Header
View tracker

Idag är första dagen sedan i torsdags man inte ägnade nästan all tid åt flytten. Allt är i stort sett färdigt, vi behöver bara köpa någon byrå för att få plats med alla våra kläder! Känns kanon. Trivs så bra, Musty också. I alla fall, idag då. Den här valrossen tog pojke och vagn och knatade bort till Hemköp (4,3 km) och köpte bakingredienser för x antal hundra kronor. Sedan knatade vi samma väg hem. Bra jobbat för en höggravid med foglossning tycker jag allt! Ville faktiskt ta bussen hem men orkade inte vänta.

Hur som haver, julbak stod på schemat men jag blev så himla trött efter maten att jag helt enkelt inte orkade. Lagade mercimek (linssoppa), pasta i tomatsås och en stor sallad till det. Glad man? Ja. Glad mammis också, ÄLSKAR mercimek. Min favoritsoppa for sure.

Så yes, bakning imorgon. Lussebullar fyllda med mandelmassa, bountybollar, kanske knäck.. är lite sugen på att baka en mjuk pepparkaka också. Mums! Vi får se hur mycket en orkar. Med tre veckor kvar till bf så är man ju inte dunderpigg direkt, haha. Nu ska jag krypa ner bredvid min lilla gullepojke som somnat i mammas och pappas säng. God natt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

It's official, my little baby is not a little baby anymore. Han kryper, igår stod han upp helt själv och idag sa han mamma! Eller ja.. han sa "mamammama" men det ser jag helt klart som godkänt, haha! Jösses.. som han utvecklats den senaste tiden. Snart springer han väl ifrån mig, busungen.

Likes

Comments

Då var vi inne i vecka 36! Bebis ligger långt, långt ner nu. Har jätteont och speciellt då jag går. Vända sig i sängen och resa sig upp från soffan är inte det lättaste. Igår var vi på Ikea och Väla i typ fyra timmar, kanske inte det bästa för någon som är höggravid. Hade så ont ett tag att jag trodde att latensfasen kanske var i gång! Men nej bebis, du får allt stanna kvar i mammas mage. Men om två veckor är du mer än välkommen.

Köpte mest behövliga småprylar från Ikea, så som kökshanddukar, smörknivar, lite nya kastruller.. Ja, mest köksgrejer men även lite annat smått och gott. Sedan käk och fika på Väla + lite shopping. En jobbskjorta till M och lite nya överdelar till Aydin! Kommer kanske lite bilder sen om en orkar..

Likes

Comments

Med inte så lång tid kvar tills bebis kommer så är det en viss sak som jag tänker väldigt mycket på. Amning! Innan Aydin föddes så var det absolut en självklarhet för mig att jag skulle amma mina barn. "Det är ju det bästa", heter det. Kan man så ska man typ. Men saken är ju dock som så att det är inte så jävla lätt som man tror! Jag hade en bebis som föddes för tidigt och sov sig igenom hela den första månaden. I början så orkade han inte amma alls. Kanske några minuter, sedan somnade han av utmattning. Jag pumpade och han sondmatades. Efter ett tag tog vi till amningsnapp och då gick det bättre eftersom han fick bättre tag med hjälp av den. Fram tills han var 4 månader ungefär kämpade vi med amningen. Jag fick väl mer eller mindre en chock över hur mycket tid som gick åt att sitta ner i soffan och bara amma. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att en bebis ville äta så ofta. Jag är en ganska rastlös person, om jag vet om att någonting behövs göras så vill jag göra det direkt. Jag avskyr att ha det stökigt och smutsigt omkring mig. Jag mår helt ärligt dåligt utav det! Om det är stökigt så vill jag plocka i ordning. Nu nu nu! Men det går ju inte att lägga ner sin hungriga och ledsna bebis för att man känner att man "måste göra det och det och det". Det blev rätt jobbigt för mig.

Jag tycker fortfarande att det är jättejobbigt att t.ex veta om att det står disk i köket som väntar, men jag har fått tvinga mig själv till att sluta. Det går inte. Bebis först! Och gällande amningen så hade jag ingen större koll, så när Aydin ville äta hela tiden så trodde jag att jag inte hade tillräckligt med mjölk. Nu vet jag ju "bättre". Amning är inte bara mat utan även tröst och trygghet! Vill bebis amma mer än vanligt så beror det ofta på att bebis beställer mer mjölk. Ju mer man ammar, ju mer mjölk. Men ja, jag gav upp amningen. Med handen på hjärtat - fy fan vad jobbigt det var! Psykiskt jobbigt, tanken att jag inte kunde mätta mitt barn på det naturligaste sätt som kvinnor gjort i alla tider. För jag trodde inte att han var mätt, nöjd. Hans vikt ökade väldigt sakta, han var så liten. När han började äta ersättning så bara flög kurvan iväg uppåt. Och han verkade mer nöjd. Så.. mina tankar går såhär: orkar jag amma lillebror? Kommer jag må lika dåligt den här gången över att "sitta fast i soffan"? Hur blir det för Aydin? Är jag en dålig mamma om jag ger ersättning? Nej, det vet jag ju innerst inne att jag inte är. Det viktigaste är ju att mitt barn får äta. En del av mig vill verkligen amma. En del av mig vill flaska. Det finns uppenbarligen fördelar och nackdelar med båda valen! Men ja, vi får väl se hur det blir till slut.. 

Likes

Comments