt stark

Let me tell you something honey. Vem är tillräckligt stark mentalt och psykiskt för att föda barn kvinnan eller mannen? Antagligen kvinnan då ni män inte fick den fina gåvan av att bära ett barn i 9 månader som du sedan ska uppfostra, och ge all din kärlek till.

- Är du feminist?

Såklart, hur kan man inte vara feminist? Hur kan man inte vilja att kvinnor och män ska ha det jämställd? Hur kan man anse att bara för att man är kvinna så kan man inte göra någon nytta för samhället. Självklart har synen på kvinnor förändrats sedan 60-talet men det är fortfarande inte lika därför måste vi göra något åt det!

- Aha så du är alltså manshatare?

Nej! Som jag skrev här ovanför så kämpar feminister för att det ska bli jämställd mellan kvinnor och män och inte att kvinnorna ska vara i makt positionen eller tvärtom. Feminism handlar om lika rättigheter. Bara för att du har träffat på extrem feminister betyder det inte att alla är så. Dom som kallar sig själva för feminister men försöker trycka ner män förstår inte vad feminism egentligen går ut på.

- Han är säkert bara kär i dig

Detta lär vi små flickor på dagis och skolor att varje gång en kille slår henne så kommer varje lärare med samma j*vla svar. Han är bara kär i dig. Nej han är inte kär han är bara elak man kan inte lära små pojkar att det är okej att slåss, man måste sätta en gräns för vad som är okej och inte okej. Detta kan påverka deras liv längre fram. Tänk om han slår sin flickvän när han blir äldre och sedan säger "men jag är ju bara kär i dig" NEJ DETTA ÄR EJ OKEJ!

- Har du mens eller?

Bara för att man är arg, nedstämd, ledsen eller irriterad betyder det inte att jag har mens! Allt handlar inte om det, det finns andra förklaringar, ni kan inte förklara allt med en tjejs beteende med mens. Man kanske bara har haft en dålig dag, sovit dåligt eller helt enkelt bara inte tycker om dig så låt henne vara.Likes

Comments

Godmorgon och förlåt för att jag inte uppdaterade så mycket mer igår. Anledningen till det var att jag var riktigt arg och upprörd. Jag ville bara vara själv och samla ihop tankarna för att förstå varför man gör som man gör. Varför man använder psykisk ohälsa för att få uppmärksamhet. Varför man bestämmer sig för att vara så lättklädd och ha korsett som ska göra dig smalare när precis innan dess så pratade en tjej om att man ska acceptera sig själv så som man är och inte förändra sin kropp så förstör man det hela. Istället för att människorna skulle gå ut därifrån med ett budskap så gick dom flesta killarna ut upphetsade. Men vet ni vad som gör mest ont? Att flickor i 13-års åldern lär sig att det är så man får flest applåder, genom att ha så lite kläder på sig som möjligt och dansa på en stol. Det var allt jag hade säga faktiskt. Förlåt för att det blev så negativt men var tvungen att skriva av mig lite. Senare kommer roligare inlägg. Njut nu av eran lördag.

Likes

Comments

1. Låt ansiktet vila -skippa sminket

När du använder smink så täpper du till dina porer vilket gör att man lättare får finnar. Försök att låta ditt ansikte vila och skippa sminket några dagar i veckan. Jag har gjort det och tro mig det är inte farligt. Alla är fina på sitt sätt. Om du dessutom skippar sminket så sparar du pengar då du inte behöver lika mycket smink!

2. Ansiktsmask - skrubb

Ungefär två dagar i veckan försöker jag att skrubba ansiktet för att få bort de döda cellerna och därefter sätta på en ansiktsmask för att få lite lyster och kontrollera min feta hud. Men kom ihåg att inte skrubba ansiktet allt för ofta då det inte är så bra för din hud. Den måste få producera sina oljor för do är faktiskt bra och om du skrubbar bort dem hela tiden så kommer dem aldrig få göra sitt.

3. Ju mer smink desto mer ansiktskräm!

Bortagningen av smink torkar ut din hud såå otroligt mycket därför är det skit viktigt med återfuktning. Det jag brukar göra är att jag har väldigt mycket serum i ansiktet efter jag tagit bort sminket och ska sova. Då låter jag serumet sjunka in i huden ordentligt.

4. Slarva inte med bortagningen!

När du väl har smink på dig se till att du rengör och återfuktar ansiktet ordentligt. Det räcker inte med bara makeup wipes. Jag vet att ibland så orkar man inte göra hela sminkborttagnings processen men låt det inte bli en vana! När jag tar bort mitt smink så börjar jag först med makeup wipes för att få bort det mesta, sedan tar jag en rengörning för att rengöra på djupet, därefter använder jag mig av ansiktsvatten som är hur grymt som helst då det tar bort det sista sminket som inte syns och sedan sätter jag på ett serum eller ansiktskräm!

Likes

Comments