Header
View tracker

Postad i: Tessiboo!

Idag har jag hunnit med hyfsat mycket! Jag kunde inte somna om efter att Denniz åkt till jobbet så jag gick upp direkt, klockan halv åtta, och började fixa mig så smått. När klockan var 12.27 så tog jag bussen till hamnen och var på möte! Där efter så fick jag ett samtal så jag måste till Malmö i morgon (VIKTIGT) och där efter gick jag och handla och sen hämtade jag ut ett paket som är till Denniz (nya hörlurar och de är trådlösa.. Han vet redan vad det är för han ska få det idag). Jag åkte hem direkt efteråt, åt en räkbaguette och nu ska jag vila i typ en halvtimme och sen städa eftersom att Denniz kusin eventuellt kommer i kväll och då har han med sin son och hans son är inte ens ett år så jag längtar efter lite bebismys, känner mig väldigt förtjänt av det! :*

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Tessiboo!

I går så höll jag och Denniz på att städa och tvätta när jag fick ett meddelande från hans syster Tessan! Hon undrade vad vi skulle göra och om vi ville hänga med dem ut. Jag och Denniz bestämde oss för att följa med så åkte vi hem till Tessan och Robin och sen drog vi alla fyra till Botulfs och vi hade jätte trevligt! Vi kom hem ganska sent men det gör inget för vi hade skit kul och självklart så kommer vi att göra om det!

I dag så var jag och Denniz på Marieholm julmarknad och precis som alltid så finns det aldrig något nytt och marknaden blir bara mindre och mindre för varje år! Man man åker dit ändå! Det är en tradition med en massa julmys! Jag och Denniz handlade inget men det var bara så mysigt att gå och titta! Efter julmarknaden gick vi hem till min mamma och pappa och satt och pratade det ett tag och sen så gick jag och Denniz och handlade bingolotter och åkte hem.

Denniz ska snart sova! Själv så ska jag sitta uppe ett tag och kolla på andra avenyn, jag har är snart på avsnitt 100. Ha en fortsatt mysig kväll! :*

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Tessiboo!

Prinsessan ser ju mig och Denniz som mamma och pappa och det är ju för att vi kallar varandra för mamma och pappa när vi pratar med Prinsessan. I dag så ska jag och Prinsessan ha en mamma och ''dotter'' kväll medans Denniz är på julbord med jobbet. Denniz sa att han inte skulle stanna så länge för han tycker att det är tråkigt att vara ute utan mig så jag ska eventuellt åka och möta honom när han är klar med jobbet sen så ska vi fortsätta kvällen och eftersom att Denniz inte är hemma så ska jag ha pannbiff med stekt lök, kokt potatis, hemmagjord brunsås och en massa grönsaker till middag! Denniz tycker inte ens om julmat men han tycker om maten som jag ska ha till middag i dag så jag kommer att sitta och jävlas med honom! Jag hade gärna tagit hans plats på julbordet eftersom att jag tycker om julmat!

I går så åkte vi till Lund och skaffade en ny mobil till Denniz med abonnemang, han tyckte att jag var världens bästa flickvän som hjälper honom men han får betala räkningarna själv och ett kontrakt ska skrivas! Denniz brukar kalla mig bortskämd bara för att mina föräldrar har mycket pengar och för att jag får typ vad jag vill men han ska inte säga så mycket, jag fixade så att han fick en ny mobil men abonnemanget får han själv betala för mina föräldrars pengar och mina pengar kommer ingen åt. Och nej det är inte mina föräldrar som har betalt hans mobil. Självklart så kan jag betala saker till honom men om han har egna pengar så får han betala själv. Han fick även ett nytt nummer som jag fick välja, han tyckte att jag skulle välja det bara för att det var hans nya nummer och för att det är det numret som alla ska ringa till (SÅ SÖT HAN ÄR) och det nya numret är ganska lätt så om någon nu ska ha numret så är det ganska bra att veta att det står på mig och man får kontakta mig eller någon annan som känner Denniz för att kunna få tag i numret! Och numret som går till Denniz nya telefon har ännu inte kommit ut på hitta och eniro! Denniz gamla nummer kommer vi att ha kvar för det är till porttelefonen så vi kommer bara att stoppa in simkortet i en annan mobil som vi kan använda och vi har en massa mobiler som vi inte använder!

Inte nog med att han fick en ny telefon i går utan vi hade jätte mysigt tillsammans på EH och vi gick rundor så smått i olika butiker! Sen skrattade vi under hela tågresan hem. Han är för söt min Denniz. Pratade med Denniz precis, han gav mig receptet till brunsåsen och så pratade vi lite och som vanligt så skrattade vi en massa. Vi pratade i kanske fem minuter men det var några av de roligaste fem minuterna i mitt liv! Han ska få en massa kramar när vi ses senare ikväll för vi ska mötas upp i Lund sen när han är klar med julbordet! Detta är en fantastisk dag! :*

Likes

Comments

Postad i: Planerat, Stora händelser, Tessiboo tipsar, Tessiboo!

Nu har jag suttit i flera timmar för att kolla dessa julkalenders för att kunna skriva en resention om dessa och med tanke på att alla nya julkalenders är över tråkiga så kan man alltid kolla på dessa om man vill. Ha även i tanke att detta är tvunget inte mina favoriter utan jag tog bara lite som jag kände ur listan med alla julkalendrar som fanns.

1. Barna Hedenhös uppfinner julen, 2013

Text: Julafton är inte uppfunnen än. Knota, Ben, Sten och Flisa är familjen hedenhös och de lever på stenåldern. Mamma är Knota, pappa är Ben, sonen är Sten och dottern är Flisa. Familjen Hedenhös ser en stark lysande stjärna som släcker sig och bestämmer sig för att åka upp i rymden för att tända stjärnan igen. Men något går snett och de hamnar i framtiden. Hos Stella. Stella’s pappa jobbar för stadsministern och de håller på att skapa en rymdraket till stadsministern som ska åka igenom de svarta hålet och han ska åka den 24 december! Hur ska det gå utan en julafton? Hur ska det gå med en familj stenåldersmänniskor i nutiden? Kommer familjen Hedenhös att kunna tända stjärnan? Vad kommer hända med stadsministern som ska åka igenom samma hål som familjen Hedenhös kom ifrån?

Betyg: 5 av 5

Tankar: En riktigt rolig julkalender som de har lyckats bra med! Och det gör allt bättre med tanke på att det finns en massa kända ansikten med. Tyckte att det blev ganska sorligt emot slutet men som vanligt så slutar allting lyckligt till sist! Många julkalenders är antingen dryga i början eller igenom hela kalendern och väldigt ointressanta men denna julkalendern var aldrig tråkig och var aldrig dryg! Detta är en av de bästa julkalenderna som jag någonsin har sett

2. Mysteriet på greveholm, 1996

Text: Vad är det som får tidningarna att flyga iväg på slottet Greveholm? Och vad är det som skrämmet två inbrottstjuvar? Och vem är det som skrämmer storasyster Melitta? Det vill i alla fall Melittas lillebror Ivar och lillasyster Lillan veta. Kan det vara spöken? Eller inbillar sig Melitta bara? Vem är Shan och vem är Staffan? Och vem är den där greven som Shan och Staffan är så hemskt rädda för? Mamma Astrid och pappa Leif tror inte på spöken. Inte ens när Astrids mamma blir iväg dansat med ett så att hon blir så rädd så att hon springer ifrån slottet. Vem är Spark? Spark försöker hjälpa Melitta, Ivar och Lillan att få svar i från greven om den mystiska prinsessan men det verkar vara svårare än vad de trott. Ivar tänker åka upp till greven för att rädda Spark och den mystiska prinsessan, hur ska det gå? Kommer Ivar att gå samma hemskka öde som Shan och Staffan? Och kommer pappa Leif att kunna flytta på TV-satteliten innan julafton eller behöver han Lillans hjälp ändån?

Betyg: 4/5

Tankar: Jag ska vara ärlig, den får plus poäng bara för att det pratas lite skånska i den och jag älskar ju skånska och skåne eftersom att jag bor i Skåne och är i från Skåne. Samt de nämner Domkyrkan som finns i Lund. Kalendern är inspelad i Harlösa, där min svärfar med familj bor och Denniz är född och uppväxt där. Ärligt, Denniz föddes på ett golv i Harlösa så ja han är född i Harlösa. Kalendern är mysig och jag hade tyckt bättre om den än vad jag gör om jag inte hade sett den typ tusen gånger.. Manusförfattarna har i alla fall fått in en massa roliga repliker som fick mig att flissa till. Typ '' Akta dig annars går vi rakt igenom dig'', den repliken kommer jag att säga om jag någonsin träffar ett spöke som Shan. Det finns en uppföljare som var kalendern 2012 som jag tyvärr inte har sett men det finns i alla fall en. Dock så fattar jag inte en sak. Familjen ska fira jul på ett slott (Slottet heter inte Greveholm på riktigt) men när föräldrarna Astrid och Leif ska handla julklappar så kommer de hem med ICA kassar. Har de handlat julklappar till sina barn på ICA? Inget fel med det men jag kan inte sluta undra vad som finns i ICA kassarna!

3. En riktig jul, 2007

Text: Milas mamma Katarina har träffat en man som heter Klas. Mila och hennes mamma har alltid firat jul tillsammans och nu är Mila rädd för att Klas och hans son Jocke ska fira jul med dem. Mila skriver då en önskelista till tomten där hon skriver att hon önskar sig en riktig jul. Tomten skickar sin lata nissa Elfrid för att uppfylla Milas önskan men det går verkligen inte som planerat. Elfrid gör verkligen allt för att kunna få lata sig. Alla deras planer går i kras den ena efter den andra. Och samtidigt så börjar Katarina och Klas få mer och mer känslor för varandra och bestämmer träffar fast Katarina vet att Mila absolut inte vill.

Betyg: 2 av 5

Tankar: Ja den julkalendern är ju inte dålig men den är så sjukt konstig. Inte nog med att ett marsvin biter sönder en kabel och blir elektrisk utan samma marsvin åker in i en vägg och överlever det också. Den är även ganska tråkig i början men den blir bättre på slutet. Men på något sätt så fastnade jag för den vilket gör att jag kan tänka mig att rekommendera den men jag hade inte velat se den en gång till i alla fall!

4. Sunes jul, 1991

Text: Pappa Rudlf, mamma Karin, storasyster Anna och lillebror Håkan ingår i Sunes familj. Familjen Andersson. Sune är en tjejtjusare men han är mest kär i Sophie och han blir alltid så hemslk pussnödig när han är i närheten av henne. Sune vill köpa en fin julklapp till henne men han är rädd för att någon ska se honom med en tjejgrej. Sophie har redan köpt en julklapp till Sune. Han hittar tillsist den perfekta julklappen till Sophie. Sune är också rädd för att hans killkompisar ska få reda på att han brukar leka med docker med Sophie. Sune och Sophie brukar ibland pussas men Sophie säger att man också måste prata. En dag så ska Sune och hans klass gå lucia men det går inte riktigt som planerat. Och det går i heller inte som planerat när de ska ha ett julframträdande och Sune är inte så glad när han får veta att han ska spela ett barn men när han börjar reta de andra så får han veta att de ska spela åsnebakdel och då tycker Sune att det inte är lika roligt. Följ med och se när familjen Andersson julhandlar, tar julkort, är på julföreställning, är i kyrkan, julpysslar, julbakar och en så mycket mer. Eller ja, de försöker i alla fall.

Betyg: 1/5

Tankar: Jag var inte född när denna julkalender visades men Denniz var och jag hade inte sett den innan heller. Jag frågade Denniz som den var bra och han sa att den var det men ja detta var ett bevis på att man kan ha olika smaker. Jag tycker inte att den var hemsk utan den får så pass dåligt betyg för att i avsnitt 13 så fanns det djurplågeri då de skrämmer hästar med vatten samt det finns barnmisshandel med då rektorn inte blir glad över Sunens ''dumstrut''. Den var inte dålig men så otroligt tråkig...

5. Tusen år julafton, 2015

Text: Barnen i denna julkalendern ska under 24 dagar uppleva om hur det var att leva under de tusen åren innan 2015.. Jag kommer vara ärlig, jag hade hört en massa dåligt om denna kalendern och jag kollade inte på så många avsnitt innan jag stängde ner den och tog lappen som jag skrev på och läste de rader jag skrivit och tänkte ''nej, jag gör inte detta''.. Det finns ingen handling i detta utan detta är bara för ''kunskap'' men jag tror inte att barn bryr sig om hur de levde förr med tanke på att de vill se något roligt. Jag valde den för jag tänkte ''den kan inte vara så kass samt 2015 var ett bra år för mig med tanke på att jag och Denniz blev tillsammans och så vidare'' men den julkalendern var så otroligt tråkig.. Den kommer få 0/5 och jag kommer inte skriva något mer om den.. Dock så är hon Cleo så otroligt söt!

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo!

Denniz har varit förkyld ett tag men han ska på julbord med jobbet på fredag så hans chef skickade hem honom i dag och bad honom att vila upp sig så att han kan vara med på fredag. Nu sitter han med en handduk över huvudet och har huvudet över ångande vatten eftersom att det kunde hjälpa. Han har även tagit en vitamintablett och druckit en massa honungste. Själv så sitter jag med en kopp med världens konstigaste blandning som ska hjälpa en att gå ner i vikt och man ska dricka det på morgonen och på kvällen innan man går och lägger sig så jag hoppas att det är en liten på traven. Det som är i är:
2 dl vatten (1 dl kokande vatten och 1 dl kallt vatten)
1 dl honung
1/2 dl kanel
Det första som jag tänkte var ''fy fan vad äckligt'' men det smakar helt ok! Denniz med sin ADHD vill inte sitta still och går runder emellanåt och då måste man stoppa honom och säga till honom att sitta ner och prata med honom så att han inte har tråkigt! Och det gör det inte bättre att Prinsessan springer runder och kallar på honom för hon vill att han ska gå och lägga sig. Själv så mår jag bra och har inte blivit förkyld. Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning för att gå och lägga mig för jag ska upp på möte i morgon och sen ska vi eventuellt in till Lund och fixa en ny mobil till Denniz (om han nu kommer att orka) chefen sa till honom att han inte fick komma till jobbet i morgon. Jaja nu får vi göra som Prinsessan vill och sova! Natti! :*

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo tipsar

Jag har ett life hack som jag aldrig har sett någon använda men som funkar perfekt och jag tror att folk som använder hårvax hade haft bra användning av detta! Förra året så gav jag Denniz ett hårvax med märket CREW och precis som alla andra hårvax som jag har rört (jag använde själv hårvax förr när jag skulle göra mitt hår på ett speciellt sätt) så blir man så otroligt kletig på händerna och att använda vatten funkar inte och när jag använde tvål så fick jag inte bort allt. Men så fick jag höra att det skulle fungera om man använde handtvål, vatten och TANDKRÄM!! Så jag testade det och guess what, det fungerade och det har fungerat med exakt alla typer av hårvax. Så när jag hjälper Denniz med att styla håret så brukar jag alltid när jag ska ta bort vaxet från händerna ta lite handtvål i handen och sen tar jag en bra klick med tandkräm och gnuggar in det i händerna och sen sköljer jag av det utan några som helst problem. Så om du använder hårvax eller känner någon som gör det så vet du nu vad du ska göra för att få bort all hårvax som blir kvar på händerna! Lycka till :*

Likes

Comments

Postad i: Planerat, Stora händelser, Tessiboo tipsar, Tessiboo!

Hittade tre bilder som får mig att må bra, fina julbilder! För mig så har julen alltid varit underbar och speciell därför tänker jag ofta på de som förknippar julen med något jobbigt. Och varje jul så tänker jag alltid lite extra på de personerna som tycker att julen är jobbig och nu menar jag inte de som är stressade inför julklappsköp osv utan på alla de barn som egentligen vill fira jul men de får inga julklappar och de har det jobbigt för kanske en vårdnadshavare har alkoholproblem, drogproblem eller har någon nära som har gått bort på julafton. Jag tänker också på de barn som blir misshandlade och våldtagna och på alla djur som blir misshandlade. Jag önskar mig tre saker i julklapp:
1. Att jag ska kunna bli gravid när jag vill bli det
2. Att allas problem ska lösas
3. Det som jag önskar mest av allt: att alla ska få en perfekt jul, att man ska få julklappar och ha det underbart med familjen.
Jag och Denniz har valt att det inte ska finnas någon alkohol på julafton här hos oss, självklart så finns det lättöl till pappa, Denniz och morfar men det ska inte finnas någon annan typ av alkohol och det är för att julen är barnens dag. Alla barn ska få en fantastisk jul enligt oss. Vi kommer själv inte att ha några barn hemma denna julen men vi tycker ändå att det inte ska finnas någon starksprit på en dag som ska vara för alla barn. Självklart så får man fira julen så som man själv vill och jag tycker att man ska handla julklappar om man vill och om man vill så kan man ge pengar till välgörenhet. Jag själv ger hellre pengar till barnen i min omgivning och när jag själv får barn så kommer jag självklart att fokusera mest på dem och se till så att de får fantastiska jular. Jag hoppas i alla fall att detta året så ska så många barn som möjligt och så många djur som möjligt så en underbar jul och tillsammans så kan vi se till så att det händer! Ha det bra och tänk på varandra och glöm inte att säga ''jag älskar dig'' till era nära och kära! Och tack för att ni som läser mig blogg är så snälla och fina! Hoppas att ni har det så underbart som ni kan! :*

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo!

Eftersom att jag såg på min statistik att jag fått lite fler följare så tänker jag ta en paus från mitt letande efter ett nytt headset och prata lite om vad ADD och ADHD är.

En sak som jag ska börja med är att berätta skillnaden och jag blir arg när folk (oftast de med ADHD) säger att ADD och ADHD är en stor skillnad för de med ADHD har det svårare än de med ADD och sist som jag hade den diskussionen med några personer så slutade med att jag skrek och de blev tysta (Vill även tillägga att jag aldrig i hela mitt liv har skrikit på ett barn eftersom att jag har överseende med barn)! Det ska till mycket för att jag ska skrika, jag har ADD men jag har övat mig själv till att klara av svåra situationer utan medicin bara det att detta var personer med ADHD som satt och sa att det var en stor skillnad mellan ADHD och ADD! Den egentliga och ända skillnaden är att de med ADHD är hyperaktiva och vill att det ska hända något hela tiden medans de med ADD vill bara sitta på en stol och vara ifred Det är det som H:et i ADHD stå för, hyperaktivitet! Vad jag kan se och jag läser ADD och ADHD så är det ända jag se skillnad är H:et! Så det är faktiskt skit samma om man har ADHD eller ADD, för du kan bli lika mycket arg! Jag vet folk med ADHD som tog concerta 50mg samtidigt som jag med ADD tog 72mg av samma medicin! Så det är skit samma om du har ADHD eller ADD för det är samma sak men ändån inte! Tänk dig att alla har en vaktmästare i sitt huvud. De utan ADHD och ADD där gör vaktmästaren precis som den ska. En person med ADHD har en vaktmästare som bara springer runt och försöker du stoppa den så blir den förbannad! Jag med ADD har en vaktmästare som bara sitter på en stol och säger ''låt mig vara, jag vill inte'' och om du stoppar den från att få vara ifred så blir den förbannad! Dock så behöver man INTE medicin, jag tog medicin för ADD i ca tre år men sen valde jag att sluta, det är svårt med det funkar perfekt i dag när jag vet hur jag ska hantera svåra situationer och nu har jag varit utan medicin i mer än ett år.

En annan sak är att det kvittar hur många böcker du än läser om ADHD eller ADD för du kommer aldrig att förstå det lika bra som en person med diagnosen gör! Sen så är det så att många tror att det ända en person med dessa diagnoser vill är bara att bråka men det är inte sant. Jag blir inte glad utan jag blir överlycklig, jag blir inte ledsen utan jag blir förkrossad, jag blir inte arg utan jag blir förbannad och jag blir inte kär utan jag blir förälskad! En person med ADHD/ADD kan ha svårt att lita på folk men när personen väl börjar lita på dig så ska du snart se att personen snart kan gråta framför dig och det betyder att personen litar på dig, dock så kan även personen visa på andra sätt att den litar på dig. MEN om du bryter det förtroendet så var beredd på att personen kanske aldrig kommer att lita på dig igen! Sen så kan folk sluta kalla ADD och ADHD för en sjukdom för det är en diagnos och inget annat!

Det finns så mycket i ADHD och ADD men jag tycker att detta börjar bli ett alldeles för långt inlägg så jag kommer att göra den del två på detta senare! Jag kan även tillägga att för många personer med ADHD och ADD så kan det vara svårt att komma överens med varandra men det är inte så för alla! Jag har ADD och Denniz har ADHD och vi kommer överens helt perfekt! Så om du är intresserad av någon med diagnosen ADD eller ADHD så tveka inte för att berätta det för personen för du kan vara den personen som personen med ADHD eller ADD snart kommer att visa sina sanna känslor för! Det finns inget fel med att ha en diagnos! :*

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo!

I dag så har jag, mamma och mormor bakar lussekatter hemma hos mormor och jag fick med mig typ 43 hem, jag räknade dem aldrig men mamma gjorde det. Mamma fick minst och mormor fick mest för vi gjorde olika satser. Samt jag hade inte russin i för jag tycker inte att russin är gott när de har varit i ugnen och inte när de är i lussekatter.

Denniz ligger i sängen och sover och jag sitter på balkongen och kollar på andra avenyn, som vanligt. Jag är på avsnitt 73. Jag börjar bli trött och jag ska på möte i morgon så jag får snart lägga mig och sova jag också men ännu en gång så är ju andra avenyn beroendeframkallat så det är svårt att slita sig ifrån det. Jag vill ha en box med alla avsnitt i julklapp dock så blir det svårt att fixa har jag fått höra för tydligen så ska det inte få lov att säljas på grund av att musiken som spelas har SVT inte rätten för eller vad det nu var men jag ska försöka hitta en box eller något liknande för att ladda ner är inte lönt med tanke på spridningskollen och allt det.

Nu tänker jag i alla fall bädda ner mig i sängen och mysa med Denniz och Prinsessan och försöka slita mig loss ifrån andra avenyn. Ha det så bra och tänk på att vara rädda om varandra! :*

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo!

Jag kunde inte somna så jag sa till Denniz att jag skulle sitta uppe ett tag så här sitter jag nu i köket i pyjamas och morgonrock och kollar på andra avenyn. Jag är på avsnitt 59 och så fort som jag inte kan sova så kollar jag alltid på andra avenyn bara det att eftersom att den serien är beroendeframkallande så slutar det alltid med att jag sitter uppe för länge och jag ska gå upp vid 8 tiden i morgon för mamma kommer vid 10 tiden för att hämta mig så att vi kan åka till mormor och där ska vi alla tre baka lussebullar så det kommer säkert att bli mysigt. Denniz ska ut med jobbet på fredag, de ska ha julbord så jag hoppas att han kommer att ha det kul. Själv så vet jag inte vad som jag ska göra på fredag men jag får väl umgås med en polare för jag tänker inte sitta ensam i lägenheten en fredagskväll! På tal om det med andra avenyn så hoppas jag att dom kommer att starta upp serien igen fast det är 10 år sedan de gjorde serien, eller ja nästa år så är det 10 år!

Glöm inte att den 1/12 så kommer inlägget ut som jag har jobbat med i många timmar så jag hoppas att ni kommer att gilla det och gillar ni inte det så synd om er för då har ni läst det i onödan! :*

Likes

Comments