Depression & tankar

Hur ska man orka leva när man ständigt skäms över sig själv? När man ständigt hör röster i huvudet hur värdelös man är, att allt man gör är fel.
Hur ska man kunna bygga relationer till folk när man alltid är osäker och tror att alla ska svika en, när man alltid skapar bråk och kaos för att man har för höga förväntningar, blir besviken och gör något impulsivt som fuckar upp allt.
Hur ska man kunna välja en livspartner när man alltid jämför och får beslutsångest och får för sig att det "kanske kan finnas någon bättre", hur ska man kunna bevara ett förhållande när man är så svartsjuk och har ett sånt enormt kontrollbehov att det är sjukligt, vilket förhållande klarar av det en hel livstid?
Hur ska jag kunna skaffa barn? När jag inte ens kan ta hand om min hund, eller mig själv. När jag har svårt att gå in och duscha, hålla rutiner och äta regelbundet eller en sån enkel sak som att borsta tänderna.. hur ska jag kunna ta mig igenom livet när jag inte ens har motivation eller ork till att borsta tänderna.. hur?!

Jag förstår inte. Jag förstår verkligen inte.
hur ska jag hitta motivation till att kämpa, när jag ändå inte ser någon framtid? Ljuset i tunneln?
Vad ska man då hålla fast vid?


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag va Amanda här för att ta bort sina naglar.
Nästan 5 veckor har dom suttit utan släpp eller minsta skav, fortfarande lika fina som när jag gjorde dom👌🏼

Pga att mitt mående inte varit på topp så orkade jag inte göra nya på henne.. det tar vi en annan dag. Just nu är jag tillbaka i min svacka. Då är det bara att acceptera det och sen ta tag i saker sen när man mår lite bättre.

Nu ska jag bädda ner mig i en säng hemma hos mamma & pappa, tur dom finns med öppna armar när tankarna bråkar.

Likes

Comments

Fan i helvete va allt ska krångla hela jävla tiden!

Allt började med att jag fick ont i halsen..
Dagen efter vaknade jag upp med ögoninflammation.
Någon dag senare vaknade jag upp med utslag på hela kroppen och hög feber. Värken från halsen spred sig upp mot öronen och bihålorna.

När de väl börjar bli lite lite bättre, ja då kom det en fin lunginflammation och knackade på dörren.

Med ett jävligt svagt psyke fick jag jobbiga besked angående komvux.. Hände lite små saker här och där bland vänner som gjorde det lite motigt.

Sen helt plötsligt börjar telefonen krångla. Börjar leva sitt egna liv och bara jävlades med mig.. Den håller fortfarande på, precis som att någon annan är i min telefon och klickar på en massa saker, stört!

& sen nu... Ja då garvar glömt min plånbok i min pappas bil som han tagit till Stockholm...
Wiho. Jag är helt låst utan den!!!

Hade planerat denna vecka i minsta lilla detalj för jag ska åka iväg på fredag, men nu fuckar ju allting upp bara för att jag inte kan köra bil utan någon legitimation.

Ja men passet då? Kanske ni tänker då.. Ja det gick ut för en vecka sen. Känner att jag har turen på min sida just nu..

Hoppas ni haft en bättre start på den här "terminen" än vad jag har haft..

Tur jag har min lurviga vån vid min sida❤️

Likes

Comments

Depression & tankar

Jag förstår inte. Jag förstår verkligen inte.
Ett tag flyter livet på, allt är underbart.
Sen kommer allting under samma dag.
Motgång på motgång.

Jag orkar inte ta emot fler motgångar nu. Jag har försökt stå upp och tänka klart och positivt. Försökt vara stark, bita ihop och inte tillåta mig själv att sjunka till botten för en liten motgång.. Men som sagt, när det inte är EN motgång utan det kommer sak på sak på sak så fuckar det liksom upp Hjärnkontoret och det här med att tänka positivt funkar inte längre.

Fyfan vad jag hatar att må såhär.
Fyfan vad jag hatar att sitta inlåst i mig själv, ha instruktionsboken framför mig för hur man ska hantera jobbiga situationer och ändå inte kunna följa instruktionerna.. Varför gör man såhär mot sig själv? Varför straffar man sig själv och ser till att problemen blir större istället för att ta itu med problemen? Varför kan kroppen, känslorna & tankarna inte bara sammarbeta med varandra?
Helvete va trött jag är på det här.

Likes

Comments

Naglar

I flera månader så har jag lagt många saker på hyllan, som jag förut älskade att göra. Rädslan för att misslyckas och ångesten va allt för hög.
& vad gör man när något man tycker är roligt helt plötsligt blir jobbigt och får en att gråta å må dåligt?
Jo.. Man tar en paus från de.


Men idag satte jag mig ner och började plocka fram alla mina verktyg och allt material och fixade naglarna på en fin vän till mig. Wow va roligt de va! Som ja saknat de!!!
Imorgon ska jag göra mina egna är det tänkt.

Några halvbra bilder på hur dagens naglar blev.

Likes

Comments

Vilken dag vi hade igår!
Åkte iväg till skara sommarland tsm med min faster, min kusin och min lillebror. Supermysigt!

Vädret va ju inte speciellt varmt, så de va väldigt jobbigt att ta sig i det kalla vattnet och åka rutschkanor, MEN jag gjorde det!!

Sen när vi va vid alla attraktioner så va vädret perfekt, knappt inget folk = knappt inga köer. Svalt och skönt och bara helt perfekt.

Hade det så otroligt mysigt med detta lilla gäng.

Likes

Comments

Då va vi uppe på toppen idag då, undrar hur länge den positiva energin håller innan jag sjunker ner i botten igen..

Wiho! Vaknade med sån positiv energi idag. Bara känslan av att titta på saker och automatiskt tänka positivt, asså det är underbart.

Såg mig i spegeln och kände mig inte tjock utan ganska fin, såg mig runt i kaoset i lägenheten och tänkte "fan va kul de ska bli att fixa här idag och få i ordning" istället för att må dåligt över röran.
Det är så mycket roligare och lättare att leva när man har sådana här positiva tankar, som man inte behöver tvinga fram.

Idag är det mycket som står på schemat. Fixa häri lägenheten, åka och handla lite, fixa och greja inför ikväll och sedan dansa hela natten lång på måndagsklubben, tjoho, partyparty! Hoppas vi ses där!

Likes

Comments

Naglar

Väldigt dåliga bilder.. Men det är så svårt att ta på sig själv. Haha!

Under en längre tid har jag lagt allt som har med naglar att göra åt sidan. Jag har bitit ner mina naglar och inte målat dom. Men nu börjar jag få lite lust att ha fina naglar. Akrylen för vänta lite.. Börjar sakta med att bara måla lite.

Måste erkänna att jag faktiskt saknat det! Så underbart att ha fina naglar!

Likes

Comments

Åh vad underbart det är att komma hit till Töreboda och hälsa på mamma & pappa lite. Ta långa mysiga promenader ute på landet och bara ladda alla batterier. Man fylls av en sån speciell energi när man är här.

Även fast jag älskar min lägenhet och stortrivs i Skövde så känner jag ändå att lilla Töreboda har en speciell plats i mitt hjärta, så mysigt här. Landet är bäst!

Likes

Comments

Depression & tankar

Sommaren är värsta men bästa tiden på året.
När jag mår bra och orkar göra mig i ordning, orkar gå ut på stan, lägga mig och sola, åka ut på äventyr, festa i snygga sommarklänningar, ha mysiga sommarkvällar och bara ha de så jävla gött. Det är det absolut bästa på hela året!

Men... När man inte mår bra och depressionen tar över så är det alltid värst under sommaren.. Att ligga i sängen och ha ångest för allt, & sen se att det är klarblå himmel och solsken ute, ja då helt plötsligt blir allt ännu jobbigare. För jag vill ju ut och sola, ut och gå, ut och umgås med kompisar.. Vara normal människa som prioriterar att vara ute när det är fint väder för en gång skull. Men nope, då ligger jag kvar i sängen i stället, gråter en skvätt och drar ner persiennerna för att inte behöva se det fina vädret och för att lindra ångesten lite.
Det drar ner en så fruktansvärt långt ner i mörkret, helt sjukt egentligen vad lite solsken kan påverka en.

Jävla ångest & depression. Jag hatar dig.

Likes

Comments