Idag ska jag ha en inskolning på mitt jobb så jag är väldigt nervös. Det är första gången och jag behöver kunna göra både barnet och föräldern bekväma där. Jag har mycket information som jag måste berätta. Mycket jobb och jag får ingen hjälp så det är lite stressigt och nervöst.

Att jobba på en förskola är inte alltid lika lätt som man skulle kunna tro. Det finns mycket som går in i att ta hand om upp mot 20 2 åringar. Sen så är man ju pedagog så man ska ju ha planerade aktiviteter där barn lär sig något. Jag är engelskapedagog så jag jobbar väldigt mycket med engelska vilket inte är jätte svårt för jag brukar säga ordet eller frasen på engelska sen svenska eller svenska och sen engelska (T.ex "sitt ner, sit down", "en röd bil, a red car", använd skeden, use your spoon" osv). Sen så jobbar vi mycket med TAKK vilket är tecken som stöd, så jag brukar säga ordet och teckna samtidigt och sedan engelska (jag kan inte alla TAKK ord så det blir bara vissa ord, typ "sitt", "byta blöja", "plocka undan", "päron", "äpple" osv.)

Vad jobbar ni med?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag har jag inga roliga bilder utan bara ett simpelt inlägg.

Jag har en stor släkt, min farfar är ungersk och hade en del syskon som i sin tur hade en del barn och sedan barnbarn. Min farfar har fem barn, de alla har 3-5 barn var förutom min pappa som har 1 (mig). Men idag firade min farbror och pappas kusin sina födelsedagar (50 och 60 år). De bjöd hit hela släkten från Skåne, Götene, Tidaholm, Hjo osv.

Många av pappas kusiner kom som jag aldrig träffat innan, så jag fick träffa många sysslingar för första gången och flera av pappas kusiner. Men så var nästan alla mina kusiner och pappas syskon där så jag kände ju någon.

Det var nog en av de roligaste upplevelserna jag har varit med om! Familj är obeskrivligt fantastiskt att ha!

Jag kände mig säker mer min släkt för jag kände kärleken utstrålas i hela rummet från alla håll. Vi hade så starka känslor för varandra och sån stöttning!

Jag började få huvudvärk efter en stund och då (självklart) så ska mina föräldrar leta efter alvedon eller dyl åt mig, de frågar alla de kan hitta och en person som jag inte ens känner ställer upp och ger mig en värktablett.

Många hade sina barn med sig och alla passade allas barn och tog hand om dom och lekte med dom. Detta var en fantastisk upplevelse och jag hoppas på fler familjeträffar.

Har ni bra relation med eran familj?

Likes

Comments

Nu var det längesen, dags att komma tillbaka känner jag!

Nu är det såhär att jag har jobbar som barnskötare samt engelska pedagog på en förskola i nu en vecka. Innan det var jag vikarie. Jag jobbar med de yngsta på förskolan vilket innebär att det blir mycket lyftande och flyttande av barnen.

Detta har resulterar i en skada i min arm. En inflammation i senskidan. Vilket rent ut sagt suger! Jag vill kunna lyfta upp barnen och ge dom en kram när de är ledsna. Vill kunna snabbt ta mig till ett barn som klättrar någonstans och lyfta ner de innan de skadar sig. Vill kunna busa och leka med barnen på golvet på alla fyra. Jag vill kunna göra allt detta men min kropp klarade inte av det.

Jag ska bara vila i några dagar och sedan återvända (läkarens råd). Men jag måste tänka på att styrka upp min kropp ordentligt så jag kan utföra mig arbete på bästa sätt.

Det jag vill att ni ska ta ifrån denna texten är att träna kroppen till det arbetet som behöver göras! Arbeta MED kroppen och se till att slippa sånna här arbetsskador!

Lev ett hälsosamt liv så kommer man långt. Efter detta känner jag att jag måste träna hela min kropp så att den klarar av det jag kommer att utsätta den för dagligen. Hoppas ni lär er något från min situation.

Peace and Love ❤️

Likes

Comments

Idag blev det morgonkaffe med min bestie/granne, vi gick ut med hunden och bara har en allmänt fin pratstund.

Detta är höjdpunkterna på mina morgnar.

Vad gillar ni att göra på morgonen?

Likes

Comments

Har inte haft tid att blogga mycket då jag fått jobb men passar på nu när det är helg

Likes

Comments

Idag så blir det inte så mycket bloggande då jag jobbar för första gången sedan i somras. Det ska bli kul att få jobba igen över om det bara är för en dag. Jag jobbar på en förskola i avdelningen som har de besvärligaste barnen. Trots det så är jag sjukt glad och längtar till jobbet. Jag trivs väldigt bra där och hoppas på att få jobba där mer.

Likes

Comments

När man somnar utan att ha ätit och måste dela en 90 cm säng med en 20 årig kille så blindhet lite trångt och jobbigt. Så ja jag sov över hos L igår och jag vaknade upp (kan bero på att de gick iväg till jobbet tidigt och jag väcktes) med en extremt jobbig huvudvärk. Så jag gick upp och åt en macka och drack lite vatten, nu ska jag försöka att somna om och se om huvudvärken går över när jag vaknar.

Likes

Comments

Idag blir det frukt till frukost! Man glömmer av hur gott frukt är när man inte har ätit det på ett tag, nu blev det två dagarna rad med en hälsosam frukost (båda sen frukost dock men ändå bra)

Och det blir nog lite träning senare också, tänkte köra lite ben och rumpa idag.

Likes

Comments