​Som överskriften säger måste man vara så pass frisk för att kunna kämpa för att få hjälp när man är sjuk..

Sedan i måndags har jag haft problem med höger axel. Brukar ha det ibland så jag tänkte inte mera på det men när torsdagen kom var värken fruktansvärd så att tårarna kom. Kunde inte sova under torsdagsnatten utan satt i fåtöljen i vardagsrummet. Ringde till Geria på morgonen och det svar jag får är att det antagligen är en inflammation så ät Ipren och om det inte blev bättre skulle jag kontakta sjukgymnastiken för utredning och återkomma till dem om värken fortsatte en vecka till.  Åkte till jobbet och det var ingen rolig dag att jobba men det gick.. Kunde inte sova fredags kväll och nu hade jag även fått andra symptom så som stickningar i fingrarna samt bort domningar. Hela lördags förmiddagen gick i tårarnas tecken så till slut fick jag nog och kontaktade min mamma och frågade om hon kunde följa med till akuten, det kunde hon så hon kom och hämtade mig och vi åkte in till akuten. Men när jag ska anmäla mig får jag till svar att eftersom jag inte hade ramlat eller något liknande kunde de inte hjälpa mig. Fick rekommendationen att ringa 1177 och sedan återkomma till receptionen så ok. Jag ringde till 117 och hade plats 26 när jag började och när jag var på plats 14 blev jag bortkopplad. Provade att ringa igen och då säger rösten "att nu är det många som ringer var vänligen återkom senare". Gick tillbaka till receptionen och berättade vad som hade hänt och då fick jag hjälp inte med att komma in på akuten utan en sjuksköterska ringde till jouren som ligger nere vid resecentrum i Norrköping och fick en tid till kl 17,15

Så vi åkte ner dit tar en macka och kaffe i bilen då vi var nere i god tid. Gick upp och anmälde mig ca kl 16,40 och gick till toan och medan jag är där kommer läkaren och ropar upp mig. Så det var bara att gå in till läkaren när jag kom ut från toan. Han klämde och kände så att jag skrek rätt ut då jag hade så fruktansvärt ont, det stämmer att det var en inflammation riktig kraftig sådan så jag fick högdos av antiinflammatorisk medicin som ska tas 2 ggr dagligen tillsammans med min vanliga medicin och smörja med Voltaren gel. Läkaren trodda att jag hade fått nerver i kläm i nacken som går ner i fingrarna. Skulle kontakta Geria igen för att få en ordentlig utredning dels för nerverna samt en ordentlig utredning angående reumatisk. Skulle inte börja med någon form att sjukgymnastik innan allt var utredd så nu hoppas jag på att få mera besked.

Har även suttit i fåtöljen i natt också och så kommer det antagligen bli ett tag till då höger arm krampar så fort jag lägger mig ner. Tack och lov att medicinen hjälper en del.

Kramar Tessan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Nu när säsongen börjar komma igång så har även helgjobb kommit på tapeten. Så en helg i månaden från maj till september jobbar jag. Den tiden som jag jobbar helg tar jag ut i komp när det behövs bl a vid skollov. Men igår var det lugnt, hade inte så mycket besökare. Dottern lämnade jag hos mina föräldrar medan jag jobbade och då själpte hon sin morfar med veden. Stannade där en lite stund efter jobbet för lite prat och fikastund. När vi kom hem gjorde jag rabarberpaj. Till kvällen så hade vi säsongens första grillning, fläskfilé, potatis, grillade champinjoner och grillad gul lök, sallad, apelsin och melon. Efter det blev det en lugn tv kväll.

Idag söndag hade jag tvättstugan under förmiddagen och på eftermiddagen var det avslutning på handbollen i sporthallen Vikingen. Där spelade tjejerna mot föräldrarna och vann med 7-6 efter det var det medaljutdelning av silverbollen. När vi kom hem gjorde jag hamburgare till kvällsmat och lite senare blev det rabarberpaj. Nu lite data/tv tittande.

Kramar Tessan

Likes

Comments

​Då har en arbetsvecka gått. Ingen vidare vecka om man tänker på den ur hälsosynvinkel men okej vecka på jobbet. Det märks att säsongen har börjat lite grann, inte helt ännu, utan det blir efter skolavslutningen till midsommar och håller i t o m augusti då de flesta turister är tyskar men även svenskar och andra nationaliteter.  Har haft en del bokföring den här veckan, även beställt hem lite varor till försäljning.

I måndags när jag kom hem var det inte någon bra dag, utan jag låg hela eftermiddagen tills det var dags att laga mat. Under måndagen så var det även vetenskapsklubben för dottern som hon går i och då fick hon även information om vetenskaplägret som är i sommar och som hon ska gå på. Det är under tre dagar mellan 8-17 här på en skolan i våra stad. Tisdagen var en bra dag då det var bra väder så då kändes kroppen helt ok. När jag kom hem klippte jag bort alla döda grenar på vårat träd som vi har och efter det fika på altanen. På kvällen var det handbollsträning för dottern. Onsdagen gick också i hälsans tecken med maken på besök på Geria och jag mådde inte helt ok men orkade ändå vara uppe under eftermiddagen när jag kom hem ifrån jobbet. Ändrade på dag för handlingen så det blev under torsdagen och den här gången handlade jag på Ica och testade deras mobilscanning vilket jag inte har använt tidigare och det gick bra. Idag har det varit en dag i orons tecken då dotterns fröken ringer och säger att hon har sådan tandvärk så hon är ledsen så det blev att ringa till folktandvården men där var det stängt utan de hänvisade vidare till folktandvården i Norrköping och vi fick en akuttid. Det var inte så farligt, hon har en tand som tittar fram ovanför tandraden och där hade tandköttet blivit inflammerat så med rätt tandborstning skulle det gå över och var det inte över på 2 veckor skulle vi återkomma, men hon sa att det var lite bättre nu så det är skönt. Fick även veta att hon ska till tandreglering för tanden som sitter fel. Tidigare under dagen hade jag fått SMS från Elgiganten att våra produkter hade kommit hem så då passade vi på att hämta hem dem också. Har köpt en kaffebryggare men termos, vattenkokare och en ny brödrost då jag tappade den gamla i golvet.

Till kvällen blev det som vanligt taco och nu lite tv/data mys.

Kramar Tessan

Likes

Comments

Hoppas att ni har haft en bra pingsthelg.

Helgen har gått i lugnets tecken. Vi var till Norrköping igår för att tanka bilen. På eftermiddagen så passade jag på att stryka in all tvätt som låg och då blev två dukar som har legat klara. En stickad duk på 225 varv/118 cm i diameter och en virkad duk, varje blad och blomma är virkad var för sig sedan ihop virkade.

Passade även på att stryka gardiner, kände för att putsa fönsterna och byta gardiner, hann bara med köket idag.

När allt var klart och hade dammsugit plockade jag in lite blommor från trädgården, tycker om att ha lösa blommor på borden ger en lite mer hemkänsla.

Tog även bort tryck bandet samt plåstret på handen.

​Kramar Tessan

Likes

Comments

Varje fredag veckohandlar jag. Tycker att det är skönt när man bara handlar en gång i veckan och för vår del blir det också billigare än att små handla då och då, då är det lätt att det åker med något som man inte har planerat att handla. När jag åkte till affären i morse tyckte jag inte att det var så varmt utan tog på mig både strumpor och jacka men det hade jag inte behövt för när jag kom hem var det så pass skönt att man kunde gå både barfota och utan jacka, tycker det är så skönt att få vara barfota och slippa jacka. Vi hjälptes åt med att packa upp varorna och tog efter det en kaffe för att prata lite både om veckan som har varit men även vad som behövs göras i helgen. Blir inte så mycket gjort i helgen då det dels är pingst men sedan är jag inte riktigt fit for fight i handen ännu.

Helt plötsligt var det dags för lunch för att sedan bege sig mot jobbet. Idag gick tiden fort trots att det är fredag och eftermiddagspass. Har haft lite besökare men även en del administrativa uppgifter så tiden sprang bara iväg. Helt plötsligt var tiden 17,00 och det var dags att bege sig hemåt. När jag kom hem hade maken och dottern gjort taco som de gör varje fredag då jag jobbar eftermiddag så att middagen inte blir så sen. Efter det tittade vi på "Madam Secretary" och sedan satte jag mig vid datorn. Behöver rensa igenom mina mail, sist jag kollade hade jag över 500 mail, visserligen var de lästa men inte sorterade alternativt kastade.

Kramar Tessan

Likes

Comments

Idag var det dag för läkarbesök för min ganglion, skulle vara inne kl:10,45 och kom in i tid. Maken skjutsade in mig. När jag kom in till läkaren har en kanonläkare på Läkarhuset Strömmen som förklara så väl att man som lekman förstår. Han tittade och klämde lite och konstaterade att det var två stycken knölar. Tog beslut att de skulle tömmas med hjälp av en spruta då det är ledvätska som kommit ut ur led kapseln och opererar man för många gången kan det bli strul med leden/ledkapseln. Då jag har bekymmer med mina leder så är risken stor att det kommer tillbaka och för att försöka förhindra det fick jag en kortisonspruta som ska på något sätt läka ihop där ledvätskan kommer ut. Först så hade jag inte så ont i handleden men efter några timmar blev det lite värre och nu har det börjat att avta. Värken som jag har haft i kroppen och har fått gå med krycka den har gått över, det är en värk som kommer och går i olika variationer av "starkhet"


​När vi kom hem blev det lunch och sedan bar det av mot jobbet. Tack och lov var det lugnt på jobbet då jag inte får använda min vänstra hand mycket nu så att det inte kommer tillbaka. Väntar nu på att dottern ska komma hem från sin träning för att se hur hennes dag har varit. Min gulliga make ringde till mig på jobbet för att kolla hur jag mådde, det gjorde han även igår, är väldigt omtänksam och undrar alltid hur jag mår eller har det.

Kramar Tessan

Likes

Comments

Blev sent igår kväll innan jag kom i säng. Tror klockan var närmre midnatt. Kände att det här kommer bli en natt med lite sömn, brukar i normala fall trots allt kunna sova bra även när kroppen skriker men i natt gick det inte. Låg och vred och vände mig om vet inte hur många gånger, maken vaknade av att jag var ledsen och skrek när det gjorde som ondast. Tack och lov har jag ena gaveln till vår dubbelsäng vi hade förut mellan mig och väggen så den har jag att ta tag i när jag vänder mig och det behövs. När jag väl somnade var det korta stunder. Vaknade vid 8,00 tiden i morse och åt då frukost efter det flyttade min make på altanbordet så att det blev mera plats runt bordet på altanen, jag gjorde inget men han ville ha lite smakråd men även sällskap när han höll på. Hade även en fruktansvärd värk när jag vaknade så det blev stöd av krycka idag när jag gick.

När vi var ute kändes det att det var svalare ute och det kan vara det som gör att kroppen säger till, vet att det brukar vara så men har inte varit med om att den har reagerat så här kraftigt på väderomslag tidigare. Om inte det räckte så är näsan täppt och ögonen kliar och rinner pga all pollen som finns i luften, inte alls kul, jag som tycker om att vara ute när det börjar att bli varmare och även att kroppen blir lite bättre. Nu ikväll känns det bättre men det är inte bra.

Till kvällsmat blev det kåldolmar, potatis, sås, lingon och saltgurka och sedan ett avsnitt av Hawaii five-0. Efter det hamnade jag här.

Kramar Tessan.

Likes

Comments

När jag ringde till Läkarhuset igår fick jag veta att de har telefontid mellan 8,00-8,30. Passade på att ringa så fort klockan slog 8,00 men det var redan upptaget men efter en liten stund svarade de och jag fick en tid till på torsdag, får se vad läkaren säger om det blir tömmning eller ny operation.

Så ser knölen ut idag, syns mest när man böjer handen men syns även när handen är rak.

Idag var det även dags att börja att jobba efter långledigheten, tyckte det var skönt att komma igång igen. Var lite att göra med bokföringen och samtal med revisorn. Nu har vi börjat med att ha öppet på helgerna, inte nu på lördag då det är pingstafton men resten av lördagarna i maj.

Maken ringde och undrade om jag hade hämtat dotterns fleece och gympaskor som hon glömde i Kulla men det hade jag självklart glömt bort så de hämtade jag när jag hade slutat. Har fruktansvärt kort minne, kan knappt komma ihåg tre saker som jag ska handla t ex i affären utan måste skriva ner allt.

När jag kom hem blev det att göra kvällsmat och sedan sitta ute en stund innan jag tog hand om makens fötter och lite tv-tittande.

Kramar Tessan

Likes

Comments

​Idag ringde klockan kl 6,30, då bilen skulle till Rejmes för genomgång. Under förmiddagen blev det städning på altanen, plock med tvätt. En stund i solen rymdes också in under förmiddagen. Eftermiddagen såg ut ungefär lika med att vara ute. Får så mycket energi och ork när solen lyser från en klarblå himmel. Mår så mycket bättre, har inte lika ont.

Hämtade bilen vid 16,00 tiden då den var klar sedan ett varv till apoteket för att hämta ut medicinen som jag var beställd. Försökte också att få tag på min läkare på Läkarhuset Strömmen i Norrköping då jag har fått tillbaka problemen med en ganglion (vätskefylld senknuta) har opererat bort två stycken men nu har en ny kommit på samma ställe . Får ringa dit imorgon mellan kl 8,00-8,30 då de hade telefontid. Har ont i handleden där den sitter på ovansidan. Ser inte så trevligt ut.

Kramar Tessan

Likes

Comments

Vilken underbar helg det har varit. Har varit barnfria i helgen. Dottern åkte i fredags till mina föräldrar. Själva var vi ute och åkte ett varv med bilen och sedan tog vi det bara lugnt hemma och satt ute nästan hela eftermiddagen. Brände mig på knä och axlar.

Idag hade jag tvättstugan och hängde ut tvätten. Idag var det också Ramundermarken och för första gången på flera år var jag inte nere på den, hade inget intresse för det i år.

Under eftermiddagen var jag till Kulla för att hämta hem dottern. Funderade på varför det var så mycket bilar som åkte på Länsmansgatan när jag gick till bilen och när jag kom fram mot garagen så såg jag, det var KÖ. Ja ja tänkte jag stannar ett tag i Kulla så har det säkert släppt av. Åkte vid ca kl 14,30 och när vi skulle åka hem vid 16,30 tiden så var det fortfarande kö ner till Kulla ca 6-7 km från Söderköping. Tog ca 45 min att åka därifrån men då åkte jag över Liljerum för att slippa kön. Tar ca 50-10 min annars.

​Kramar Tessan

Likes

Comments