Postad i: Tankar och Funderingar

​Sitter i sängen med musik spelandes och hunden ligger precis här bredvid mig i sängen och snarkar högt. Försöker göra två saker samtidigt just nu, kan ju säga att det inte går så bra haha. Försöker göra om bloggen och försöker även redigera en video, som förhoppningsvis kommer upp lite senare idag. 

Funderar på att byta blogg till ett annat, för tycker inte om mallarna som NOUW har.. Hmm, ja får tänka vidare på det spåret medan jag redigerar. Så får låta bloggen vara halvt färdig! Aja! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Kurs, Bilder

Den 22 augusti så tar jag med mig Texas ut på banan IGEN! Endast en sommar emellan, men nu är det dags för det igen.

Den 22 augusti så börjar vi Allmänlydnad igen, fast denna gången så stannar vi i Malmö. Denna gången är det på "hemmaplan". Där han redan har varit och gjort sitt avtryck. Denna gång så ska vi tillbaka där vi var på valpkursen.


Det känns bra, att gå tillbaka till henne, förhoppningsvis så kan jag fortsätta med lydnaden efter denna kurs, men vi får helt enkelt hålla tummarna och kämpa, kämpa och kämpa.

Under valpkursen så fick Texas så mycket komplimanger, de tyckte att han var duktig fastän han var så liten men sen fick han även EN HEL DEL, eller rättare sagt MYCKET komplimanger angående hur söt han var. Och han älskade uppmärksamheten han fick utav kursledaren. Så vi får se ifall hon fortfarande tycker att han är så söt, som hon gjorde innan. Han har ju växt en hel del och väger ju också 20 kilo mer än senast hon såg honom!

Men jag ser detta endast som en positiv och en rolig sak att vänta sig!


Det var goa tider detta! ​

Likes

Comments

Postad i: Bus och lek, Video, inköp

SÅ! Nu är de båda klippen ute på YouTube och jag tänkte dela med mig av dem! Dock så är vi hemma på båda klippen så är ganska tråkiga videoklipp.


Den ena av dem, den som har 2 i namnet är filmad med den gamla kameran som jag inte alls gillade, men gillar videon så ville verkligen lägga upp den fastän den dåliga kvalitén. Den första klippen är från den nya kameran som jag nyss beställde hem, och jag tycker det var så mycket bättre, sådan skillnad mellan de två kameror. Nöjd att jag bytte.

I den andra videoklippen (2) så springer han fram och tillbaka i vardagsrummet, då jag springer fram och tillbaka i köket så istället för att följa efter mig så valde han den gången att springa i vardagsrummet och möta mig vid sidorna! Smart hund man har haha. Kvalitén i denna video är som sagt dålig, mörkt och man ser typ bara Texas nacke/huvud. Tråkigt egentligen. Men hoppas ni kan se något utav det i alla fall.

I den första videon så är det bara en provvideo på honom med den nya, dock så gillade han inte selen han hade på sig, därför han bara lägger sig ner TVÅ gånger under videon.


Nästa vecka som kommer så kommer förhoppningsvis min nya sele till Texas, för den nya kameran är för liten för denna sele så beställde en ny, som ska passa denna kamera, så vi får hålla tummar på att den passar och att jag får en bra video snart!


Den andra videon säger att datumet var 2o14 vilket INTE stämmer, då jag inte riktigt gillade kameran så lärde jag mig inte riktigt den så fixade aldrig det där med datum och tid på den! 


Likes

Comments

Postad i: Djursjukhus, Bad

​Vaknade i morse av att Texas skällde i örat för att han hörde min farmors röst, efter hon gått så var det annorlunda med Texas. Han var inte densamma som han brukar.. Han kunde inte komma upp i soffan självmant längre, han sov bara, svansen mellan benen ungefär. Ville inte leka, varken med laserpennan eller med leksak. 

Jag tänkte att han bara var trött då han brukar sova längre, så jag min mamma och en av mina systrar drog för att titta på vart mitt sommarjobb ligger, hälsade även på dem och de verkar vara super trevliga så längtar tills på måndag. Eller gjorde det i alla fall. 

Men när vi kom hem så var det samma hund som vi lämnade som vi mötte vid dörren. En slö hund, en icke glad Texas. Tog in honom till att bada och ge honom en liten massage under tiden, för att typ känna ifall man kände något, eller om det skulle göra ont någonstans om jag rörde honom någonstans. Men han njöt och älskade stunden i badet, efter så var han den Texas som han brukar. Vi lekte dragkamp, sen fick han ett fryst ben, men den ville han knappt röra. För cirka en timme eller lite mer så ringde min mamma djursjukhuset för att höra, de ville att vi skulle komma akut in med honom för hon tyckte det lät konstigt och allvarligt. 

Kvinnan på plats sade att hon tyckte att han var för pigg för att undersökas, och tyckte att ifall det skulle förvärras eller så, så skulle vi komma in igen och så skulle de kolla honom. Väl hemma igen, så är han densamma IGEN! Slö, och vill inget. 

Vad det är som hänt min hund vet jag inte, han äter, dricker och gör sina behov som han ska. Så vad kan problemet vara? Rädd att det ska vara något allvarligt, men vi får avvakta och se om det blir värre. Då tvekar jag inte en sekund för att åka in med honom! 

Likes

Comments

Postad i: Bilder, Sommar

Idag drog jag med mig Texas ända ner till Lindeborg för att träffa en kompis och hennes hund Enzo och träna med hundarna lite. Och enligt mig så gick det super bra! Har blivit ännu bättre än förra gång, men tycker även att det bara blir bättre och bättre för var gång vi träffats.


Vi började med hundmötet, hundarna skulle sitta ner och få kontakt med oss för att sedan kunna hälsa på varandra, min hund har inte riktigt varit så bra på det, då han inte förstått sig på principen att sitta ner då han vill gå fram till hundarna direkt. Efter de fått hälsa lite så började promenaden, vi bestämde oss för att gå till Krocksbäck för de har två hundrastgårdar precis bredvid varandra, men den ena var upptagen så vi valde att bara släppa Enzo i den andra, då min var trött (Hade lagt sig ner några gånger under promenaden, OCH att vi inte släpper våra hundar tillsammans just nu).

På vägen tillbaka så stannade vi till på en fotbolls inhägnad och tränade lite, började med passivitetsträning och sedan körde vi att vi skulle gå ifrån hundarna för att se vad de gör. Texas var super duktig, han bara satt och tittade på och undrade vad jag gjorde på andra sidan planen och inte tog med honom, när jag gick utanför planen och gömde mig så kom där 2-3 skall ifrån honom, om det var för att han var varm och trött så att han betedde sig så bra eller om han faktiskt har blivit bättre vet jag inte. Själv så hoppas jag ju såklart på att han faktiskt har förbättrats.

Sist men inte minst så fick vi ta bussen hem, och jag hade en aning panik och ville verkligen inte sätta mig i bussen med honom. In i bussen och sätta sig gick hur bra som helst så paniken försvann, men när han kunde inte slappna av och gick från sida till sida så trodde jag att han var nödig och ville av bussen så kom paniken tillbaka och trodde något skulle hända. När vi väl skulle av så sprang han nästan ut, fast han drog inte (Tack!) utan gick snabbt men fint ut ur bussen. Brydde sig inte om människorna varken när vi gick på eller av! Så buss resan gick suveränt idag!


Självklart hann vi ta några bilder på dem tillsammans! 

Likes

Comments

Postad i: Bad, Kurs, Sommar

Idag gick jag äntligen på sommarlov, i alla fall från skolan. Ska bara sommarjobba i 4 veckor, SEN är det sommarlov på riktigt. Nu kan jag lägga ner 100% tid på Texas, och verkligen träna med honom om dagarna. Sen får vi se om solen kan titta fram igen, för Texas går inte ut om det är blött på marken eller om det regnar.

Jag gick på sommarlov idag, medan Texas fick sommarlov redan i onsdags den 8/6-16. Tydligen har vi båda varit duktiga, då vi båda har fått diplom! Texas förtjänade sitt diplom i alla fall, han kämpade angående träningen på kursen, han ville lära sig och det gjorde han. Så matte är stolt över honom.

Juste, denna helg har det gått en hel del pengar som förhoppningsvis kommer sluta med positiva och bra resultat. Vad exakt det handlar om är får ni se snart (Förhoppningsvis), kan i alla fall säga att alla pengarna som försvann denna helg endast gick till Texas. :P

Så nu tar jag och Texas sommarlov, och önskar er alla en trevlig sommar! :)

Likes

Comments

Postad i: Bilder

Igår så drog jag med mamma ut på en runda, slutade med att vi/jag fick träna passivitet med Texas. Mot min förmodan så gick det över förväntat, han har alltid varit jobbig, och aldrig tagit lugnt så har alltid gett upp, men kom dit med attityden att denna gång skulle jag inte ge upp. MEN han var inte jobbig, han tittade upp på mig när jag hade satt mig ner på bänken och då lade han sig ner, bara sådär. Förvånad blev jag kan jag säga. Är detta ett tecken på att det faktiskt blir ljusare för Texas nu? Att han faktiskt blir bättre nu? Hoppas, ska träna hela sommaren med honom, då det finns ett visst intresse för att ställa ut min hund.

Om det händer får vi se i Augusti!

Likes

Comments

Postad i: Bad, Bus och lek, Bilder, Sommar

Precis kommit hem med familjen och hunden såklart. Vi drog till Saxtorp för att få lite färg på kroppen, låta Texas springa av sig och även bada, Texas och för oss. 10 minuter efter vi valt plats så kommer min ena farbror med hans flickvän och deras hund. Så där har vi varit sen klockan 13:00-13:30, badat, kastat pinnar i vattnet och även solat.

En härlig lördag. nu är Texas trött och har sovit ända sedan vi kom hem. Snarkar högt gör han också!

Blixtrade och åskade medan vi var där, men det hörde eller såg inte Texas. Eller så gjorde han det, men brydde sig inte alls kanske. Aja, nu ska vi få lite mat i magen sen blir det att ta lördagskväll!Likes

Comments

Postad i: Bad, Bilder, Bus och lek

Efter vi varit och köpt nytt koppel så drog vi till Katrinetorp för att låta Texas springa, busa och bada av sig lite. Här blev det lite träning först, då han är så uppspelt i början så kan det bli lite drag i kopplet från honom, så blir alltid träning, sen släppte jag honom, så där fick han springa fritt, jaga bollar, när vi sedan kom ner till vattnen så blev det även här att springa efter bollarna vi hade. Han hittade dock en trasig tennisboll i gräset som han tog med sig, tyvärr så drunknade bollen. och åkte ner till bottnen, men jag fick upp den, tog pinne och sedan drog jag bara lite i bottnen och sen kom bollen.

I och med han hade sin favorit boll med snöre med sig så släppte han inte den i början, vi kastade i bollen i vattnet, men nej, pinnar men nej och sen lite stenar, men även där nej. När vi fick bollen med snöret så kastade jag den till gräset och sen så simmade han efter bollen, pinnar och stenar som kastades ner i vattnet. Till slut så drunknade dock tennisbollen igen.. Men denna gång längre ut i vattnet så hade ingen chans att hämta den, då jag själv inte vågar gå längre ner än tårna hehe.


Tog hans älskade boll med snöre och kastade ner den i vattnet, men det jag inte visste var att den inte flöt.. Så den bara sjönk ner till bottnen den med.. Texas förtvivlad och stod vid samma ställe hela tiden och försökte se den, men den gick inte att se igen. Här försökte jag med pinne igen, men ingenting tyvärr. På vägen till bilen så fick han dock sprungit mer än på vägen till vattnet konstigt nog.. Men han älskar att vara fri, att vara lös är det bästa enligt Texas.


Efter katrinetorp så drog vi och köpte glass och sedan körde vi hem till farmor för att fira mors dag, även min mamma, två flugor i en smäll. Där brukar Texas vara kaos, men denna gång var han hanterbar. Han låg stilla, visst i början så var all min fokus på honom, men efter 5-10 minuter så kunde även jag sitta och diskutera med de andra vid bordet. En trevlig stund. Detta kanske bara är början på en fortsatt trevlig stund hemma hos farmor, då när Miche kom ut så kaosade inte Texas, visst han ville till Miche i början, men det försvann direkt sen igen, vilket det INTE brukar.. Nu är Texas som sagt trött, ligger och snarkar så högt han kan i min säng! Men stolt matte han har efter idag i alla fall!


Tryck på länken nedan för att se ett videoklipp på när han simmar! 


https://www.facebook.com/sara.fast.5/videos/pcb.1012825288773309/1012825188773319/?type=3&theater

Likes

Comments

Postad i: Bad, Bilder, inköp

I torsdags kväll när jag, mamma och en av mina systrar satt och spelade kort på verandan så låg Texas på marken hos oss, han var lite för lugn och stilla för att ligga på marken så länge som han hade gjort.. När jag tittade ner så låg han och bet på kopplet.. (Han var inte fängslad, vi hade grillat och i och med vår granne är rädd för hundar så måste vi koppla Texas så han får komma ut, så att han inte rymmer), så kopplet låg på golvet och det gjorde ju Texas också.. Så nu är det en stort hack till mitten..

Jag har ju självklart haft panik på varje runda jag gått med honom, rädd att ifall han får sina ryck så går kopplet sönder. Så idag innan vi drog och rastade av honom så drog vi in till Arken Zoo på Svågertorp, skulle inhandla ett läderkoppel.. Men jag kom ut med lite mer..

Kvinnan som kom och skulle hämta något rekommenderade ett annat sorts koppel till oss/Texas, så där stod jag och inte visste hur eller vad jag skulle göra. Så beslöt mig till slut att köpa båda! Är stolt över mitt köp på de båda koppel, ska använda det "speciella kopplet" nu på onsdag på hans kurs och se om det fungerar som det gjorde inne i affären!

Ko även ut med en laserpenna som är till katter egentligen men vi (min ena syster) köpte till mig som jag kan ha till Texas! Snällt! Han älskar den kan jag dessutom påpeka, blev en liten lekstund hemma när vi kom innan han somna! Varit en lång, varm och tränings dag för honom, så jag förstår honom. 

Han fick en hel del komplimanger av personalen och personer som handlade där, han super glad över all uppmärksamhet som han fick! Svansen var igång hela tiden! :)

Bilden till vänster är det mer "speciella" kopplet, och det till höger är de båda koppel med. I den mer "speciella" kopplet, bilden till vänster har två handtag i kopplet, som ni dessutom ser med mina två röda pilar på bilden! Ska bli roligt att testa det.

Likes

Comments