Idag blev vi erbjudna två gratis biljetter till dagens Lhc-match mot Frölunda av vår granne Thomas🤗

Tänkte att jag och min äldsta dotter kunde gått på hockey, då det var länge sen vi gjorde nåt tillsammans. Men då pappa i familjen skulle på grabbkväll var det svårt att lösa. Men då föreslog storasyster att hon kunde avstå sin biljett och tyckte att lillasyster som aldrig gått på hockey skulle få den istället Så idag har jag och B varit på hockey.

Efter matchen åkte vi till affären och köpte godis och grönsaker till tacosen som T fixade lagom tills vi kom hem och efter maten hjälpte hon till att plocka undan efteråt, varpå den lilla uttrycker att: Det är inte vår dag idag...
- Fast kan man inte hjälpa varandra om det inte är sin dag? Frågar jag.
- äääähhhh jooo....svarar 7 åringen generat.
-Mmmmhmmmm hummar 17-åringen till sin syster och flinar.
Tänk så lätt man fastnar i rutiner när man har ett schema.

Trots man är lite tjatig ibland verkar det som att man nåt fram när man ser att barnen på eget intiativ visar att de kan hjälpa till kravlöst utan att man måste ha något tillbaka. Oavgjort barn-vuxen helt enkelt😊

Efter maten laddade vi godisskålen och tände både ljus och brasa.

- Mamma får ja hjälpa till?
- Det här har minsann min morfar lärt mig.

Sedan kollade vi på senaste filmen Beauty and the beast. Jättebra film även om jag fick läsa texten högt och tolka åt B men hon  gillade den med.
Storasyster lyckades vi dock inte få ner till tv-soffan, man kan ju inte lyckas med allt.

Nu ska jag sätta larm och krypa ner i sängen för imorgon ska mamman agera taxiservice 06:30 då dottern ska jobba och inga bussar går på söndagmornar. Vad gör man inte för de där barna😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Snacka om kontrasternas tid. Ena dagen besöker vi kattpensionat och vaccinerar katten som ska bo på kattpensionat när vi åker till Karibien och nästa dag sitter vi och mejlkonverserar till olika ställen för att planera inför ett kommande bröllop och resa vintern 2018 om allt går som vi tänkt.🙊 Blir alldeles pirrig i magen ju😍

För visst är det väl ändå så att man gifter sig för sin egen skull och inte för andras skull? Känner mig redo att lyssna in mina känslor och behov för att det ska kännas bäst för vår familj och det här med bröllop utomlands och färdigplanerat är mer min grej. Säger en lättstressad blivande brud som lätt kan bli en bridezilla😉
Kanske får vi med oss en och annan gäst på resan om vi har tur, som har möjligheten och vill dela denna resa samt dag med oss🤗

Nu har jag precis skickat sista mejlet och på måndag räkna hon med att ett kostnadsförslag skulle vara klart för ett boende i Thailand, Koh samet.

Vi ska även kika på fler ställen och Micke har även kollat på Hainan i staden Sanya som ska vara en paradisö i Kina. Så får vi jämföra priser och se vad som verkar bäst.

Om någon gift sig i Thailand tas tips gärna emot...Kina kanske inte är så vanligt att man råkar på någon vars svenskt par som gift sig i Sanya men självklart tas de råden också tacksamt emot😊

Likes

Comments

Då har jag varit på min dotters skola och blivit uppdaterad över hur det går. Skolans syn på T är att hon är glad, social och umgås alltid med någon på skolan, hon ställer frågor på lektionerna och hon har hittat några lärare som hon upplever sig lite mer trygg med. Hon har även fått välja ut sin supermentor. Dagen innan fick jag även veta att hon ville byta program något som skolan faktiskt ordnade till direkt på mötet och vi har skrivit på papper för byte till handel och administration- handel och service lärling.

Min känsla var att T blev helt lyrisk och jag hoppas innerligt att det fortsätter lika bra som det har startat. Jag tror också det här kan bli bra, min magkänsla känns så i alla fall.😊

Idag fick jag även glädjebeskedet att hon klarat av matten från grundskolan. Kände mig så stolt över henne! Så nu är T behörig gymnasieelev❤

När jag sen kom hem från jobbet fick jag tyvärr höra genom mejl från hennes suppermentor att hon varit frånvarande hela onsdagens första lektion. pga försovning, något hon inte ville berätta för mig ifall jag skulle bli arg så jag fick en annan version...till saken är att hon blivit så himla duktig denna termin på att inte försova sig mot förra där jag var tvungen att väcka henne varje morgon så hon inte skulle försova sig...blev ju förståss besviken att hon inte var ärlig mot mig.... hon förklarade för mig att hon inte vågade ifall jag skulle bli arg eftersom jag tjatat i flera veckors tid om att CSN kan dra in hennes studiebidrag efter 4 missade timmar som olovlig frånvaro på skolan per månad....känner mig som världens uslaste mamma och efter en bra start på diskussion så urartade jag den totalt... blir så arg på mig själv att jag har så svårt att hantera mina känslor. 😈

Jag vill väl, jag planerade och gjorde upp en plan hur jag skulle ta upp det med henne och ändå så kommer grodorna som jag minst önskar ska komma.

Konsekvensen blir att jag blir arg, ledsen och besviken och en dotter som blir arg, flyr och vill absolut inte prata eller hitta lösningar för att det ska bli bättre i framtiden...vad trodde ja?, hur kunde ja ens tänka i de banorna ikväll?? Jag borde ju fatta att jag borde ge henne space.

Jag har läst i forum och litteratur om Lågaffektivt bemötande och ändå rasar jag ner på ruta ett när jag inte lever som jag lär.

Fan!!!

Så på jobbet idag sa jag på rasten, att vara mamma och tonårsförälder har varit bland det tuffaste jag varit med om som mamma. Småbarnstiden kan slänga sig i väggen...ja enligt mig i alla fall.

Den värsta tiden har lagt sig och det börjar plana ut till en mer lugnare period vid 17 års ålder och en mer ansvarstagande och blivande vuxen börjar med några steg i taget växa till sig och bli riktigt klok. Ibland lär hon mig saker jag knappt vågar erkänna ex när hon tycker jag är lite berdus när jag som kund inte är helt nöjd med något på ex restaurang el i butik😉

Älskade unge om du bara visste hur jag sliter mitt hår för att försöka vara en bra mamma....men ikväll misslyckades jag totalt.

Får ta nya tag imorgon hälsningar kaosmamman...

Likes

Comments

Söndag morgon och klockan ringer 06:20. Livet på en pinne när dottern ska extra jobba och varken tåg eller buss finns att tillgå till starttiden kl 7 där vi bor. Då ställer mamma upp och skjutsar. För jag vill ju förstås att hon tjänar lite extra inkomst om hon kan så hon har lite respengar när vi åker i december.Dagen har bestått av att besöka svärmor och gå ut och äta på chinarestaurang med henne. Sedan drog vi kosan hemmåt för att besöka kattpensionatet där vi tänkt ha vår ena kisse under semestern. Vi fick information, vad vi behövde tänka på samt att vi behöver boka tid för vaccination inför kattvistelsen. Tur vi var ute i god tid så vi hinner leta fram både papper och kan boka tid hos veterinär redan på måndag.

Likes

Comments

När vi var på kryssning förra året så hade våra mobiler ingen täckning från och till under resans gång, men då såg vi asiater ombord som använde sig av walkie talkie för att kommunicera med sina anhöriga ombord. Det tyckte jag var himla smart och föreslog till Micke att vi kunde ha det om vi skulle åka med barnen.

Så igår beställde vi walkie talkie till familjen så vi kan kommunicera med varandra på kryssningen om man delar på sig ombord.

https://m.aliexpress.com/s/item/32615208817.html?spm=a2g0n.orderList.0.0.761337853o8JcL&#autostayI morgon eftermiddag ska vi åka och besöka ett kattpensionat som faktiskt ligger i närheten där vi bor för att se om vår katt Lupo som är en Balines kan få lite extra ompyssling när vi är borta då han är  innekatt och extremt social.

https://m.facebook.com/Askeby-Kattpensionat-128252333913785/?locale2=sv_SE

Vi har en bondkatt också som är 14 år men vi tror hon har det bättre på hemmaplan om hon får lite besök och utfodring två gånger om dagen istället då hon har så svårt för förändringar. Så vi tänker att hon mår bättre i sin hemmiljö där hon kan vara ute dagtid.

Likes

Comments

Hösten är inte direkt min favorit månad. Visst är det vackert med alla färgade löv och mysigt att tända ljus på kvällarna. Men det är också på hösten som min trötthet fångar tag i hela mig och det känns som energin börjar ta slut.

Veckan som varit har varit ganska intensiv med många sena kvällar, möte på jobbet, föräldraråd, barngympa och avslutar nu torsdag och fredag med studiedagar på jobbet. Mycket att ta in men också väldigt roligt och utmanande.

Lite boost är förståss så här under hösten och när mörkret kommer med stormsteg är när man vet vad som väntar oss ganska snart med långledighet, njuta av att umgås med familj, goda vänner och härligt sommarväder  med en genomsnittsteperatur på 27 grader. Det är ju inte helt fy skam alltså.

Likes

Comments

Då har vi ansökt om Esta till tre av familjens medlemmar. Eftersom mitt fortfarande var giltigt behövde jag inte ansöka om detta i år

Om du inte vet vad ESTA är?

Om man reser till Usa och är medborgare i ett land som omfattas av Visa Waiver-programmet, kommer du att behöva ansöka om ESTA-resetillstånd (Electronic System for Travel Authorisation). 


När vi ändå höll på regga vi även våra passuppgifter till flyget och checka in tiden vi önskar gå ombord på kryssningsfartyget, Carnival Vista i Miami.

2 månader kvar!!!
Likes

Comments

Insåg ju precis att bloggen skulle bli rätt tråkig om jag endast skulle skriva om reseförberedelser och våra resor så ni får även följa med på vår resa genom livet i vardagen, det är ju också en slags resa....tänker man efter så har man gjort väldigt många olika resor under sitt liv som man bär med sig genom livet men som också präglar en till den person man är idag.

Före 2015 var jag en person som ville att det alltid skulle hända något varje ledig tid och blev nästan besviken om helgen inte var inplanerad. Men så hände något 2015 som tog ner mig på marken och insåg att saker som hände i mitt liv just då påverkade mig så mycket att det blev för mycket helt enkelt.....Idag kan jag tycka att det är rätt skönt att inte ha något inplanerat och bara göra det man känner för stunden, just den här helgen var en just sådan.

Lördagen startade med frukost med min yngsta dotter och efter det packade vi bilen med massa kartonger som vi åkte och kasta.

Senare under dagen tog Micke och jag tag i vedhögen på gräsmattan som målarna så snällt lämnat efter sig efter att vårt hus blivit nymålat. Efter vi var klara sådde jag ett frö att vi kanske skulle gå ut och äta mat på Ghingis, en mongolisk buffé som vi har som favoritställe här i Linköping.

Så kvällen avslutade vi på Ghingis och vår äldsta dotter som kom hem från Stockholm samma kväll blev så glad för att hon kunde lämna sin väska och shoppingpåsar till oss och visa upp sin nya jacka som hon köpt på Zara i Stockholm.....innan hon drog iväg vidare med sin kompis.

Jahopp och där blev man packåsna😉

Japp det var vår lördag.

Likes

Comments

Har haft en tidigare blogg där jag har valt att skriva om vår senaste resa på Kryssning i Västra Karibien december 2016.

Jag valde att blogga om resan för vår egen skull och för att vi ska kunna minnas tillbaka till alla härliga minnen som vi fått vara med om både på tu man hand och ihop med familjen.

Men även för att kunna inspirera andra och dela med oss av våra reseäventyr.

Jag ska göra ett försök att försöka flytta den hit :-)

Likes

Comments

Då vart allt spikat :) Då tar jag och Therese Tessan Axelsson med barnen på årets höjdpunkt i vinter. Vi startar med 2 dagar i miami, för att sen åka med Carnival Vista till södra karibien i 8 dagar tillsammans med goda vänner Jimmy Lind Martina Lind . I vårt fall blir första stoppet på Turks and Caicos där det blir snorkling + bada med rockor vid stranden, andra stoppet blir Monkeyland på Dominikanska Republiken, 3:e blir på Curacao och blir lite beach häng och sista stoppet blir på Aruba där vi kör en dag med snorkling (snuba för mig) och segling med katamaran.(Se bilder)

Sedan återvänder till Miami och tar farväl av våra vänner för att direkt ta ett flyg till Dominikanska Republiken för 7 dagars All Inclusive på Paradisus Punta Cana Resort.

 
 

Likes

Comments