Header
View tracker

Hej mina läsare,

Det var ett tag sedan jag skrev här nu, senast skulle jag söka jobb och så, nu kan jag glatt meddela att jag har fått ett jobb!

Nu dessa dagar så består typ hela mina dagar av att plugga och ha utbildning, för jag har blivit antagen på företaget Cherry Spelglädje AB och håller nu på att utbilda mig till BlackJack dealer!

När jag är klar med min utbildning (troligen mitten av December) så kommer jag att finnas till på Cherrys bord många helger, dessa finns i många olika orter, men som det ser ut nu kommer jag finnas till i Ljungby för det mesta, sedan finns det även chans att jag kommer finnas till i Värnamo, Växjö, Jönköping & Halmstad.

Är du sugen på att också bli BlackJack Dealer och bor i Småland(värnamo, ljungby, växjö)? Skicka då ett meddelande till mig så kan jag hjälpa dig att få rätt kontakt uppgifter så du får en chans till en intervju och en eventuell anställning du med!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Nu är det någon vecka sedan jag skrev här, anledningen är ju det att det har hänt mycket nu på sistone med att vara i Holland, att flytta hem till Sverige o ställa om till "det gamla vanliga". Allt som hänt nu emellan orkar jag inte ta upp, men jag kan säga att nu är jag aktivt arbetssökande runt om Ljungby/Markaryd/Älmhult. Så om det är någon som vet något eller så, så får ni gärna skicka ett meddelande eller lämna en kommentar!

Mycket mer om dessa saker känner jag att jag inte vill skriva. Men kommer fortsätta att skriva på bloggen som att ingenting har hänt o ni kommer följa min vardag i Sverige med jobbsökande etc istället!

Likes

Comments

View tracker

... To Give Up!

Hej, till dig som sitter och läser detta just nu!

Som man har kunnat förstå i mina inlägg så har jag inte mått direkt bra där jag var. Min psykiska hälsa blev värre och värre för i princip varje dag som gick förbi.

Mycket mer ord vill jag helst inte smutsa ner på detta. Jag blev iallafall hämtad i Tisdags och åkte till Holland och varit där sedan dess. Snart åker jag tillbaka hem till Sverige med.

Ibland är det bättre att ge upp än att kämpa vidare...

Likes

Comments

Hej!

Tänkte att jag vart tvungen att göra ett inlägg idag, dels för att jag är ledig och har all tid i världen idag, dels för att jag är sjuk och inte orkar göra någonting annat ändå och dels för att det idag är två veckor sedan jag flyttade hit!

Så ja, en uppdate om allt, idag har jag bott här i två veckor, men känner mig fortfarande enbart som en gäst, inte annat, känner liksom att jag inte riktigt passar in eller hör hemma här. Kan vara för ovanheten, kan vara för den enorma hemlängtan eller något helt annat. Men vad jag vet att det inte beror på är själva familjen! Dom är underbara, jätte snälla, ställer upp för mig hela tiden, finns där o vill mitt bästa.

Första 2-3 veckorna sägs alltid vara tuffast, jag hoppas det är så, att detta kommer minska, för oavsett så är jag en fighter och kommer inte ge upp än! Men kommer fortsätta prata med familjen om mitt psykiska mående så att de är med i vad som händer i mitt huvud.

Iallafall, som sagt så är jag sjuk idag och ledig, detta betyder för mig mysa i sängen med te hela dagen och spela sims samt prata med underbara människor! Jag är så lyckligt lottad att få ha så fina människor som väntar på mig hemma, som alltid ställer upp o som verkligen tror på mig!

Likes

Comments

Hej!

Idag är det fredag och det betyder för mig en dag med lite ensamtid och en ledig dag imorgon!
Synd bara, att denna underbara lediga dagen imorgon kommer tillbringas för det mesta i sängen då jag är riktigt förkyld och har svårt att andas. Men så är det när barnen kommer hem förkylda och sjuka från skola och dagis!

Igår var jag hemma hela dagen med lillen för att hon hade feber, idag hade hon ej feber längre men hostade mycket, dock lyckas hon tjata hål i huvudet på mamman att hon skulle få gå till dagis så det fick hon. Hoppas bara hon mår bra när hon kommer hem med!

Föräldrarna är också ganska förkylda men de jobbar såklart på ändå! Det är dyrt att vara sjuk.

Men trotts att jag är hemma sjuk så jobbar jag på även när barnen är borta då jag fortsätter göra enkla saker som tvätta, vika tvätt och diska!

Har för tillfället inte mycket mer att skriva om i detta inlägg, så tänkte slänga in lite låtar som jag lyssnar på får att känna mig lite mer hemma under de tuffaste stunderna här nere.

Likes

Comments

Att ta hand om barn som inte är ens egna, att ta hand om barn som aldrig haft någon au pair eller någon annan som tar hand om dom än sina föräldrar, det är tufft!

Barnen som jag tar hand om har det så nu! Dom har nästan alltid haft mamma hemma, dom har aldrig haft någon annan att lyssna på än mamma och pappa / dagisfröken, dom är 6 & 3 år gamla och den äldsta är diagnostiserad med ADHD, detta leder för henne till många problem. Hennes största problem är utvecklingen i hjärnan, hennes reaktionsförmåga och hennes känslor är utvecklade på olika nivåer, så när saker händer, så kan hon inte hantera det som ett annat barn, handlar mycket med impuls och blir lättare arg och ledsen för att hon inte vet hur hon ska reagera.

Detta leder i sin tur till att lillasyster tar efter mycket utav sakerna, men förstår lättare när någonting är fel eller att det finns saker hon ej får göra. Att stora syster är så är ju jobbigt för henne med, för att mycket av vår uppmärksamhet då dras till stora syster för att hon hittar på dumheter eller inte uppför sig.

Men som rubriken leder "slog omkring sig med en kniv", det är faktiskt vad som hände denna veckan för stora systern, hon blev arg för att hon inte fick en sak efter hon ätit, börjar då slå omkring sig med en kniv, förvisso en barnkniv, men det spelar ingen roll då det är principen det handlar om. Hon slog så mycket och försökte träffa mig, det var hennes syfte, att slå mig för jag hade varit "elak" och sagt nej. Allt gick bra i slutändan, ingen blev skadad och hon förstod efter många om och men att hon hade gjort fel. (Ja! Föräldrarna vet om att detta har hänt och de har pratat med dottern också)

Likes

Comments

Hej!

Idag tänkte jag berätta för er hur jag gick till väga för att bli Au Pair!

Jag började med att googla runt på "Au Pair", kom slutligen fram på hemsidan Au Pair World och bestämde mig för att registrera mig på sidan för att se hur den var. Jag upplevde denna sidan som mycket lätt förståelig, inga konstigheter alls, bara att fylla i alla uppgifter om sig själv och vad man önskar för familj och sen rocka loss. Sidan har en "knapp" med EasyFind, denna är utmärkt att använda då denna plockar fram enbart de familjer som passar in på just din profil!

Vad som är mycket viktigt att ta med i profilen är :
* En gilltig profilbild,
en aktuell bild där man ser hela ansiktet då ögonen säger mycket i ett sådant val!

* Var ärlig i profilen,
skriv inte en massa osanning där, berätta bakgrund, visa dig inte bättre än du är & visa dig mogen (men inte tråkig)!

* Skriv med moget språk,
det är viktigt att du inte skriver "ungdoms språk", utan att du har använder ett fint språk då det är föräldrar som läser det.

Själv vart jag mycket förvånad när jag gjorde min profil, då jag 5 min senare fick första meddelande av en intresserad. När man får meddelanden eller själv är inne och letar efter en familj så är det viktigt att läsa & tänka noga :
* Vad står i deras profil?
* Vad letar dom efter?
* Passar deras ansökan in på mig?
* Hur verkar dom?
* Skulle jag trivas i den familjen?
* Vad säger deras bilder? (Om dom har bilder)

För vissa går det jätte bra att hitta familjer, för vissa inte. Man kommer säkert få många "desperata" familjer som skriver, men det viktigaste är att familjen ska kännas bra när man läser om dom & kollar deras bilder.
Ett bra tips är också att man erbjuder familjen att skypea, ett skype samtal med en eventuell Au Pair familj tog för mig mellan 5 - 30 min, alltså inte jätte länge, det är bara att man ska få "se" dom mer verkligt, höra deras röster och viktigast av allt, ställ en massa frågor!

Saker som försäkringar, kontrakt, mobiltelefon, bankkonto, semester, lön etc. är mycket viktigt att ha koll på innan man kommer dit! Så det är sådana saker man ska ta reda på innan man ger sig in på sitt äventyr!

​Om ni vill ha mer information angående hur jag gjorde för att bli Au Pair eller om ni vill ha mer information om sidan så kan ni gärna lämna frågor i kommentarerna, eller skriva ett meddelande till mig! Kontakt uppgifter står i beskrivningen!

Likes

Comments

Hej!

Jag vet att jag varit lite off nu de senaste två dagarna men man har ju sina anledningar,

Söndagen var mamman inte hemma, hon var dommare för en voltigeringstävling i en annan stad så pappan och jag var ensamma med barnen hela dagen, detta vart en mycket aktiv, stressig och ansträngande dag för mig och därför fann jag inte tid till att skriva eller ork på kvällen.

Måndagen alltså igår, hade jag en dag som inte gick så bra. Det gick mycket upp och ner igår med barnen, ena stunden var dom super snälla och andra sekunden bröt helvetet löst. Så det var ansträngande på sitt sätt med att inte veta om du skulle bli bemött glatt av dom eller om dom skulle skrika o sparka så fort man sa ett ord.

Sen ska jag inte ljuga, igår hade jag en allmänt psykiskt jobbig dag med, pratade ganska länge med min mamma och jag känner att jag saknar hem väldigt ofta och mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. Jag känner liksom att dom är så långt borta, min familj o mina vänner, alla jag känner o tycker om, så långt bara för att få en sån där kram som man behöver ibland.

Idag vaknade jag med samma känsla och den äldsta tjejen gjorde inte saken bättre, hon bråkade direkt med mig på morgonen, så fort hon och mamman hade åkt så var det dags för mig att ta hand om lillen, väcka henne etc. och med henne gick det otroligt bra hela morgonen! När jag lämnade henne på dagis så blev jag väldigt rörd för jag fick inte gå hem direkt, utan hon ville först ge mig en stor kram o en puss. Det finns verkligen ett litet charmtroll i denna tjej o hon är så gosig när hon vill, men klart, dom har det fortfarande lite svårt med att förstå varför jag är här och framför allt förstå min roll i hemmet, att jag också har en talan som ska lyssnas på och lydas.

(Bilder från google)

Likes

Comments

Hej!

Idag har man nått första målstolpen! En vecka, idag är det en vecka sedan jag flyttade, en vecka sedan jag flyttade in till en obekant familj och skulle börja ta hand om deras barn!

Vilken tur jag har haft att allt har gått bra här nere! Men jag tänker inte ljuga för er, jag saknar familj och vänner hemma i Sverige väldigt mycket, men jag vet att det är de 2 första veckor som är tuffast, sen är man mer van vid det! Men uppdates om sånt kommer ni få också med tiden!

Iallafall, idag var min lediga dag denna veckan, riktigt skönt! Denna lediga dag spenderades väl genom att åka till Stuttgart en runda o träffa en annan Au Pair, en kille från Sverige! Hur coolt är inte det liksom? För det första en kille, för det andra en till svensk så nära? Jag tycker det är riktigt häftigt, men han var riktigt trevlig med! Vi är extremt olika, på typ alla sätt det bara går, men det var coolt!

Vi gick iallafall runt mycket och han visade mig de gator han kände till, sen letade vi efter ett café för vi ville ha en så lik svensk fika de bara gick, det misslyckades hårt för de va inte ens i närheten av att va lika gott som i Sverige, men det funkade.

Men men, imorgon är det en ny dag med nya utmaningar, så nu är det dags för mig att vila upp mig inför det!

Likes

Comments

Hello!

Nu är det äntligen fredag, vilket betyder att jag är ledig imon!
Men det är imorgon det och inte idag! För idag är det fortfarande jobb och stress!

Kan börja med att igår så var allt ganska bra faktiskt! Morgonen gick relativt bra, under dagen tog jag en promenad till affären som ligger ca 20min bort, så det va skönt o gå en runda! På eftermiddagen skulle jag hämta lillen tillsammans med mamman, men mamman skulle hålla sig lite "gömd" för att se hur ungen reagerar på att jag skulle hämta henne när hon var nyvaken, detta gick jätte bra om jag får säga det själv! Mamman kom fram efter en stund och då vart hon såklart överlycklig med!

På eftermiddagen sen så hade vi först barn gympa med minstingen, jag satt och kollade på då det var första gången och jag kände att jag kan ju vara med alla andra gånger som jag är med henne där! Efter det hade den äldre systern gymnastik men där va jag inte med utan jag bara hämtade henne när hon vart klar.


Idag var det lite kaos på morgonen, men det löste sig snabbt, har lite ensamtid nu o snackar med min underbara vän som också jobbar som Au Pair, dock är hon "i" Madrid. Om en liten stund ska jag börja fixa med maten så det är klart när äldsta barnet kommer hem tidigt idag o sen kommer en "psykolog" som ska prata med henne pga. hennes ADHD. Sen ska hon få gå och leka på barntimmen på "fritidsgården" och mamman och jag ska på hennes träning inom Voltigering, hon är tränare där så jag ska få titta på och se hur en träning går till! Så det blir en sen kväll idag igen, men vad gör det när det är Fredag?

Likes

Comments