Header

My gahd va kul det här är. Jag har bestämt mig för att vara med i den här utmaningen i 30 dagar. Man bloggar i 30 dagar i rad och priset är en resa till Paris! Wow! 

Här  kan ni läsa mer om utmaningen. 

Jag har den här bloggen för att det hjälper mig att vara kreativ med mitt skrivande och för att jag tycker att det är roligt. För min egen skull.

Jag vet inte vad ni som läser tycker om bloggen, men jag delar den för att det är roligt att dela med sig av sina tankar. Ibland för att få hjälp och ibland bara för att. Jag har inget speciellt mål, men visst vore det kul om folk som läser gillar det jag delar med mig av. Därför har jag valt att utmana mitt bloggande.

Mina mål

1. Jag vill ta bättre bilder och ska försöka göra det med en systemkamera.

2. Att dokumentera mina resor jag kommer göra nu under våren

3. Uppdatera bloggen oftare med roligt material

4. Kanske komplettera bloggen med en vlogg.


Så, där har ni det. Mina mål inför 2018 och mina mål till den här roliga utmaningen

#Nouw30DayChallengeLove Therese

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min kära vän Heidi tipsade mig om att Netto fått in fin fina inredningsprylar på Netto. Som väntat så var prislappen väldigt snäll mot plånboken. Hurra!

Så jag skyndade mig till Netto och hittade massor av fina prylar.

Bland annat led-skyltar, bordskalender, massor av fina anteckningsblock och kuddar.

Love Therese

Likes

Comments

Har du också undrat hur man ändrar texten på Instagram Stories? Det är inte så svårt som man kan tro, men det är tyvärr inte alla som fått funktionen ännu. Börja med att uppdatera din Instagram i App Store.

Det enda du behöver göra är att trycka på knappen där det står "Klassiskt"

Ganska enkelt va?

Love Therese

Likes

Comments

Som jag skrev på Instagram så har jag knappt vågat öppna kameran. Jag tror typ alltid att jag ska ta sönder nya saker. Det är som IPhones, tar typ lång tid innan man slutar behandla telefonen som om det vore guld.

Anyway. Det är en Canon Eos M3 som jag köpt. Inte den senaste modellen (Eos M6) men efter lite googling så förstod jag att det inte skiljde modellerna mycket åt, mer än priset. Eos M3 är typ hälften så dyr.

Mina krav var att det skulle finnas utrymme för extern blixt och att skärmen skulle gå att vinkla ända upp. Jag är nämligen sugen på att börja vlogga. Vad tycker ni som läser? Tumme upp eller ner för vlogg?

Love Therese

Likes

Comments

I flera dagar har jag haft utslag över hela låren. Det kliar som tusan och är som små knottror. Mamma är sjuksköterska och jag är hypokondriker. Hon säger att jag bara ska smörja lite kortison över och att det säkert bara är något jag inte tål. Typ tvättmedlet.

Jag googlade och fann: Röda hund, nässelutslag, SKABB, fågelloppor, mässling, eksem och vägglöss.

Alltså, jag vill bara springa till vårdcentralen. Men får väl prova mammas råd först. Men tänk om det är vägglöss. HUR ÄCKLIGT!

Hjälp mig gärna om ni vet vad det kan vara.

Love Therese

Likes

Comments

Oj, va kul detta ska bli. Vi har precis bokat vår livs resa. En riktig paradissemester i 15 dagar. Vi reser med Norwegian och fick inte betala särskilt mycket för biljetterna. Alltså jag är så exalterad!

Vi har bokat följande rutt:
Orlando - Miami - Bahamas - Jamaica

Allt är inte helt bestämt och bokat, men flygbiljetterna har vi bokat. Så nu återstår bara en massa mer planering! Så har du tips tar jag gärna emot alla!

På Bahamas kan man simma med hajar. Tror det finns på Compass Cay Marina.

Pink Beach tänker vi defenitivt besöka. Hur härligt att sippa på en drink tillsammans med den här drömmiga bakgrunden. Wow, säger jag bara!

Det här är ju en dröm. Så himla söta. På Bahamas tänkte vi nog göra en tripp ut till Pigs Beach.

Alltså KOLLA! Jamaica är ju så fint! Vi har fått tips om Ocho Rios. Så vi hoppas hinna med det. Jag vill också försöka hinna med en tur till Rick's Café.

Love Therese

Likes

Comments

Vänner är inte alltid helt självklart. Relationer måste jobbas på och vårdas och ibland går dom sönder. Som tur är har min och Idas vänskapsrelation hållt i sig i snart 10 år (tror jag).

Hon bjöd hem mig på lunch och det är alltid lika trevligt att bara sitta och snacka och mysa med hennes underbara små kids.

Tack för en supergod lunch och mysigt sällskap!

Love Therese

Likes

Comments

Idag mötte jag upp en av mina äldsta vänskaper och barndomsvän för en fika. Hon har nämligen precis blivit mamma till en liten, liten och helt ljuvlig dotter.

Trots att hon föddes sju veckor för tidigt är hon stark i nyporna. När hon föddes vägde hon bara 1730gr och var 44cm lång. Men nu har hon växt till sig lite och väger strax över 2000gr. En riktig kämpe!

Hon är så söt och jag är så himla glad för din skull, min fina vän. Din dotter kommer bli en fantastiskt liten människa, precis som sin mor.

Love Therese

Likes

Comments

Det här nyåret styrde vi mot Gärds Köpinge. Det var lite speciellt att fira med Chloé och gick väl stundtals bra. Men vi var tyvärr tvungna att stänga in henne större delen av kvällen då hon inte går ihop med små barn. Det är jättetråkigt och det skär i hjärtat när man måste göra så. Jag blir jättestressad och jag gick nog in till henne var femte minut.

Att Chloé inte kan vara med små barn handlar mest om mig egen rädsla. Barn förstår ofta inte var gränsen går och hur man hanterar en hund. Så jag vågar dels inte lämna henne med barn för hennes egen säkerhet och dels såklart barnens. Men barnen fick komma och mysa med henne en i taget under uppsikt och det gick riktigt bra. Mycket mys och bus.

När barnen gått och lagt sig gick det hur bra som helst att släppa henne lös. De flesta smälter när dom träffar Chloé för hon älskar att mysa. Och slicka på allas ansikten, haha!Förrätt
Minipizzor med chevré

Huvudrätt
OMG! Vi blev serverade den godaste oxfilén jag någonsin ätit. Den smälte i munnen. Till det hade Heidi gjort egen Bea och rödvinssås med tryffel. Det va så jäkla gott! Hatten av alltså!

Till efterrätt åt vi Pannacotta med vit choklad och bär. Mums!

Jag va faktiskt skitdålig på att ta bilder, haha. Jag hade en superhärlig och lugn kväll och då hinns inte bilder med. Tack alla inblandade!

Och just det, jag va orolig att Chloé skulle bli rädd för raketerna, men det gick faktiskt jättebra. Hon är modig min lilla Chloé. I år stannade vi inne och skålade och det gick lika bra det.

Hoppas alla haft en bra start på det nya året och god fortsättning!

Love Therese

Likes

Comments

Många kanske kan tycka att man är tramsig som lägger pengar på skönhetsbehandlingar. Det är ju lite lyxigt och absolut inte något som passar alla, eller för den delen allas plånbok. Man prioriterar olika helt enkelt.

Men många gånger är den som är emot skönhetsbehandlingar kanske den som inte behöver det. Som inte har en problemhy eller behöver längre eller tjockare hår.

Jag lägger tusentals kronor på skönhetsbehandlingar, men jag mår bra av det.

Jag har alltid haft tunnt hår och har haft komplex för det. Därför lägger jag pengar på löshår.

Jag fick Rosacea för 2 år sedan och jag väljer därför ibland att göra en ansiktsbehandling för att lindra mina hudproblem.

Mina fötter är obotligt torra och jag får sprickor i dom för att dom är så torra. Trots att jag försöker hemma med krämer, så hjälper det inte. Därför väljer jag att gå till en salong och få fotvård ca 4ggr om året.

Jag blir inte brun naturligt av solen. Jag är på riktigt kritvit. Jag har alltid önskat att jag va född i typ Brasilien och hade en mörkare hudton, men det har jag inte. Därför unnar jag mig att känna mig fräsch (som alla andra som solar sig bruna) med spraytan. Det kostar pengar absolut, men nu är jag själv utbildad och jag älskar det.


Jag förstår att inte alla behöver detta och att det kan kännas onödigt för andra. Men för mig är det otroligt viktigt att känna mig tillfreds både inuti och utanpå. 

Sen är det viktigt att ha självdistans och känna att man duger som man är. Det känner jag. Jag kan gå på stan utan smink och jag är nöjd med mig själv. Men om jag vill förbättra mitt utseende, så tycker inte jag det är fel att ta lite hjälp från skönhetssalonger.

Love Therese

Likes

Comments