just nu har vi lanserat webbutiken ni som är intresserad dekaler får gärna besöka webbutiken och handla av mig i Webbutiken

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så här vart undersökningen på Facebook där 261 personer deltog i

Dom som svarade Ja
70,9%

Dom som svarade Nej
26,9%

Dom som svarade ser inte på serier
2,2%


Kommer nu göra nästa undersökning det är bland folk på stan, sedan folk på Birsta ev även i till del för att få fram ett rättvist resultat.

Dom son del togs ålder som svarade ja

15-20 år
5,4%

21-36 år
23,1%

37-50 år
34,1%

51-65 år
28,2%

66 eller äldre
9,2%

Dom som svarade ja:s kön

Kvinnor
74,1%

Män
25,9%

Likes

Comments

Fortsättning på kariktärena.
Familjen Björk/Isaksson


Junior
junior jobbar ombord på färjan och är det snälla kaptenen. Men han har ställt till sig och har en dotter på sidan om som mamman dör höst och plötsligt i canser. Men med Ebba har tre barn var av en i rullstol.

Ebba
Ebba ser till allt i familjen funkar , hon tar hand om sin yngsta dotter som sitter i rullstol. Hon har tre barn . Men en dag så kommer Ebba att börja och jobba och barna får klara sig mer själv.

Evy
Evy är yngsta dotter i familjen tuff tjej som sitter i rullstol som håller i hopp mycket med sin syster. Men hon gillar inte när Lina dyker upp.

Lisa
Lisa tar hand om både Evy och lina mycket när Ebba börjar att jobba på drakens torg, men annars som vilken tonårs tjej som hälst.

Lina
Lina är en liten tjej som blir upp riven i från sitt trygga hem i Stockholm till att få flytta till junior och Ebba i Norrland. Men hon känner sig trygg med sin pappa junior som hon känner igen från tiden ombord med mamma.

Linus
Linus är som tonårs pojkar sitter på sitt rum med tjejer och spelar data spel.

Felix
Felix lever att dubbla personligheter på jobbet är han en idiot medan med familjen den snälla familje fadern.

Saga
Är psykiskt sjuk det hon inte får ska ingen annan han absolut inte Alice hon gör allt för att bli lika känd och duktig som Alice. Saga tar till förmågan att ge hennes närmaste gift men tills den dagen då polisen får spår på henne.

  • 173 Readers

Likes

Comments

Familjen kjellqvist


Alice

Alice är äldsta dottern till Karin. Alice är en affärs kvinna som brinner för affärer. Alice bor i lag med Robin i en tre rumare i Sundsvall. Alice äldsta dotter familjehems placerades efter som hon precis då ingått ett förhållande med Robin. Robins och Alice dotter dör några månader gammal Alice vet något skumt ligger bakom det.

Emma

Emma är Karins yngsta dotter som är ensamstående med Engla. Englas pappa och Emma ligger i vårdnadstvist. Emma bor i en lägenhet med Engla. Emma får jobb på drakens Torg på kontoret.

Karin
Karin är Alice och Emmas mamma. Karin träffade Ivar efter döttrnas pappa, Ivar har en dotter på 17 år dom bor i ett villa om råde i Sundsvall.

Engla

Engla går i skolan. bor med sin mamma i en lägenhet i Sundsvall. Engla ställer upp för sina vänner sjunger gärna för sig själv. Engla är Tyras och Mejas kusin.

Tyra

Tyra är Alice äldsta dotter som familjehems placeras som ny född. Efter att Tyras familjehems mamma dör i canser bestämmer Alice att ta hem Tyra. Tyra är försynt av sig är lite skeptisk till allt nytt. Engla och Tyra går i samma skola ovettande om att dom är kusiner till en början.

Meja 

Meja är Alice och Robins dotter som dör några månader gammal. Meja är syster med Tyra. Efter Robins död får Alice veta hur Meja också dog. 
 
Kevin 

Kevin Familjehems placeras hos Alice. Kevins mamma är Hans traktor gubbens dotter och mäklarna syster. Kevins pappa vet ingen vem det är till en början kommer visa sig vara Kurt intendenten om bord på färjan men kommer visa sig han redan är död dom väntade på hans släkt skulle höra av sig.

Sociala beslutar att familjehems placera Kevin efter att en bar i Stockholm anmäler kevins mamma att ha med sig pojken till baren. Efter som Kevins släkt finns i Norrland placeras han hos Alice i Sundsvall hans morfar bor strax utan för Sundsvall.  Kevin behöver fasta rutiner det inte alltid så lätt när man sitter som VD i ett stor företag och är ensamstående. Kevins ADHD påverkas av detta i från en början. Kevins mamma försöker hämta hem pojken men sociala får vet skap om det och sätter stop. 


Rolf 

Rolf är Einars och Alice morfars kusin. Rolf bor i fallfärdigt hus till en början efter han blir chef kommer han flytta till ett flått hus och börja åka på bil tävlingar. Rolf jobbar från början som polis men får sedan ett chefs jobb åt Einar och tar det med försiktig hette. Rolf bor I Sundsvall. Rolf har två döttrar Nora som bor hos han och Elvira som bor utomlands. Rolf börjar allt mer angera sig i skumma affärer. 

Elvira

Elvira bor utomlands med mamma sin kommer hem till Sverige då hon ska jobba ombord på färjan under invigningen men hon vill till en början inte prata med pappa sin.


Nora 

Nora är en sådan typiskt tonåring som gör allt för att skolka. När Rolf får vet skap om det så ställer ha en förklaring till det som inte Nora kan svara på. När Elvira flyttar hem till deras nya hem så blir allt mycket bättre för Norra. Nora bor hemma hos pappa Rolf i hans hus.

Einar

Einar bor i en flott villa i Umeå. Einar sitter som VD i Einars AB som han också äger största del av akiserna i tillsammans med Alice. Sonen Anders dog 10 år förre. när han och Alice var små sprang dom på båten under tiden när han var kapten ombord och hans far fortfarande satt som VD. 
. Kommer mer info om karaktärerna

Likes

Comments

Vi satsar på få använda wasaexpress som model för båten och bildäck . Men annars kommer det skrivas om så den är anpassad till medvind . Vi kommer ringa medvind igen i morgon.

Vi har ingen svar i från vasaline ännu men kommer maila/ringa dom igen om 3 veckor har då gått 6 veckor men kan tro dom inte då har något svar heller.
Har börjat fundera med angående pengar men kommer söka från lite olika ställe för se hur det går.

Kommer prata med skolorna i kommun för få göra utomhus scen som utspelar sig i skolan .

Riktigt vilka delar som ska medverka i piloten är jag inte säker. Letar efter som vill jobba med mig projektet som producent och stöta mig lite en frilansare.
Men hoppas på svar av wasaline snart.

Likes

Comments

Lite som behöver fixas
* skriva klart manus
* se över vad vi behöver
* studio/lägenhet/kontor att spela in i
* söka projektmedel


Den 20 juni tänkte jag ta med mig berättelse om serien och gå ner på stan och fråga alla åldrar från 10 år och uppåt vad dom tror om dom skulle ha tittat och följt serien.

Vi kommer alltså spela in som en pilot för att sedan få in den på SVT och liknande.

Går detta inte så kommer vi att lansera den som en serie av kortfilmer på 20-40minuter var. Med ca 10-15 stycken som handlar om olika saker varje film första kommer handla om kaoset på företaget.


Jag fick nyttig info i går som jag tagit i mot mig posetivft , har lite flera ställen jag ska ringa se om dom vill ingå i projektet.
Likes

Comments

Ett drama i Norrland

Drakens torg

10 delar.

Alice sörjer sin dotters bort gång medan Robin acceptera läget. Alice går och grubblar i månader på hur det kunde gå till vad som verkligen hände. En dag efter 6 månader när Alice kommer hem i från Umeå får hon förklaringen vad som verkligen hände med dottern också.

________________________________________________________________________________________________________________________

Alice kommer med tåget i från Umeå som alla andra gånger hon har pendlat mellan Sundsvall och Umeå. Dena dagen är inte som alla andra för denna dagen står inte Robin där och möter upp henne på tågstastioen som han alla andra gånger har gjort. Alice och Mamma Karin kommer hem till Alice det dom då ser är poliser och Ambulans personal. Alice tittar på Karin och säger det är Robin. Alla säger det var ett självmord men efter par dagar får hon veta både Meja dottern och Robin hade ett gift i kroppen.

Alice klarar inte av att bo kvar i lägenheten efter allt det bestämmer sig för flytta där i från bokar tid med en mäklaren som visar sig samarbeta med Saga som är misstänkt mördare på Meja och Robin. det hella slutar med Alice kastar ut han i från lägenheten efter hans närmanden på henne. Det slutar inte där utan han fortsätter att för följa henne under längre tid.


Alice öppnar draken torg som är ett inomhus torg under invigningen ringer hennes mamma upp henne ger beskedet att dom har hittat Einar död efter en skogsstig troligen samband med en jogging runda . Alice inser nu att hon måste ta över hella företag. Samtidigt får hon hem både sin Äldsta dotter och en pojke med ADHD som ska bo hos henne.

Under ny invigningen färjan så dyker mäklaren upp kommer försöka att kidnappa Alice för en andra gång men då råkar personalen komma förbi han är där Alice är hella tiden. Under invigningen börjar Rolf Kjelqvist Einars Kusin att planera skumma affärer med en av dom anställda som en hämnd i mot Alice och att den anställda våldtog hans dotter som också dyker upp under invingen av färjan.

Alice kommer hem med barna och håller på fixa kvälls fick när det ringer på dörren och Alice går och öppnar dörren. Utan för dör dörren står en äldre kvinna som presentera sig som Karins Mamma Med sig har hon ett brev som hon över lämnar till Alice.


Likes

Comments

I går när det var morsdag vart det en morsdags tårta som vart helt under bar nog det godaste jag hade ätit

Fyllning 1 vitchoklad fluff
Fyllning 2 rabarber kompott


Vit choklad fluff
2,5 dl grädde
150 gram vit choklad

Man smälter vita chokladen men det får inte börja koka för då går det inte att vispa. Sedan efter ca 6 timar vispar man den och breder ut på första botten .

Rabarber kompott
3 rabarber stänger
1 dl socker

Man skalar rabarbern lite och sedan skär i 2 cm bitar , läger i en kastrull het på socker låter det koka under om rötning i 10-15 minuter det syns när det är klart sedan ska det svalna och när det är kalt het man på det på det övre lagret av tårtan.


Marängfluff

6 äggvitor
3.5 dl socker
3/4 dl socker

Man vispar under vatten bad som inte får börja klocka tar ca 10-20 minuter att få maräng av det, sedan jag bret ut det utan bränna det men ska prova bränna det nästa gång.

Mycket smarrig tårta

Likes

Comments

Sambon har alltid pratat om att han ville ha B8 så kom vi på om jag tog Office kortet på Clas Olsson så får man 3% rabatt men efter som vi vart nyregistrerades på det hade dom även 15% så vi tjänade 242 kr på att köpa den på Clas Olsson mot ordinarie pris 1490 kr

Perfekt allt jag nu köper kommer jag få 3% rabatt direkt när jag handlar och drar företags kortet.

Likes

Comments

Gick ca 5 km idag på vägen träffade jag på min sambo spm jag pratade med när jag hade gåt ca 3 km
Jag gick sedan vidare såg fina blommor innan man kommer upp till bil affärn i bydalen har man en tunel där upptäker jag en väg skylt att det var bara 4 km kvar gick 0,5 km till och ser då massor med herrar går åt sidan men går och trampar snett och ramlar och skrapar upp sidan på benet

Men det stoppar inte mig i morgon om jag inte har väldigt ont

  • 227 Readers

Likes

Comments