Hejsan allesammans! Jag vet inte om det framgått än att jag älskar träna? Eller jag har en slags hat kärleks relation till träning, som de allra flesta människor jag känner har haha. Jag tänkte iallafall att det kanske kunde vara kul och veta hur min träning ser ut? Jag är varken utbildad eller något proffs när det kommer till träning men det är därför google finns eller hur haha? ;)

Jag tränar varannan måndag och då kör jag kondition, vilket innebär ett pass på löpbandet. Antingen kör jag intervaller eller så springer jag bara. Om jag bara springer försöker jag alltid springa minst tre kilometer och detta för att det blir så lång tråkigt att springa på löpbandet, därför kan det vara kul och köra intervaller istället för då händer det lite mer. Det vill säga att jag springer nästan allt vad jag har i femton sekunder och sen springer i ett lugnare tempo/går i 45 sekunder och så håller jag på så 5-10 gånger beroende på humöret och motivationen den dagen haha.

Onsdagar är det bålstyrka, det vill säga en massa mag- och ryggövningar. Jag börjar alltid med att värma upp kroppen och det gör jag genom att antingen springa på löpbandet i fem minuter eller på crosstrainern. Efter uppvärmningen gör jag övningarna jag planerat för dagens bålträning. Jag utövar övningarna en minut var och sedan upprepar jag allt minst tre gånger - vill att det ska kännas (brännas).

På lördagar är det ben och det här är det den värsta dagen - helt ärligt haha. Nu när jag ska köra ben värmer jag antingen upp på crosstrainern eller på en motionscykel eftersom på dessa kan man bestämma motståndet vilket blir jobbigt för benen och det är ju trots allt ett benpass ;) Precis som på passen på onsdagar börjar jag utföra övningarna efter uppvärmningen och även denna gång en minut var på varje övning. Benpass för mig är jobbigare än mag- och ryggpasset så därför bränner det redan vid andra repetitionen så brukar oftast lägga av då eftersom att jag ska göra andra saker under dagen och vill ju gärna kunna gå utan att benen ska dallra som gelé haha. Något jag också alltid gör efter varje pass är att stretcha vilket enligt mig är det bästa med att träna haha.

Nu fick du lite koll på hur mycket jag tränar på gymmet i veckan, det vill säga 2-3 gånger i veckan på gymmet, sen så har jag friidrottsträning tisdagar och söndagar plus ridningen på fredagar. Märks det nu att jag älskar att träna haha?


Glöm inte att du är perfekt som du är, bamsekram <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan allesammans! Idag är jag tillbaka med ett nytt låt tips inlägg. Är en nörd när det kommer till musik, jag är helt seriös när jag säger detta - spam lyssnar på en låt jag precis hittat tills jag inte längre gillar den, är det bara jag som gör så btw hahah? Hoppas inte det. Glöm inte att du också får ge mig lite låt tips nere i kommentarerna då jag alltid är ute på jakt efter ny musik, låter så töntig när jag säger så men är lite halv töntig så det är väl okej I guess haha?


Döööör för den här låten atm, mamma har börjat irritera sig på den så det är illa hahaha.


Erkänner att jag inte alltid gillat Håkans musik, men enda sedan jag var på hans konsert blev jag kär i hans låtar för de är så otroligt vackra!!


Den här låten hitta jag tack vare Linn Ahlborg - det var från en av hennes videos så var ju bara tvungen att leta upp den här låten så tack Linn för att du använde den i någon video hahaha <3


Jag ber dig att lyssna på den här låten för den är så otroligt vacker, verkligen. Jag ryser när jag hör den här låten för jag tycker det är så sorgligt hur dagens samhälle här, så cred till Bell Mothander.


Troye, asså hans låtar är otroligt fina men älskar den här lite extra mycket för det känns som att vi människor oftast tappar en liten del av oss på grund av samhällets ideal (det är den känslan jag får av den här låten du kanske får någon annan haha)


Hoppas att du hitta någon låt som du gillade och glöm inte kommentera dina favorit låter atm (at the moment), skulle vara jätte kul. Ha en fortsatt bra kväll!

Bamskekram <3

Likes

Comments

Hejsan allesammans! Jag funderar på en grej, jag har handlat lite saker på Tradera och jag undrar om du som läsare skulle vilja se vad det är jag "handlat" från Tradera? Skulle du vilja se ett sådant inlägg? Det är dock bara två grejer än så länge men gillar du idéen? Jag har iallafall tänkt att om idéen uppskattas ska jag skriva hur mycket plagget kostade och givetvis lägga upp antigen en bild eller flera bilder på plagget. Låter det som en bra idé? Är det något mer jag borde ha mer eller är det bra som det låter? Behöver din hjälp :) Om det här blir någontin, det vill säga att det blir någon slags serie av det här på bloggen att jag lägger upp saker jag handlat från Tradera kanske jag gör en ny kategori? Vad den ska heta vet jag inte 100% än, men antagligen någonting med "Tradera". DEt vet jag inte än, det får du gärna hjälpa mig med också vad jag ska döpa kategorin till :)

Hoppas du har en fortsatt bra dag!

Bamsekram <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej, det var ett tag sedan jag skrev. Förlåt för det men har varit bortrest och inte riktigt orkat skriva någonting här på bloggen. Men nu när jag ändå inte har någonting att göra tänkte jag skriva ett blogginlägg, varför inte liksom. Har inte hänt så mycket sedan jag sist skrev, det ända roliga som hänt är att jag blivit antagen till en arbetsintervju, heter det ens antagen till en arbetsintervju? Jag har ingen aning, men är iallafall sjukt taggad och mina tankar har svävat iväg lite om hur arbetet och hur roligt jag kommer ha det med barnen (jobbet jag sökt till är sportlekis, det vill säga fysisk aktivitet). Älskar att röra på mig och är i behov av pengar hahaha, det roliga här är att jag precis fått min lön från sommarjobbet och är i behov av pengar. Nu tror du säkert att jag gjort av med alla pengar och det har jag inte gjort... än. Mamma är sträng med vad jag lägger pengar på så hon kommer inte låta mig spendera pengarna hur jag vill - vilket är bra men ändå lite irriterande hahaha. Tänkte dela med mig utav lite saker jag är sugen på att köpa.


Skor 1 - Nly Shoes // Skor 2 -Nly Shoes

Väska - Adidas // Tröja 1 - VILA // Tröja 2 - Gant

Man går ju inte i ekonomi om man äger en Gant tröja eller något annat dyrt märke - märk gärna min sarkasm i den meningen, tack ;) Jag har börjat köpa kläder från second hands och tradera och för mig spelar det ingen roll om någon haft på sig klädesplagget innan eftersom chansen finns att att någon i butiken kan lika gärna ha provat just det klädesplagget du köpt. Varför spelar det inte lika stor roll som att köpa på second hand? Ingen aing men jag tror det handlar mest om att det ska vara nytt och kännas nytt vilket inte är fel, men jag kan tycka det är överdrivet när folk ska trycka ner en för att man handlar kläder eller andra saker på second hand. Varför jag börjat köpa allt mer och mer på second hand är för att det är bra för miljön och jag som älskar allt som har med att bli en bättre miljömänniska. Det jag vill säga med det här spretiga och inte alls sammanhängade inlägg är att det inte är något fel med att handla second hand och att jag ska försöka uppdatera mer.

Hoppas du har en bra dag, bamskekram <3

Likes

Comments

Hejsan, jag är en person som älskar att lyssna på musik och jag hittar alltid en ny favorit låt. Så tänkte dela med mig av några låtar, de är lite olika varandra men alla har olika musiksmak och vill att de flesta ska kunna hitta något haha.

Skulle ni vilja ha "månadens låttips" inlägg eller inte? Fick den idéen nu när jag skrev det här inlägget, är det en bra idé eller borde den finslipas på något sätt? Kom gärna med förslag i kommentarerna!

Bamsekram <3

Likes

Comments

Hejsan, tänkte att dagens inlägg skulle bli ett dagens citat. Om du inte vet vad "Dagens citat" är kan jag förklara lite kort. "Dagens citat" går ut på att jag väljer ut ett citat som jag tycker stämmer in just idag - jag kommer skriva utefter mina tankar, känslor och vad som händer idag. Tror du kommer förstå bättre om du fortsätter att läsa det här inlägget haha.Idag har varit en helt okej dag, vaknade väldigt tidigt då jag fortfarande sommarjobbar men jag har en så pass mamma som skjutsar mig till jobbet om jag ber snällt. Vilket jag gjorde imorse, även fast det är miljövänligare och bättre för mig att cykla till jobbet, men lite lat får jag väl va? Eller haha? Jag fick sluta kvart över ett idag - jag nämnde i mitt tidigare inlägg om hur snäll min handledare är och det här är ett tydligt exempel för vi ska egentligen sluta tre men hon låter oss gå tidigare. Hon är verkligen så snäll, går inte att beskriva haha.

Efter jobbet tog jag det lugnt tills nyss då jag sitter på tåget, har träning ikväll och det är dagens citat kommer in. Jag har stora drömmar inom friidrotten men just nu känns det så långt bort och fortfarande som bara en dröm. Jag vill verkligen nå min dröm för det skulle vara så coolt men frågan är om jag verkligen är bered på att offra en massa saker för det? Det finns dessutom så många andra här i Sverige inom friidrott som är mycket bättre än. Nu kanske du tycker det är tydligt att jag inte borde satsa på min dröm eftersom jag tvekar och inte verkar ha viljan att göra allt som krävs, men det är inte det. Det svåra för mig är att ta tag i saker och när jag väl gjort det så rullar allt annat på. Om du har några peppande ord får du gärna lämna de i kommentarerna för känner att jag behöver lite pepp. För jag känner just nu att min dröm är omöjlig och att lilla jag aldrig kommer kunna uppfylla den. Iallafall inte inom den tidsramen som jag satt upp eller vad jag ska kalla det. Suck, blir lite irriterad på mig själv. Önskar bara att jag kunde komma in på rätt spår för vet inte vart jag ska börja, hade nog underlättat om jag haft någon som kunnat hjälpa. Men just nu är jag själv i det hela, en nybörjare inom friidrott med stora drömmar. Ingen kommer vilja hjälp känns det som, inte förs jag får resultat, inte förs jag börjar tävla. Om du har någon erfarenhet av tävlingar får du gärna lämna dina erfarenheter i kommentarerna, känner att jag behöver all hjälp jag kan få just nu för att kunna nå mitt mål.


Hoppas du har haft en bra dag, glöm inte att inget är omöjligt (vet att detta går emot det jag just skrev om att det känns omöjligt att nå min dröm hahah).

Bamsekram <3

Likes

Comments

Hejsan! Känns som om det var länge sen jag skrev här men det var inte så länge sen, eller? Har helt ärligt talat har jag inte koll på dagarna alls, allting i mitt huvud är jätte rörigt at the moment hahaha. Men tänkte att jag kanske skulle ha en "catch up" i dagens inlägg då det känns som evigheter sen jag sist skrev. Kan ju säga att den här veckan har varit händelserik...

I måndags började mitt sommarjobb, jag var jätte nervös - var tvungen att tugga tuggummi för att kräkkänslan skulle försvinna hahaha. Som tur försvann den känslan rätt så fort då jag har hamnat med så fina arbetskamrater och min fina handledare, hon är så gullig! Hon går runt med en chokladask oh ber oss ta så mycket vi vill hahaha, dessutom låter hon oss gå tidigt. Hon är helt enkelt bäst haha.

Tisdag däremot var lite värre, hade stressat hem från jobbet (cyklar till och från jobbet vilket gör mig dygn svettig) för en kille som jag inte alls pratat med och inte heller velat träffa satte sig på ett tåg åt mitt håll och han ville ses. Även fast jag hade förklarat för honom att jag inte kunde, eftersom jag skulle ha träning vid halv sex och. Men det förstod han tydligen inte, så jag var riktigt irriterad och rädd. Eftersom jag visste inte vem han var, men som tur ställde några vänner upp och var med mig när han kom och så hängde vi alla fyra. Kan ju säga att det var riktigt stelt, men han drog hem efter ett tag och jag struntade i träningen då jag kände att han hade förstört lite... Tyvärr.

I onsdags, alltså i går var en väldigt blandad dag då mycket saker hände. Jag hade det kul på jobbet, jag skrattade mycket även fast jag var sjukt trött och seg vilket resulterade att vi tyvärr fick sluta senare men det gjorde inget för min del. Sen hände det något mindre roligt lite senare under dagen, jag fick reda på att min favorit häst i stallet skulle avlivas idag (torsdag). Jag började stor gråta vilket kanske är löjligt enligt dig, men när du varit stark för länge kan det minsta lilla förstöra muren du byggt upp för att skydda dig. Jag grät helt ärligt i flera timmar, men det var också på grund av olika anledningar - jag började helt enkelt tänka på saker som hänt och saker jag är rädd för som ska/kommer hända.

Idag (torsdag) hade jag en hav dag på sommarjobbet, det vill säga att jag bara jobbade till tolv. Men jag fick sluta ännu tidigare än tolv vilket var skönt, fick sluta kvart i elva då vi inte hade någonting mer och göra för dagen. Så nu är jag hemma och håller på med maten för ikväll då två av mina vänner kommer över. Det blir lite om en tjejkväll ikväll, det ska verkligen bli mysigt!

Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, eftersom det är midsommar coh jag är ensam hemma. Många ska iväg och fira midsommar men om jag ska vara helt ärlig med dig nu så firar jag inte midsommar. Iallafall aldrig med min familj, när jag väl firar midsommar är det med en vän och deras familj som har det som en tradition. Jag har helt ärligt talat aldrig förstått varför midsommar firas haha. Tror iallafall att imorgon kommer bli en chilldag, kanske städar och lite sånt eftersom mamma kommer hem på lördag.


Förlåt att det på sista tiden bara blivit en massa text och inga bilder, tycker personligen om när det är massa bilder i ett inlägg men ska försöka bi bättre på det! Är ju som sagt ny i den här världen haha. I vilket fall hoppas jag att du har en fortsatt bra dag/kväll.

Bamsekram <3

Likes

Comments

Hejsan! Idag vaknade jag tidigt, väldigt tidigt, kändes som om det var en skolmorgon. Mamma väckte mig klockan sex, men det var för att jag ville det, eftersom mamma åkte till Gotland idag men också för att imorgon ska jag börja sommarjobba men också för att jag ville jag säga hejdå till mamma och hjälpa henne med det sista - det vill säga packa in det sista i bilen. När jag ändå skulle ner till bilen passade jag även på att ta med mig återvinningen för att kunna kasta det efter att jag hjälpte mamma.

Det har iallafall varit en mer produktiv dag än gårdagen kan jag ju säga, kanske har och göra med att jag ska vara ensam hemma i en vecka nu hahaha. Min morbror ringde igår och kollade lite med mamma angående om Gotland och så sa hon att jag skulle va hemma, då sa han att han skulle hålla ett öga på mig så känner lite prestationsångest eller vad man ska säga. För jag har typ alltid varit det där duktiga barnet som hjälpt till och gjort som jag blivit tillsagd att göra (iallafall 90% av alla gånger hahaha). Så det första jag gjorde efter att jag kasta återvinningen var att städa eftersom jag vill att det ska se bra ut om min morbror bestämmer sig för att dyka upp huxflux. Men det var skönt att få det lite städat och det här är kanske ett big no no men städade även mammas kontor, vilket innebär att jag flyttade lite på hennes pappaer... Kommer säkert bli utskälld av henne när hon kommer hem men kan inte hålla mina fingrar i styr, hennes kontor är som ett bombnedslag hahaha. Iallafall, efter att jag hade städat så passade jag på att övningsköra och efter det var jag med en gammal barndomsvän. Har saknat henne, även fast jag ser henne varje gång jag är i stallet så är det kul att ses utanför stallet. Allt det har jag gjort idag, men det sista som ska göras idag är friidrotten och jag känner just nu att jag kommer dö i den här värmen hahaha (när detta publiceras är jag redan på träningen och jag är förmodligen halvt död hahaha). Kanske slänger in ett par bilder från friidrotten? Vi får se, känns lite stelt och ta bilder med mobilen under tränningen hahaha.

Vad som händer efter dagens friidrott får vi se, hopppas bara på att jag kommer hem så jag får i mig mat och mycket vatten. Påminelse till dig som läser, glöm inte att dricka vatten! Min mamma är väldigt dålig på att göra det men jag tror nog inte att jag är så mycket bättre själv på att dricka vatten hahaha.

Ha en fortsatt bra söndag!

Bamsekram <3

Likes

Comments

Hejsan! Asså på riktigt jag är nog en av Sveriges tråkigaste människor haha, för jag gör ingenting om dagarna. Jag bara sitter hemma, framför datorn och förmultnar sakta bort. Helt ärligt, jag har sommarlov varför gör jag inget med mina vänner eller varför är jag inte bara ute?? Liksom jag har gått runt och längtat efter sommarlovet och när det väl är sommarlov latar jag mig bara och gör inget. Blir lite smått frustrerad på mig själv, men imorgon är det iallafall friidrott så kommer inte slösa bort hela dagen framför datorn imorgon.

Juste! Imorgon åker mamma till Gotland och jag blir ensam hemma i en vecka ungefär, ska bli skönt men det kommer nog bli väldigt ensamt. Även fast vår katt stannar hemma med mig så kommer det nog eka lite tomt utan mamma haha. Dessutom så ska jag laga middag själv nu, eller det brukar jag ju göra annars också men nu har jag ingen som säger åt mig att äta så är lite rädd att "glömma" bort och äta middag. För jag har väldigt lätt att prioritera bort middagen så måste komma på något sätt att påminna mig själv och äta. Tror att det har lite och göra med att vi dels inte har så mycket mat i frysen och i kylskåpet och att jag inte har så mycket fantasi till och laga olika maträtter. Nu kanske du tänker att det inte är så svårt och göra köttbullar och makaroner och nej det är det inte men jag vill inte äta köttbullar och makaroner fem dagar i streck hahaha. Så om du har några bra matförslag får du gärna skriva nere i kommentarerna.

Det blev ett litet kort inlägg idag men hoppas inte det gör något, vi hörs imorgon!

Bamsekram <3

Likes

Comments

Hejsan! Kan ju säga direkt att idag har det varit en seg dag, jag har inte gjort något förutom att kolla youtube. Så tråkigt, iallafall efter ett tag när jag inte längre kan hitta videos jag vill se. Då vet jag att jag suttit för länge framför datorn hahaha. Men har iallafall lämnat datorn nu för nu är jag i stallet. Ska rida nu kvart i fem och jag kommer stanna kvar i stallet tills efter åtta. Eftersom idag är det betesutsläpp och ska hjälpa till och ta en häst till hagen. Detta innebär ju också att det är sista ridningen för den här terminen, men det betyder bara att ridlägret närmar sig. Är sjukt taggad på ridlägret och sommarlovet (ska sommarjobba nu den nittonde till den sjunde juli så tänker efter sommarjobbet, då har jag sommarlov). Ska du sommarjobba något i sommar?Du vet när man hittar den där låten man letat efter i all evighet känns det som? Här om dagen gjorde jag det, allting började med att jag kollade på America´s got talent (oj nu blir det lite story time haha) och jag ser den här killen som liknar Ed Sheeran fett mycket till utseende och när Chase (killen) då börjar sjunga får jag gåshud över armarna. Låten och hans röst var så himla fin. Då visste jag inte hans namn, eller jag visste inte hur det stavades då jag inte hade sett att hans namn hade stått i hörnet. Så som en galning googlade jag runt utan resultat. Men så kollade jag videon några gånger och tillslut såg jag att hans namn stod där i hörnet. Då kände jag bara för att göra en riktigt hård palm face på mig själv men jag blev väldigt glad av att hitta låten och speciellt när jag såg att den fanns på spotify. Tippsar om att du ska lyssna på den här låten, även om det inte är din musiksmak så det ge den en chans. För den är verkligen fin, dock så vet jag inte om man kan lita på mig och min musiksmak haha. Mina vänner säger att min musiksmak är speciell och jag lätt blir påverkad känslomäissgt av låtar, det vill säga att jag kan börja gråta hahaha. Men jag är en väldigt känslomässig person annars hehe. Men hoppas du gillar låten och säg gärna vad du tyckte om låten.

Bamsekram <3

Likes

Comments