Resor/upplevelser


Some  interiorinspiration for you here.

När jag ser denna bild längtar jag tillbaka till sommaren. Bilden är tagen i slutet av sommaren då vi besökte Rosersbergs slott och står här i Charlottas sovkammare.
Väl värt ett besök med en del empire om man gillar det och mycket orginaltextilier bevarade.
Ser fram emot fler slottsbesök till sommaren.

Ha en fin dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

HÄLSA/LIVSSTIL

Nu jäklar ska det hända grejer.

Idag gjorde jag glass på fryst mango, banan och citron. Mixade allt och så blev det en helt underbar sorbé fast mycket nyttigare än den man köper och man vet sedan säkert vad man äter. Hoppas på att detta är starten till en hälsosammare livstid. Då jag tänker mer på vad jag stoppar i mig och med tiden blir piggare. Hoppas på att jag kommer igång med någon träning, helst typ yoga iaf, för dessvärre är jag inget träningsfreak som många andra. Vet att det är trendigt, men jag är glad över att jag rör mig i största allmänhet. Så ser ni mig här på bloggen i träningskläder inom den närmsta framtiden så bör ni bli chockade:-)

Ok, så det var det med hälsan. Men har så mycket andra mål som bör uppfyllas detta år. Ett mål detta år är att skaffa nya glasögon och snart, snart är detta mål uppfyllt... efter ca två års letande i bågedjungeln så blir det äntligen av. Mina gamla glasögon blev så repiga att de tillslut inte gick att använda och ja, jag vill även ha nya snyggare. Har använt endagslinser konstant efter det, vilket inte är bra för mina ögon som känns irriterade emellanåt och det svider som fasen ibland när jag sitter vid datorn vilket ju också kan bero på torr luft. Men det irriterande var att jag hittade den modellen jag ville ha för ett år sedan, men då var den slut på lager. Har nu väntat på att de ska komma in och idag visade det sig att de fanns inne i svart, i butik nära mig så jag gjorde en beställning utan att blinka. Fanns en massa extra behandlingar av glaset som jag dock skippade, såsom filter mot blått ljus, men hoppas mina ögon mår bättre ändå med glasögon på. Bilden är ett år gammal. Jag beställde dessa bågar fast i svart. Hade så bråttom med beställningen så tog ingen bild idag:-) Men får se om jag beställer dessa i rött också.

Likes

Comments

Kanske inte så svårt att gissa min favoritfärg? Nu när året börjar lida mot sitt slut har jag tänkt en del på hur mitt hår förändrats inte bara under detta år utan även de senaste fyra åren. Här ser ni ett urval av bilder från de gångna åren och min hårfärg har även skiftat däremellan.

Det var för fyra år sedan jag färgade mitt hår "på riktig". Tidigare hade jag några gånger använt röd henna vilket inte gav en ordentlig effekt på mitt mörkbruna hår. Jag hade länge funderat på att färga mitt hår rött, men det var min vän som gjorde slag i saken och valde ut den rätta röda färgen, klippte håret, så att min lite mesiga lugg blev ordentlig. Jag fick behålla det mesta av längden. Jag hade haft långt hår nästan till höften sedan högstadiet. Det blev en makeover helt enkelt.

Det blev en lång färgningsprocess. Först skulle mitt långa mörka hår blekas. Vet inte hur många förpackningar med blekmedel som gick åt tillslut men kanske en sju stycken? Det hela tog givetvis tid och till en början blev det en ombré färgning vilket var rätt så snyggt, sedan fortsatte processen efter ett par veckor...

Min hårfärg idag

Här använde jag Schwarzkopf LIVE ULTRA BRIGHTS COLOR XXL 92 RED

Hela håret blektes och tillslut kom den röda färgen. Efter detta har jag hållit mig till rött men det har varit flera olika röda färger jag provat och använt med undantag från i somras då jag färgade håret rosa. Frisyren var densamma tills jag våren förra året bestämde mig för att göra något drastiskt. Efter drygt 15 år med väldigt långt hår tog jag saxen och klippte av det. Jag klippte så att det slutade vid axlarna (vilket är kort för mig). Efter det fixade jag en lång page hos frisören vilket jag trivts med. Jag kan ibland sakna mitt långa hår, men det är dock skönt att slippa använda en hand full med balsam och det där kammandet samt torktiden på det. Nu är det långt, men inte kort, ganska lagom och inte allt för svårt att färga själv. Ibland funderat jag på andra färger, kanske det blir så en dag, men rött kommer nog alltid vara en favorit.

Foto och styling: Miriam Ivanoff

Färg: Schwarzkoff Brilliance Intense Color Creme 872 Intense red

Min naturliga hårfärg. Bild ca. 10 år gammal.

Likes

Comments

Hej! 

Vad kul att du hittade hit och vad roligt det är att komma igång med denna blogg. Har länge gått och funderat på att starta en blogg och nu gjorde jag äntligen slag i saken. Min tanke är att dela med mig av lite av varje här- konst, kultur, inredning, mode och om hår m.m.

Bilden i mitten är från mitt företag Live in Art. 

Bild 1 och 3 föreställer mig tagna av Miriam Ivanoff. Likes

Comments