...och jag har eld i reven (ursäkta) som min kära man beskrev mig idag. Vi ska nämligen fira Julafton hemma här hos oss, så jag vill ju verkligen ha det färdigt så långt som det bara går. Några enstaka lådor/kassar återstår som jag tidigare liksom inte kunnat reda upp, förrän nu då man börjar ha lite koll på vart saker och ting har en bra plats.. Trodde i ärlighetens namn inte att det skulle ta så här länge innan alla kassar var BORTSTOPPADE, kanske inte allt helt i sin ordning men inte synbara i alla fall. Gick inte helt som tänkt men i stort sätt har det inte stört så mycket, måste liksom få sakerna på sin rätta plats först innan jag kan börja häva in i skåpen..

Nåväl, en vecka kvar till JUL och denna helg har varit fantastisk! Inget dess mer speciellt egentligen, men vi får fått massor gjort igen, vilket är så väldans skönt. På fredagen gick min pappa loss i hela huset, jag var arbetsledare och han jobbade. Barnen oredade, mannen skrattade över mitt bossande och mamma min drack vin. Helt jämt fördelat alltså! ;) Men sablar vad det hände grejer! Allt som allt fixade pappa 7st lampor i huset... Spegelhyllan till wc, tavlor, speglar... you name it. Det flesta tavlor lägger jag nog alltså upp själv, men di jäklarna som ska ha två skruvar PÅ SAMMA HÖJD och rätt avstånd för att bli raka och alls passa, dom lämnar jag över till min pedanta far. Den grejjer är inte min och min mans starka sida, om man säger så....

Lördagen for till stor del till att strida mot brorsan i Skyttehallen, vår traditionella jultävling gick av stapeln nämligen. Jag hade lovat mig själv att fara och träna en gång före, tror ni det hände? Förstås inte, totalt glömt det i denna flyttkaos. I år blev det en annan väldigt värdig vinnare istället, bror min.<3 Med sin dotter på plats också, så fint.<3 Jag må ha en vinnarskalle men glädjer mig lika mycket åt andras vinster, speciellt kanske då det handla om storebror.

Idag fick jag nog av att se en extra säng i killarnas rum. Som mest hade vi fyra sängar i deras sovrum, haha, men spjälsängen har jag nu fått upp på vinden i alla fall men Williams kommande säng har liksom saknat botten. Idag ville jag inte se på det mera så det var bara fram med sågen, fundera bästa lösningen, såga och spika fast! Annamma så skönt det är (förutom en blå nagel, fyfan!) då killarna nu har de riktiga sängarna att sova i. Äntligen! Deras W-lampor ska ännu komma på hyllan mellan sängarna, födelsetavlor och drömfångare och sånt smått och gott. Men lite efterhand, så blire bra!

Vettni, det är som om vi startat ett nytt liv efter flytten.<3 Blir inte mycket sämre känsla heller med tanke på att det är jullov om en vecka. 12 dagar ledigt, annamma!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ajj vad vi myser. Det börjar bli ett hem, detta gamla Gårdshus. Av sjutusen väskor att reda upp efter flytten tror jag vi nu bara har knappa 5-10 kvar, haha. ;) Jag fick totalt leidon på att se hela matsalsbordet fullt av Ikea kassar och det började så klia i fingrarna att få upp någon julstämning här hemma, annat än endast julbelysning. Saknade liksom det där röda, det jul-röda.

Älskar att kolla på bilder där hemmen är julpyntade i silver, så sjukt fint och stilrent. Ändå faller det inte mig i smaken i mitt/vårt hem... Tror det är gården, eller husen...eller bara jag. Trots att det ser så juligt ut även i silver (på bilderna) så tycker jag det lilla röda ger ett sånt lugn, en sån julkänsla. Lite rött här och var, ahh ja! Det är så det börjar bli här hos oss, äntligen lite julmys. Famijehem<3.

Imorgon kör igång en ny arbetsvecka igen och jag börjar känna mig laddad faktiskt. Fått gjort så pass mycket här hemma att är redo för arbete! Skön känsla. Hoppas Ni mår toppen, vi hörs.<3

Likes

Comments

Gokväll på er!

Laddaren till datorn är funnen, hurraa! Datorn är på igen och jag ser till och med mitt skrivbord. Alla tusen räkningar som snällt har gömt sig efter flytten har tittat fram och förutom att jag nu sitter många € fattigare känner jag ett lugn att de är under kontroll. Rummen i sig är fortfarande mer eller mindre kaos men vettni, VI HAR I ALLA FALL FLYTTAT! Redan det att flytten är undan och den rätt så vanliga vardagen rullar igen ger mig ett lugn. Visst är det lite irriterande att ännu ha en massa ouppackade lådor och väskor överallt, men vi tar det sakta mak, allt efterhand. Vardagen rullar ju i alla fall och de allra viktigaste lådorna är upprädda, bara resten är klart till julen är jag glad! ;) Tanken är att fira julafton här nämligen.. Det ska nog gå! Man skulle ju tro att bara man börjar reda upp så får man nog allting gjort på en gång, jotack, inte med två killar. De är borta från sin mamma & pappa om dagarna så det känns inte speciellt kul att att säga då vi kommit hem "nej mamma kommer inte och spela nu (etc), mamma måste städa och reda upp all packning". Ääähfan, vi hinner nog få det upprätt! Barnen är allt som oftast prio ett, jag tar en låda nu som då och en dag så är det ju ändå klart.

I samma väva har vi haft ett riktigt säng-race i huset. Wictor började redan innan flytten krångla för andra gången med sin spjälsäng (efter första fick jag det vänt) så med flytten till gjorde det ju inte saken hemskt mycket lättare. För tillfället är det 4st (!!) sängar i killarnas sovrum, haha, inte alls kaos... Vet inte vad våra killar har för idéer men precis som med William hamnade vi nu byta till en växa-säng åt Wictor. Han total vägra spjälsängen efter många om och men så nu sover han i en stor säng. Fast inte nattningen ännu går hemskt smidigt (ikväll bara andra natten) så ser man stor skillnad från igårkväll och ikväll, och snart har jag två konstigt stora pojkar som sover i stora sängar... Oihj vad den där Lillebror växer! <3 Älskar detta läge.<3 Han är ett sånt otroligt bus men samtidigt en sån mamis.<3 Ja, vem bryr sig om packningskaos egentligen då man har dessa två små goa killar?

För övrigt har William tagit flytten super. Han berättar nu och då för pappa att "vi bor här nu", han har ju varit medveten om det länge redan så det är inget problem alls. Super nöjd över att de har TVÅ rum nu tillsammans med lillebror dessutom, ett lekrum och ett sovrum, som ligger vägg i vägg alltså. Katten Batman fann sig otroligt snabbt han med, bara första riktiga kvällen han sprang hem tillbaka som jag gick och sökte han, sen dess har han kommit till rätt hus. Lätt på så vis då allt är på samma gård, han är ju van. Och bara han får mat hänger han med! Wera, hunden vår, ja hon lever loppan över att få gå i HELA huset ännu vilket hon inte fick på Källarbacken. Vi kommer nog högst troligen att stänga av här med eftersom hon annars mojsar ner sig i sofforna i vardagsrummet, men vi vill att hon ska känna sig trygg och välkommen i hela huset först. Inte bli avstängd någonstans ännu. Synd bara att hon byter päls... Som om man inte har det tillräckligt kaos.. Hahha... Men för övrigt tar hon det rätt så bra hon med, svansar efter en hela tiden dock vilket hon annars inte gör, hon är nog den som tar flytten hårdast. Ger upp både hennes hus & gård, det är inte lätt för djur som har sitt eget revir. Men hon lär sig och finner sig. :) NU, gott folk, måste jag börja gå och sova.. Har inte lyckas få ihop en normal natt på 8h ännu sen vi flyttade.. Bjuder på bilder från dagen efter flytten, total kaos är vad vi hade. Just nu ser det ändå lite bättre ut men såå mycket kvar. Mera bilder kommer!

Likes

Comments

Vi har flyttat!! Hurrraaa! En vecka tidigare än vad vi egentligen tänkte så ni kan ju tänka er kaosen i huset. Jag har hittat min dator men laddaren är ännu i gömman till den, så bara jag lyckas få fram den ska jag skriva lite mera & visa bilder. 😊


Likes

Comments

Jag stressar, tar det lugnt, njuter av nuet och vad som komma skall, suckar, blir irriterad, glad, trött.... Allt.

Det beskriver mig och läget här hemma just nu rätt som det är. Det är tungt att hinna och finnas till överallt. Småkillarna är sjuka titt som tätt och jag är därmed lika ofta borta från jobbet. Jag vet ju att man inget kan göra åt att barnen är sjuka och de MÅSTE ju vara hemma, men då man varit (som jag) borta sinnessjukt mycket från jobbet hela denna höst känns det inget vidare. Som om allt är mitt fel eller att jag är otroligt lat och vill vara hemma. Ingendera är ju fallet men det känns oavsett inte bra för jobbets del. Förutom att vabba ungar hemma ska vi FLYTTA om sisådär 2v vilket betyder att JAG ska både hinna jobba, ta hand om barnen, försöka hålla någorlunda redigt i detta hus samtidigt som jag borde finnas nere i kommande hus och renovera klart det sista OCH packa allting här hemma. Som pricken på i:et är pappa i huset på jobb. Dygnet runt känns det som. Denna vecka landar han dock hemma igen i egen säng om natten (de senaste veckorna har han sovit i lastbilen) men vad hjälper det då han kommer hem sent om kvällen och far före vi ens stigit upp på morgonen. Jag ser nu honom i alla fall, men mycket hjälp med det ovannämnda får jag inte. Nå, SNART är alla sockerbetor körda och vi kanske ser honom ens lite mera igen.... Med go tur samma vecka vi flyttar. Vore ju trevligt, att han liksom inte missar i vilket hus han borde sova i här på gården, haha. ;)

Ovanstående ekvation är det många som frågar hur jag alls får att gå runt, hur hinner jag? Jag vet inte men det jag vet är att killarnas famo hjälper till en del med di små så att jag lyckas få någon enstaka timme renoverat på helgerna.. Det jag också vet är att jag innerst inne är sjukt trött men snart är det undan och jag tror mig kan pusta ut. Fast jag försöker ta det med ro alltihop, gnager det inom mig. Jag är liksom både coollugn och småstressad. Snygg blandning där! Oavsett, jag har absolut inget viktigt att komma med men kan däremot bjuda på några bilder från köket som är pågångs! :) Ha det bra!

Likes

Comments

Vilken helg bakom. Fy. Jag är fortfarande sliten idag. Att vara på fest på fredagen tycker jag är ypperligt, då är ännu hela helgen liksom kvar. Men så lyckades vi tyvärr få in en begravning kl 10 på lördags förmiddag så min efterlängtade och välbehövliga sovmorgon uteblev. Jag var så sliten att Ni har ingen aning. Skulle det helst har varit krapula, men det var inte det, utan bara totalt sliten. Det i samband med en begravning är sådär mindre lyckad kombination. Men det är livet och vi går vidare. Gumman hade i alla fall levt ett långt liv. :)

Vi gjorde ett försök till att fira farsdag på lördagen eftersom pappa i huset for iväg igen på söndagsmorgon. En god middag fick vi men före och efter låg vi och, ja, sov? Haha. Helt sjukt. Vet inte när jag senast skulle känt mig sådär sliten. Likadan var jag fortfarande på söndag och fortfarande idag morse. Jobb, va liksom? Till kl 7:15 dessutom. Godmorgon...

Ärligt sagt blev jag lite stressad av en sådan helg. Festen på fredagen var sjukt rolig och det var grym filis. Ångrar ingenting. Men att resten av helgen skulle ligga på så låg energi hade jag inte räknat med. Utan vad jag hade räknat med var att få en hel del packat och flyttat då mannen var hemma en dag på hela veckan. Lister och karmar målade och därmed igen se ett litet ljus i tunneln. Men nej, ingenting. Karmarna är fortfarande omålade men ett lass med packning fick jag ner igår kväll trots allt. Så nu har jag x antal kassar redan där. Däremot märks det inte här hemma, för det var redan packat innan och från skåp etc man inte ser, haha. Jag såg fram emot att vår bokhylla på övre våningen skulle flytta hus osv, det gick inget vidare. Alltid går det inte som tänkt och jag får andas vidare, jag ska nog hinna..

Ikväll däremot tog vi fram alla jäkla muskler vi hittade i kroppen med mannens mellanbror och konkalonka in ett jäkla klädskåp i Röda Villan. Hoppeligen behöver vi inte flytta på det många gånger ännu, haha. Dessutom bar vi ut på vagnen ett något lättare möblemang vi haft här hemma som inte kommer rymmas in följande hus. Det får vänta på oss till senare tider. :) Ibland känns det som om vi har ett flyttkaos totalt, ibland tar jag det helt chiiiill och tänker en dag är det klart, det är luuuugnt. :)

Så tomt det blev...

Likes

Comments

Hej på Er!


Renoveringen glider framåt hela tiden och jag har många ekvationer som jag inte riktigt får lösta i mitt huvud... Flytten sker om ca 1 månad och hur i all sin dar gör man egentligen det smidigast?

Min tanke är så här, att om jag packar smått och gott lite hela tiden så är det mindre att packa och flytta sen när det faktiskt är dags. Problemet är då bara det kommande hus är ännu inte färdigt, allra minst städat. Så det känns onödigt i sig att börja föra dit en massa grejer som man sedan måste flytta runt på då man ska städa..? Nåväl, det är inte det största problemet kanske. Det löser sig. Däremot är det mera problematiskt då här hemma inte kan lämna kassarna på golvet eftersom då är di tomma nästa dag. Tillräckligt med kassar (ikea kassar tex) har vi nog inte heller till att lämna de med allting i i kommande hus, utan jag borde bara genast tömma dem för att kunna fortsätta här hemma att fylla dem. Men vart ska jag lägga allt i huset? Där finns ju inga skåp än?

Och, det är ju huuuur mycket saker som helst som man använder ofta! En familj på fyra personer både har hur mycket saker som helst, plus att vi behöver hur mycket som helst dagligen/i veckan. Hahah, alltså vilken röra egentligen! 😂 Visst ser jag fram emot det "nya" huset, men fan inte flytten! 😂 Tyckte redan det var hur mycket som helst med saker att packa och flytta då vi flyttade hit, och då var vi utan barn. Nu har vi två. Haha. Heja heja får vi väl säga bara! 😅

Ett litet lass som är redo för flytt! + några kassar på övervåningen.

Likes

Comments

Lördag morgon. Godmorgon!

Morgonkaffe i högsta hugg, inbäddade i soffan framför barnprogram och jag funderar hur i all världen jag ska få denna helg att gå ihopa. William knalla hem med 39 garders feber igår och är därmed besviken över att inte kunna fara till sin Jossan idag och leka och sova över. Däremot är han för tillfället feberfri men tror inte det kommer vara så hela dagen.. Ett stycke pappa i huset är självfallet på jobb och vi (jag...) måste skruva minst halva köksinredningen denna helg för att hinna med byggaren. Att försöka koncentrera sig över skruvande och så att ingen liten jäkel springer iväg med delarna så rekommenderar jag att skruva ihop de UTAN BARNEN med. 😂 Lillkillen sover ju en stund på dagen så kaaaanske jag lyckas hinna skruva ihop ett eller två skåp. 😅 Köksgolvet ska väl även få sin start idag ser det ut som, hejja! (det lagar alltså inte jag!😂)

Förutom skruva köksinredning bör jag även hinna med att måla det sista i köket (som jag lämnade då i början på flit, måsta vänta på elektrikern😉) innan köksskåpen ska upp och det ska kaklas. Med andra ord har jag min helg räddad ​igen med två små killar & renovering. 😄

Dessutom kommer äntligen min mamma & pappa hem imorgon från sin två veckors långa resa så vi ska såsa ihop lunch imorgon hos dem att de inte behöver fundera på det direkt hemma. ❤️ Åhh, de är mer än välkomna hem, känns som om de varit borta i en evighet. 😄❤️ Nu ska vi mysa vidare här hemma en stund innan vi börjar med något vettigare. 😊 Ha en fin lördag hörni! 

Gårdagens kvällsterapi (pulpeten), en målare från tidigare i veckan och så kaklandet som är pågångs i köket. 👏

Likes

Comments

Gokväll på Er! Slänger in ett snabbt hej, klockan är mycket och jag borde sova.. Men är alltid så upp i varv efter att hunnit ner till röda villan och remppat lite så har svårt att varva ner.. Efter en arbetsdag och en hel eftermiddag/kväll ihop med min kära vän & lilla Ellen drog jag ner till villan. Marcus var äntligen hemma kring 19-tiden så vi böt av hemma med småkillarna och nu är vårt sovrum målat för andra gången och därmed KLART!! 👏😍 Kaklandet i duschen har också tagit fart idag så nu jäääklar händer det grejer. Plötsligt känns det som om jag inte alls hinner med! Jag kommer få bråttom! Det här läget är ROLIGT, men den dagen allt ska storstädas innan flytten.. Åhh skjut mig.. Nä men lite åt gången så ska det gå bra. 😊 Nu ska jag googla lite inspiration till färg på väggarna till hallen. Köksingången (den vi mest kommer använda!) har jag klart vad det är för färg som gäller med den andra känns lite oklar ännu. Någon varm färg ska det bli.. Som går ihop med kökets väggar..   😊

Snart natinatt, hörs. ❣️

Från duschen. 🚿👏

Likes

Comments

En vecka har... Ohjdå, bara fari i ett nafs och det är så konstigt full rulle i vardagen. Och nu har vi åter ett veckoslut förbi och den nya veckan väntar bakom hörnet. Just nu i skrivandes stund känner jag mig inte helt redo för en ny vecka men bara jag orkar ta mig i kragen och plocka färdigt inför morgondagen så brukar det kännas annorlunda. Man märker med andra ord genast då man varit borta så gott som hela dagen. Speciellt kvällen, allt känns som ett litet kaos. Är inte precis som om pappa i huset plockar och fixar allt jag brukar göra. 😅 Det finns helt enkelt inte i hans rutin.... Själv har jag alltså suttit på möte ikväll och kommit hem måttligt passligt då barnen skulle dimpas i säng. Men nåjo, snart så, är även jag redo!

Förutom att kört kalas-race idag så har jag måååålat och donat största delen utav gårdagen. Vårt sovrum fick en rejäl makeover och det känns fantastiskt! Från att gå till ljusa (söndriga) tapeter till helgrå så ändrades det rejält vill jag lova. En omgång till måste målas ännu men sen så. Fan vad nöjd jag är över färgen! 💪😍 Konstaterade att vardagsrummet också måste få sig en omgång till.. Suck, ibland känns det som om man bara stampar på ställe med det där målande. 😅 Speciellt gällande vardagarummet, det har varit segt. Riktigt segt. Säkert för att det är största rummet och mest påtan jobb, usch.. Men snart så!

Så en omgång framåt igen i renoveringen! Men ack vad segt det går på den egna fronten nu då jag knappt slipper dit en gång i veckan.. Däremot börjar det kaklas inkommande vecka vilket känns super!! 😍 Här kommer lite bilder före/efter. Nu måste jag kvällsaktivera mig!

Likes

Comments