Hur fel kan en värld vara egentligen? Hur sjuk jävla världsuppfattning har vi skapat? Hur kan ens ful, tjock, smal eller vacker vara uttryck som man förhåller sig till? Eller ännu värre, uttryck som man sorterar varandra i, som små kategorier. Otroligt många människor och framförallt tjejer som varenda dag utsätter sig själva och andra för hat, funderingar och nedvärderingar. Hur kan så smarta individer dra sig till något så irrelevant som utseende istället för intelligens, personlighet och kunskap. Jag kan ta tre steg förbi en grupp med tjejer och ögonen spärras upp som små barn på julafton, beredda att spy ur sig kommentarer om vad som är fel på än. Är det för att dämpa ett självhat, är det för att hävda sig inför andra eller är det för att det är sant?

Varför ska vi konstant se varandra som konkurrenter, för vad är det vi konkurrerar om? Killar, kompisar, mest likes på instagram? Vad säger egentligen 102 likes om en person? Varför står man där varenda dag framför spegeln och kollar håret och sminket 150 gånger såpass länge att man måste springa till bussen? Jag kan inte komma på en enda logisk och konkret anledning som gör detta okej. För varför gör vi det? Varför står vi framför den där förbannade spegeln varenda dag? Vi vill gör oss fina för oss själva, våra tjejkompisar, okej jag förstår. Men i sånna fall räcker det inte med att man är sitt bästa jag? Sin bästa bästis, coolaste idol och finaste förebild.

Du kan intala dig 25 gånger att du är absolut bäst, men det slutar ändå med att du står där fredag kväll i tunnelbanan 03:27 på natten och mår dåligt för den där pastan du tryckte i dig till middag, var det därför den där killen inte pratade med mig? Åt jag så mycket att det faktiskt syns? Jag vet tankegångarna och jag känner igen dom. Men en sak jag verkligen inte kan förstå är hur tanken ens kommer upp, hur den där pastan helt ärligt skulle kunna synas på dig eller hur man associerar det till att "jaha det är säkert därför han låtsas som att jag inte finns". Vad är det för sjuk jäkla verklighetsuppfattning man fått om bakfoten. För skulle någon fråga, svarar man självklart att "man och kvinna oavsett storlek är vackra som dom är." Börja intala dig själv det också.


Jag vet inte vad det är, jag vet inte hur vi kommit hit och jag vet inte vad vi ska göra oss för att ta oss ur det här. Men jag vill påminna er om något som en fin artist en gång sjöng;

Du är vacker som du är, du måste vara som du var.

Det är knappast fel på dig, det är fel hur världen är idag

Knyt båda nävarna och fokusera på nåt bra

för innerst inne vet dom om att dom har fel och du är underbar.

- Fronda, Underbar- O

Likes

Comments

Utmattade sitter vi på fjärde våningen i skolan, kollar igenom kläder att ha på mösspåtagningen, studenten, i Nerja osv. Idag väntas en håltimme och sen en svenska- och retorik lektion. Förresten, har ni hört att det ska snöa imorgon? Hallå Sverige, vad hände med våren?

Likes

Comments

Godmorgon! Halvsovandes har jag nu hällt i mig en kopp kaffe och tänkte börja plugga. Igår hängde jag, O och andra vänner först på Brillo för att senare gå vidare till VIDA. Fick lite halvt klaostro på VIDA då det var proppat med människor (lite för mycket) så tog sista tunnelbanan hem! Som skrivet är dagens plan att plugga: engelska och psykologi och sen ska jag sova! Trevlig söndag

-I

Likes

Comments

Åh gud hörni, vilken vecka. Har skrattat, gråtit, skrikit, varit så olycklig så att det knappt finns, så lycklig att jag knappt kan stå. Vet inte vad som händer med mig. Ena stunden är jag euforisk andra vill jag bara lägga mig under täcket och gråta i 10 000 år, som Törnrosa (fast hon sov ju).

Igår åt jag dock en hejdundrans middag med mina fina tjejer, otroligt hur länge vi känt varandra nu? Vi åt på restaurangen ART som ligger vid Rådmansgatan. Deras fish tacos är en stark rekommendation, för att inte tala om deras Cosmo!

-O

Likes

Comments

1. Tre guilty pleasures?

Jordnötssmör, kan äta med sked ärligt talat!

Astrid Lindgren musik, nu, imorgon och föralltid.

Family Guy, måste nog ändå vara min största guilty pleasure, om man är snäll kan få höra mig göra en grym imitation av Peter Griffin.

2. När grät du senast och varför?

Igår, Skrattade så mycket under ett sent skypesamtal med I!

3. När kan du vara dig själv till 100 %?

Oftast när jag känner mig bekväm!

4. Tre saker du avskyr?

Kvinnor som inte känner att dom kan ta för sig, för det kan vi!

Folk som indirekt (och direkt) förnedrar en annan.

Krig.

5. Hur är/var du i skolan?

Flitig, periodvis - andra dagar, kaos.

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?

Jag hoppas att jag uppfattas som glad och varmhjärtad men också väldigt stökig och impulsiv!

8. Hur uppfattar du dig själv?

Just nu, kaos.

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

Jag är den värsta när det kommer till jobbiga situationer, kan liksom inte ens titta. Måste peta på mina jeans och kolla ner för att inte skämmas ihjäl.

10. Tre otippade saker om dig själv?

Pratar ofta med mig själv när jag är ensam och kommer på egna små visor. Vad i hela?

Vill oftast se på skräckfilm bara för att få upp ett adrenalin men kan senare på kvällen inte sova utan att lampan är tänd.

Jag är riktigt grym på pussel och har lagt ett med tusen bitar på mindre än tre timmar!

11. När känner du dig som vackrast?

På sommaren, när huden är som mest gyllenbrun och lockarna är som finast!

12. Något du funderar mycket över?

Vart kommer jag vara om 10 år? Men också hur världen kommer se ut om 10 år pågrund av allt elände som råder i världen just nu.

Likes

Comments

Hej fina ni! Vilken lättnad, nu är ett av två svenska tal avklarade och det gick bara fint! Jag sitter och väntar på I som gör sig fin hos frisören och ska försöka plugga lite psykologi! Har även bestämt mig för att beställa hem lite saker ikväll. Bland annat skor, jeans, lite nya vårblusar och kanske en jacka! Det har varit så fint väder de senaste dagarna att jag helt förvandlats till en ny människa! Imorgon är jag ledig och på kvällen ska jag fira en god vän som fyllt år! Det blir bra!

-O

Likes

Comments

Hörni, det är sol ute och jag har konverterat till Selena Gomez musik. Lyssnar slaviskt på hennes album och skrattar samtidigt åt mig själv när jag sitter hemma vid matbordet och sjunger för full hals "I just wanna look good for you". Har bara sånna fantastiska vårkänslor att jag bara vill spola fram några veckor och påbörja den riktiga resan mot studenten; mösspåtagning, skivan, sista inlämningen osv.

Till något helt annat, så sitter jag i skrivande stund på Il caffé vid nytorget och försöker avsluta mitt svenskatal vi har till imorgon, är lite, mycket, väldigt (förskräckligt) nervös. Om en stund tänkte jag ta en promenad och hämta ut ett paket på posten, sen kanske en till promenad (för solens skull). Senare i kväll blir det en god middag och kanske några avsnitt av SATS, därefter blir det bums i säng. Sorgligt nog är jag väldigt taggad på det sistnämnda.

-O

Likes

Comments

Två senaste från instagram

Läget? Sitter lite halvstressad och försöker att slänga ihop en text till ett svenskatal, så typiskt mig att skjuta upp allt till sista minut. Annars är läget bra! Har ekat lite halvtomt här men den enkla anledningen till det är plugg (som vanligt), drunknar verkligen i prov och inlämningar och det suger. Fick förövrigt våra studentmössor idag, 108 dagar kvar!

Likes

Comments

Godmorgon! Sitter och avnjuter en kopp kaffe medan jag skriver på en engelska essä, väldigt intressant. Måste även börja på ett svenska tal, som är aningen mer intressant och även oroväckande då jag inte är super bra på själva "prata in för klassen medan läraren sitter och observerar/antecknar alla dina misstag". Vet inte egentligen vad som kommer hända denna vecka men jag har beställt lite nya kläder som jag hoppas kommer fram snart! Tjiho! Ha en trevlig Tisdag!!

Likes

Comments