View tracker

I torsdags så hade jag o Emil varit tillsammans i hela 9år! <3 Detta firades med ett restaurangbesök under fredagskvällen. Det var första restaurangbesöket som jag o Emil var på helt själva utan barn. Nästintill första gången vi gjorde något bara han o jag, sedan Hampus kom. Om man inte räknar med en Ullaredresa :P haha, o lite passning under flytten. Men detta kändes verkligen som att det bara var han o jag som gjorde något ensamma tillsammans på väldigt länge, o trotts vi saknade Hampus en del, så var det faktiskt rätt skönt att bara kunna få sitta o äta i lugn o ro, o bara kunna få tänka på sig själva. Hampus fick vara hos mina föräldrar så länge:) Tackar mamma som var snäll och ställde upp som barnvakt :)

Idag så var vi på Leos Lekland:) jag, Emil tillsammans med lilla Hampus :) Det var kanske inte så jättemycket för honom o leka, men han tyckte det var jättekul att krypa runder o titta o känna på allting:) Som han skrattade:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

I torsdags blev ÄNTLIGEN renoveringen/målningen här hemma klart. Efter fyra långa veckor av trängsel o flytta runder på saker fram o tillbaka har det nu målats om i kök, vardagsrum, hall o de båda sovrummen:) Dörrar o fönsterkarmar har också blivit målade så här har verkligen blivit ett riktigt lyft för lägenheten o här har blivit jättefint:) Under fredagskvällen kunde vi då äntligen flytta in sängen till sovrummet igen efter att ha sovit ute i vardagsrummet i en hel vecka!
Det har varit tufft många gånger, att ha en målare hela dagarna i hemmet, inte kunna vara i alla rummen, o att det har varit så trångt. Under en viss tid kunde vi knappt ens vara hemma då vi fick försöka trycka ihop alla våra möbler så gott vi kunde i vardagsrummet. Samtidigt kunde vi inte vara i något utav sovrummen. Under en viss tid kunde jag inte ens gå upp o göra kaffe på morgonen:( Det har tagit mkt på krafterna o har försökt att vara iväg så mkt som möjligt med Hampus, för o göra saker så man slapp vara hemma. Men nu är det ÄNTLIGEN klart, trotts att vi fortfarande håller på o ställa iordning så är det så otroligt skönt:) Har inte ens kunnat packa upp allt från när vi flyttade fören nu, så det är verkligen nu som vi kan börja göra klart allting:)

Likes

Comments

View tracker


i måndags börjades det så smått med renoveringen här i lägenheten:) o idag har det äntligen tagit mer fart:) väven börjar komma upp som sen ska målas.
Även om det e riktigt tufft just nu då vi ska göra om i alla rummen utom badrummet så e här väldigt trångt. Just nu kan vi bara vara i Hampus rum o i vårt sovrum, tills dess att de andra rummen är klara o det e dags för dem rummen att renoveras. Men vet att det kommer bli bra i slutändan:) Förhoppningsvis kan vi börja ställa i ordning i vardagsrummet i helgen, jag e inte säker än på att det hinner bli klart men håller tummarna :)✊

Likes

Comments


Igår lyckades Knoxi smita ut igenom dörren när vi gick ut. Han höll sig bara precis omkring men varje gång vi kallade på honom så sprang han iväg igen. Vi försökte låta han vara och vi såg genom fönsterna att han sprang runtomkring där vi bor hela tiden, snusade o var hur lycklig som helst. Vi hade dörren öppen o vi hade lagt fram lite blötmat till honom men inte hjälpte det. Efter ungefär 1,5 timme hörde vi ett jamande utanför fönstret som stod på glänt, o det var Knoxi:) Vi öppnade o en glad liten kisse hoppade in:)


Imorse körde vi iväg o handlade vars ett ordentligt halsband till de båda. Med telefonnr skrivet inuti. De är ju bara chipmärkta så inte så lätt för någon annan o veta att de tillhör någon om de skulle komma bort. För vi visste att han kommer vilja gå ut igen. Och mycket riktigt. När vi hade satt på halsbandet så öppnade jag upp terassdörren lite o Knoxi sprang ut. Det var likadant idag. Han höll sig runt omkring dör vi bor nästan hela tiden, men däremot var han ute ungefär tre timmar innan vi hörde ett jamande utanför terassdörren och när vi öppnade gick han in, hoppade upp på klösträdet och var hur nöjd som helst:) Onyx vågade sig sakta men säkert ut en liten stund när hon såg att Knoxi sprang ut, men hon var bara ute på baksidan, vågade sig inte längre bort. (faktiskt förvånad att hon ville ute alls, eftersom hon inte velat det tidigare).

Förhoppningarna är nu att vi ska kunna släppa ut katterna och att dem bara håller sig precis omkring där vi bor o sen kommer in igen efter en liten stund. Jag har svårt o tro att det håller i sej för tror att i alla fall Knoxi kommer våga sig längre o längre bort. Jag hoppas bara han e försiktig över vägen som går precis där vi bor, den som oroar mest.
Det känns i alla fall jättebra att katterna kan komma ut lite mer nu än när vi bodde i förra lägenheten för märks tydligt hur härligt dem tycker att det är:) Jag hoppas verkligen bara att det här kommer att hålla i sej o funka så bra som det gör nu:)

Likes

Comments

Tisdagen började med öppna förskolan för mig och Hampus :) Vi hade nästan precis satt och ner för o börja leka när vi ser Gudmor Martina o kusin Ellen i dörren:) Vi stannade kvar en stund för sång o lek innan vi körde hem för mer lek hos Ellen:)
Hampus hade verkligen jätteroligt o kröp efter Ellen o skrattade:) Dagen var verkligen lyckad:)
En trött kille somnade sedan i bilen innan jag knappt ens hunnit börja köra:)
Väl hemma var det sedan full rulle på lilleman igen:P

Likes

Comments


idag var det dags för babysim igen:) Hampus verkar verkligen tycka om detta:) Denna gången skulle bebisarna få prova på o dyka lite under vatten 😲

Det kändes först lite läskigt men Hampus verkade tycka om det:) Lite förvånad först bara men vi testa ett par gånger till och han skrattade efteråt:) Så det var verkligen lyckat:) han skrattar allt vad han kan när han plaskar runder där i vattnet så det syns att det verkligen är uppskattat för honom:)

Igår blev han hela 9 hela månader:) lika lång tid utanför som inuti magen 😂😝 Tiden går så snabbt och det e verkligen så mkt som händer hela tiden :D han växer så det knakar :D

Likes

Comments


jaha, idag fick jag tillbaka min data. Igen. Jag fick ju en ny bärbar dator i födelsedagspresent av Emil, men efter att ha haft den i ungefär 1,5 månad så hängde den sig. (Nej givetvis inte på grund av virus) Testade göra en recover men den nådde  bara till 50%. o efter en omstart kom man inte ens in, utan kom bara till acer loggan vid start. Så fick lämna in den på lagning där vi köpte den. Och dem skickade vidare den till tillverkaren. Nästan två veckor senare fick jag tillbaka datan, hårddisken blev utbytt. Men redan när jag skulle starta upp datorn för första gången efter lagningen så var den jätteseg. Kanske för det var första gången uppstart då "datorn skulle bli som fabriksläget" men det hände flera gånger per dag att datorn bara hängde sig, så fick starta om den så den fungerade igen. Fick lämna in den på lagning efter någon vecka för det blev bara värre o värre o datan var ju helt ny!! Och idag fick vi hämtat ut den igen. Nu var både modekortet och musplattan utbytt. (??) så ja, en helt ny data, kunde använda den max två månader totalt, o redan så e hårddisk, modekort och musplatta utbytt. Jag hoppas verkligen att den fungerar som den ska nu!


kan tillägga, nej jag kommer aldrig mer att handla en data där eller från den tillverkaren. ​

Likes

Comments

​I fredags så var jag o Hampus på vårat första babysim:) Det var jättetrevligt:) Till en början var han inte så jätteglad. Det gick bra o vara  i vattnet men han klamrade sej fast vid mej hela tiden när jag skulle hålla honom lite framför mej i vattnet.  Men när han sen upptäckte att han kunde plaska med händerna i vattnet blev han överlycklig:) Han plaskade så  det skvätte vatten överallt:) O nu gick det även bra att testa låta han ligga på rygg i vattnet. han låg på rygg o plaskade. Vattnet stänkte i ansiktet på både honom o mej men han bara skrattade :D Så det känns väldigt bra och ser fram emot nästa gång:)

Likes

Comments


Det var en tid sedan jag bloggade, men har haft fullt upp med allt som har med flytten och göra. Och det har varit en hel del strul:( Med EBO. Har ringt flera gånger, tex så var vår nya lägenhet inte helt ordentligt städad, så fick ringa (ett antal gånger, då det nästan aldrig går o komma fram till den man vill prata med), men det löste sej, de skickade över en som kom o städade det som behövdes.

Men att bli av med våran gamla lägenhet tidigare som vi hoppades på var ju inte lätt. Efter att de från första början glömde skriva in att den var tillgänglig redan från 1 aug lyckades de faktiskt efter ett antal samtal komma ihåg den andra omgången den var ute. (Det var bara ett par som kom på visningen som tackade nej). Men eftersom vi hade flyttat allting o lägenhet stod tom var det svårt för mej att komma in o låsa upp för o visa lägenheten. Sambon hade ju bilen i jobbet. Så EBO fick tillåtelse att gå in med huvudnyckeln. Men vad tror ni händer?? jo under visningen ringer EBO o frågar om jag e i närheten för huvudnyckeln fungerar inte!!! o något ordentligt svar på varför huvudnyckeln inte fungera hade han inte.  "Nej det e jag inte jag e hemma i Harlösa o sambon har bilen..." Så Ebo frågade om han fick ge ut mitt nr till hyresgästerna så vi själva kunde visa lägenheten för dem när det passade. Ja vad skulle jag svara, vi ville ju bli av med lägenheten så fort som möjligt så ja det fick dem ju.

En person ringde, som vi visade lägenheten för. Och hon ville gärna ta lägenheten den 1 augusti. YES!! tänkte vi. Men nej, eftersom EBO bara strular och aldrig svarar så (troligen) fanns inte tid till o hinna få den städad o besiktigad. (besiktning ska gärna bokas 2 v. i förväg),trotts mitt tjat  om att det var ont om tid o vi måste veta så vi kan boka städning, men nej. Så efter en hel del  med samtal fram o tillbaka (eftersom man aldrig får tag på rätt person då dem aldrig svarar när man ringer) så blev det tillslut att vi lämnar lägenheten den 14 augusti. Så 1 ½ dubbla hyror fick vi stå med. Så nu har jag bokad städfirman o ska ringa gamla fastighetsvärden imorgon o hoppas att han svarar så man kan boka besiktning.

Just det ja, vi måste använda mobilt internet, eftersom de håller på o koppla in fiber o vi kan inte använda en annan router eller internet på något annat sätt än.. fören tidigast 8 augusti. Pratade med några av grannarna o tydligen har det varit såhär i över ett halvår!!

MEN!! Vi trivs här något så otroligt bra o allt känns jättehärligt:) Grannarna o alla i byn e jättetrevliga o det känns jätteskönt med större plats :)  Är så glad för att vi flyttade hit :D

Snart kommer det upp bilder på Facebook på nya boendet:)​

Likes

Comments

Hampus sover middag och jag tar en välförtjänt paus med en kopp kaffe. Har varit i telefonen hela förmiddagen med fix inför flytten. Till en början skulle jag ringa EBO då vi sagt ifrån klart o tydligt att vi vill gärna lämna ifrån oss lägenheten 1 augusti, istället för 1 september så vi bara behöver stå med en månads dubbla hyror istället för två. Men när lägenheten ligger ute så står det att den har både tillträde och är tillgänglig den 1 september. (Annars skulle det stått tillträde 1 september och tillgänglig 1 augusti. Ebo skulle bara ha telefontid mellan 10-12 så kl. 10 ringde jag till han som har hand om det. Han var inte anträffbar fören 10.30 ringde då o det var bara upptaget, Provade ett antal gånger o tillslut ringde jag EBOS:s nummer för att se om någon kunde hjälpa mej. Efter en lång telefonkö var det någon som svarade och jag skulle bli kopplad till han som har hand om det. (även om han var upptagen,) väntade i över en halvtimme innan jag istället blev kopplad till receptionen, som inte svarade. Blev automatiskt omkopplad till EBOS: nr igen och vad tror ni händer? jag hamnade i telefonkö igen!! När jag långt om länge kom fram igen skulle det koppla vidare mej till receptionen igen, och det hade kollat upp så där faktiskt satt någon denna gången,  när jag förklarade att jag blev omkopplad förra gången. Men hon var inte mkt till hjälp. Hon förstod inte riktigt hur det funkade o trodde att man berättade när den var tillgänglig på visningen trotts att jag förklarade att jag vet att man kan skriva in att den e tillgänglig tidigare. Hon skulle iaf skriva en lapp till han som har hand om det så han skulle ringa mej. Vilket jag inte har stora förhoppningar om att han kommer göra. 

Killen jag skulle ringa angående bredbandet (har riksnet från qmarket genom ebo)​​ svarade inte, efter att ha ringt ett x antal gånger kommer en telefonröst att han väntas åter imorgon 23.59. (jättetroligt!)

Väldigt kul att det har extremt begränsad telefontid o när man väl ska prata med dem så är dem inte där eller svarar inte. 

Nästa problem uppstår när jag kontaktar kraftringen. Tydligen så är det inte dem som har hand om vårt nya boende utan det är skånes energibolag kollade dem upp. Så då måste jag teckna ett avtal med dem och ringa och fixa med det.

​Det e inte det lättaste med alla samtal hit och dit och fram o tillbaka man ska ringa o fixa o säga upp o teckna o allt vad det nu är. 

Sen måste vi fixa med adressändringen så det e mkt o tänka på. 

Snart ska jag fortsätta och packa lite. Fem stora flyttlådor e redan packade men har väldigt mycket kvar. Så det är bra o börja i tid:) får inte mkt gjort när lilla Hampus e vaken o när han sover e man själv också rätt trött:) Blir o dricka mer kaffe så man orkar:)
Men det e inte långt kvar:)


Likes

Comments