Jeg sitter her å leser statsrett, å så slår en tanke meg. Fy søren så stolt jeg er av meg selv. Jeg er tredje-års student og om ca 7/8 mnd har jeg en bachelor grad i jus og ledelse. Jeg kunne valgt så mange andre veier, jeg kunne sittet fast i kassa på meny, jeg kunne (uten garanti) startet en youtube kanal, jeg kunne prøve å leve av foto (uten garanti), jeg kunne gått ferdig helsefag og vært barne- og ungdomsarbeider - jeg kunne gjort så mye annet som er veldig mye enklere enn den veien jeg har valgt for meg selv.

Les: Lettere - Jeg er ingen smart person persé. Jeg er ikke teoretisk smart, eller logisk smart når det kommer til jus, samfunn, teori og lignende. Men alikevel har jeg valgt denne veien - fordi jeg føler det som et (er det lov å si:) kall? Jeg føler jeg kan hjelpe andre - som alltid har vært mitt mål i livet - på denne måten, gjennom jus, gjennom ledelse. Kanskje jeg kan hjelpe en person, eller en gruppe personer, eller kanskje jeg kan bidra til at noen andre hjelper andre, men jeg føler i hvertfall at jeg er på riktig vei.

Jeg føler ett litt sånn sinne også, ettersom det i dagens samfunn er mange studenter - men, også mange som tar en enkel vei rettet direkte mot enkle penger. Og det føler jeg, personlig, er litt svakt. Har du muligheten til å gjøre noe stort ut av deg selv, skylder du deg selv, og kanskje samfunnet, å gjøre det - eller?

Jeg ser mye på youtube, og følger fast flere personer der. Mange er unge, mange er rike, mange er gode mennesker og mange hjelper andre med det de kan, på grunn av jobben de har. Men alikevel, det handler ikke alltid om hjelp gjennom penger, eller positiv holdninger - selv om det absolutt hjelper mange - og er bedre enn ingenting - men, noen trenger også hjelp gjennom rettssystemet, eller gjennom legehjelp, eller gjennom rådgivning.

Misforstå meg rett. Jeg føler dagens samfunn ofte tar en enklere utvei i livet, for å få minst mulig arbeid for mest mulig penger. Den enkleste veien for egen lykke, egne penger - å så glemmer man de svake i samfunnet.

Slik er min tankegang, jeg skal klare dette studiet, jeg skal klare å få drømmejobben - FORDI jeg mener jeg kan hjelpe noen der ute som trenger akkuratt min hjelp. 

Hva tenker du?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Når samboer er på jobb det lettere for meg å lage mat, for da kan jeg lage akkuratt det jeg vil ha, akkuratt slik jeg vil ha det. Som regel blir det taco, spagetti eller noe slikt haha.

Det er ikke ofte jeg er hjemme alene på kvelden, og nå er det lenge siden sist. Det utnytter jeg med lekser, film, ommøblering, baking og favoritt-middagen!

Jeg har brukt:

Halvparten av kjøttdeigen, ca 325 gram - fra SPAR
Rapskokosolje til steking av kjøttdeigen
First Price spagetti
Rema 1000 pastasaus
Salt, pepper og hvitløkskrydder

Jeg er student, og liker å spise billig. Så dette er bra til budsjett mat!


Nå skal jeg kose meg med "Pioner" og sofa chill, før mer lekser!

Likes

Comments

Huff, alle som kjenner meg godt, vet at jeg ikke klarer å la huset se likt ut over en lang periode. Jeg må (!) ommøblere minst ett par ganger i året. Etter å ha ommøblert føler jeg meg super bra, jeg føler meg ny, full av energi og som regel veldig fornøyd med resultatet.

I dag hadde jeg ikke planlagt skulle bli en slik ommøbleringsdag, men min kjære bedre halvdel la ut noen vitser og foreslo at jeg skulle ommøblere. Sånn! Der var ideen planta - og Jenny hadde ikke noe annet valg enn å adlyde stemmene i hodet.

Så, ca to timer senere er stua helt snudd om, og om jeg får si det selv - er jeg passe fornøyd! Jeg skulle ha gjort det her for lenge siden, det ser jo så mye bedre ut! Å så mye mer plass vi fikk! Må si jeg er temmelig fornøyd ja!

Samboer kommer ikke hjem før senere ikveld, så hva han tenker får jeg komme tilbake til - han godtar som regel hvordan tingene blir når jeg ommøblerer, så det er jo fint!

Sofaen er en sovesofa fra JYSK (3700,-)
Sofabordet er fra finn.no (200,-)
Hjørnebordet fikk jeg fra "gjenglemt" fra arbeidsplassen min (gratis)
Teppene (grått og rosa) er fra Nille (99,- stk)
Alle putetrekkene er fra IKEA (59,- stk)
TV-bordet er fra finn.no (200,-)
Stolen under vinduet er fra den forrige leiligheten min (gratis)

Hva synst du om hvordan det ser ut nå?

Målet er få mitt eget hjem, der jeg kan fikse på selve huset. Nå leier vi ett 100 år gammelt hus med takhøyde på ca 1.90 cm. Begrenset for hva jeg får gjort her, men fornøyd for nå!

Likes

Comments

I min foto-kamera samling (som ikke er så veldig stor) har jeg to typer polaroid kamera, som begge har vært gave fra min kjæreste. Det ene er et Polaroid 300 mini kamera, som tar små bilder - på størrelsen med et visa-kort. Og det andre er et Fujifilm Instax Wide 300 kamera, som tar dobbelt så store bilder som mini kameraet.

Siden foreldrene mine var her, fikk jeg utnyttet meg av det og fanget disse tre stjerneglimtene av oss.

Jeg er ganske fornøyd med begge kameraene! Gjerne si fra hvis noen vil ha en slags review på dem, så kan jeg godt legge ut det jeg har lært om kameraene!

PS: Kjempe fornøyd med bilde av meg og samboer, han smiler sjeldent på bilder, så dette var bare perfekt.

Likes

Comments

Foto, Familie, Konfirmasjon, Bunad, Rogalands-bunad

Denne helgen har gått så fort! På fredag kveld kom mamma og pappa på besøk, sammen med godeste Ajak! De kom for helgen siden vi alle skulle i konfirmasjon på lørdagen. De tre andre søskene mine kunne ikke være med, så det var bare meg, mamma og pappa - men like koselig uansett!

På fredagen satt vi bare oppe og pratet sammen, er en stund siden jeg har sett dem, og en stund siden pappa har vært hos meg - OG det har skjedd en del siden sist, så det var en del å catche up om.

Tidlig lørdags morgen så dro jeg og pappa på en liten luftetur i hytteområdet rett bortenfor der jeg og samboer bor. Det var en ny hytte der som pappa fikk studert, og en del nye lukter som Ajak fikk snust på! For meg var det bare herlig å ha noen å gå litt i skogen med!

Å se så flotte vi er i bunad og dress da! Herlig med litt oppdaterte bilder av familien, det går så lang tid mellom hver gang, at det er fint å ha noe å se tilbake på!

Stakkars Ajak var litt snurt for at han ikke fikk bli med - men, han hadde fått vært inne å kost med samboer hele dagen fikk jeg vite da vi kom hjem - så synd på han var det vist ikke! Haha!

Konfirmasjonen var kjempe koselig. Det var godt å få se pappa sin familie igjen - det er de nærmeste vi har her fra hans side, og de nærmeste som vi har kontakt med, så utrolig godt for alle å få snakket sammen igjen, og oppdatere hverandre på livene våres. Pappa var utrolig glad, og hadde utrolig godt av en dag med sin familie. Som sagt mye som har skjedd de siste månedene, og siden sist vi så slekten vår - så han hadde virkelig behov for litt family-time.!


PS: Bunaden til meg og mamma er en Rogalands-bunad, med forskjellig farge, og på min er det litt mer blomster-dekorasjon på vesten. Ganske fornøyd med den!

Samboer fikk også vist fram Porschen sin, som han driver og fikser på i ny og ne, alltid stolt og fornøyd når noen vil se på den!

Selv om det var en kort tur, var det veldig fint å ha foreldrene mine her for ett par dager. Fylle opp tomrommet litt. Om bare få uker fyller jeg år (!) så da blir det forhåpentligvis hjem-besøk igjen! Det blir fint!

Likes

Comments

Foto

Forrige helg hadde jeg tidlig vakt, og hentet Thea for å dra på jobb klokken 7. Da så det slik ut ute - herregud så vakkert! Jeg MÅ sette av en dag der jeg står opp så tidlig og tar med meg kamera for å snappe litt bilder. Det her er jo helt utrolig!

Likes

Comments

Foto, Musikk, Konsert

For en stund tilbake så fant jeg ut (litt vel sent egentlig) at Breaking Benjamin og Volbeat skulle spille konsert i Norge i september - da måtte jeg jo bare prøve å komme meg dit! Jeg tok kontakt med en fellow - hjemby jente som har flyttet til Oslo, og hørte om hun likte bandene og kunne tenke seg å dra på konsert med meg.

Jeg var heldig - for hun sa ja! Vi kjøpte biletter samme dag, og i går var altså konserten på Telenor Arena! Det var helt fantastisk å se Breaking Benjamin live! Jeg har ikke sett dem før, så det var det beste med hele dagen. Volbeat er jo også selvsagt gøy å få se live, men de hadde jeg sett før, så det var liksom BB jeg kom for!

Konsertene var kjempe bra, litt lyd/bilde problemer under Volbeat konserten, men det ordnet seg fort det!

Tusen takk til Benny for en fantastisk koselig dag sammen! Det må absolutt gjentas!

Likes

Comments

Foto, Tattoos

Hei! Jeg har alltid brukt wordpress.com når jeg skriver blogg, men har sett flere (f.eks. http://nouw.com/annemwidvey ) bruke denne siden, og har falt litt for den - så jeg prøver meg her! Til nå liker jeg denne siden mye bedre! Den er mer brukervennlig, mer stilren og mer gøyal å bruke! Håper dette får meg til å blogge litt oftere!

Til deg som er ny leser av min blogg, bruker jeg ikke skrive om så kjempe mye spennende, men jeg skal prøve meg på å gjennoppta foto, også er jeg siste-års student på jus og ledelse, så kan bli litt skole skriv her og der!

For å presentere meg så heter jeg Jenny, jeg er 24 år (25 om 20 dager!) og bor i Buskerud. Jeg er som sagt student, og trives med det! Mine interesser er musikk, foto, film, reise, , tattoos, sims (ofcourse!) og diverse.

Ved spørsmål, bare spør!

Likes

Comments